DATO: 27.06.2015 / KLOKKESLETT: 19:27

▬KOMMENTAR▬


Hei! Har litt å fortelle om siden sist, men det får komme siden. Jeg har nemlig fullført lærerutdanningen, og endelig fått vitnemålet etter 4 år.

Foto: privat. // "Chant of the Wild" - Philter

 

Dette var ganske stort for meg. For å ta et tilbakeblikk på hva jeg skrev den dagen jeg fikk beskjed om at jeg kom inn på grunnskolelærerutdanning (fra bloggen, hele innlegget kan leses her): "Jeg må innrømme, at jeg i år ikke turte å satse på magefølelsen og velge media. Jeg turte ikke satse på det jeg tror jeg vil drive med mest av alt.... Jeg kan ikke si noe sånt til de hjemme, får heller bare si at det ikke var plasser igjen ved media. Men det kommer til å gjøre litt vondt i magen. Så får jeg samle mot til meg og søke media neste år.. må bare bli tøff i Halden først. Må bare ta en liten omvei og skaffe litt andre erfaringer. Kan jo komme godt med, ikke sant..." 

 

Jeg får litt vondt av å lese det, for jeg husker hvor skuffa jeg var over meg selv den sommeren. Og jeg vet hvor tung det neste året ble som følge av det. Allerede høsten i første semester troppet jeg opp hos rådgiveren og sa at jeg tvilte på at jeg ville klare et år av utdanninga. Målet ble satt til å fullføre et halvt år. Nå har det gått 4 år, 8 semestere og jeg har høstet inn 255 studiepoeng. Blitt faglærer i norsk, RLE og samfunnsfag, og kompetent i IKT. Hvevm skulle trodd det? Ikke jeg. Det endte med at det jeg trodde var mitt største hinder, ble det som pusha meg fremover. Lærerutdanningen var lærerik på mange måter, jeg lærte å håndtere andre type utfordringer jeg aldri så for meg selv i, og møtte mange mennesker som fikk svevende Katrine ned på jorda igjen. Det har vært  4 år med mange utfordringer, vanskelige dager, og mye jobbing, men det har vist seg at det ga meg utrolig mye lærdom og annen type erfaring enn jeg ellers ville hatt. Og jeg vil si jeg har blitt tøffere! Og mange erfaringer rikere, både fra utdanningen og livet ellers. Respekt til de som i jakten på rett studievalg velger å hoppe av, men også respekt til de som biter tenna sammen og sta som esel velger å stå i det og kjøre løpet ut. Det har vært en kamp. Men heldigvis en kamp hvor jeg seiret. 

 

I fjor skrev et brev til meg selv, som jeg skulle åpne og lese den dagen jeg var ferdig med utdanningen. Og jeg åpnet dette på vitnemålsseremonien. Det jeg likte best, og som på en måte viser hvordan utviklingen har gått siden 2011, var det her: "Gratulerer! Jeg viste dem! Men viktigst av alt; jeg viste meg selv! Fra nå av er det ikke noe som heter "jeg tørr ikke.." - ikke vurdér på bakgrunn av det. Det er enten "jeg gjør det fordi jeg kan og vil!" eller "det der er noe jeg blåser i!" Keep fighting, fighting spirit! :)" 

 

I 2011 tvilte jeg på om lærerutdanning var riktig valg. Jeg tvilte på meg selv og fremtiden. Nå, i 2015, vet jeg at det har vært riktig for meg. Ingen vet om noe annet hadde vært riktigere da, men det er nå som gjelder, og nå føles dette riktig. Jeg er blitt mer sikker på meg selv, litt stolt av meg selv, blitt tøffere, og har mer tro på fremtiden. Hodet er litt mer heva, og blikket festet her og nå og fremover. 

 

 

Kom også hjem fra Polen (mai) og Berlin (juni), så det blir nok noen ord og bilder fra disse turene også veldig snart, håper jeg. 
Håper dere har en veldig, veldig fin sommer. Enten det er planer på gang, eller ikke!
DATO: 30.03.2015 / KLOKKESLETT: 22:49

▬KOMMENTAR▬


.. eller nesten da. På nedtellingsappen jeg har på telefonen, har jeg bare omtalt de to siste ukene som "helvetesukene". Ikke at de var utelukkende negative, nei nei. Det var bare opphopning av så mange ting på to uker som jeg skulle igjennom og mange oppgaver som skulle gjennomføres. Startskuddet gikk med seminar (øvelser en hel helg) i forkant av NM. Deretter startet min siste praksisperiode, som gikk parallelt med lange øvelser alle kvelder i uka, før det bar avgårde til Norgesmesterskapet for musikkorps i Trondheim i helga. Etter dette var det bare å ta fatt på praksisuka igjen, og... phu. Her sitter jeg nå. 

