DATO: 31.08.2014 / KLOKKESLETT: 23:47

▬KOMMENTAR▬


Italia, Italia.. hvor skal jeg begynne? 3.turen på 8 måneder. Det er en lange historier bak alle 3. Jeg skrev for et par uker siden om Irland-turen, hvor alt var planlagt i måneder i forveien. Italia-turen var ikke. Det var et resultat av en blanding mellom svakhet og rastløshet. Plutselig satt jeg i all hemmelighet med billetter. Det var også alt jeg hadde. Deretter fulgte et par ukers puslespill med overnattingssteder. Jeg vridde hjernen og satset på hostell. På dette tidspunktet burde jeg forberedt meg til Irland-turen, men hodet var fylt opp av alt jeg måtte finne ut av til Italia. Ingenting var særlig planlagt.. i det hele tatt, før en uke før. Og da oppdaget jeg at jeg hadde booka hostell for en uke lenger enn jeg skulle være i landet. Det var lett å ordne heldigvis, men jeg fikk jo følelsen av at jeg holdt på med noe jeg ikke hadde helt 100% kontroll på. 

1. Milano - på innsiden: Prada, Gucci, Armani+. 2. Verona. 3. Trento. 4. Venezia. 5. Hostelklesvask på gang i Verona. 6. Milano duomo

 

Jeg dro alene. På egenhånd hele veien. Ruta ble fly til Milano, være der 2 netter, så tog til Verona, 4 netter, tog til Trento, 6 netter, tilbake til Verona for 1 natt og så sette kursen til Venezia for å være der til flyet gikk dagen etter. Av disse byene var det bare Milano jeg ikke hadde vært i før. Det var en trygghet å vite at jeg dro i områder jeg tross alt kjente litt til fra før. Alle stedene hadde sitt å by på. Milano arkitektur og butikker, Verona sjarm og gatene, Trento fjellandskapet og hverdagslivet og Venezia.. vel. Det sier seg jo selv. Byene jeg foretrekker mest er Trento og Verona. Milano var, av det jeg så, store veier og veikryss (og turistkatedralen og butikker da). Venezia er spesielt, men litt kjedelig alene (spesielt når du bare skal til flyplassen noen timer senere). Møtet med hostellene var egentlig bare positivt. Jeg trivdes på alle og sov som en baby. Det var en lettelse å finne alle de tre hostellene så lett som jeg gjorde. Hostell-livet bydde også på kontakt med fremmede. Noe som også var utelukkende positivt. Så mange rare mennesker på et sted, finurlige mennesker jeg bare kunne dikte opp historier rundt, og andre jeg ble mer kjent med. Ved siden av å ha friheten for meg selv, besteg jeg fjell, så fotball-vm, tok gondolaheis, spiste gelato, pizza, fant bortgjemte landsbyer og tok high-fives med fremmede fra hostellet. 

1. Verona. 2. Gondolheis i Trento. 3. Venezia. 4. Dro på topptur med en fyr fra hostellet, og vi valgte ut "husene våre" i Trento. Så her bor faktisk jeg. (In my dreams, enn så lenge, inntil det blir lagt ut til salg.) Utsikt over hele Trento som hage! 5. Gelato i Trento. 6. Milano.

 

Italia kommer nok alltid til å være litt spesielt. Jeg har ikke sett på noen av turene som typiske "ferier" egentlig. Dette er første gang jeg bodde på hostell, de andre gangene har jeg bodd privat hos en person (derav grunnen til at jeg har vært samme sted 3 ganger). De turene har inneholdt så mye mer enn bare å bli karakterisert som "en ferie". Jeg har opplevd noen av mine største oppturer der, men også noen av mine største nedturer. Jeg har opplevd å føle meg trygg, men også veldig sårbar. Jeg har opplevd en enorm selvstendighet og frihet, men også en håpøs avhengighet og vansker med å gi slipp. Italia fikk meg til å føle meg lykkelig igjen, men har samtidig sett meg gråte mang en gang. Jeg har fått kjenne på glede, men også stor trishet og ensomhet. Italia har sett et bredere følelsesspekter hos meg enn det Norge har i løpet av mine 21 år. Og satt både dypere spor og sår enn Irland og andre steder. Det var rett og slett mye mer på alle måter. 

 

Arrivederci Italia. Kommer nok snart krypende tilbake igjen, skal du se..
DATO: 17.08.2014 / KLOKKESLETT: 19:51

▬KOMMENTAR▬


Nå som det snart går over mot skolestart er det kjekt å sitte inne og oppsummere ferien som har vært. Jeg deler dermed litt av ferieopplevelsene mine her, og starter med Irland. Italia kommer litt senere. Dette har sin naturlige forklaring med at Irlandturen fant sted først., midt i juni. Det var en godt planlagt tur med 2 venner fra videregående. Vi valgte hostellopphold, og dette ble da mitt første møte med hostellverdenen. For en uten høye krav, og som liker ting billig, var dette ypperlig. Og møtet med hostellverdenen var positivt. 

 

Hostellet lå veldig sentralt ved elva, med kort avstand til alle Dublins mest kjente attraksjoner. Helt ærlig visste jeg ikke så mye om Dublin før vi kom dit. Jeg ante ikke hva jeg forventa meg, hvordan det så ut der eller.. hva slags attraksjoner byen hadde. Heldigvis(?) var de to andre litt mer turist-turister med både kart, brosjyrer og guidebøker. Det ble dermed lagt planer på rekke og rad for hele uka. De fleste dagene tilbragte vi rundt i hovedstaden, bortsett fra et par dager hvor vi var på dagsutflukter. Her kommer et knippe små øyeblikk fra Irland, etterfulgt av en hjemmesnekra video på slutten av innlegget. 

Guinness-fabrikken var et must å få med seg når man var i Dublin (1). Et opplevelsessenter, uansett om man er fan av ølet deres (eller øl i det hele tatt) eller ikke. Jeg tok til og med kurs i profesjonell Guinness-tapping, og fikk kursbevis! Noe annet som var ganske obligatorisk var Irlands mest kjente pub, "Temple Bar" (2). God stemning, irsk live-musikk, Bailey's og tequila, high-fives med fremmede og generelt en veldig bra kveld fylt med mye latter. En av dagsutfluktene gikk til middelalderbyen Kilkenny (1 og 2).


Vi besøkte også et historisk fengsel, Kilmainham Gaol, også brukt i diverse filmer (2). Dagsturene vi hoppet på gikk til historiske slagmarker og ritualsteder (3) og til irske daler (4). Det var herlig å komme seg litt ut av storbyen og kjenne på den grønne, irske lufta. I Dublin ble det mye vandring gatelangs, ofte på jakt etter gratis museum (jeg er ikke egentlig noe museumsmenneske, men gratis er gratis), og obligatorisk turistfotografering av dører (1). 
 
