DATO: 30.05.2015 / KLOKKESLETT: 00:33

▬KOMMENTAR▬


Klokka er 22:00 på torsdagskvelden. Det er 16 timer til jeg skal ha levert inn hjemmeeksamen i samfunnsfag. Min siste eksamen på lærerutdanninga. Fikk oppgava på tirsdag, har jobbet hver dag. Fokus på produksjonsformer i ulike epoker og samfunn, monsunklima, undervisningsopplegg, og demografiske overgangsfaser. Natt til torsdag jobbet jeg fram til klokka var 04:00 og lyset var kommet tilbake. Jeg forbereder meg på enda en våkenatt. Enda en jobbenatt. Eksamensnatt. Mens resten av verden går for å legge seg, tre inn i et bevisstløst lademodus hvor tid og rom ikke eksisterer, sitter jeg like våken, ganske bevisst, og må ta valget om å bruke de neste timene på å fordype meg i fabrikkrevolusjonen i Storbritannia på 1700-tallet, eller den postindustrielle revolusjon etter 1945, og andre herligheter. Med et relativt motivert sinn, en 6-pack Cola tilgjengelig og en spilleliste kalt "PUNCH DAT SHIATT!!" er jeg klar til å kjøre på for å yte maks på min siste eksamen. 


Foto: privat. 1: relatable!! 2: morgengry! 3: klokka er 06:30 og jeg er ganske ferdig med eksamen. 4: leverer 19 bøker til biblioteket. 2 store poser med bøker på ett semester. 50kg lettere. Men litt vemodig også. (Og ja, den ene posen revna). // Youtube: "Waiting for love" fra spillelista "PUNCH DAT SHIATT!!" holdt meg våken og gira.


Klokka bikker 01:00 og jeg innser at grunnen til at jeg får søvnige tendenser er fordi jeg ikke har hevet i meg nok piller. Klokka 03:00 finner jeg ut at det er tid for nattmat. Toro tomatsuppe er min venn i natten, sammen med katten (rim!) Klokka 04:00 Jeg oppdager at jeg ikke er alene om å tenke at eksamen er viktigere enn søvn i denne natten. Det plinger inn på Facebook i studiegruppa. Og jommen svares det også. Jeg jobber jeg med den vanskeligste delen - lage to undervisningsopplegg om temaet den industrielle revolusjon. Jeg har gått mange runder med meg selv om jeg skal velge å fokusere på fabrikkrevolusjonen på 1700-tallet, eller den postindustrielle revolusjon etter 2.verdenskrig. Valget falt etter mye om og men på fabrikkrevolusjonen.. litt mot min egen vilje. Klokka 05:00 har de første solstrålene nådd gjennom vinduet, og jeg blir så gira over at det er morgen, og finner ut at det er på tide å finne ut når biblioteket åpner og hvordan printerne fungerer. Klokka 06:00 begynner det å røre seg i resten av huset. Jeg kommer på at jeg har et vedlagt kart jeg må tegne inn monsunområder på. Klokka 06:30 anser jeg hjemmeeksamen for ferdigskrevet. Teksten er satt opp pent, kildene er i alfabetisk rekkefølge og etter formelle regler. Klokka 07:00 legger jeg meg i senga, men sovner ikke. Det er for lyst og jeg er for innstilt på å dra til skolen og ferdiggjøre alt. 

 

Klokka 8:15 står jeg opp, i dusjen. Trenger å føle meg litt fresh, selv om det har vært null søvn. Klokka 8:45 slår en vill idè inn om at jeg bør endre en hel oppgave i eksamensbesvarelsen. Jeg griper PC-en og trommer på tastaturet. Adrenalin, og pumpa går. Klokka 9:30 bærer det mot høgskolen, og rett til biblioteket hvor det fortsettes å tromme i tastaturet. Det sitter også et par andre samfunnsfagssjeler og trommer. Hjernen fikk et slag av fornuft og jeg ga opp den spinnville ideen om å endre en tekst på ti sider få timer før innelvering. Jeg nøyer meg med å forbedre og rette på tekst. Klokka 12:30 lærer jeg meg hvordan printeren på biblioteket virker. Klokka 13:00 - 19 sider, 6000 ord. Eksamen stiftet og overlevert eksamenskontoret. 

 

Ett år med samfunssfag overstått. 5 eksamener mest sannsynlig bestått. Jeg venter på et tomrom og et vakuum. 

 

Men dette tenker jeg ikke på nå. Sist jeg la meg før 04:00 var tre døgn siden. Nå kan jeg trykke på pause. Jeg trenger hvile. Jeg trenger søvn.  

Klokka 15:00 fredag formiddag sovner jeg. 

Buonanotte, dormo.
DATO: 29.03.2013 / KLOKKESLETT: 16:34

▬KOMMENTAR▬


Hei igjen, og god påske! Her er min lille "påskegave" til dere, en film jeg satt sammen etter dagene i London. Var der i midten av mars på skoletur med lærerutdanninga. På programmet sto blant annet sightseeingrunde, musikalen "We will rock you", besøk på London Met University, besøk på lokale skoler i byen og British Museum. I tillegg ble det selvfølgelig tid til utforsking av London med det byen hadde å tilby av liv og røre. 

 

London, London.. hva skal jeg si? Det var en by som tok pusten fra meg.. bokstavelig talt. Det var så mye folk og saker som skjedde hele tiden at jeg måtte hive etter pusten flere ganger. Men likevel fanget byen nysgjerrigheten min, den er så stor og dagene så få at det å utforske hele byen var komplett umulig! Jeg tror ikke jeg ville bodd i London. Vet om mange som går rundt med en drøm om det, men jeg holder meg til vakre, lille, store York i Nord-England for slike ønskedrømmer. Men uansett så har jeg lyst til å dra tilbake til London for å utforske mer! Spennende, pulserende, storby med masse engelsk sjarm! Og slike inntrykk og opplevelser får man ikke hver dag.. i en middels stor by.. i Norge. Jeg trengte det virkelig, trengte virkelig den avkoblinga de dagene ga meg med alle inntrykkene og opplevelsene. Veldig gøy å endelig ha tråkket rundt i London. 

 

Vel, her presenterer jeg det London jeg opplevde - enjoy! 

 

 

Det går an å se den i den kvaliteten som er, men for best kvalitet så anbefaler jeg å trykke på HD. Da linkes du direkte til videoen, men filmen ser mye bedre ut. Så gjør gjerne det. Bruker ikke penger på HD-kamera for ingenting, veit dere..

 

God påske videre!
DATO: 09.02.2013 / KLOKKESLETT: 19:58

▬KOMMENTAR▬


Igjen har jeg tilbakelagt en praksisperiode på tre uker. 2 av 2 perioder ved barneskolen er ferdiggjort - check! Det er interessant å tenke på hvor skeptisk jeg var i forkant av møtet med barneskolen, men det skulle vise seg at returen til barneskoleverdenen ble en veldig positiv opplevelse og en god erfaring! Det var litt rart å ha siste dagen i går med elevene vi har fått bli kjent med, samtidig som det er fint med alt som er gjort unna. 

 

"True Colours" - Ane Brun.


Etter totalt 12 uker praksis, 6 på barneskole + 6 på ungdomsskole, så har det selvfølgelig vært to veldig forskjellige opplevelser. Felles er at de begge har vært positive med mye og ganske ulikt innhold. Mens ungdomsskoleelevne har minnet oss om hvordan det barske livet på ungdomsskolen var (og takk for at vi ikke er der lengre..) så har barneskoleelevene gjort det samme ved å ta oss tilbake til universet hvor alt lukta litt mer visklær, trykte lærebøker, grove arbeidsbokark og blyanter, hvor møtet med Tines skolemelk ga nostalgi og blokkfløyta var like aktuell.

 

Det handlet om å prøve å forenkle sine egen automatiserte tankegang når elever spør om brøk i mattetimer. Og å forklare begreper vi selv tar som en selvfølge å skjønne. Det handlet om å komme på elevenes nivå, så jeg satt ofte på knærne hver gang jeg hjalp noen i klasserommet. Det handlet om å vise at man var der, og at man var villig til å delta selv også, enten det var ballspill i friminuttet eller dansing til One Direction i musikktimen. Det handlet om å sette tydelige grenser for når det var tid for lek og ikke. Det handlet om å vise engasjement når elever fikk til, og å hjelpe dem med å se løsninger og muligheter når noe var vrient. Det handlet om å være et fellesskap, å vise at man kan lære av hverandre, tenke sammen og få frem de ulike elevenes sterke sider. Et samspill i timen. At det å lære noe kunne by på variasjon,engasjement og lure tanker. 