 

Små øyeblikk fra et norgesmesterskap. Alle bilder tatt av meg. // Spotify: en sang som har drevet meg gjennom disse ukene (YouTube-link).

 

Det absolutt morsomste å være med på disse to ukene var Norgesmesterskapet for musikkorps. Et avbrekk fra hverdagens realiteter og oppgaver, hvor alt fokus var på musikken, musikkfolket, konkurranse, spenning, og .. Trondheim. Jeg har vært med på NM med samme korps 3 år nå, og universet man er med på og i der oppe er virkelig noe for seg selv. Korpset jeg er med i rykket overraskende opp i elitedivisjonen i fjor (den øverste), og i år beholdt vi plassen, og ble det beste korpset fra fylket vårt. Overraskende og fantastisk morsomt. Ser frem til neste år. Håper jeg får vært med da også. Det er på en måte et lite eventyr, utelukket fra alt det andre hverdagslige. 

Belønnet meg selv materielt etter praksisukeslutt. Vil prøve å tegne igjen. Er håpløs på det, men trenger avkobling og ro i hodet.


Praksisukene gikk faktisk ganske bra, til tross for mye fokus på NM i samme tidsrom. Jeg besto i år også, og har med det klart å komme meg igjennom alle praksisperiodene på utdanningen. Jeg er faktisk ferdig med praksis på lærerutdanninga, og er veldig fornøyd med det. Vi hadde i år 7.trinn, og jeg underviste hovedsaklig i fagene norsk og samfunnsfag. Da det var fredag satt jeg på lærerværelset med studentgruppa og lot tanken om at det var ferie synke inn. Så merkelig, herlig og fantastisk på én gang. Jeg kom meg på underlig vis igjennom alt. 

 

I denne ferien skal jeg få jobbet meg igjennom mengder av arbeid som bør gjøres. I praksisukene lærte jeg at det er viktig å prioritere når ting blir hektisk. Det gjør jeg nå. Derfor; prioritering nummer 1 går til skolearbeid. IKT-eksamensoppgaver skal leveres inn, og samfunnsfag skal jobbes med. Deretter kan jeg bruke litt tid på sånt som jeg ikke har tatt meg tid tidligere i år, nemlig å puste og holde på med helt andre ting som kan gi meg avkobling og ro. Vanskelig, men jeg skal prøve. Og så skal jeg nyte, og høre mer på Marina and the Diamonds nye album; "Froot". Sært og rart, unikt og fint, beskrivende og gjenkjennende, og spesielt. Og sist men ikke minst: jeg skal klare å finne ut hvor jeg vil dra til høsten. Dét blir spennende. Men nu: pust.  

Pust litt disse dagene, dere også da :)
DATO: 12.04.2014 / KLOKKESLETT: 00:06

▬KOMMENTAR▬


NM-moro forrige helg. Korpset jeg spiller i deltok i NM janitsjar. Det hele fant sted i Trondheim, og det ble null søvn den natten vi dro. Reisa starta kl.03 og vi tok fly opp til Trondheim fra Gardemoen og.. flyplasser er koselige, ikke sant? Det er noe eget med stemninga på flyplasser, syns jeg. Ut på tur-moduset blir skrudd på liksom. Tilbragte en time av morgenen på himmelen ved siden av sola, over fjellene i Norge. Så gikk hele fredagen med øvelser, Trondheim-vandring og konkurranse. Senere ble det feiring med flere 1000 musikere i byen. Så sovna jeg. Etter +/- 40 timer uten søvn.