DATO: 09.08.2014 / KLOKKESLETT: 20:49

▬KOMMENTAR▬


Ship'o Hoy. I sommer har jeg tenkt litt. Tenkt masse egentlig. Jeg har bestemt meg for å prøve å opprettholde bloggen i ett år til, altså til neste sommer. Det hadde vært kjekt å klare å få med det siste året av høgskolelivet, før jeg eventuelt legger "bloggkarrieren" på hylla. Da har jeg faktisk klart å blogge meg igjennom BÅDE videregående OG høgskoleårene. Katrinesmind fylte faktisk 6 år den 30.juli i år, forresten! Jeg feirer jo alltid bloggbursdag, men i år kom den visst litt senere. Hurra!  Måtte bloggen få et godt (siste?)år! 

Et utdrag sommerøyeblikk: 1. Olavsfestival i Sarpsborg. 2. Sommerjobb som jordbærselger. Ikke verdens best betalte eller best organiserte jobb, men CV-en og sparekontoen skriker. 3. Månefestivalen, Gamlebyen Fredrikstad. 4. Obligatorisk "ufokusert finger foran potensielt motiv"-bilde. 5. Aker Brygge, Oslo. 6. Til pynt og oppmuntring: blomster i en liten (sprit)flaske.

 

Sommeren i år strukket seg gjennom det meste av følelsesregisteret. Fra oppturer til nedturer og omhverandre. I tillegg til små sommerøyeblikk her i Norge ble det to utenlandsturer. Irland og Italia. To meget forskjellige turer. Irland var en planlagt tur, allerede bestilt i mars, hvor alt var forutsigbart og enkelt å forklare i etterkant. Jeg reiste med 2 venner fra videregående og var der 7 dager. Fin tur, god avkobling og ingen store overraskelser. Italiaturen  derimot var et resultat av spontanitet og impulsivitet da jeg bestilte fly 1 måned før avreisen. Deretter starta puslespillet med å finne steder å sove, og hvor jeg skulle være de ulike dagene. 13 dager på egenhånd med innhold, opplevelser og erfaringer jeg ikke kunne forutse på forhånd. På godt og vondt. Det kommer nok mer om turene i senere innlegg.

 

Etter alt som har skjedd, særlig etter Italiatur, har jeg hatt behov for å puste, fordøye inntrykk og få tiden til å gå. Jeg har derfor brukt de siste par ukene på mye lesing. Har aldri lest så mye som jeg har gjort de siste ukene. Jeg har gått turer, lufta hodet, sett serier, filmer, rydda, tenkt på fremtiden, fremkalt bilder og satt sammen filmer. Smilt, grått, spist is. Alt for å få tid til å gå, alt for å distrahere hodet.  

 

Historier kommer nok etterhvert. Med bilder og kanskje videosnutter om alt går som jeg håper.                  Hvordan er sommeren for deg?
DATO: 11.08.2013 / KLOKKESLETT: 20:12

▬KOMMENTAR▬


Tenk at jeg faktisk går inn i den siste uka av ferien snart. Endelig, kan man jo si. Dette har vært en lang ferie, samtidig ikke. Har jo vært hjemme siden mai, i og med at undervisninga slutter i slutten av april. Jeg syns perioden fra når den offisielle sommerferien starta (rundt 21.juni) og til nå har gått fort! Den har inneholdt så mye, men samtidig virker det ikke som at det er hele 6 uker siden jeg satt på taket av Albania og levde glade dager. (Ble til og med overraska nå da jeg sjekka kalenderen og fant ut at det faktisk var 6(!!) uker..) Istedenfor å fortelle om alt, ramser vi litt opp: 

Årets festivalmusikk, heheh..

Hva har skjedd siden sist: 

☼ 

Jeg har jobba som frivillig på Månefestivalen i Fredrikstad, helga 26.-28.juli. Var båndpåsetter, så var hele tiden i kontakt med publikum. Veldig gøy å møte så mange mennesker, glade og festivalstemte. Fikk med mye av musikken (headlinere var Karpe Diem, Ulf Lundell og CC Cowboys btw.) og stemninga var super! Frister å sende en søknad neste år også.

☼ 

Vært på skikkelig roadtrip 3 dager på rad. 1.dag gikk til Tusenfryd med bror, 2.dag gikk til Drammen med en venn fra vgs og 3.dag gikk til Oslo med gamle kjente fra vgs. Stor mestringsfølelse at jeg klarte å beholde ro og kontroll i Oslotrafikken, etter et brutalt møte med hovedstaden på langkjøring ifjor. 

☼ 

Fikk huset for meg selv i 3 hele dager, da resten av familien dro på Sverigeferie til Göteborg. Hæla i taket! Dette var dager som var gull verdt, og jeg følte jeg fikk utnytta det godt. Kjøpte inn 2 bøtter med oreo-is og startet Yolo-dagene. En dag var jeg på biltur til skjærgården..

.. og kjørte innom en park på vei hjem. Der var det kun meg, noen hester, høner og ender. Jeg redda en høne.

Etter å ha redda høna fant jeg en huske i et tre og huska med endene som publikum.


Hjemme hadde jeg innstallert meg i sofahjørnet med alt det viktigste for dagene; is-bøtta, pc-en, fjernkontroller, headset and so on.. Filmer surra og gikk utover nattetimene (derav "Roman Holiday"..)

.. og selfølgelig "Breakfast at Tiffanys". Begge filmene med fantastiske Audrey Hepburn. Og sånn gikk nattestimene.. film, litt for mye is, pc-hjørne i sofaen, med og uten selskap. Klokka var fem da "Graham Norton"-reprisa var ferdig med å rulle over skjermen, lyset var på vei tilbake, og jeg sovna i sofaen. Det var bare å håpe på at familien ikke kom hjem tidlig og fikk se meg utslått i sofahjørnet den morgenen.. Levde yolo-dager, må vite!

☼ 

Fikk et nytt tilskudd i slekta. Søskenbarn nummer to! Hih.

☼ 

Jeg har prøvd meg som selvstendig næringsdrivende. Testa ut flaskepanter-karrieren en dag, da jeg er lei av å aldri få svar på jobbsøknader. Så jeg tok med meg poser og alle flaskene hjemme og gikk byen rundt på jakt etter flere. Rota rundt i søppelkasser, leita i busker i parker og i skolegårder. Plutselig kom det en fyr og ga en 100-lapp. Da visste jeg ikke helt hva jeg skulle si, men et ordentlig takk var på sin plass! Samlet sum: 148kr.

☼ 

Blitt helt oppslukt av slike "Draw my life"-videoer som florerer på YouTube. Blir alltid inspirert til å tenke over livet selv, men kommer på at jeg aldri kunne lagd en "Draw my life" om mitt eget liv. 

☼ 

Fant en katt i en hage (som for en gangs skyld ikke løp fra meg). #Denfølelsen når en katt hopper opp til deg frivillig og legger seg i fanget ditt.