Foto: meg. Kort som vi fikk av noen elever siste dagen i praksis. Superkoselig! Må jo bare smile.

 

Det handlet også om å vise at man bryr seg. At man viser at man spiller på lag med elevene, også når det har oppstått en liten konflikt eller hendelse. Det handler også om å ta seg tid når noen gråter. Tid til å høre på det elevene har og si, tid til å snakke med dem og tid til å la dem få bearbeide litt. Det går som oftest fort over og på en-to-tre så er samspillet tilbake igjen. Yngre elever er ofte greie sånn sett. 

 

Jeg gikk fra et stadie hvor jeg ikke visste hvordan jeg skulle kommunisere med 10/11-åringer, til å mestre det på god måte. Jeg følte meg litt priviligert når elevene delte av seg selv og sine historier. Og jeg lo veldig mye i praksis. Både med elevene og medstudentene. Nå er jeg fornøyd og ser optimistisk fremover på det som skal skje videre. Høgskole og London-tur med klassen next! Og så er jo våren like rundt hjørnet! Good times!
DATO: 17.01.2013 / KLOKKESLETT: 21:08

▬KOMMENTAR▬


Har du noen gang hatt en hemmlighet som du har hatt veldig lyst til å bare rope ut til hele verden? Jeg tror jeg har det nå. Egentlig så er det ikke en hemmlighet, men jeg tror jeg har gjort den til det. Det er egentlig en liten plan. Eller, egentlig en litt stor plan, en slik plan som forhåpentligvis blir en realisering av en drøm. Og det er ikke sånn at jeg ikke vil si det til noen.. jeg tørr ikke. Jeg har hatt planer før, og delt dem ivrig med andre. Jeg kunne være helt gira på mine egne ambisjoner en stund, men felles for dem alle er at gnisten slukka ganske fort. Og etter det har jeg slutta med å fortelle om nye planer. Fordi ingen lot seg overbevise lengre. Litt sånn.. ulv, ulv. Verst av alt var at jeg ikke overbeviste meg selv heller.  

 

Nå har jeg igjen fått en plan, og planen går ut på hva jeg vil gjøre etter at jeg er ferdig med lærerutdanninga. Det er fortsatt godt over 2 år igjen, men jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å stå foran i et klasserom når jeg er ferdig. Ikke fordi jeg ikke vil bli lærer, jeg vil bare ikke bli det når jeg er 22 år. Planen jeg har i hodet nå er egentlig en drøm jeg har hatt siden 3.klasse på videregående. Men da jeg var ferdig med videregående følte jeg meg ikke klar for å flytte, eller tøff nok til å søke andre steder enn nærmeste høgskole. Har hatt dårlig samvittighet i ettertid på grunn av dette.

 

I det mylderet av videre studiemuligheter man møter på etter videregående kan man føle at man drukner litt. Om valgmulighetene til videregående kan fremstilles som vann i et badekar, så er det som kommer etter et hav i forhold. Jeg tok det nærmeste og tryggeste jeg fant. Hele tiden mens jeg har gått der har jeg alltid hatt et øye mot andre alternativer. Jeg har tatt timer hos rådgiver og drevet research. I førsteklasse var det helt håpløst, jeg var veldig forvirra og ville egentlig ingenting. Helt til jeg stilte meg selv et relativt enkelt spørsmål i høst. 

 

"Katrine, om du kunne studert hva som helst hvor som helst - uten å tenke på hindringer, hvor er du da?" 

 

Jeg tror ikke jeg tenkte over det en gang. Tanken suste automatisk gjennom hodet, som om den hadde vært der hele tiden og bare ventet på å få komme til. Jeg smilte nesten da jeg skjønte hva både hodet og magen ropte mot meg. "Selvfølgelig", tenkte jeg. Men var ikke det vanskelig å gjennomføre? Det var jo innerst inne drømmen, men var den mulig å realisere? "Selvfølgelig", tenkte jeg igjen. Oppgitt over min egen pessimisme fra fjoråret stilte jeg meg selv enda et spørsmål: "hvorfor ikke?". Hvorfor skulle jeg fortsette å la meg stoppe av hindringer, når jeg vet jeg har en drøm jeg vet jeg vil bli lykkelig av å oppnå? Etter å ha begynt å samle informasjon ser jeg flere muligheter enn hindringer for å si det sånn. 

Foto: meg (Rhodos 2004 - varmere tider yeah!!) // "Downtown Abbey The Suite" - har aldri sett serien, men sangen er så fin!

 

Jeg vet at jeg ikke har delt hemmligheten her heller. Og det vil jeg ikke gjøre - enda. Men det kommer, etterhvert som jeg blir sikrere og sikrere. Jeg vil bare vente litt til, av erfaring. Har opplevd flere ganger at planer jeg har lagt knuses av folk som bringer den brutale realiteten på banen. Jeg vil ikke at det skal skje igjen og har mye research på egenhånd først. Jeg vet jeg har en sjanse, og jeg vet at jeg kommer til å angre om jeg ikke prøver. It's better with a life full of "oh wells" than "what ifs", veit dere. Denne planen er annerledes enn de andre, dette er noe jeg føler jeg virkelig vil. Dette er en slik plan som får det til å krible i magen av å tenke på at den kan realiseres. En plan som jeg tenker på mens jeg sitter på bussen og hører på musikk og smiler av. Denne planen og hemmeligheten er annerledes enn de andre. Jeg blir oppspilt når jeg faktisk nå skjønner at jeg har muligheten til å realisere en drøm. Jeg har virkelig fått troen på meg selv og magefølelsen har våknet til liv igjen og støtter meg. I can really do this.   

 

To be continued..
DATO: 03.11.2012 / KLOKKESLETT: 00:31

▬KOMMENTAR▬


Praksis er en spennende, merkelig, utfordrende, morsomt og ikke minst veldig lærerikt. Akkurat nå er jeg i praksis på en barneskole, på 5.trinn. Denne praksisperioden varer totalt 3 uker, og jeg har i dag gjennomført 2 av de 3. Lærerutdanningen jeg går på er egentlig mest tenkt mot ungdomskolen, (grunnlærerutdanning 5.-10.klasse), men vi må på barneskolen også, siden vi faktisk har en innretning som kvalifiserer fra mellomtrinnet og opp til tiende. Nå har jeg vært i praksis både på barneskole og ungdomskole (ifjor) og en ting er sikkert; det er stor forskjell!

 

Fjorårets praksis på ungdomskole ble en stor suksess for min del. Det var overraskende morsomt å kjøre kreative opplegg med klassene, givende å holde diskusjoner, oppleve at elevene ga av seg selv, og å få supertilbakemeldinger av lærere og medstudenter. "Det blir liksom nesten som en helt annen atmosfære når du entrer klasserommet / du er jo champion i den klassen! / du er så blid, nesten FOR blid!" Ikke for å skryte men hehehhhh. Er det noe rart man syns det var gøy? I tillegg fikk jeg en enorm mestringsfølelse. Vår i lufta, solskinn, optimisme, mestringsfølelse, føle at det du gjør er meningsfylt og morsomt, givende og spennende samtidig.. jeg ble nesten litt rusa på livet hahah.

 

Foto: meg, praksisen ifjor. // Youtube: "Somebody that I used to know - Old school computer remix"

 

Nå har vi vært to uker på barneskole, en uke igjen denne høsten. Jeg har nok ikke fått samme opplevelse her, ikke i det hele tatt faktisk. Jeg trives godt med skolen, vi har blitt tatt godt imot og vi har jobba bra i denne praksisen. Men helt personlig så har jeg egentlig aldri hatt særlig lyst til å jobbe med barn. Barn som i barn. Det er faktisk såpass forskjell på ungdomskole og barneskole, jeg har superlyst til å jobbe med 15-åringer, men ikke så gira på å jobbe med 10-åringer. Barn gjør meg lett usikker. Og heller litteraturhistorie enn hvordan lære j-lyden. Altså litt mer faglig dybde. 

 

Til tross for at jeg ikke har fått de store opplevelsene denne praksisen, ei heller følt at jeg selv har gjort det så bra, så var denne fredagen den beste på lenge. Med innebandyturnering på timeplanen for hele dagen, så gjenopplevde jeg litt av den klasse-lagånden jeg selv husker var så viktig da vi gikk på barneskolen. Jeg fikk overvære en kamp hvor alle samarbeida, var opptatt av å gjøre sitt beste i fellesskap og gleden de utstrålte når en seier var tatt. Det fikk meg til å smile utenpå og til og med langt der inne. På vei hjemover tenkte jeg: "wow, endelig har jeg hatt en bra dag igjen!" 