Youtube: Equus - Eric Whitacre (en av to sanger vi fremførte under NM. Veldig bra og spesielt stykke)

 

Lørdagen var det tid for fritid fram til kvelden. På kvelden var det premieutdeling og NM-fest. Håpet vårt var å ikke rykke ned fra 1.divisjon. Vi hadde gjort en knallbra figur og var stolte av oss selv. Samhold og glede står sentralt på sånne type arrangementer, man er liksom midt i en opplevelse man vet vil sette spor på året 2014. Akkurat der og da, i sånne stunder så gir man blaffen i hverdagen og alt annet. Premieutdelinger er spennende. For hvert navn som ikke er ditt ropes opp, jo høyere er du plassert på lista. Slik opplevde vi det denne gangen også, den lille gjengen av kjente mennesker som sto der blant flere hundretalls andre musikkfolk. Til slutt var vi utrolig nok blant de tre beste igjen. Litt uventa, litt høyere spenning enn antatt. Og vi vant. Hele 1.divisjon. Veldig overraskende. Det lykkebruset man får og blir smitta med av folk rundt i det øyeblikket.. 

 

Dagen derpå smilte jeg når jeg våkna. Jeg bare smilte uten å tenke særlig over det. Det føltes herlig å være norgesmester i 1.divisjon, det føltes herlig å kjenne på samholdet og gleden av å være en del av noe igjen og å vite at dette blir et av de bedre minnene fra 2014. Og det var herlig å våkne opp i et så utrolig mykt og godt hotellsengesett... ja. Og jeg har jo grunn til å smile for tiden. Av mange grunner. 

 

På grunn av alt som har skjedd, og skal skje fremover denne måneden, så har jeg hatt veiledningsmøte angående bacheloroppgava. Lurt å få skrevet mest mulig mens man kan. Skrekken ville vært om veilederen fant masse ting som måtte endres, for det har jeg egentlig ikke tid til akkurat nå. Og jeg har jobba veldig mye. Gleden var derfor stor da jeg fikk tilbakemeldinger som "dette er veldig bra", og "nå må vi passe på at du ikke skriver for mye på alt", og at de fleste merknader i teksten var "bra!". Det fikk meg til å smile. Dessuten fikk jeg de råd og tips jeg trengte for å komme enda lenger. 

 

Jeg smiler også fordi det ikke er skoledager for tiden, så jeg har hele dagen til å disponere tid og oppgaver. Legge opp alt etter min agenda. Det føles flott. Nå gjelder det å få oversikt over RLE-pensum til muntlig eksamen. Tenkte å utnytte 6t på fly i påska med å lese til muntlig eksamen som finner sted.. rett etter påska. RLE-organisering og pakking om hverandre. Da er effektivitet en grei ting å teste ut. Jeg prøver i alle fall. Skal gjøre et hederlig forsøk. Jeg er optimistisk. Hei, det er jo så mange ting å smile for! Og nå sitter jeg her igjen med en ny "reisenatt" foran meg. Påske i Italia venter.


Alle bildene er fra Trondheim-helga. De tre siste fra togturen ned. Mye landskap å se!

 

Påskeplaner?
DATO: 18.05.2012 / KLOKKESLETT: 16:44

▬KOMMENTAR▬


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=cu2eQ-Y0Q9o?hl=en&version=1&theme=light"><img src="http://www.gtaero.net/ytmusic/play.png" alt="Play" style="border:0px;" /></a>

Foto: meg // Youtube: "Valdres march". 

 

Jeg liker 17.mai skikkelig godt, det er en dag man må smile av, en festdag. 17.mai har vært en viktig dag hele livet, helt fra jeg ble trillet gjennom barnetoget i mitt første leveår. Deretter var det barnetog med klasser et par år. Så fulgte 11 år i korpsuniform. Men ikke i år, i år var jeg en sivil observatør på sidelinjen ikledd bunad. I fjor gikk jeg rundt i røde russebukser og med en russelue velplassert på toppen. Ett år siden.. slike dager får en til å tenke. Og smile. En dag i året hvor alle kommer ut, mengder med mennesker vandrer rundt og kler byen opp til fest, det er jo bare så flott! Så fint vær, så fin vår, på 17.mai er det alltid noe å gjøre, se og høre! 

 

En dag som er verdt å stå opp kl. 5.30 for! 

Håper dere også fikk en fei(r)ende flott 17.mai også! 

 
DATO: 08.04.2011 / KLOKKESLETT: 21:03

▬KOMMENTAR▬


The Beatles: Here comes the sun

 

The sun was warm but the wind was chill.
You know how it is with an April day. 

~Robert Frost

 

April prepares her green traffic light and the world thinks Go. 