 .. så ja. Nå er det mer eller mindre en uke igjen av sommerferien og jeg tror jeg kommer til å være både mett og fornøyd med årets ferieuker. Nå skal jeg ha null viktige planer de siste dagene, og heller prøve å nyte det siste som er igjen av sommer. Dessuten tenker jeg å dele opp, og sette sammen en liten videosnutt fra Albania. Kanskje det blir flere episoder, jeg vet ikke enda. Noe blir det i alle fall, og så pirkete jeg er med videoredigering så håper jeg det blir litt ordentlig også. Vil jo gjerne være stolt av det jeg byr på, ikke sant. So.. stay tuned! 
DATO: 15.07.2013 / KLOKKESLETT: 17:38

▬KOMMENTAR▬


Çkemi! Det har faktisk gått mer eller mindre 2 uker siden jeg kom hjem fra Albania. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har prøvd å utforme et innlegg her nå, men nå har jeg bestemt meg for å fullføre. Både for deres skyld og for min. Dere fortjener å få et livstegn herfra, og jeg fortjener å klare å sette ord på ting nå. Utfordringen har vært at jeg ikke har klart å finne ut hvordan jeg skal skrive og formulere dette. Hva skal med og ikke? Hvor skal man begynne? Vel, vi bare starter et sted og tar det videre derfra, OK? ..

 

Jeg kan jo si noe om reisen i seg selv først. Albania kan virke som et kronglete land å komme seg til, om du er av typen som liker best å farte fra A til B på enklest mulig måte, på kortest mulig tid. Om du foretrekker charterpakker, og helst ser at reiseselskapets buss står og venter på deg med det samme du kommer ut fra flyplassen.. glem det. Det er ikke sånn det fungerer. Fra Norge går det visstnok ingen direktefly til Albania, så vi reiste om natten til Korfu, Hellas og ble der et døgn. Etter en natt på hotell i Hellas tok vi båt over til Albania. En båt som forøverig går to ganger i døgnet og tok en og en halv time. Litt vind i håret er ikke å forakte! Etter ferden på sjøen nådde vi byen vi skulle bo i de neste 7 døgn: Sarande. 

 

Sarande/Saranda/Sarandë (har ikke helt funnet ut av det der..) er en by som ligger helt på sørkysten av landet, også kalt "den albanske riviera". Herfra hadde vi utsikt over det mest blå havet jeg noen gang har sett, samt nordenden av øya Korfu. Byen er visst den viktigste turistdestinasjonen i landet, noe vi merka på all hotellutbygginga der. Til tross for at det var et viktig turiststed, så følte vi likevel at vi kom i en tidlig fase av turistsatsinga. Jeg tørr vedde på at 50% av hotellene der ikke var ferdige, og de store tursistmassene fant jeg vel.. aldri. Bortsett fra en del lokal turisme, det vil si turister fra eget land. Så ja, du skilte deg litt ut i gata der med helt lyst hår og lys hud. Men etterhvert fant vi flere nordmenn.

 

.. ikke at jeg drar til utlandet for å jakte nordmenn, altså. Men det var ganske trivelig å kunne prate litt norsk med nye bekjentskaper etter en hel dag med engelsk. Apropos engelsk; til å ha vært et ganske lukket land i mange, mange år, så kan ikke dra til Albania og forvente at det store flertallet av befolkningen skal sitte inne med like stor engelskkompetanse som deg selv. Det er for det meste de som jobber med turister som kan kommunisere på engelsk. Vi prata for eksempel mye med noen ansatte på hotellet. Dette gikk smertefritt, til tross for at engelsken selvfølgelig er mer gebrokken enn den man er vant til om man har vært på tur i London. Ansatte på restauranter og drosjesjåfører tror jeg egentlig bare har lært seg det de vet de får bruk for. Som å anbefale ulike matretter, eller peke ut steder av interesse fra bilvinduet. Det hele gikk egentlig kjempefint, så lenge man går med krav om britisk flyt i språket. Jeg har skjønt at britisk er en trend å like nå, men seriøst.. gebrokken engelsk.. det er faktisk ganske artig! 

Jeg føler kulturen i Albania er ganske preget av nabolandene. Det virket som en salig blanding mellom Hellas i sør, og Italia rett over havet i øst. Sør-Albania delte både mye av utseende og kultur med Hellas, mens det var enormt mye italiensk mat der! Jeg har aldri vært i Italia selv, så jeg støtter meg til det både lokale og andre turister sier, nemlig at Albania er kjent for meget god italiensk mat. Det er også en god del sjømat der for den som liker sånt. Og du må ikke ut med store summer for et måltid. En middag for to med drikke inkludert ble tilsammen rundt 80-90kr! En taxitur på ti minutter kunne koste litt over 30kr. Spinnville priser for oss, men sånn var det der. Selvfølgelig behagelig. Anbefales for studenter. 

 

Jeg stopper her, men det kommer plutselig et innlegg til. Dette innlegget ble sånn "generelt litt om stedet og Albania - kort og godt". I og med at jeg føler kanskje ikke de fleste har vært turen innom der. Jeg håper i alle fall ikke det. Endelig har jeg vært i et land ikke "alle" andre har vært i, liksom! Neste innlegg blir nok litt mer personlig om hva vi opplevde der og hvordan det var. Dessuten vurderer jeg å by på en video jeg har laget fra turen. Den er egentlig litt lang (28 min) men jeg er ganske stolt av den, så vi får se! Og hvis det er noen tips om hva jeg skal slenge med i neste innlegg om turen, så rop ut. Jeg er jo ikke reiseblogger akkurat, men øvelse må til ikke sant.. 

Anyways! Hvordan går sommeren for dere?

(BTW: bildene fra forrige innlegg var fra Strømstad, Sverige heheh.)

 
DATO: 23.06.2013 / KLOKKESLETT: 02:07

▬KOMMENTAR▬


Klokka har passert midnatt og jeg venter på at timer skal gå. Eller kanskje jeg prøver å drøye ut timene? Om tre-fire timer er jeg nemlig på vei til flyplassen. Årets sommertur går denne gangen til Albania. Av alle steder, kan man kanskje si, men jeg velger å svare because why not? Jeg vet ikke helt hva mer det er å si. Turen ble bestilt en sen vinterkveld i januar, da mams hadde kommet over en artikkel med en pålydende overskrift "Europas billigste ferieland". Jeg har ikke så mange forventninger, annet enn en billigere versjon av Hellas. Men uansett, jeg ser frem til å oppleve noe nytt, få nye inntrykk og komme litt vekk herfra. Så da stiller jeg med åpent sinn og positiv innstill, er det ikke det man skal da? Joda.