 

På vei hjem svingte jeg innom ungdomskolen jeg hadde hatt fjorårets praksis i, bare for å levere noen bøker. Jeg møtte på læreren vi fulgte og prata litt. En strøm av ungdomskoleelever passerte oss på vei hjem til helg, litt større enn sist jeg så dem. Der og da merka jeg at det var på en slik skole jeg ville være, og slike elever jeg også ville ønske god helg til. Det klødde i henda, og jeg vil absolutt returnere en gang. En meget vellykket dag, både på barneskolen og på ungdomskolen! (Og jeg fikk igjen bekreftet at jeg vil undervise på ungdomskole fremfor barneskole. Ingenting er som å føle at man treffer i sine valg. Men også barneskole er erfaring gull verdt!  Fornyet optimisme, stå på-energi og troa fremover!)

 

.. helg! Takk og lov. 

Hva skjer i din hverdag for tiden?
DATO: 24.08.2012 / KLOKKESLETT: 20:15

▬KOMMENTAR▬


 

Jeg er roligere - i motsetning til i fjor. Jeg er optimistisk, mer løsningsorientert og klar for 2.året på lærerutdanning. I fjor slet jeg med å slå meg til ro med valget jeg hadde tatt om å gå lærerutdanning. Magefølelsen, fornuften og hodet rev og slet mellom drømmen om mediebransjen og det trygge, men utfordrende læreryrket. Det førte til at jeg ikke klarte å konsentrere meg fullt og helt om det studie jeg faktisk gikk på. Det var slitsomt, forvirrende, tungt og jeg var totalt rådvill. Det ødela mye av fjoråret. 

 

I år skal alt bli bedre. Jeg har satt foten ned for meg selv, og fortalte til studentrådgiveren denne uka at jeg ikke orker å bare tenke og tenke rundt studier lengre, nå vil jeg jobbe med å se mulighetene og alternativer. Og det gjør jeg nå. Har fått noen gode ideer å bygge videre på. Samtidig fokuserer jeg på skolehverdagen med lærerutdanning og trives med det. Jeg tror jeg vil få til å leve mer "i nuet", samtidig som jeg kan legge planer og mål fremover som jeg kan strekke meg etter. 

 

Altså, endelig så trives jeg på lærerutdanning, men iveren etter å prøve det uprøvde, trangen til å tørre å satse og nysgjerrigheten om hvor langt jeg kan nå om jeg prøver, er der. Det kribler i magen. Jeg har medieutdanning i kikkerten for en senere annledning, jeg har satt fristen om å ha en videre plan klar ved juletider. Det er ikke det at jeg ikke liker lærerutdanninga (tvert imot, det er det som hele tiden har vært dilemmaet), det er bare det at.. jeg blir rastløs av å ikke prøve det jeg ivrer mest etter. Det som krever litt mot og satsing. Jeg har nå akseptert min rastløshet rundt utdanningsvalg. Det har ironisk nok gjort meg mer rolig. Jeg vet at jeg nå skal klare å finne ut av det, veien videre og mulighetene. Gå fra "talking to doing."

 

Det er ikke lett der her med utdanning. Men i de siste  ukene har stadig flere ting begynt å løse seg på flere områder, og det gjør meg mer tilfreds enn på lenge. Det gir meg troen på en videre positiv og stabil utvikling og jeg er sikker på at.. dette skal bli et bra skoleår med en spennende fortsettelse. Og jeg gleder meg til å ta fatt på det hele. 

 

Foto: meg/Youtube: "Rootless".

 

Utdanning og veien videre vil få litt plass her av og til. Har du noe tanker ang utdanningsvei? Hva studerer/går du på selv? 

 
DATO: 30.05.2012 / KLOKKESLETT: 21:25

▬KOMMENTAR▬


Foto: meg // Youtube: Pirate tavern.

 

Forrige mandag gjennomførte jeg min tredje og siste eksamen for i år. Norsk grammatikk, syntaksanalyse, morfologiinndeling, elevvurdering av tekst.. på nynorsk. Mitt svake felt. Av en eller annen grunn så liker jeg eksamen. Styrer dagen selv, alltid gøy å snurre på stolen, hive innpå med saltpastiller, dekorere pulten, henge post-it rundt på plassen, ha stirrekonkurranse med pensjonistvaktene og se ut av vinduet i stedet for å jobbe. Siden jeg er av et barnsligere sinn er det også selvfølgelig viktig for meg å bli blant de første som drar. Jeg vet, det var kult i 8.klasse, men jeg føler at jo lengre jeg sitter jo dårlige jobber jeg. Derfor; skriv, for all del, skriv og bli ferdig og kom deg ut. Ut i det fri! Ut til trærne og blomstene og.. Wow, hvilket lykkerus som gikk gjennom meg da jeg gikk ut av den døra. Rene euforien (eller Euphoria som det heter nu.) 

 

Og btw; jeg var faktisk #2 til å bli ferdig med eksamen. 

(Yeah.)

 

Når jeg tenker meg om så har jeg nok ikke imponert verken meg selv eller noen andre med arbeidet for dette semesteret. 2/3 eksamener har vi fått svar på og jeg siterer muntlig norsk-sensoren: "vel, vi fikk dratt såpass mye ut av deg at vi bestemte oss for å gi den en E.. under tvil". Wuhuu. (Laveste ståkarakter, F = stryk). Men jeg har bestått til nå! Verdt å feire, man har alltid en eller annen grunn til å feire noe!

 

Men siden jeg er et simpelt og enkelt individ så er det et tilbakelagt staduim, jeg lever nå late dager hjemme i solveggen! Vel, er ikke så lat da. Styrer dagen selv igjen, gjør ikke stort og det føles absolutt fantastisk! Våkner av meg selv, hopper rundt i et tomt hus, hører på hva jeg vil, ser på hva jeg vil, går dit jeg vil når jeg vil, lange turer til halv tolv om kvelden og pusler med saker langt utover natten. Og vet dere hva? Himmelen har fortsatt noen lyse striper når jeg legger meg. Sommertegn! 

 

I dag skal jeg gjøre ingenting. 

Gjorde det i går også, men ble ikke ferdig. 

 

Også tenker jeg veldig mye på videre skolegang. Men det er en annen historie..
DATO: 13.05.2012 / KLOKKESLETT: 18:55

▬KOMMENTAR▬


Eksamenstiden er her, og jeg skal i morgen ha muntlig eksamen i norsk. Den 24.mai er det skriftlig norsk på timeplanen. Deretter følger sommerferie etter første året på lærerutdanninga! Her serverer jeg dere MIN oppskrift for hvordan jeg forbereder meg til eksamenene: 

 

 

♣ Ikke stress deg opp til eksamensperioden: 

Mange mener de har lest for lite, er for lite forberedt og prater mye om alt de har igjen å lese. Det er greit å føle at man burde gjøre mer, men ikke prat om dette hele tiden. Det virker negativt på deg selv og andre som hører på og fortsetter diskusjonen. Om du ser negativt på eksamen og gruer deg, så blir det ikke bedre av å klage. Mindre klaging, mer jobbing. 

 

♣ Learning by reading? 

En vanlig forberedelsesmetode for studenter er å oppsøke skolen for å sitte og lese. Lese, lese, lese. Gjerne i lesesaler, det er ofte slik høgskolelærerne har lagt opp pensumet, at det skal leses i bøker. For mange er ikke dette den mest effektive måten å lære noe på. Folk lærer på ulike måter, om du lærer mer av å skrive, snakke, gjøre oppgaver/løse noe, tegne, gå en tur eller tenke/reflektere for å forstå pensumet bedre, så gjør det. (Om man kan knytte teori opp mot noe praktisk så oppsøk det) Ikke heng deg opp i at man MÅ lese seg ihjel før eksamen. Finn ut hovedområdene innenfor pensumet og finn ut deretter hvordan du selv vil lære dette best. Å lese gir deg en oversikt, men husk at poenget med eksamensperioder er ikke å LESE stoffet, men LÆRE stoffet. Jeg trodde jeg selv var en håpløs og dårlig student da jeg begynte på høgskolen i høst, men fant bare ut at denne måten med å lese seg til kunnskap var ikke den mest effektive læringsmetoden for meg. (Dessuten har jeg lett for å bli distrahert når jeg leser, eller begynne å fikle med noe annet.. er ikke så flink til å fokusere, altså.) 

 

♣ Gjør noe annet! 

Når man har forberedelsesperiode, ikke lås deg inne og les dagen lang. Gå ut, finn på ting, dra til andre steder, spis ute, møt mennesker, dra på kino og tenk på andre ting. Jeg sier ikke at man skal blåse i eksamen, men sørg for å ikke vær opphengt i det hele tiden bare fordi det står på timeplanen at man er i en "eksamensperiode". Man skal leve også. Dette tror jeg også vil hjelpe på stresset, det at man får andre impulser i løpet av perioden. 