~Christopher Morley

 

 

Våren. Kanskje.. den aller fineste årstiden? Jeg kjenner sola gjør meg glad, jeg smiler når jeg går, smiler når jeg ser på hvordan alt er blitt. Hjemveien gjennomføres i lette, mørkeblå sko, med litt for bustete hår flagrende overalt på grunn av vårvinden, og med en rød jakke under armene viser jeg frem min nye, grå russegenser med rød russelue på.

 

Det er så mye rart og spennende og fint å se frem til. Våren kommer alltid med overraskelser. En spesiell vår ligger for mine føtter, det skal være visst. Mye skal jeg gjennom for siste gang denne våren. Noe for første. Og noe.. for første OG siste gang. Russetid for eksempel. Våren jeg er russ(!) Woah, det kribla litt i magen da jeg gikk inn i en hobbybutikk i dag og så på alt det fine jeg kan kjøpe til russebuksa. MIN russebukse! Helt egne russebukse.. våren er magisk. Noe blir litt vondt, men mye vil gi meg kriblinger i magen. Morsomt. Våren er på en måte litt spennende.. magisk, trygg, utrygg, rar, fascinerende, snill, avslappende, stressende, episk, rett og slett.. bare en årstid som består av hele livet i et nøtteskall på en måte!

 

Hva gleder du deg til/over denne våren?

DATO: 01.01.2011 / KLOKKESLETT: 16:59

▬KOMMENTAR▬


 

Alan Menken: Beauty and the Beast proglouge.

 

Men skal vi kjøre på videre? Jeg mener, det er 2011, om et halvt år vil livet totalt snus på hodet. Jeg slutter på videregående og må se meg om etter andre ting blant annet. Et nytt liv ligger foran. Da vil det jo være fint å ha dette arkivet å se tilbake på. Tre år med arkivering, masse minner og rare greier. Jeg må da kunne holde ut til da, jeg kommer jo ikke til å angre. Tror og håper jeg..

 

Men dere? For et år siden hadde jeg innlegg med minst ti kommentarer på hver gang.. jeg skjønner at det har gått nedover siste tiden på grunn av sjelden oppdatering, men jeg skal prøve å sette i gang hjulene nå. Kanskje det skjer noe framover da?

 

Som en avrunding; godt nytt år til dere alle! Måtte dette bli et heidundranes år! Gjør ting dere ikke har gjort før, dra steder dere ikke har vært, gjør det dere ikke turte i fjor og lev! Personlig tørr jeg ikke tenke så langt om dette året.

 

 

Og hvis jeg skal oppsummere 2010:

 
Har du noen ønsker for 2011?

 

DATO: 01.12.2010 / KLOKKESLETT: 19:01

▬KOMMENTAR▬


John Williams: Carol of bells

 

Forventinger. Spenning. Glede. Det er faktum; det er desember. Vi er i desember. 1.desember og jeg ser på arkivet fra i fjor og forifjor og jeg smiler. Tenk at vi er i denne årsiden igjen, tenk at julesangene snart vil ljome, julegatene spre lys, stemningen overalt blir preget av juletiden som sniker seg på.

 

Tenk. For ett øyeblikk siden så jeg sola. Jeg så bare bakker og grønne trær. Gikk i tynn jakk, så vidt. Joggesko, var det ikke det? Musikk på øret, tankene strømmet på. "Hvordan blir det? Vil det gå bra? Kommer jeg til å takle det? Vil jeg klare å gjøre det beste ut av det neste halvåret som kommer nå?". Tanker om tredjeklasse, livet, døden, utfordringer, fremtid, fortid, nåtid, alt. En elv i kveldssol møtte meg og jeg satt meg ned og pusta litt ut. Glede, litt redsel, nervøsitet og spenning.

 

Naturen har helt endra form. Tankene har ikke, ikke så veldig i alle fall. Vinduene er dekket av is, varmeovnen er på fullt og mer enn det. Jeg kaster et skjerf rundt halsen hver gang jeg skal ut av døra, og jeg trer på ullsokker tidlig på morgenen. Puster ut røyk mens jeg vagger under lysene fra julepynten over gatene i sentrum.

 

Jeg smiler. Desember er en måned som alltid vil by på små overraskelser som varmer, noen uforglemmlige øyeblikk og andre finurligheter som bare desember kan by på. Noe magisk. Man veit det bare ikke enda, hva det er for noe.

 

Glede, litt redsel, nervøsitet og spenning..

Hva betyr desember for deg?

