DATO: 27.02.2011 / KLOKKESLETT: 20:01

▬KOMMENTAR▬


Oscar Danielson: Besvärjelse

 

"Blir deilig med avkobling nå.. trenger det. Blir deilig å lade batteriene til en ny økt!" ..

Det var en komplisert måte å lade batterier på.

 

Vinterferien 2011, ble nok ikke det store. Jeg føler jeg har gått rundt i en bølgedal hele veien fra januar. Opp og ned. Opp og ned, også opp igjen. De siste ukene har tæret på hodet og humør og jeg aner ikke hvorfor eller hva som skjer. Vinterferien ble en uke med en uke med litt for mye unødvendig frustrasjon, diskusjoner, forvirring og følelsen av håpløshet. Klesekspeditørskrekken slo inn her om dagen og jeg døde. Døde gjorde jeg også da jeg fikk helt noia i trafikken og satt bak rattet i et kryss og ikke ante hva som foregikk. Biler overalt og jeg skulle visst kjørt først. Trafikk er skummelt! Biler er dødsfarlige! Hadde lyst til å dø der og da. Og i en hel time etterpå..

 

Men så fant jeg en fin inspirasjonsside til hvordan jeg kunne organisere tanker og gjøremål og livet. Organisere det slik jeg ville ha det, og som jeg har hatt det de siste årene. Men livet er jo sånn; det går opp og ned. Hele tiden. Nå har det gått litt ned og vært litt småsnålt. Men snart vil alt løfte seg. For snart er det vår, snart er det plussgrader, snart skal jeg gå i fine, lette sko, snart skal jeg på tidenes skoletur til York.

 

Snart kommer sola igjen og varmer. Tenk så deilig alt vil bli! Tenk positivt! Ting er jo slettes ikke så ille!

 

Hva skjer fremover for deg? Skoleuke eller ferieuke?
DATO: 06.11.2009 / KLOKKESLETT: 19:02

▬KOMMENTAR▬

Fotballinteressen min er ikke så stor. Men i dag føler jeg meg påtvunget til å sitte og følge med på
NRK. Det er kvalifiseringskamp mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Et skikkelig nabooppgjør. Hadde vært veldig kult om Sarpsborg vant, sjøl går jeg jo på skole i Fredrikstad. Mange jeg går på skole med er jo fra den byen. Mhm. Det hadde vært kult..

I dag har det vært en slik Sarpsborg-dag. Jeg har vært på Fylketshuset og på min gamle ungdomskole for å ta opp til radiointervju. Det var litt gøy, særlig på ungdomskolen. Lærere kjente meg igjen, det hadde jeg ikke trodd. Ikke så mange, i alle fall. Hehe, snålt. Småsnålt. Så det var et hyggelig gjensyn. Også gikk vi gjennom en fin park. Masse fine blader og trær. Grønt og oransjt (oransjt???!) og brunt. Og en hvit bro. Der jeg løp da det ble sommerfølelse i ungdomskoletidene. Kulåsparken. Der hadde noen Fredrikstadfolk hengt FFK-flagg oppi trærne pluss bananklyser! Heh. Spesielt. Vi skulle også gå innom Råshuset, men der var de mer opptatt av å gå rundt med Sarpsborg-capser i en slags hiphop-look og ta bilder av hverandre. Spesielt.

Sarpsborg tok ledelsen 1-0 på Fredrikstad Stadion. Yes.DATO: 27.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:50

▬KOMMENTAR▬


JEG ELSKER LIVET NÅR..
jeg rekker bussen til skolen.
jeg får tak i den rette plassen til mattetimen.
folk i klassen ler av mine herjinger med Moviemaker.
engelsktimen er over.
jeg slækker i norsktimen.
jeg sitter på bussen på vei hjem og hører på Grease.
jeg vandrer hjem, smiler og hyller sola.
jeg går både på snø og tørr asfalt.
jeg kommer hjem til glade mennesker og brev.

Jeg elsker fredager.
                                           Jeg elsker sola.

Let's smile!

Hva elsker du akkurat nå?
Andre episode av trøderferien vår. Denne gangen er det litt hurlameihei i Stjørdal. Bowling og korpsøvelsebesøk.
Klikk gjerne om du ikke har sett den
første episoden.

Jeg har trukket ut en vinner av konkurransen! Publiseres i morgen.DATO: 25.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:20

▬KOMMENTAR▬
Ellers har jeg i dag:
- forsova meg
- gledet meg over sola
- levert inn portrettoppgave
- spilt innebandy i gymmen
- mista to busser

1. Hva syns du om kortfilmen? Burde jeg lage film av resten av snuttene fra turen?
2. Syns du det også er kjedelig å pakke? I så fall; å pakke opp eller ned?
DATO: 18.02.2009 / KLOKKESLETT: 14:40

▬KOMMENTAR▬


stjrdalsturen 30juni4juli 2007 071

Selvfølgelig med snø denne gangen. Om et par timer sitter jeg på flyet fra Rygge til Værnes. Fem dager i Trøndelag. Jeg gleder meg! Så da er ikke jeg på bloggen før til søndag, når vinterferien er over.

Unnskyld
Karen, jeg får nok ikke med meg noen tips fra spørsmålsrunden likevel. Men jeg håper du får til videoen til jeg kommer hjem, jeg skal glede meg! Lykke til med det.