 

♣ Ikke undervurer skippertaksmetoden

Det å kunne jobbe med eksamensforberedelser i et tidlig stadie er lurt. Det kan hjelpe på stresset og man har tid til å få en god oversikt over pensum. Men for meg fungerer skippertaket også helt greit. Jeg har aldri sett på meg selv som en særlig disiplinert eller strukturert person, og får meg sjelden til å starte med oppgaver og forberedelser tidlig. Når undervisningsperioden var ferdig til mai, tok jeg "ferie" i noen dager, og deretter jobba jeg noen dager som vikar. Altså, jeg jobba ikke med eksamen. Få dager før eksamenen samler jeg konsentrasjonen og skaffer oversikt. Skippertaksmetoden fungerer for meg, det blir kanskje ikke toppkarakter, men jeg får gjort litt annet samtidig som jeg gjør en skikkelig innsats de siste dagene før eksamen. Innholdet er ferskt i minnet. 

 

♣  Ligger du dårlig an? Tenk positive tanker!

Er eksamen like rundt hjørnet og du innser at ikke alt sitter som det skal? Da er det viktigere enn noen gang å tenke positivt. Om man så må tenke tanker som at "verden går ikke under" og "man overlever uansett", så hjelper det litt. Eksamen er ikke en måte å "ta" deg på, eller angripe selvtilliten din. Det er med eksamen som med alt annet, gjør ditt beste, noe mer får en ikke gjort. Man kommer seg gjennom det på en eller annen måte, snart er det gjennomført og det kommer atter en gang en sommerferie. Gi deg selv en klapp på skulderen for å ha gjennomført det hele! Gå ut av eksamensrommet med hevet hode og si til deg selv at du gjorde ditt beste og at du nå fortjener ferie, uansett. Da blir man fornøyd nesten uavhengig av resultatet. 

 

♣ Ikke sikt deg inn på toppkarakter

Om man er veldig god i et fag og det faller naturlig å jobbe for en toppkarakter så er det selvfølgelig bra. Men jeg sikter som regel ikke etter noen toppkarakter i fag. Det eneste var norsk skriftlig på ungdomskole og videregående. Fokuser først på å skaffe oversikt over pensum og lære deg det. Deretter kan man spørre seg selv om man kan stoffet bra. En generell vurdering av egen kompetanse. Karakter blir vanskelig å vurdere før man har besvart eksamensoppgaven eller gjennomført muntlig. Husk at en karakterer fra midt på rangstigen og oppover også er gode. Jo mindre forventningspress fra deg selv, jo større er sjansen for å bli fornøyd. 

 

♣ Musikk hjelper konsentrasjonen? 

Mange mener at musikk er med på å øke konsentrasjonen når man leser, skriver eller holder på med andre ting som krever konsentrasjon. Selv foretrekker jeg instrumentalmusikk uten tekst og stemmer. Også naturlyder fungerer fint, som bølgelyder, eller skogslyder. Slikt finner man alltid på youtube. Men ikke alle syns dette virker så finn ut hva som passer for deg. 

 

 (Supertips! Spill av videoen (eller annen musikk) samtidig som du går inn på rainymood.com. Gjør eksamensøving til en mye bedre opplevelse.) 

 

Husk at dette var guide for hvordan BESTÅ eksamen, og hvordan slippe stressfølelsen. Ikke hvordan få toppkarakteren. Skrevet basert på egne erfaringer, men har en tro på at det er til litt hjelp under denne perioden. Lykke til alle sammen! (Flere tips finnes på StudentTorget.no

 
DATO: 17.09.2011 / KLOKKESLETT: 16:07

▬KOMMENTAR▬


Black eyed peas: just can't get enough.

 

Har vært i praksis denne uka! "Okei..", tenker du. Men jeg bare: "og vi, førsteårs lærerstudentene har ikke gått på høgskolen mer enn èn måned engang!" Shit. Vi ble spredt i grupper utover ungdomskoler i fylket.  Mine personlige forventninger var som mine eneste erfaringer fra ungdomskolen: bråk, bråk, diskusjoner og litt kaos.

 

Men, så gikk det bra, dere! De to første dagene satt vi bare og glodde på elevene og nedslitte klasserom, men utover ble det faktisk morsomt. Gruppa mi fikk ha skriveprogramopplæring for åttendetrinn, se på gymtimer med tiende, lage praktiske, ute-oppgaver i norsk og til og med være med på inspeksjoner i friminutt! Følte oss kule i de lysende grønne refleksvestene, veit du. Følte meg som en oppmerksomhetssyk, lysende grønn søplesekk. Kult.

 

På et gammelt, lite nedslitt kontor satt studentene i fritimene og menga seg i godteri og sjokolade og hadde det ganske greit. Vi fikk til og med være med på foreldremøte. Høres kanskje ikke så kult ut, men akkurat den dagen var en 12-timersdag, så da gjør vi det beste ut av det!

 

Er så glad for at jeg trygt kan si at jeg gleder meg til neste periode, om noen få uker! (Og da skal vi ha styringa i timene, håh.) Gleder meg til å bli bedre kjent med disse rare, morsomme, småbråkete elevene. Det var faktisk ikke noe vondt i dem! (Sjokk for meg.) Skolen, elevene og miljøet var mye bedre enn forventa! (Så gikk jeg på en annen ungdomskole da, kanskje mine erfaringer stammer fra en enda mer pøbelbasert skole..)

 

Men først; en forhåpentligvis fin uke venter foran meg. Høgskolen kaller, videregående vil ha besøk. (Rettelse; jeg vil på besøk. Var der forrige uke også faktisk.. lulz. Gjenganger.) Uansett, FINT. Man må ha noe å glede seg til!

 

 

Og bildet? Vel.. jeg savner russetida. Da levde jeg, da! .. Så, bare derfor egentlig.

Can't get enough av det som får en til å smile, veit du!

 
DATO: 24.08.2011 / KLOKKESLETT: 00:32

▬KOMMENTAR▬


The cinematic orchestra: arrivals of birds

fantastisk.

 

Det er litt fint. Å tenke på at ting går såpass bra for tiden. Jeg mener, hallo jeg er en sentimental person, jeg kunne jo ha ligget og vridd meg i savn etter livet på videregående! I stedet så har jeg tråkket opp på høgskolen, funnet frem, registrert meg, blitt student, blitt fastbundt med gult bånd som viser utdanningen jeg har hoppet på, og hilst på, samt snakket med flere av mine medstudenter! Og dette kan gå bra, jeg føler det på meg. 

 

Ting som er fint for tiden: 

► å komme på skolen tidlig om morgenen og ta en herlig kakao. 

►  å gå gjennom ganghallen(?) på høgskolen og føle meg viktig (hallo.. student!) 

► å være yngst på skolen i igjen (hallo, bursdag siste uka i desember, still 18.. yeah.) 

► å få oppdrag om å lage film etter en lavvotur som vi skal på. 

► å vite at jeg kommer etter all sannsynlighet til å overleve nevnte tur.

► sangen ovenfor og andre fine sanger. 

► å klare førstegangskommunikasjon med nye medstudenter ganske bra.

► å føle og håpe at denne høstsesongen blir feiende flott. 

► å vite at veltjente penger snart kommer inn på kontoen.

► å vite at perioden med mini-pc snart er forbi. 

► å dra til Liseberg til fredag (tror jeg.)

► å plutselig møte kjent mediafjes i gangen på høgskolen. 

► å fortsatt ha kontakt med de man har gått på videregående med. 

 

.. og ting som gjør det litt trist for tiden: 

► den herlige høgskolekakaoen er skikkelig dyr. 

► å gå gjennom ganghallen på høgskolen og føle at jeg er på feil sted.

► å ikke være eldst og respektert på grunn av det.

► at det bare var jeg i gruppa som kunne redigere film. 

► å miste potensielle lunsjbuddys pga at jeg traff på et kjent mediafjes i høgskolegangen. 

► å måtte betale for bussen.

► pluss at jeg fortsatt merker ett stort savn etter videregående fortsatt. Miljøet, menneskene.. 

► å ha en ettermiddag alene pga du er for gammel til å være på musikkøvelsene. 

► å høre russelåter fra mai som minner på alt det som var. 

► å tenke på englandsturen tidligere i år.. og bli skikkelig trist.

► å tenke generelt på det som har vært. 