 
DATO: 23.05.2010 / KLOKKESLETT: 21:30

▬KOMMENTAR▬


Indre ro. Punktum.DATO: 16.05.2010 / KLOKKESLETT: 20:25

▬KOMMENTAR▬


"Valdresmarsj". En av de musikkstykkene som faktisk klarer å beskrive landskapet til Norge. Jeg er veldig glad i 17.mai, ikke bare på grunn av at jeg spiller i korps, men hele dagen er en slik dag du smiler av. Så utrolig mange mennesker som smiler og pynter seg og er med på å gjøre hele dagen en stor fest!

Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer. Gå ut i morgen og delta på Norges nasjonaldag, spis is, drikk brus, ta med flagget og tenk over hvor heldige vi har vært med å få bo i akkurat Norge.

Det er lov å være patriot på nasjonaldagen. På forskudd; gratulerer med dagen, alle sammen!DATO: 23.12.2009 / KLOKKESLETT: 20:26

▬KOMMENTAR▬
En spesiell dag i året. Og i år har dette blitt gjort:

jeg har spilt på mitt nye piano.


pynta juletre.


rydda og pynta rommet.


ordnet/pakket/skrevet på siste pakker.


og gledet meg over at det faktisk har kommet snø til jul! DET er lenge siden!

Jeg elsker lillejulaften. Det er en fantastisk dag, vi er  helt close inntill julaften, men samtidig er det fortsatt en spennende ventedag. Jeg har rydda og pynta og skrevet og gjort meg ferdig med alt sammen som hører jula til. Det er en deilig følelse!

Nå venter julebadet, det eneste badet jeg tar i året. Varmt badekar, mørkt rom med stearinslys rundt, radio med julemusikk og bare meg og mine tanker. Alle tanker fra hele dette året, 2009. Et flott år! Deretter skal jeg på en stille julekonsert i Sarpsborg kirke kl. 23.00. Den roer virkelig ned sjela. Da er alt julestri over og julefreden sunket inn.

Finn julefreden og ha en gledelig julaften i morgen, alle sammen! Det er mitt juleønske til dere..
(Og hurra for meg som fyller 17 år kl. 14.59 i morgen!)DATO: 02.12.2009 / KLOKKESLETT: 21:22

▬KOMMENTAR▬


opsund 011red


Den nyfødte vinteren brakte med seg sine første kuldegrader. Selv om det var aldri så kaldt trakk jeg inn pusten, hele tiden. Ut og inn. En kald røyk som tona ut i takt med skritta mine. Bilkaos i Fredrikstad, som alltid. Bussen er full, men jeg får vinduplass. Det er det eneste som betyr noe. Varmen siger inn. Bussen ruller ut, ut til kulda og ut til kaoset. Folksomt.

Det legger jeg egentlig ikke merke til, for jeg sitter og hører på den rette musikken. I min egen verden, vinterland/drømmeland/juleland. Winter Wonderland. Sånn er jeg, helt borte. Ser ut. Verden er hvit av rim, plutselig i desember. Himmelen er lys ettermiddagblålig med en dråpe rosa. Nesten vennefargen, den de snakker om i Blåfjell. Kald røyk siver opp mot det blå litt her og der. Tenkestund. Mest tanker jeg ikke deler med andre. Glade tanker, forunderlige tanker, spennende tanker.. kriblende tanker. Jeg smiler. Ingen ser det.

Det blir mørkere på himmelen under turen. Bussen passerer Sarpebrua og alle fabrikkene. De lyser og oser røyk. Opp, opp mot himmelen. Det meste er damp. Kaldt. Fossen renner som alltid. Mørkere enn vanlig. Så forsvinner også det i vinduskarmen. Karmen som er akkurat litt for kort til å ha albuen på.

Det er desember, julemusikken ruller, gatene er kledd i juledekorasjoner og lys, damer går ute i kåper, folk puster ut røyk. Hvit røyk.Jeg elsker stunder som dette. Hvor jeg bare gleder meg over tiden jeg befinner meg midt oppi. Ting er fint for tida..DATO: 02.08.2009 / KLOKKESLETT: 20:25

▬KOMMENTAR▬


 

uten navn


KJÆRE BLOGGEN MIN,


Jeg husker jeg satt en julikveld og tenkte på fenomenet "blogg". Skrev ordet inn i Googles søkefelt. Puff, der hadde vi forsiden på blogg.no. Jeg var usikker, betenkt og skepisk. Men ville tøye en grense. Bryte en grense.