 

Nå har det blitt offisielt ferie landet over. Og for en som har hatt uoffisielle fridager mer eller mindre sammenhengene i 7 uker allerede, så er det kjekt når resten av verden også kommer i feriemodus. For noen dager siden feiret jeg dette på skikkelig sommervis! Er det noe jeg er litt svak for så er det skjærgårdsmiljøer. Koselige byer med brygger, seilbåter, sjøutsikt og alt det der. Heldigvis har vi en del av det rundt her jeg bor, men denne gangen dro jeg pittelitt lenger bare for å .. komme litt lengre unna. 

 

En oppgave til dere mens jeg er borte: guess where! - Vinneren får.. heder og ære! (YAY!) 

 

Ah, det er sommer dere! ..Ah, jeg er trøtt dere. Nå har jeg hevet dyna mi rundt meg mens jeg sitter her og venter på at klokka skal tikke. Jeg vet fortsatt ikke om jeg prøver å drøye timene som er igjen, eller om jeg vil at de skal gå fortere. I og med at jeg er trøtt så ville jeg nok heller satt pris på søvn enn å dra meg rundt om en time og begynne å rote rundt på flyplass og sånt. Ser ikke dødsmye frem til 3-4t på fly nå, men kanskje jeg vil sovne på turen. Jeg prøver å få tida til å gå ved å se reprise av VG-lista på nett-tv, scrolle diverse youtube-videoer og sose med ymse Facebook-aktiviteter. Så går denne natten også. 

 

Også hører jeg på Spotify da. Mitt favorittprogram på PC-en. Nylig fant jeg sangen jeg har leta som en gal etter helt siden klassefesten i mars. Hadde hørt den tusen ganger før, men ante ikke navnet. Visste at det var noe trance-opplegg fra 90-tallet og det var det jeg hadde å gå etter. Så ja, det var som å lete etter en nål i en høystakk. Men så fant jeg den! Jeg hoppa opp i taket og den har nå gått på repeat mange ganger. Den er småharry og skikkelig 90-talls, men jeg må bare smile. Blir i godt humør. Om livet mitt skulle hatt et soundtrack så skulle denne låta med på lista: 

Jeg ble så begeistra og delte den med noen. Hun hadde visst ikke hørt den før(??!!) Så jeg håper noen av dere drar kjenselen på den? 

 

Nå kan dere nyte noen sommerbilder og noen trancerester fra slutten av 90-tallet, mens jeg sleper meg igjennom siste time før det bærer avgårde til nye, uoppdagede områder (for min del, vel og merke.) Jeg kommer sterkere tilbake etter denne turen, og har nok samlet noen ideer til saker her fremover. Dere må unnskylde at jeg er litt trøtt og hodet er litt mange steder. Om 8 timer lander jeg i Hellas. Litt absurd, egentlig. 

 

Ha en super ferie, uansett om du nettopp har starta den, har hatt det en stund, eller må vente litt til! 
DATO: 01.09.2012 / KLOKKESLETT: 01:01

▬KOMMENTAR▬


 

Prøvde å få publisert dette innlegget før kalenderen slo over til september, men lyktes visst ei. Her er en liten snutt fra York og Whitby, England, noe som ble årets høydepunkt for meg denne sommeren. Legger jo ikke ut videosnutter sånn superofte akkurat, men siden dette er en hobby jeg har, så tenkte jeg "hvorfor ikke dele litt?". Så.. værsågod! Og nå er jo sommeren endelig over, så da tenkte jeg det var på tide med en liten oversikt over hva sommeren 2012 besto av. Og hva besto den av? Hva er det jeg vil huske spesielt når jeg tenker tilbake på sommeren 2012? .. 

 

Jo, det jeg tror jeg vil huske spesielt ved årets sommer er nok.. 

► laaaaang sommerferie. (Avslutta undervisning 30.april, så det ble mange gode, rolige hjemmedager helt fra mai av.) 

► gleden over å være ferdig med førsteåret ved høgskolen og bare se frem til en lang pause fra det hele. 

► å være nattvakt for en drøss 14/15-årige konfirmanter. (Ble tatt for å være spøkelse midt på natten).

► en stykk lang kjøretur til Larvik og tilbake. 

► superturen til England, selvfølgelig!!! 

► slektsbesøk i Drammen. 

► Hyttetur ved sjø og skjærgård med lange spillnetter. 

► lange hurranetter med harry 90-tallsmusikk og humøret på topp!

► desperat jakt på Gameboyer på nettet. (Og det resulterte med en vunnet budrunde på nettauksjon til 75kr. Yay!) 

► oreokake! 

► gode samtaler om fremtid og fortid og sånt over en kopp kakao og .. oreokake. 

► skolestarten som bød på mer optimisme fremover. 

► å begynne med musikk igjen med klarinetten. 

► føle at ting skal ordne seg og at det går bra igjen.. så herlig. 

 ► .. (nevnte jeg England?)

 

Altså, oppsummert: det har alt i alt vært en veldig bra sommer. Fjorårets var noe annet, husker lite og det lille jeg husker var ikke noe hurragreier akkurat. Jeg sa til meg selv i fjor at neste sommer skulle bli bedre. Den kunne bare ikke bli noe annet enn bedre. Og det ble den! Jeg er så glad for at sommeren 2012 ble så bra som den ble, og at det er denne sommeren jeg skal bygge videre på i tiden som kommer fremover. 

 

Men sommeren er litt slik at.. det er herlig der og da, man lever i en egen boble, og så blir man mett og fornøyd på slutten av august. Nå ser jeg frem til høsten! Jeg liker høsten. Rolig, avslappende, spennende med skole, hverdagen, andre ting som skal skje. Mørkere tider, høre på regnet og høre på høstmusikk. Jeg er fornøyd, jeg. Mest fordi jeg smiler igjen og har fått senka skuldrene. Da tror jeg at vi går en fin høst imøte.

 

Hva vil du tenke tilbake på når det gjelder sommeren 2012? 

Og tror du vi går en fin høst imøte?
DATO: 18.07.2012 / KLOKKESLETT: 20:04

▬KOMMENTAR▬


 

 

Nå har jeg returnet fra England (York), og for en forfriskende opplevelse det var! Godt å koble av og gjøre noe helt annet på helt andre steder enn det dagligdagse. Jeg tenkte å redigere sammen en film fra turen, en slik liten montasje av øyeblikk og steder der, men hadde litt trøbbel da den var ferdig. Har jo ikke så mange videoer på bloggen, og tenkte det var på tide med noe slikt igjen. Det er jo en hobby og litt variasjon har vel ingen vondt av? Jeg får se om jeg får ordna det litt senere i ferien! 

Foto: meg (Whitby, England) // Youtube: "Teen Idle".

 

Med fire uker igjen av sommerferien merker jeg at årets mål er innen rekkevidde. Fjorårets sommer var ikke mye å skryte av, den var rar og tung på mange måter. Den eneste oppmuntrende tanken jeg hadde i den perioden var: "det skal ikke så mye til før neste sommer blir bedre. Neste sommer vil bli bedre!" I og med at sommerferien min i år har vært en del lengre enn ved andre skoler, så har jeg jo mye å se tilbake på allerede. Sommeren i år ER bedre. Jeg blir, til motsetning fra ifjor, glad av å tenke på denne ferien. Jeg .. har det fint. Jeg har ting å gjøre, prosjekter å jobbe med, hodet slapper mer av. Herlig. Sånn skal det jo være. 