 

 

Men det er litt fint også. Å merke det tomrommet. Savnet. Selv om det av og til kan gjøre virkelig vondt på innsiden. (Bare så dere vet det, jeg er ikke helt ekstrem. Flere som savner.) 

 

Ellers går det bra!

 

 

Har du noe fint og trist for tiden? 

 
DATO: 09.07.2011 / KLOKKESLETT: 18:35

▬KOMMENTAR▬


James Horner: Roses theme

 

Veit det er en stund siden skoleslutt nå, altså. Jeg er ikke helt treig heller. Men se bare; jeg startet denne bloggen for snart tre år siden(!) og for tre år siden satt jeg og venta på å starte på videregående. Bloggen har faktisk fulgt meg gjennom hele videregående. Helt siden den kaotiske starten ved førsteklasse, til de skumle sistedagene i tredjeklasse. Litt rart, litt flaut, og litt gøy å se tilbake på..

 

I starten var jeg visst febrilsk opptatt av å finne røde ting til skolestarten. Jeg husker jeg gleda meg og var spent på "hva det ville si å være videregåendeelev".. men kan ikke nekte for at jeg ble litt grepet av forvirring og nybegynnerpanikk den første dagen, heh! De dagene der føles så lenge siden. Ganske lenge siden. (Og det er nesten greit egentlig, selv om det var artige og spennende tider..)

 

Siden den tid har bloggen fått vite om oppturer og nedturer (som i dette eksempelet viste seg å ikke være så ille likevel, tvert imot). Ting vi har kommet oss igjennom, og ting som bare ble.. med tanken. Det som så ut som store utfordringer er blitt mestret med glans, og noen ganger har dagene bare vært som en fest. Jeg har hatt mye å smile av, og fått så mange så mange øyeblikk som har blitt sammensatt til et puslespill av minner. Gode minner.

 

Nå er alt overstått, og jeg må si at avslutningen gikk bedre enn forventa. Det gikk ikke an å være noe særlig trist på restaurantavslutning med linja. Hele kvelden var bare koselig. Og morsom. Og litt rørende. Og spesiell. Og.. ja, dere skjønner? Det triste kom etterpå. Da jeg kom hjem. Da var jo liksom det hele over og.. borte?

 

Nå går sommerferien litt opp og ned. Mentalt er jeg litt sliten og ganske usikker på hva jeg nå vil gjøre, i og med at jeg ikke er særlig god på å legge fra meg videregåendelivet. Likevel er jeg både glad og stolt og veldig takknemlig for å ha truffet så riktig linje og miljø som jeg gjorde for tre år siden. Det har vært de tre beste årene noensinne, og tre år jeg antageligvis vil leve lenge på.

 

Så om savnet og fremtidsangst slår til en random nattestime i juli så.. får det bare være slik. Det er verdt det uansett.

 

Nå gjelder det vel bare å ønske god sommerferie, antar jeg?

 

 
DATO: 21.06.2011 / KLOKKESLETT: 17:14

▬KOMMENTAR▬


 

Nå er det to ting som er på vei ut. Etter et en fantastisk bragd i NM for janitsjar, er min tid i skolekorps over. Snart må jeg rense klarinetten og pent gi den tilbake. Selv om korpset har frustrert meg flere ganger, har det vært verdt det. Jeg har fått vært med på så mye. Så mange ulike konserter, turer, første turen til England blant annet. Tider! Bare jeg får samla meg litt, så vet jeg at jeg vil si at det har vært en fin tid. 11 år gikk jeg der. Det er greit lenge egentlig.

 

Snart er det avslutning på skolen. I kveld finner den sted i skolens store og vakre kantine. Tenk at denne dagen skulle komme, tenk at jeg snart sitter der. Da jeg satt der første gang, på oppmøte og første skoledag for tre år siden, kjente jeg ingen. Ante ikke hva jeg gikk til. Jeg bare følte på meg at dette var min skole, og at jeg ville få det bra her.

 

I kveld skal jeg sitte der for siste gang. Nå kjenner jeg heldigvis flere, og det ble så utrolig mye bedre enn jeg noensinne kunne tro. Det er med vemod jeg må finne meg i at dette trolig nok er siste gang alle vi sitter der. Jeg kommer til å savne så mye. Hele skolen, alle morgentimene jeg har tilbragt alene i gangen, menneskene (heldigvis får vi en dag til, i morgen på restaurant), medieprojekter, studioene, bare... hele greia. Hele miljøet og stemninga. Savn.

 

Å slippe taket nå.. det gjør litt vondt å tenke på det.
DATO: 12.06.2011 / KLOKKESLETT: 20:48

▬KOMMENTAR▬


Eva and the heartmaker: Signals

 

Ok, nå begynner jeg å kjenne det. Og jeg takler dette svært dårlig. Som vanlig..

 

Det er snakk om få skoledager igjen, også er jeg kommet over videregående. Helt ferdig, this is the point of no return. Mine "hjelp til selvhjelp"-gåturer blir stadig mer etterlengtet, halsen verker på en merkelig måte, kveldene er blitt tyngere og de har også fått en tendens til å dra seg langt utover natten.

 

Nå lager jeg en avslutningsfilm fra skolen. Å se bildene og videoene fra klasseturen til England gjør meg glad, jeg smiler. Men også med vemod inni meg. Å sitte og høre på årets russelåter, som bare gikk for en måned siden, gjør at jeg blir litt sentimental. Ler litt, tenker på de morsomme øyeblikkene. Jeg søker stadig etter opplevelser vi har vært med på, de herlige dagene, turene, prosjektene, samholdet. Vi snakker om det, og ler. Da blir jeg glad. Det føles så bra. Men inni meg gjør det faktisk litt vondt også.


Jeg tror jeg må være ekstrem, nesten på kanten til å tørne. For om nettene har tankene hjemsøkt meg, veldig ofte i grunn. Minner fra skolen, de små øyeblikkene passerer i revy før jeg sovner. Angsten for å slippe taket i et miljø du har tilpassa deg så godt i, tar deg igjen om natten. Jeg visste denne tiden ville komme, og jeg visste at jeg takler dårlig slike situasjoner vi befinner oss i nå. Men hva kan man gjøre, liksom? ..

 

Jeg stiller meg selv spørsmålet av og til; er jeg gal? Sentimental kaller noen det.

Men det rimer, så kanskje det er i slekt..

 

 

Hvilke minner fra skolen får deg til å smile?

 
DATO: 01.06.2011 / KLOKKESLETT: 21:43

▬KOMMENTAR▬


Den blomstertid nu kommer.


Juni 2011. Offisielt sommer, dere. Nå er det ikke lenge igjen til den lange ferien. Hurra for det! 

 

Eller?

 

Sommeren er en flott tid, jeg har virkelig fått sansen for denne årstiden vi nå beveger oss inn i, de siste årene. Men i år er det med litt vemod. Det er ikke mange ukene igjen før det er slutt på livet på videregående. Og det er en merkelig følelse som jeg ikke helt tørr å kjenne på enda. Jeg tror jeg skyver tanken vekk fra meg. Vil ikke. Tror det ikke helt. Vil ikke tenke på det.

 

Jeg blir fort sentimental. Veldig lett. I fjor var jeg redd for meg selv, når jeg tenkte på den tida her. Trodde jeg skulle ligge og kvele meg selv om nettene. Det har ikke skjedd hittil. Men om jeg treffer på en liten nedoverbakke mot slutten av juni, får det bare stå til. Etter disse tre, fantastiske årene på videregående, med et så fantastisk miljø og ingenting å klage over.. så tar jeg konsekvensene som de kommer. Det er verdt det. Jeg har så mye å smile for når jeg tenker tilbake (lol, hørtes gammel ut... "den tida jeg var uuung").

 

Men ja.. hei, juni. Du som jeg har frykta i tre år. Tre lange år. Nå har vi tre uker igjen. Jeg håper det blir en "time of my life". Jeg må bare ta en dag av gangen, se på sola, nyte det grønne gresset og smile så fort jeg får sjansen! For det er mye å smile av for tida, verden er flott! Så får det komme som det kommer. Skje det som vil skje.

 

Sangen som er ovenfor var forresten fast innslag på avslutningene med barneskolen, forresten. Fintrist sang♥

 

 
DATO: 03.05.2011 / KLOKKESLETT: 20:54

▬KOMMENTAR▬


Kaizers Orchestra: Psycho under min hatt.

 

Russebukse på,

ut og gå.

"Russekort å få??!"

Deler ut, som russer må.

 

Plutselig gikk jeg i buksene jeg før bare så,

men aldri trodde jeg selv skulle få ha på..