Ha det topp, alle sammen uansett vinterferie eller ei!DATO: 17.02.2009 / KLOKKESLETT: 20:42

▬KOMMENTAR▬


trsken 015

Jeg sov til klokka 12.00 i dag! Syke! Så jeg trodde jeg kom for sent til skituren. Du skjønner, det er vakkertvakkert snøvær i Sarpsborg for tiden, og når det først er så mye snø her, så er det bare å benytte muligheten og komme seg ut på skitur! Heldigvis rakk jeg alt sammen, hadde tilogmed god tid. Så det ble en skitur med full pakke; Kvikk Lunsj, varm saft på termos, skismøring, votter og en lue med norske flagg på. Den lua er kul, altså. Selv om den måtte finne seg i å bli dyttet ned i lomma en gang innimellom. Det ble varmt, rett og slett.

Jeg merker at jeg har vært litt sprekere enn normalt. Skitur på lørdag, vandring på flere kilometer i Råde i går og skitur på èn mil i dag. Èn MIL, ja. Applaus. Så nå gleder jeg meg til å pakke ned alt jeg skal ha med meg til Trondheim, det blir forhåpentligvis ikke for mye for jeg misliker å pakke. I morgen flyr jeg nordover! Klokka 16.30 fra nye Rygge Airport! Jeg liker å fly, jeg liker flyplasser.
Jeg gleder meg! Kom gjerne og ta farvel, hoho.

1. Hva er den lengste skituren du har gått?
2. Har du flyskrekk?DATO: 16.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:51

▬KOMMENTAR▬


trsken 013

Jeg har funnet ut hvor Nowhere er. Det er en liten plass som går under navnet Råde. Vi skulle utforske denne lille kommunen i dag, brodern, ei i klassen og jeg. Vi sa til foreldrene at vi skulle til Fredrikstad. Så de ikke skulle få helt hetta. Vi har jo faktisk aldri vært i Råde før. Vurderingen av bygda ble som følger:

MINUS:
Man kommer seg nesten ikke av toget.
Med en gang jeg åpna døra gikk den igjen. Skumle saker..
Heller ikke ut av togstasjonomerådet.
Selv om det er bittelite.
Man blir møtt av ødemark og åkre.
Snøværet gjorde hele landskapet litt tristere.
Nesten ingen mennesker.
Det er sant. Vi så en skiløper og en gammel dame med spark.
Mørklagte hus.
Det var ikke lys i ett eneste ett. Ikke et menneske heller. 
Det var en hovedgate med butikker.
Èn gate. ÈN gate.. hva mer skal jeg si?
Til gjengjeld var denne veien laaaang.
Sikkert fem kilometer å gå hele.
I enden var Smart Club.
Som vi ser fra E6. Eneste samlepunktet bortsett fra en pub.

Og det var på Smart Club alle menneskene var. Hele Rådes befolkning, pluss de som kjørte gjennom på vei til Oslo eller en annen større by i Østfold.

PLUSS:
De har kremtopper der.
Nam, nam. De holdt helt hjem til Sarpsborg.
Ingen overvåkningskameraer på Smart Club.
Jeg stjeler ikke. Men det er lov til å smakeprøve ved godteavdelingen, sant? 
Alle kjenner alle.
Gjett om jeg følte meg fremmed.

Konklusjon; ikke noe sted for meg. Litt for lite og kjedelig. Men sikkert greit for folk som liker å ha det rolig. Men ikke å anbefale som et turiststed eller noe spontan eventyrreise. Det finnes mer spennende steder å dra.

På vei hjem var vi innom Fredrikstad og handlet litt cd-er. For å si det sånn; kortet mitt går mer på cd-er enn klær. Heldigvis. I dag fikk jeg med meg en Bob Dylan-cd. Fordi det er avslappende og bra musikk med gode tekster. Tittelen er fra en av sangene. Tre i en pakke. Ikke dårlig..

1. Hva er det mest øde stedet du har vært på?
2. Smaker du noen gang på godteriet i godteriavdelinga?DATO: 15.02.2009 / KLOKKESLETT: 14:39

▬KOMMENTAR▬


trsken 011trsken 012

Jeg oppdaget min utkårede i går. På lørdagsnatten. Det var helt magisk. Det ble mobilen min glad for, for det var en veldig fin, liten fyr.
Sauen heter han. Tror jeg. Og han sitter på en liten blå sky. Den har til og med et lite rødt hjerte på magen. Og smiler til meg. Den er søt og jeg han skal få pryde telefonen min i en lang stund framover.

Nå kom jeg også på at det var valentindagen i går. Jeg fant Sauen på valentindagen. Uten at det har noe betydning. For jeg bryr meg ikke noe særlig om valentine. Det er en overdrevet rosa dag. En dag man må kjøpe masse rosa dingsebomser og dra kredittkortet og ofre lønninga bare for vise at man er glad i noen. Syke. Ikke det at jeg har noe imot den dagen, for all del. Fint at folk er glade i hverandre og viser det. Men jeg holder meg unna.

Nå var det ikke valentindagen jeg skulle skrive om, for det er nok et tema man kan lese om i nesten alle blogger. Jeg skulle skrive om mitt nye sauetema som jeg har fått på mobilen. Fordi det er fint.

1. Åssen tema har du på telefonen?
2. Valentindagen - for eller i mot? Hvorfor?

hits