 

Jeg gleder meg til å se tilbake på sommerferien til august og virkelig føle at i år gikk det virkelig bra igjen. Gruer meg litt også da - nettopp fordi det å avslutte gode ferier er litt vemodig. Gleder meg også til å dele litt av inspirasjonen jeg har for tiden gjennom bloggen. Håper på litt variasjon og at det faller i smak. Om jeg får til da, det gjenstår å se. 

 

Hvordan har ferien behandlet deg så langt? 
DATO: 06.07.2012 / KLOKKESLETT: 20:25

▬KOMMENTAR▬


 

Året er 2005, anledningen er korpstur til England. "Vi samler inn passene slik at de ikke blir borte!" ropte reiselederene. Den gikk jeg ikke med på, best å ta vare på det selv. Jeg var lur. Trodde jeg. For da vi satt i avgangshallen i England på vei hjem var det passet mitt alle måtte lete etter. Bagasje ble endevendt og nødpass bestilt. Flaut nok. 

 

Etter denne hendelsen skulle man tro man hadde lært noe, men nei da. I fjor var medialinja på klassetur i 3.klasse i samme område i England. Ikke er jeg god på å pakke, ikke klarer jeg å få med meg mye og ikke de riktige tingene heller. For da jeg var ferdigpakka natten før vi dro, hadde jeg av alle ting glemt boardingkorta. Selve ombordstigningsbeviset. Heldigvis hadde lærerne med kopier. Heldigvis. Det er heller ikke lett å holde seg våken når det går slag i slag med programmet på en klassetur. Jeg sovna stående på et museum en dag, og våkna til komiske blikk som hadde observert. Museumet var visst en gammel bolig til den kjente.... nei se, det vet jo ikke jeg. Jeg sov. 

 

Men det som tok kaka var da vi skulle hjem. Allerede på bussen hadde jeg funnet frem passet og boardingkortkopien fra lærer var i orden. Da vi hadde kommet på flyplassen skulle flere handle noe å knaske på og jeg sto ved en kafe. Gikk til noen bord og satt meg med noen andre. Det jeg da ikke visste var at jeg hadde lagt igjen passet i kjøleskapet ved kafeen. Sjølveste passet var ute på vift igjen, 6 år etter sist gang. Crewet på flyplassen hadde snappet det opp og tilfeldigvis spurt noen i klassen om de visste hvem det tilhørte.

 

Heldigvis. 

Den hendelsen fikk jeg høre flere ganger i ettertid.. 

 

Da jeg kom hjem oppdaga jeg at jeg hadde mista lommeboka i England. 

 

De andre i familien hadde ikke hørt om mine uheldige øyeblikk før for en uke siden. Nå skal vi på Englandsferie igjen, til York og det er jeg som har måttet ordne alt fra fly, hotell og logistikk. Så får vi se da, om vi kommer oss tidsnok til Rygge flyplass. Da er mye gjort.. Og ja, jeg har advart dem om mine erfaringer rundt orden på slike turer. Får jeg med meg passet uten problemer nå, så er det første gang på en Englandstur. 

 

Foto: meg. // Youtube: "Sally MacLennane"

 

Ah, lille York. Vakre, lille, store, gamle by. Lurer på åssen det blir å være der etter forrige klassetur?                                              Jaja. Hei hå! 
DATO: 22.06.2012 / KLOKKESLETT: 01:26

▬KOMMENTAR▬


 

Akk, sommernettene. Hva hadde vel sommeren vært uten? De deilige fritimene man har for seg selv, når resten av verden sover. Det er da jeg slapper av. Det er den tiden på døgnet jeg liker best på denne tiden av året. Nå som vi er i den lyseste perioden av året så liker jeg å få det med meg. Lyset som senkes når det bikker midnatt og fram til klokka to-halv tre, for deretter å begynne å titte frem igjen, sakte men sikkert. Ikke noe lek i naboens hage, ikke noe sol gjennom vinduet, ikke noe støy og forstyrrelser. Verden sover nå, det er bare meg og mitt  som gjelder.


Foto: meg. // Youtube: "Kaptein Sabeltann Overture" (90's-barne-TV-og-sanger-nostalgidag i dag, skjønner du.)

 

På denne lyse sommernatt får jeg nå selskap og sommerstemning av radioen og P1. Tidligere leste jeg litt tekster jeg selv skrev på samme datoen i fjor, som forøvrig var datoen videregående ble et tilbakelagt stadium. Litt trist å lese egentlig, for jeg kjenner igjen de følelsene og tankene jeg hadde rundt det fortsatt. Jeg var redd og følte meg ikke klar for å hoppe ut i verden. Ikke klar for å gi slipp på det som føltes trygt. 

 

Nå skal jeg fortsette og høre på radio, litt musikk, se litt serie kanskje og kanskjekanskje skrive litt. Eller kanskje jeg skal fortsette det jeg holdt på meg tidligere i dag - å fordype meg i 90-tallets glansdager via musikkens verden. Det er jo alltid like interessant (nevner i fleng perler som denne, og denne, som jeg lett synger med på, og for ikke å glemme denne som jeg fikk får gåsehud av da jeg var yngre fremdeles.)

 

Hmm. Uansett. Nå er i alle fall døgnet snart på sitt mørkeste, men jeg ser fortsatt lysglimt på himmelen. Det er jommen fint. Denne tiden på døgnet gir meg mer sommerstemning enn den lyse, varme formiddagen med liv og røre. Faktisk. Det er koz.

 

Happy Lyseste Døgn-dag/natt! 
DATO: 15.08.2011 / KLOKKESLETT: 22:33

▬KOMMENTAR▬


Joe Hisaishi: Summer - melodyphony. Bare.. hør!

 

Tomorrow it is! Høgskolen kommer og tar meg, sluker meg. Jeg skal møte opp i Halden og har akkurat i tide skaffet meg politiattest og bussruter. Nå har jeg sittet her veldig lenge og tenkt på sommerferien og skoler og avslutning og begynnelser og høst og alt mulig. 

 

Sommeren begynte veldig bra. En vemodig, men fullt verdig avslutning på videregående startet kalaset. Sommerferien fulgte ikke opp. Det ble ikke så mye å rope hurra for, jeg gikk på noen nedturer i år. Mye forvirring rundt høgskole og usikkerheten fulgte. Men så kom optimismen, jeg fikk troen på meg selv og livet fremover. Jeg begynte å se fremover, ikke bakover. 

 

Så kom 22.07.11. Et kapittel for seg. Alle var i sorg. Uansett om man kjente noen personlig fra Utøya eller Oslo. Alle sørget. Landesorg. Verden stoppet for en stund. 