 

 

Så da sitter jeg i dette sekund og feirer min fremtidige frihet og 13-års skolegang med særemne. For jeg henger etter, og det er superkewlt! Også skriver jeg gigaoppgave om Janteloven da, "du skal ikke tro du er noe", det er enda mer superduperkewlt. [ironi; et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel at man sier én ting, men mener noe annet.]

 

Uansett, by the way etc; siden sist har mye handla om.. russetiden og særemnet. Jeg fikk blant annet være med på russerevyøvelser- samt forestilling, og har gjennomført den store russedåpen og fått mitt russenavn. Tøff som jeg er.. Bare jeg får feid vekk det hersens særemnet nå, så skal jeg nok få det veldig fint.

 

Russeknuter som er tatt til nå:

♦ være bøssebærer for kreftforeningen

♦ hederlig omtale i media

♦ sitte under pulten en hel undervisningstime

♦ reise seg hvert 5.minutt og si "skål!" i en undervisningstime

♦ ha sokk på hånda en hel skoledag og all kommunikasjon må foregå gjennom den

♦ ha fingeren i øret en hel undervisningstime

♦ få ti lærere til å signere russebuksa

 

Hallo, må kunne brife litt da, er jo russ bare en gang i året, ikke sant?

 

 

Russ nå, før eller snart?

 
DATO: 13.02.2011 / KLOKKESLETT: 20:42

▬KOMMENTAR▬


Marit Larsen: Vår beste dag

 

Juleballet i tiendeklasse. Jeg var der aldri.


Jeg hadde overlevd presset om juleball. Så startet jeg å grue meg igjen. Gruet meg til ballet på videregående. For det var nemlig et der også. Helt sikkert! Et mye større og mer seriøst. Jeg grua meg. Allerde.

 

Likevel klarte jeg å presse meg selv til å gjøre noe jeg ikke trodde ville skje. Jeg meldte meg på russeballet. Selveste. "Attending". Glede, men samtidig gruet jeg meg. Nervøs. Frykt for sosiale sammenkomster, frykt for menneskemasser, frykt for å pynte seg, frykt for dansing, frykt for å handle klær. Forventninger og ballpjatt over hele linja, man blir gal. Tjue minutter tok det, å finne alt jeg trengte til ballet. Tjue minutter og firehundre kroner. Pluss en god del nerver.

 

"Dagen i dag kan bli vår beste dag?"

 

Nerver på dagen. Nerver på kvelden. Førstemann til ballet. Sto i kulda og venta. Ukomfortabel. Kom inn. Kaldt. Ukomfortabel. Mennesker kom. Flere og flere. Barokkomgivelser. Pent. Det gikk bedre. Tre poteter var spist. Kåringer var krysset av. Lo jeg litt? Så gikk det bedre. Folk var glade, jeg ble glad? Jeg gikk rundt. Lot meg underholde. Trengte ikke si så mye, bare smil. Fikk bli med på bilde, ble forvirra og lo igjen. Tryner i trapper som forårsaker opprevet skjørt. Men møter komplimenter på veien. Jeg blir overrasket igjen. Og smiler. Komfortabel. Dans, kortspill og roping over bord. Godt å få ut grumset og litt volum.

 

Førstemann til ballet, en av de siste som dro. Klokka fem sovner jeg. Jeg har ikke hatt det så fint på lenge.

 

Enten så går det. Eller så går det over. Russeballet gikk! Og jeg håper det aldri går over.

Russeball: check!
DATO: 14.01.2011 / KLOKKESLETT: 19:13

▬KOMMENTAR▬


The Script: Breakeven.

 

Forskjell på andre- og tredjeklasse visste jeg det ville være. Det var jeg klar over. Det var jeg forberedt på. "Jeg skal takle alt, uansett!". Positiv instilling, det var greia. Troen på at dette skulle bli mitt beste år, 2011. Og jeg har fortsatt troa, selv om jeg vet adskillig mye mindre om 2011 enn jeg visste om 2010 forrige januar. Langt der fremme ligger en tåke. Noe ligger bak, ett eller annet. Skjult. Jeg kan ikke se det enda, er ikke nærme nok, vil ikke være heller. Ikke enda.

 

For mange tredjeklassinger stresser for mye. Det går i skolearbeid, karakterer, arbeid og mer karakterer. Som siden fører med seg bekymringer, bekymringer og frustrasjon. Hvor er det blitt av de tidene da vi satt og sløste bort fototimene ved å spille(?) tarotkort i klassen? .. Det er supert at elever tar skolen seriøst nå siste året, men det er all klaginga jeg får vondt av. Ser dere ikke, vi har det jo faktisk bra! Prøv å pust, nyt og lev mens vi ennå kan! (Ja, jeg er redd for fremtiden.. (og glad i skolen..)) Det kommer til å gå så bra, så!

 

Jeg har vært med på å dekke MGP Lokal i Sarpsborg forrige helg. Det ga meg en minnerik opplevelse. Sammen med noen andre mediaelever. Det var dager hvor jeg smilte mye. Også har jeg utfordra meg selv i en slags skoleoppgave. Skjult kamera på matbutikk, hvor det gjaldt å gå bort til fremmede og holde en samtale. Ikke enkelt, men interessant og gøy å takle utfordringer! Slikt får meg til å smile og jeg minnes slike stunder, øyeblikk og dager mer enn karakteren på forrige historieoppgave. Selv om det også er viktig.

 

Nå er jeg spent på tiden fremover. Jeg vet det kommer et par utfordringer.. eller flere. Blant annet noe som begynner på ''rus'' og slutter på ''seball''.. shit.. (!) Og utdanningsmesser! .. og .. og særemner.. Please, dagene måååå bare ikke gå for fort!

 

 

 

 

 

Hvilket trinn går du på? Hvordan er det?
DATO: 16.11.2010 / KLOKKESLETT: 19:59

▬KOMMENTAR▬


Yiruma: Maybe

 

Nok en kald dag i november. Kulda har vist seg og allerede satt sine spor. Jeg balanserer gjennom bussen og tar overblikket. Vurderer kjapt å sette meg ved siden av hun jeg ofte sitter ved siden av. Vi går i samme klasse og har mange felles tanker og samtaleemner. "I dag igjen? Hun vil sikkert synes jeg er masete..". Likevel, jeg setter meg bakerst. Hun smiler og jeg ler usikkert. "Beklager hvis jeg er masete, jeg skal være stille!" To minutter etter går praten.

 

Om dagen. Om bursdagsplaner. Om Sverige. Om øvelseskjøring. Om alder. Om å være yngst. Om å være usikker. Om norsktimer. Om nesten hva som helst. Nesten.

 

For det har jo vært en bra dag, har det ikke, Katrine? Til tross for at naturfagsprøva gikk rett dundas. "Jo, det har egentlig vært en fin dag", tenker jeg. Ser ut av bussvinduet og smiler. Jeg merker følelsen, den følelsen av takknemmlighet. For å kunne være mer og mer meg selv. Og akseptert samtidig. Å flytte steiner, flytte fjell. Å være eneste på klassebildet som stiller opp i helsvart med skinnjakke og solbriller. Å sitte hengslengt i en liten gang og drikke kakao. Og å le av elever som går seg vill og vi peker ut veien før de får spurt.

 

"Jo, det har vært en fin dag! Har til og med fått kjøpt gave til lørdagens bursdag!", tenker jeg. Ser på hun som sitter på høyre side. "Bursdagen din da?" spør hun. Jeg grøsser. Litt på grunn av glede, litt på grunn av .. "Vi får se", sa jeg og smilte tilbake. Jeg har ikke feira bursdag siden jeg ble ti. Det hadde vært en revolusjon.

 

Ut av bussen, nye mennesker på. Førti minutter var gått. Vi trasker litt rundt et kjøpesenter før vi tar farvel for denne dagen. Jeg ned rulletrappa. Ut av butikken. Et blikk møter meg og forsvinner igjen ut av øyekroken. "Ungdomskolen". Tanken farer forbi. Jeg ser blikket i bakhodet fortsatt. Tørker meg litt over panna og går med hurtige skritt ut.

 

"Jo, det har egentlig vært en fin dag! Til tross for naturfagprøva." tenkte jeg.

Og de skulle bare sett meg nå. I disse dager..
DATO: 22.09.2010 / KLOKKESLETT: 20:35

▬KOMMENTAR▬


 

Facsinerende greier:

 

♦ oppdagelse av 3 nye sanger, som jeg likte i tillegg.

♦ snakespill på youtube.

♦ å tørre prate med noen du ikke har sett på en stund og.. ikke kjenner sånn superveldig.

♦ komme tidlig og late som jeg er sent ute.

♦ paint (tegne hjemmemekka mennesker til powerpointer, yeah!)