Litt over klokka ti samme kveld var Katrinesmind.blogg.no et faktum. På godt og vondt. Mitt første blogginnlegg. Åpen blogg. Alle kunne se det. Skremmende, men spennende. Designet var enkelt; det nye stilsettet, tahoma 10pt, rødt og hvitt og et fint sommerbilde øverst. Enkelt og greit. Jeg var stolt.

Sommeren i fjor ble brukt på å berike den ferske bloggen om
Beijing OL, alene hjemme-kvelder, og den paniske skolestarten på videregående. Herlig tid med akkurat passe mengde kommentarer! Hehe, jeg syns den var den beste ifjor, jeg. Oh, those summertimes!

Etter hvert fikk jeg også noen lesere. Det var koselig. Det ER koselig, mener jeg. Statistikk er et fremmedord for meg og denne bloggen, men jeg vet at den ikke er spesielt høy. Det gjør ingenting. Jo færre lesere, jo enklere blir det å slutte. Hehe, neida. Tenker ikke på det enda.

Men jeg HAR tenkt på å slutte. Mange ganger. For jeg har et anstrengt forhold til blogging når ingen jeg kjenner vet at jeg blogger. Hadde de gått inn på denne hadde de garantert kjent meg igjen. Og det er skummelt å tenke på. Elsk/hat-forhold til ordet blogg og blogging generelt. Men jeg liker å lese blogger. Interessante blogger. Jeg syns det er spesielt fint å kunne bli "bloggkjent" med andre bloggere via blogging. Ok, snål setning, men du skjønner? Fint.

Så, kjære bloggen min.. det jeg vil frem til er; jeg har et anstrengt forhold til deg. Men jeg er veldig glad jeg har deg, og kan vise mennesker mine interesser, minnerike bilder og SINNSYKE SPENNENDE HVERDAG(!!!!!) gjennom deg.
Men aller mest for å ikke glemme viktige ting selv. Dokumentere.

Det er derfor jeg oppretta deg.

GRATULERER MED DAGEN FOR BLOGGEN!!

blogaboutitDATO: 19.06.2009 / KLOKKESLETT: 13:56

▬KOMMENTAR▬


Aller først vil jeg bare si..  

uvyb
at jeg er stolt av meg selv

 

Fri i dag også, ikke noe skole før karakterhenting på tirsdag. Derfor har jeg pakka til NM-tur i dag. Det tok faktisk bare en halvtime, jeg er imponert! NM for skolekorps skal foregå i Sandefjord og vi skal selvfølgelig delta i år også. Jeg er kjempespent og mener selv at vi har gode sjanser. Kjenner stykkene veldig godt nå, syns jeg. Kommer nok til å bli en premieutdeling med høyt spenningsnivå - igjen! "Samme om vi vinner, bare vi slår rivalen fra samme by", er det ikke sånn? 

 

Ønsk oss lykke til! 

 

På onsdag var det grilling i parken med førsteklasse media. Det var kjempekoselig! Jeg trodde egentlig at vi bare skulle spise og dra hjem, men vi gikk jo opp dit klokka 12.00 og gikk jo ikke tilbake før 15.30! På den tiden hadde vi rukket å grille marshmallowser, toast, samt svi pølser og nesten tenne på parken. Vi spilte også slåball, som jeg dævva to ganger på, men hei, det var gøy. Tja.. vi hadde det i alle fall topp. Sånne dager er verdt å ta vare på. 

 

 

juni 117

 
DATO: 16.05.2009 / KLOKKESLETT: 19:50

▬KOMMENTAR▬


grsdal 035

grsdal 026god
I mangel på bilder.. jeg bada Sæv for noen dager siden. Det MÅTTE dokumenteres!

Jeg har fått kloa i
verdens minste pc mens jeg venter på at Dell skal komme seg avgårde til en proff datamann. Man må jo ha en pc med litt størrelse og fine bilder. Denne er litt mer sånn.. haha, artig å se på. Og ha med. Og holde.

Men nok om mine pc-problemer. I morgen er det, som alle sikkert vet, NORGES GRUNNLOVSDAG!! Johoo, det må feires! Jeg må si jeg blir oppgitt når jeg møter folk som holder en slik samtale som det her: "Jaah, hva skal du på 17.mai, daah?" "neeeih, sove??"..