 

Etter som dagene gikk kom augustværet med regn og kjøligere vind (værblogg, yes.) Nå er jeg klar for en hverdag med skole igjen! Men gruer meg likevel. Alt blir nytt. Yngst igjen, nok en gang. Bygge opp et nettverk og liv fra bunn av igjen. 

 

Det er skummelt. Men også en ny sjanse. Vi får se sånn på det! 

 

 

Lykke til alle sammen! 

Hvor starter du dette året? Hvrdan tror du året blir? 

 
DATO: 10.08.2011 / KLOKKESLETT: 15:39

▬KOMMENTAR▬


Kilde: Ryan Killacky på vimeo. 

 

Se for en fantastisk video! På vimeosiden til han som har laget dette, står det at det er komponert og satt sammen av 10.000 bilder! Stillkamerabilder. Ikke noe videokamera her som har fanget opp, bare hatt et speilrefleks med seg overalt. Filmen er superfin og jeg blir glad av å se den. Så absolutt verdt å se! 

 

Forresten, dere. Jeg har brukt en mini-pc hele sommerferien (pga en ny død hos pc-en. Skjer hvert år..) Og nå ser designet på denne siden helt skakkjørt ut. Fonten på teksten er ikke riktig. Bildene flyter over i sidemenyen, og mange av  postene under har automatisk fått sånn linklinje under teksta. Utrolig teit. Selv om jeg vet det er større problemer her i verden, så irriterer det meg.

 

Kan noen vær så snill å si om bloggen ser slik ut hos flere enn meg? : 

 

 

(og går det ikke an å regulere bildestørrelser manuelt lengre?!) 

 

Og hvorfor er bare mitt design helt tullete? Alle andres er jo normale. Design er stress! 

 
DATO: 16.07.2011 / KLOKKESLETT: 21:35

▬KOMMENTAR▬


Pocahontas: Listen with your heart II.

 

"Du tilfredsstiller kravene til generell studiekompetanse i henhold til Forskrift om opptak til høyere utdanning av 31.januar 2007.

 

Du får med dette tilbud om studieplass ved:
Høgskolen i Østfold, Grunnskolelærerutdanning, 5.-10. trinn, Halden."

 

Så var det den skolen som skulle ta meg imot til høsten. Resultatet falt på førstevalget. Det blir sikkert et helt greit år, mye nytt og mye spennende i vente.

 

Likevel.. jeg føler en bittersøt følelse i magen når jeg ser andre- og tredjevalget mitt har blitt pent strøket over med bokstavene: "bortfaller pga tilbud ved høyere prioritet." .. Andre- og tredjevalget mitt var medieutdannelse, litt lengre unna her og ville krevd anskaffelse av hybel. Det var opprinnelig førsteønskene.

 

Det er fortsatt førsteønskene egentlig. Tror jeg.

 

Jeg må innrømme, at jeg i år ikke turte å satse på magefølelsen og velge media. Jeg turte ikke å satse på det jeg tror jeg vil drive med mest av alt....

 

Jeg kan ikke si noe sånt til de hjemme, får heller bare si det ikke var plasser igjen ved media. Men det kommer til å gjøre litt vondt i magen. Så får jeg samle mot til meg og søke media neste år.. må bare bli tøff i Halden først. Må bare ta en liten omvei og skaffe litt andre erfaringer. Kan jo komme godt med, ikke sant..

 

Akkurat nå er det egentlig bare Disney som klarer å formulere hvordan jeg har det nå, (vi kan si at grandmother Willow er min magefølelse og samvittighet):

 

 (kilde prntscreen.)

 

Hvor skal du tilbringe høsten?

DATO: 10.08.2010 / KLOKKESLETT: 17:41

▬KOMMENTAR▬
Bloggen runda 2 år den 31.juli. Derfor sangen! Congrats, du lille blogg jeg har et så underlig forhold til. Hæla i taket!

Av alle de åtte ferieukene, tror jeg at jeg liker de siste best. Fordi de første ukene i juni blir så klønete "voi-det-er-juni-jeg-må-forte-meg-å-gjøre-noe-i-sommer!!" Derfor. Og i mitt tilfelle finner vi alltid på det morsomste mot slutten av ferien. For en uke siden var familien og jeg i Danmark. Turister hver dag, nye attraksjoner på timeplanen hvert døgn som gikk. Det var en ferie som ble full av minner! Bildet over er Himmelbjerget!! I've been there!!!! Besteget et lands høyeste fjell!

Nå på denne tiden er det lett å få "hverdagstanker" tilbake. Det er liksom ikke så gøy. Ferien er jo ikke over før den er over. Selv om vi begynner å tenke over hva vi må ha i orden til skolestart. Derfor vil jeg skrive ned ting som gjør meg glad og som minner meg på at livet på sensommeren kan være herlig!
Inspirert av Ask for Answers!

Livet er herlig om sensommeren fordi:
► jeg har hatt tidenes uke i Danmark, en uke full av minner jeg kan møte høsten med.
► det er skyer ute, og jeg liker skyer.
► selv om det er 1 uke + noen dager til skolestart så er det masse av tid igjen.
► det er godt å gå lange turer med musikk og ha ro i sjela.
► rommet mitt er snart ferdig vaska og rydda.
► det er snart jul. (ehhhh! nice one.)
► jeg kan sitte oppe lenge og lese eller finne på tull.
► jeg fikk være alene hjemme i fem dager og gruer meg ikke så mye til hybelliv likevel!
► jeg har fått skikkelig dille på gamle Disneyfilmer igjen.
► hallo, jeg har sett løve!

► hva liker du med sensommeren? 

Egentlig lever jeg i en egen boble i sommerferier, så denne lista var litt vanskelig å skrive ned. Tuller ikke, jeg er helt fjern og i mine egne tanker hele ferien. Sommerferien er kind of et eventyr.
DATO: 19.07.2010 / KLOKKESLETT: 23:40

▬KOMMENTAR▬
Hørte på denna sangen mens jeg satt her uten internett da, vettu...

Hei og hopp! Fire uker uten internett har jeg nå dratt meg igjennom. Fikk dèt kultursjokket med facebook i dag, herregud! Det var litt koselig også, da. Ikke internett. Måtte finne på moroa sjøl og sånne ting! Koselig og.. isolert på en måte. Men nå er alt fiksa!

Hvordan står det til? Nyter dere sommerferien? Sjøl tror jeg at jeg er et hverdagsmenneske, som familien min kaller det. Men jeg skal si man får pusta ut og koblet av i ferien. Må nesten det før tredjeklasse (!!!!!!!). Tenk, neste år er siste året! Jeg kommer til å bli så emosjonell neste år!!! Derfor forbereder jeg meg. Hører på inspirerende musikk, leser inspirerende bøker og er min egen psykolog. Spinner med tanker, filosoferer og finner ut av hvordan jeg skal klare å ta steget fullt ut til året. På skolen.