♦ å jobbe bra og lenge med radiodokumentar.

♦ alle fargene på sporene og mappestrukturen jeg fiksa i lydprogrammet.

♦ at jeg klarte å sosialisere meg i løpet av èn heeeel time med friminutt ved å bare sitte i gangen.

♦ å klare å ikke tenke på naturfagprøve (man ikke har øvd.. for mye på.)

♦ når noen husker morsomme interne greier fra lenge, lenge siden.

♦ at det går bra på naturfagprøva, tross alt!

♦ at jeg klarer å smile og le så mye iløpet av en skoledag.

 

Men noe av det som fascinererer meg mest i løpet av en god dag på skolen, er når flere mennesker snakker med meg. Med tanke på den stille, (hva kalte dem det.. beskjedne?) personen jeg var før. For en del år siden trodde jeg faktisk at jeg hadde et problem. Jeg snakka.. aldri. Kunne telle ord jeg hadde sagt i løpet av en skoledag på èn hånd.

 

I løpet av siste året på ungdomskolen utfordra jeg meg selv. Jeg skulle si noe. Og det gjorde jeg. Nå er jeg en helt annen. Men jeg litt har jeg igjen fra den tiden, som tankegang. Jeg overtenker av og til. Og jeg analyserer ting jeg sier. Men alt er så mye bedre nå som jeg tørr. Og jeg har bare vunnet på det.

 

Å få respons og å vite at man blir akseptert.. det er en følelse som virkelig gjør godt for et menneske. Folk som meg, de som har vært/(og er) stille og usikre, setter virkelig pris på et smil og noen få ord om dagen! Det kan bety mye mer enn folk tror.

 

Fortsatt blir jeg litt overraska når noen begynner å snakke med meg. Overraska og fascinert.

Og det liker jeg!

 
DATO: 24.08.2010 / KLOKKESLETT: 19:16

▬KOMMENTAR▬

Forrige onsdag føles ut som lenge siden. Veldig lenge siden. I alle fall et par uker. Men det er det ikke. Da kom alle vi tilbake på skolen, alle vi som skal opp i tredje, alle vi som kan kalle oss russekullet. Pluss en hel del andre barn i ulike aldre og variasjoner. Før sommerferien tenkte jeg mye på det, "tenk, siste året!". Har på en måte tenkt ferdig, for en stund. Nå er det handling. Jeg bytta klasse i år, jeg. Det var min første handling. Også kom jeg for sent til første dag med "ny" klasse. Min andre (ikke fullt så positive) handling..

I år er jeg sikker på at jeg har kommet rett. Klassene har litt å si for utgangspunktet for skoleåret, syns jeg. Men det sier egentlig ikke så mye om hvordan året egentlig blir, bare åssen utgangspunkt du må jobbe deg ut i fra. OK, babbel. Men jeg tenker ofte litt sånn for meg selv. Er litt min egen psykolog og syns det fungerer.

I fjor klaga jeg. Skikkelig også. På facebook og bloggen (linker ikke, herreminhatt. Jeg blir flau.) Men det ble et enda bedre år enn året før. Man må bare ta tak og gjøre sitt beste for å få det bra med seg selv og rundt seg selv. Da vil det meste ordne seg! I år var jeg ikke misfornøyd med klassene. Jeg visste bare at om jeg gjorde noe, ville det bli enda bedre. Jeg valgte, i motsetning til i fjor, å gjøre noe. Selv. Ta tak. Bytta klasse.

Nå vet jeg at jeg har havnet i et miljø jeg vil trives i. I et år. Et langt år med mange gleder og utfordringer. Ta imot det som byr seg, observere og delta. Jeg tror dette blir et knallår. Jeg vet dette blir et knallår. Noen av oss vet hvor langtråkig og utfordrende et skoleår kan være. Ungdomskoletiden.. uff. Å tenke på alt som har forbedret seg er utrolig. En helt annen person. Takket være positiv tankekraft. Det er sant. Derfor. Derfor skal det fortsette dette året.

Hvilke muligheter vil by seg dette året? Hva ligger i vente? Da jeg ikke døde av helgens seminartur med korpset, innså jeg virkelig at alt er mulig. Alt, folkens. Så stå på. Ha troa på dere sjæl!


Hvordan forholder du deg til skoledagene? Ny skole, kanskje?
DATO: 21.06.2010 / KLOKKESLETT: 21:38

▬KOMMENTAR▬
.. på hjernen denne sommeren. Nice.

Først; jeg har lett for å glemme bloggen for tida. Lysta er litt svekket. Jeg veit ikke om jeg klarer dette lengre..

Jau, ellers. Det er snart sommerferie. På godt og vondt. Helt på ordentlig, jeg har vanskelig for å skjønne at jeg skal opp i tredjeklasse vgs til høsten! Herremin, tida har gått så fort, samtidig som at det har skjedd så mye de siste åra! Hjælp!! Jeg gleder og gruer meg. Gleder meg til et år til på et sted jeg trives kjempegodt, men gruer meg også med tanke på at det er siste året. Jeg vil liksom ikke.. dra. Det blir skikkelig trist. Heldigvis er ikke det før neste år. Så jeg får nyte all den tid jeg har igjen. Forberede meg i sommerferien. Sommerferien skal bli den beste! Denne sommeren!

Sånne "rett før sommerferien"-dager på skolen er noe for seg sjøl. Sist uke var vi to stykker av seksti som "jobba". Resten, inkludert lærere (hold deg fast!).. spilte TV-spill! Og ja, på skolen. Også har vi sett på Sauen Shaun-episoder. Og i dag var vi på utebad i Fredrikstad og nøt livet.. To dager igjen! Også har vi deltatt i NM i korps. Og, nesten vunnet ifølge lokalavisa. Også droppa jeg Danmarksturen med korpset. På grunn av skole! Yeay!

- Men hva skal vi si at vi har gjort på skolen så lenge?
- At vi har lest inn bruksmanualen til mixebordet med feminin, britisk aksent også reversert det, selvfølgelig!
- Å ja, ok.

(Vi hadde mye å gjøre halvannen time etter at alle var dratt hjem på skolen. Studiotull er alltid en vinner. Tips til de som skulle begynne på medier og kommunikasjon til høsten, der altså!)


Ferdig med skole? Hvordan er de siste skoledagene før ferie?
DATO: 18.11.2009 / KLOKKESLETT: 20:09

▬KOMMENTAR▬


rydd dette for svart 407spkdjfg


Overtid. Det herlige ordet; overtid. Sitte på PC og redigere, klippe, redigere, høre gjennom de 31 forskjellige lydfilene jeg har samla opp i en opptaker på tre uker. Klokka passerer middagstider, sola går ned. Hvis det i det hele tatt har vært sol på himmelen den dagen. Men det merker jeg ikke. Jeg sitter og sitter, glor på PC-en i noe som ligner et bomberom og klipper, hører gjennom, klipper og redigerer. For jeg må få det ferdig, jeg vil få det ferdig.

Jeg må ha ett lydopptak til, bare ett! Jeg løper ut av skolen og inn til det andre bygget. Blokkfløyta tas fram, det er en viktig del av reportasja. Jeg øvde på "Da klokka klang" forrige dagen, så jeg kan den nå. Blåser og preiker. Inn i en mikrofon, ganske så interessant. Er ferdig, løper tilbake til hovedbygget. Men jeg kommer ikke inn, det er lås og mørkt. Jeg løper rundt og til slutt får jeg heldigvis hjelp. Takk og lov for at det var flere klassefolk som jobba overtid i dag.

Nå er jeg ferdig med radioreportasje, og i morgen går turen til Rikshospitalet i Oslo. Det blir hyggelig med litt avkobling nå etter overtid alle dagene denne uka!


Har du mye å gjøre på skolen om høsten?
Hva er din favorittsang om høsten?DATO: 11.11.2009 / KLOKKESLETT: 15:27

▬KOMMENTAR▬


skolerelatert 002 kopi


tumblrkstm11rtmu1qzmhamo1400large

I går kveld var det fest på linja. 2.klasse media. Endelig kom dagen alle snakka så mye om, og det feila ikke. Ikke mens jeg var der i alle fall. Tirsdagskvelder som ellers er litt mørke og kjedelige ble tilbragt i Fredrikstad med noen av de menneskene jeg setter mest pris på her i livet. Sang og dans, seige gulv, potetgull og drikke, rar brus og macarena, skogstur i mørket og energi fra ende til annen (det var tull, det kom til et punkt hvor det så ut som alle skulle sovne). Et lystig lag! Jeg bevarte selvfølgelig hele kvelden ved hjelp av kameraet.