Vær så snill! Jeg trodde alle var ute og så på barnetog, gikk i bunad og spiste is, jeg. Men det var ikke tilfellet hos et par i klassen min. Please, folkens; gå ut på 17.mai.. ikke bli sittende inne! Feire grunnlovsdagen, feire at vi bor i et så vakkert og flott land som vi gjør! Bli med på folkefesten!

For meg har det aldri vært noe annet alternativ. Jeg har alltid vært med i et barnetog, helt siden jeg ble født. Helt fra barnevogna i Drammen til korpset i Sarpsborg. Det er en herlig opplevelse, selv om vi står opp klokka halv seks. Det er den beste tida på 17.mai, morgentimen. Høytidelig og fin. Mhmmm. Jeg gleder meg! Gjør det du også! Nyt folkene som har pynta seg, nyt musikken, nyt dagen og Norge! Det er lov til å være patriot på den dagen!

.. og vi krysser fingrene for i kveld! Tenk om Norge vinner MGP når klokka er passert midnatt. Tenk å vinne på 17.mai, det hadde vært kult. GOD 17.MAI!

1. Feirer du 17.mai? Hvordan?
2. Vet du hvorfor vi feirer 17.mai?
DATO: 31.12.2008 / KLOKKESLETT: 17:17

▬KOMMENTAR▬


jul nyttr 0607 054
og gleder oss til 2009. Å, gjett om vi skal! Dette året ble det mest spennende året hittil. Mye på grunn av videregående og slike ting. Da jeg feira nyttårsaften i fjor var alt litt usikkert og jeg var en livredd for å ikke komme inn på linja jeg ønsket aller, aller mest. Så i fjor var det en sta tiendeklassing som var forberedt på et år med jobbing, jobbing som tok imot det nye året. 2008.

Hele året gikk over mine forventninger. Første halvåret gikk jeg rundt i blinde. Ante ikke hvor jeg var til høsten. Men troa var der. Selv om det til tider så mørkt ut. Hodet var trykt ned i skjemaer med karakterer og kalkulatoren gikk varm etter alle de gangene jeg regnet ut gjennomsnittskarakteren min. Og det var ikke sjeldent! Sommeren føltes så endeløst langt borte.

14.juli er en viktig merkedato dette året. Da fikk alle tiendeklassingene i Sarpsborg vite hvilken skole de kom inn på. Jeg var alene hjemme, røde ullsokker skulle gi meg lykke og armer og ben skalv bra. Det var tidlig på morgenen. Datamaskinen skrudde seg på og jeg var klar  til å "face the truth". Da jeg oppdaget at jeg var kommet inn på media og kommunikasjon var gleden stor! Jeg holdt på å miste pusten, helt sant. Så bare kom gledestårene. Jeg følte meg dum, men samtidig kjempelettet. Du skjønner, det der var veldigVELDIG viktig for meg. Og noe jeg hadde drømt om i ett og et halvt år. Ett og halvtårs nervøsitet lettet fra skulderene..

2008 har bydd på mange gode dager. 14.juli var spesiell. Mye overraskende er skjedd i løpet av et år. At jeg i det hele tatt skulle klare å få interessen for fotball og dra på 4 kamper er utrolig. DET hadde jeg ikke trodd forrige nyttårsaften. At jeg skulle kaste meg ut i en raftingbåt på tiendeklasseavslutning er sinnsykt og at jeg skulle debutere som blogger! Haha, DET satt langt inne i fjor. Men tross alt dette. Medialinja var den største gleden dette året.

Og det er dette årets gleder vi skal hylle i kveld.
                                                    Mens vi tar imot det nye året.

Det nye året som skal by på nye gleder.


GOD KVELD OG GODT NYTT ÅR, ALLE SAMMEN!En flott sang jeg hørte på den dagen
jeg kom inn på 'drømmelinja'.
Skulle være litt høytidelig, se!DATO: 04.11.2008 / KLOKKESLETT: 14:53

▬KOMMENTAR▬


DA har jeg endelig klart å sette meg ned for å skrive et lite blogginnlegg igjen! Jeg fortelle dere om søndagen. Da var jeg på fotballkamp. Årets aller siste. Med feiring, fest og fyrverkeri. Men så hadde jeg et problem. For jeg satt meg ned igår for å skrive. Og i og med at det var en SVÆR opplevelse så hadde jeg mye på hjertet. MYE. Og da ble det langt. Så jeg bestemte meg heller for å lage en video. Men så fikk jeg problem med musikk. Så kom jeg på noe ENDA bedre. Jeg setter rett og slett opp de beste bildene fra søndagskveld/natt og skriver litt under! Var ikke det lurt? Så slipper du å lese masse tørr tekst! Smart, jeg vet..