Det der hørtes kanskje litt småsnålt ut? Det er det. Men det hjelper! Derfor er sommeren gull verdt. Sommertid: tenketid. Pausetid. Og pauser - det er viktig! Kjempeviktig! Husk det.


Hvordan er sommerferien for tiden?
DATO: 14.08.2009 / KLOKKESLETT: 16:19

▬KOMMENTAR▬


sandpapir 004
Sorry hvis bildet har helt dust størrelse nå, jeg kan nemlig ikke se størrelser på denne lille miniputtmaskinen....

Det er en litt "sånn" dag idag. En sånn dag hvor jeg sitter med ryggen mot den nyvaska gule veggen. Nå sitter jeg her midt mellom ferie og skole. Tenker litt, gleder meg litt, gruer meg litt. Gruer meg litt fordi jeg har funnet ut at når hverdagen kommer, så kommer den brått på med alt sammen. Ikke nok med at skolen begynner, men det gjør også musikkøvelsene. På mandag går startskuddet for musikken, tirsdag for skolen. På torsdag er det også øvelse, på fredag er det rekrutteringskonsert på barneskoler og samme fredagen skal korpset også dra på helgseminar til Sverige. Helt til søndag.

Fra ingenting til alt. 

Du vet den sangen over her. Lemon Tree, heter den visst. Det var allsangen på avslutninga til tiendeklasse i fjor. Ingen sang for det var ingen forsangere. Og da tørr vi ikke å synge da, vet du. Det var en grei snål stemning. OK, det var over et år siden. Skal avslutte før jeg går inn på noe mer random. 

Og hva bildet har med saken å gjøre? Det er min andre sommerjobb i år. Før skolen begynner.. bare sandpapiret og meg.. sandpapiret og meg..

Jeg føler at jeg begynner å gå tom for kreativitet de siste dagene av ferie.. er det bare meg?DATO: 24.07.2009 / KLOKKESLETT: 18:56

▬KOMMENTAR▬


175623

En relativt flat dag med lite å gjøre. Men siden jeg har satt igang min supervaskejobb på mitt 6kvm lille rom, så er det likevel noe å bedrive tiden med. I dag får jeg hjelp av disse tre tøffe bomsimomsi'ne. Haha, hurra for ord man finner opp i farta! Koala, Kenguru og .. Skjeive Bjørn. Eller noe. Han siste der kjøpte jeg på Europris for noen år siden, fordi jeg syntes synd på han. Han er helt skjev, han. Men nå har han det godt - åja, gjett om han har!

Ellers (gah, kjedelig ord) har jeg vært flink idag med klesvask. Hengt opp og tatt inn. Klapp på hodet. Det er noe jeg kan leve med. Når ingen andre gidder. Eller er her. Som i dag. OK, jeg har følt meg lonely. Men ikke kjeda meg. Tror jeg.

Var det forresten noen flere som så dokumentarserien som TV2 sendte igår kveld? "The Wanted"? Jeg stemmer på det amerikanske TV-teamet som regjering 09! Blir så forbanna når jeg ser sånne program. Men MÅ se på det, jada sånn er jeg. Mulla Krekar er bare en ondsinna, syk, syk, syk person.. Og barn sender de tilbake.. Nei, tenk så bra det blir når jeg blir statsminister. Heh.


Litt latter på slutten må jeg ta med. Bare fordi det er fredag. Og fordi jeg fant denne videoen igår. Og fordi værkartet har så tøffsyke farger. Jeg elsker sånne videoer! Sitter og ler og ler. Hahah, stakkars..Hva pleier du å gjøre når du er hjemme i ferien? (Tips..)
Har du en morsom film jeg kan le av? Link mottas med takk.DATO: 09.07.2009 / KLOKKESLETT: 19:32

▬KOMMENTAR▬..such an amazing song.

014
Trodde dette bildet ble litt fail, men det ser jo litt stilig ut? Vanner beveger seg, mens støvler står støpt stille..


Jeg tror jeg gjør comeback med ukesoppsummeringslista mi, (eksempel fra september). Bare sånn enkel oppramsing fra uka, liksom - ikke noe Big Deal. Haha, det hørtes ut som en nyhet fra McDonald's.. 

Siste jobbdagen i min første sommerjobbsuke er over. På folkehøyskole. Det har gått veldig greit, syns jeg - til tross for den utrolig kjedelige starten. Ta av sengelaken og kaste søppel på rom. Det er ikke helt meg. Samme greiene jeg gjorde første dagen av arbeidsuka i 10.klasse. Men det var på Quality Hotel. Det er en annen historie. Ahh, det var så moro! Jeg bestemte meg for å bli resepsjonist om jeg ikke kom inn på media. Hehe, planene var klare!

Som så mange andre så også jeg den høytidlige minneseremonien på NRK tirsdag kveld. Broder'n som har vært stoor Michael Jackson-fan satt der bare og så på, nesten uten å blunke. Mens jeg satt og ble helt rørt og med hjertet i halsen, vet du. Hehe. Det er rart det der. Akkurat samme var det med Titanic. Broder'n fan, jeg satt med henda for øynene. Men sånn helt på ordentlig; den minneseremonien er noe av det mest rørende jeg har sett noengang.. særlig på slutten. RIP.

Været her har vært helt snålt de siste dagene. Mye regn, torden og lyn. I går kveld var himmelen helt mørk og vi så en masse lynblink i det fjerne, men hørte ingenting av torden. Kanskje det var over Oslo? Det er langt unna, det. Jeg vet ikke.

PS: Bildet er tatt i midt i en gate her på halvøya. IKKE i en laksedam..


Åssen vær har dere hatt? (Egentlig finner jeg ikke værprat NOE interessant, men..)
Har du jobb? I så fall: åssen jobb har du? Er du fornøyd?
DATO: 05.07.2009 / KLOKKESLETT: 19:37

▬KOMMENTAR▬
ferie i juni 2 088

Ting som har vært bra til nå i ferien:

- hoppa fra brygga FIRE ganger og ut i sjøen!
- Haldenturen
- sett Grease 2 på youtube (syns ikke den var såå dårlig som jeg trodde. Selv om Grease 1 er ..#1)
- jeg har klart å få et avslappa forhold til Facebook. Tror jeg.
- jeg har faktisk klart å være våken til grytidlig morgentimer!
- Og det beste med det; det syns ikke neste dag.


I dag sto jeg opp 11.00 som andremann i huset. Jeg som sovna nesten 04.00. De som sto opp sist var de som sovna tidligst.. de sto opp klokka 13.00! Hahah, jeg ler. Det var faktisk veldig deilig å våkne i dag. Det regna! O' deilige regn! I love rain.

Youtube-sangen er fra Grease 2, forresten. Fordi jeg liker'e.