Jeg kan jo begynne med en aldri så liten innledning, da. Fotballkampen jeg skulle på var Fredrikstad - Lyn. Ja, jeg heier på Fredrikstad. Men ikke si det til noen i Sarpsborg. Hoho. Det skulle bli min fjerde og siste kamp for året. Utrolig at det i det hele tatt skulle bli noen! Og det ble en fantastisk avslutning på sesongen hvor jeg ble kjent med fotballen! Jeg var helt med!

fotballfesten 2november 005
Ok. Speilreflekskameraamatør Katrine klarte ikke biltsen og fokus. Haha. Litt snåle lys her og der. Bildet er tatt på veien til.

fotballfesten 2november 047
Stadion i flomlys. Jeg elsker det!

fotballfesten 2november 012
Ja.. før kampen. Hva skal jeg si?

fotballfesten 2november 016
Kampen gikk BÆSJ. Men who cares? Feiring skulle det bli. Og en traktor kom inn på banen..

fotballfesten 2november 017
JIHA! Sølvseremoni på stadioen. Kjempestemning!

fotballfesten 2november 056fotballfesten 2november 063
.. og festen holdt på langt ut i nattetimene. Fantastsisk moro! Fantastisk opplevelse!

Også var det fyrverkeri. På torvet (se bildet over). Men jeg fikk ikke sett det. For da måtte jeg ta siste bussen hjem til Sarpsborg. Fillern! Kunne blitt der hele natta, jeg. Hadde det ikke vært for at det var søndag. Og at jeg fortsatt bodde hjemme hos foreldrene mine..
Men hallo! På bussen var det helt stille og tomt. Bare noen få mennesker. Helt bekmørkt ute. Jeg så ut av vinduet og var helt borte i min egen verden. Og da plutselig så jeg et stort, lilla fyrverkeri på himmelen lenger borte! Like etter kom et gult, grønt, hvitt.. Jeg smilte! Selv om det gjorde litt vondt å dra derfra på denne kvelden. Men kunne jeg fått en bedre avslutning? Nesten ikke.

Denne kvelden fikk noen følger for mandagen.. Jeg var glad, litt sliten og bittelitt trist over at alt var over. Da jeg gikk av på Torvbyen var det meningen jeg skulle gå rett til skolen som var 150 meter rett fram. Men jeg måtte bare gå ned til torget hvor feiringa hadde holdt sted natta før. For å se åssen det så ut nå. Og det så overraskende bra ut. Haha. Frisk luft og morgensol. Så jeg vandret videre. Uten å tenke noe spesielt på hvor jeg gikk. Etter en stund oppdaga jeg at jeg gikk i en gate jeg aldri før hadde gått i. Jeg gikk enda lenger, og lenger.. og lenger. "Jeg MÅ jo ende opp ved rv109..". Men det gjorde jeg ikke. Jeg havna på feil plass. Ved feil videregående. På en plass jeg ikke ante hvor var på kartet! Og klokka var 8.01. Ett minutt siden skolen starta. Men det stressa meg ikke. Jeg var så glad denne morgenen uansett.. hoho. Etter å ha gått opp en lang, lang bakke fant jeg en skole som ligger rett bak min skole. Nå visste jeg hvor jeg var! Men jeg ville aldri trodd at jeg skulle havne der jeg havna. Verden ble litt vridd oppi hodet mitt. Men jeg kom fram til skolen. Klokka 8.20. Tjue minutter over. Haha.

Og det er litt komisk å tenke på, når jeg kun har 20, maks 150 meter fra buss til skole ellers! Og jeg klarte å gå meg vill. Gjett om noen medelever lo i kantina den dagen..
Men hei. Jeg var kjempehappy likevel. Dagen i forveien var en av mine beste opplevelser. Helt spesiell!

"FFK feiret sølvet" (F-B.no)
"Feiret sølv og bronse som gull" (TV2)

Hoho. Jeg blir aldri lei av å se det om og om og om og om igjen!

1 Er media en oppskrytt linje, syns du? Hvorfor/hvorfor ikke?

hits