Fillern! Kom på at jeg har fått min første sommerjobb i år.
Og jeg starter i morgen. Stå og vente på bussen klokka 6.55...


Har de første ukene i sommerferien vært bra for dere?DATO: 23.06.2009 / KLOKKESLETT: 15:10

▬KOMMENTAR▬


skole 084ygftjh
Ah, paint!

Første året på videregående er over! Finito for alltid! Aldri mer yngst eller nybegynner. Fram til da skal jeg prøve å nyte dagene og  leve livet! Bloggen tar jeg meg tid til når jeg gidder, bloggsamfunnet bryr jeg meg ikke så ille mye om når det er ferie. Ting skal gjøres, ting skal oppdages!!

Hallo, verden - her kommer jeg!

God sommerferie!DATO: 12.08.2008 / KLOKKESLETT: 12:33

▬KOMMENTAR▬


Endelig!
ikeakatalogen09360x430
Det har jeg venta på helt siden jeg så anmeldelsen(!) i VG. Katalogen fikk forresten terningkast 4 der. Og i går kom den også i våres postkasse. Hurra! Jeg ble så glad!

OK, saken er den at jeg virkelig liker å bla i IKEA-katalogen. Hvorfor? Fordi den er så mye mer enn en vanlig interiørkatalog. Du kan liksom lese IKEA-katalogene, i motsetning til Skeidar, eller Bohus hvor det er bildene med tilbudsstjernene som skal legges mest merke til. IKEA forteller oss hva et ordentlig hjem betyr for oss. 
Når jeg leser IKEA's filosofi og ser på de rene bildene, drømmer jeg meg bort. Drømmer om hvordan huset mitt i framtiden vil være. Eget hus, egen verden. Det er så koselig.

Her er et eksempel på tekst fra IKEA-katalogen: 
uten navn
Akk. IKEA er så poetisk. Jeg elsker det.

Vel, dette høres kanskje litt sprøtt ut. Men jeg innrømmer det. Jeg har egentlig noen rare sider av meg selv. Som andre mennesker. Som IKEA-katalogen. IKEA har mye snålt. 

Men jeg liker det!   DATO: 09.08.2008 / KLOKKESLETT: 23:35

▬KOMMENTAR▬


God kveld! Her sitter jeg i sofaen i mitt koselige hjem, med datamaskinen på fanget, fjernkontrollen på min høyre side og TV-en på TV2. Kan det bli bedre??

Vel, jeg er egentlig ganskje fornøyd med dagen. Jeg kom mye lengere enn det jeg trodde jeg ville rekke når det gjelder vaskinga av rommet. Tror jeg vil rekke det før skolestart. Ja, helt sikkert. Og datamaskinboksen min vil bli friskmeldt til tirsdag, da vi kan hente den. Beroligende. Den er ikke død. Og samtidig så fikk jeg med meg alle høydepunktene i OL. Og da kvelden kom sånn cirka klokka 19.00 forvant plutselig hele min lille familie og jeg ble sittende alene hjemme. Greit nok. Jeg liker hjemme alene-kvelder.
Yes!
OK, slike kvelder tar ikke av. Jeg er stor fan av å slappe av, så jeg foretrekker det. Nå står TV-en på TV2 og har nettopp servert meg en amerikansk komedie fra 1999. "10 ting jeg hater ved deg". Grei den.

10thingsihateaboutyou
"Bianca Stratford (Larisa Oleynik) er vakker og populær og føler seg klar til å date gutter.
Faren hennes setter imidlertid foten ned - hun får ikke lov til å gå ut med en gutt før hennes gutte-hatende storesøster Kat (Julia Stiles) har funnet seg en kjæreste" (TV2.no)

Filmen hadde premiere i 2001 og er på 89 minutter. 
terningkast4Terningkast 4 av VG og jeg er enig.

Neida, så nå sitter jeg her, klokka er 23.32 og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå. Er jo egentlig ikke så ofte jeg får sjansen til å være alene hjemme, så dette må jo utnyttes fullt ut! Kan jo ikke legge meg enda.
Jaja, vi får se.
Det er i alle fall betryggende å vite at datamaskinen har det bra hos Elkjøp (ikke PC-doktorn likevel) og at jeg er aujour med rommet.

I morgen kommer en ny, spennende dag!
Ha det topp, og heia Norge!  DATO: 04.08.2008 / KLOKKESLETT: 12:57

▬KOMMENTAR▬


Jeg fikk vite det i går av min far da jeg kom hjem fra Skjeberg. Vi hadde fått virus på datamaskinen. VIRUS! &%€/"#!!! Jeg virkelig hater virus! Saken er den at vi har hatt denne datamaskinen i cirka 6-7 år og har hatt virus hvert år siden da! Og da tuller jeg ikke altså! Hvert eneste år har vi virus! Jeg aner ikke hvorfor, for jeg er egentlig utrolig dårlig på sånne datating. De andre i familien tror meg ikke, men jeg lover. Jeg kan veldig lite om data. Og jeg aner ikke hvor virus kommer fra. Tror det er fra nettsider. Men jeg skjønner ikke fra hvilke(n). Eneste jeg er inne på er bare sånen tørre nyhetsgreier, samt Google og min egen mail. Jeg bruker mer tid på Word og Mine Bilder. Haha.
Sist gang det var virus på dataen fikk vi et anti-virus program av en sånn datamann. Og vi har det enda, men vi skjønner jo ikke bæret av noe som helst. Men jeg har faktisk klart å satt igang en sånn scanner, så vi får se.

I går satt jeg og kopierte opp alle filene mine på CD. DET tok TID! Masse, masse greier som skulle sikres for fremtida. Så nå som alt det verdifulle er trygt, så gir jeg egentlig blaffen i hva som skjer med denne maskinen.
Jegt satt også i gang et sånt scannerprogram i går. Satt det på på kvelden og lot det stå på hele natta! Jeg måtte legge meg med en durende datamaskin under meg, altså. Det var ikke gøy! (Senga mi er nemlig heeelt oppunder taket. Fine senga mi!). Da jeg sto opp i dag sto det at den hadde brukt 755 minutter!! Det er 12 TIMER det!!
Jeg lagra rapporten den hadde gitt meg og trykka på "close". Nå er det over, tenkte jeg. Nå er dataen rensa.
Men neida, 44 internett-virus-sider var oppe og masse, masse små vinduer. Jeg ble skikkelig oppgitt!

Så nå sitter jeg her da, mens virusprogram nummer to scanner. Det er også et vi har fått av en datamann så jeg håper det ikke er noe sånt tullball-program som popper opp hele tida.

Huff. Vi får se hva som skjer.. Det skal ikke vare evig i alle fall!

Og akkurat når jeg skulle begynne på bloggen begynte det å regne. Skikkelig. Helt grå, mørk himmel.
Bedre kan det vel ikke bli?..

Har du noen tips når det gjelder virus?? Jeg har som sagt ikke peiling..

hits