Tror det er sunt å være sammen med skolefolk andre steder enn skolen, også.

Rart at vi snart bare har halvpraten igjen. Av skolegangen, altså. Det har skjedd så utrolig mye på den tida jeg har gått her. Så utrolig mye, men samtidig har tida gått så fort. Tenk når siste dagen kommer, for den kommer. Hva da? Det kommer nok til å bli noe annet enn avslutningene på barneskolen og ungdomskolen, ja! Det er jeg sikker på. Fram til da skal jeg bare sette enda litt mer pris på de morsomme menneskene, det flotte samholdet og de minneverdige øyeblikkene!


1. Er det noe du vil savne i fremtiden som du har nå?
2. Har du et minneverdig øyeblikk å dele med meg?DATO: 18.08.2009 / KLOKKESLETT: 19:03

▬KOMMENTAR▬


"Gleder meg til å begynne på skolen igjen.. nå orker jeg snart ikke mer ferie!"

For ett år siden
begynte jeg på drømmeskolen. Skolen jeg hadde drømt om så lenge. Det ble liksom virkelighet denne dagen. Den første skoledagen. Jeg ble kjent med nye mennesker. Ny hverdag. Ny klasse. Vi turte etterhvert å snakke mer med hverandre, ble bedre kjent. Dette var menneskene jeg skulle tilbringe tre år på drømmeskolen med.

Den kuleste klassen. Syntes nå jeg. Jeg hadde det så fint! Lo mye, følte at jeg endelig hadde kommet på rett plass. Midt i blinken! Dette var stedet og menneskene for meg.

Jeg gleda meg til sommerferien var over, så jeg fikk sett alle disse menneskene igjen. Disse 14. Ja, for vi var ikke fler. Ikke for mange eller for få. Leke oss gjennom et nytt skoleår. 2.klasse. Vi var større. Vi hadde erfaring. Jeg gleda meg!


Jeg troppa opp på skolen i dag halv elleve. Litt for å se førsteklassingene bli inndelt, og litt på grunn av at jeg ikke gadd å vente lengere med å dra. En rolig start på dagen. Jeg så på menneskene og tenkte hva de tenkte. Jeg tenkte jo tross alt samme tanker på den tiden ifjor. Tror jeg. Klokka tolv samlet alle andre- og tredjeklassingene seg i kantina. Da var det vår tur. Svineinfluensa og opprop sto på planen.

Etter en time var det media og kommunikasjons tur til å bli ropt opp. Samme liste som ifjor, samme mennesker. Jeg ble glad. Nesten litt stolt. Heldig, kanskje. Vi vandret i vei, vekslet ord om sommerferien og møtte de andre mediaklassene ved mediarommene.

Bare surr. Tida gikk og lærerene var opptatt med å fortelle om fravær. Det tok sin tid. Etter en stund kom det noe opp på lerrettet. Elever gikk nysgjerrige bort og myste mot tavla. Så gikk det stille stemmer rundt i klasserommet om "..nye klasser.. blabla.." Jeg stusset. Nye klasser? Neeei, det er sikkert bare noe innen matte.

Jeg sank til bånns. Dagen jeg så veldig fram til ble bare.. dritt. Lærerene har klart å klusse og rote til klassene. Du kødder ikke med et klassemiljø, vet du! Jeg ble så oppgitt. Ikke over menneskene i min nye klasse, men bare.. hele opplegget i seg selv. Kronidioti! Jeg ble så skuffa. Jeg er sint. Sint første skoledag.

Jeg har egentlig aldri vært flink til å etablere meg i klasser. I fjor klarte jeg å etablere meg, "finne meg selv" i den klassen og klatre opp i det sosiale. Det var ikke dette jeg trengte nå. Nå skulle jeg jo bare bygge videre på det herlige førsteåret! Istedet så starter vi fra en grumsete bånn. Jeg må starte på nytt. Det er ikke alltid så lett. For meg.

Jeg hater det.
Drømmeskolen er blitt et luftslott.

Hvorfor MÅTTE det skje? Det var liksom nødvendig..
nå som jeg endelig..

lksjf 003kj
DATO: 15.06.2009 / KLOKKESLETT: 17:14

▬KOMMENTAR▬


 

 

grsdal 001

Jeg syns det er litt fint å være på skolen nå som vi ikke har noe særlig mer å gjøre, jeg. Det er liksom rolig, mindre folk og færre regler å forholde seg til. Liksom litt frie tøyler, eller hva de nå sier. Det er jo litt nytelse også, er det ikke? Kjedelig, men også herlig på samme tid? Det er jo sånne stunder som det her vi lengter etter når det blåser som mest rundt øra, når vi sitter med prøvelesing og lekser. 

 

Også har jeg tenkt til å bryte en ny grense jeg har. Jeg skal virkelig tråkke over min egen strek. Jeg skal bryte barrierene og være helt gæ'ærn. Virkelig ta av. Gjøre noe jeg aldri før hadde trodd skulle skje. Jeg har tenkt mye, satt opp for/mot-lister, lært av youtube og medelver, sett opplegget fra innsiden, tenkt og grublet enda mer og bestemt meg. Den store Dagen er satt til fredag den 19.juni. Det er fridagen, dagen vi reiser til Sandefjord. En fin og passende dato, med tanke på at den siste skoledagen kommer noen få dager etter. Vil dere vite hva jeg har bestemt meg for å kaste meg ut på?

 

Jeg, Katrine, skal ut på Facebook! (Æææ, sa jeg virkelig det??).. 

Gleder meg litt, faktisk. 

 

Dagens ord: 

Ta vare på pausene. De er viktige, man må jo slappe av mens man kan. 

For i morgen får vi vite om vi kommer opp i muntlig eksamen i naturfag. Tirsdag klokka 8.00. 

I have a bad feeling.. 

 

Det viktigste jeg bør vite om den berømte fjesboka? 
DATO: 12.06.2009 / KLOKKESLETT: 19:12

▬KOMMENTAR▬


skole 077  skole 079  skole 080

Jeg har lenge gått rundt og innbilt meg at dette, jo dette er den aller siste hele uka på førsteklasse media. Men tror du ikke det skjuler seg en liten uke til der bak helgehjørnet, da? En rimelig slækk uke, riktignok. Med kun datatømming og kinoreklamer som ordentlige "oppgaver".

Det skal bli fint med ferie. Slappe av, leve livet, ligge i gresset og høre på mye fin musikk og mye fin prat. Det er i alle fall de planene jeg har til nå. Hyttetur ved sjøen venter et par uker, NM i korps neste fredag, så sommeren får en brå start. Derfra blir det bare livsnyting. Tror jeg. Håper jeg. Og innbiller jeg meg. Jeg skal styre sommerferien min selv. Være mer selvstendig. Det blir knall kan jeg tenke meg. Heh.

Vi har aldri vært den familien som kaster oss på charterflyene i feriene, men tilbringer feriene i nære omgivelser i Norge. Fint for meg, jeg liker Norge. Ligge på fjellene ved skjærgården, kjøpe musikk i Fredrikstad, utforske Oslo, dingle med bena i gresset under "Allsang på Grensen".. ahh, you name it. Jeg blir så glad av å tenke på sånt!

Jeg vil være mer selvstendig dette året, som sagt. Litt mer spontan også. Kaste meg litt uti ting. Ikke så alltfor mye familiearrangerte greier. Det blir litt intenst for en familie på fem som ikke kommer så langt.

Dine planer for sommeren?

Det nevneverdige som har skjedd i det siste:
- vi har fått femmer på et mislykka skrekkfilmprosjekt med meg i hovedrolle. Jaja, fredagens latterkrampe.
- jeg har tatt av reguleringa! Smile!
- vi er snart ferdige med reklamen for kinoen.
- ferdig med allmenn for i år.
- jeg har kjøpt jojo. Og pilotbriller. De forrige ble forlatt i Halden. Stakkars..
- og i morgen skal jeg se "Twilight" (bah!) bare for å finne ut om den er så oppskrytt som jeg tror den er.


- Vi er kommet til den delen av skoleåret hvor vi må fylle ut tida med noe,
sa læreren vår for en uke siden.

185926

Derfor; jojo.
DATO: 08.05.2009 / KLOKKESLETT: 19:17

▬KOMMENTAR▬Klassens klovn?

Ja vel, så er jeg kanskje ikke så tøff når det kommer til portrettintervjuer.
Kanskje heller ikke så behjelpelig når vi snakker videoforberedelser..

Ja, jeg har fått stryk i gym. Ja, jeg syns gymlærere en en (teit) rase for seg sjøl.
Og jeg vet du ler av meg når jeg beviser mine dårlige engelskkunnskaper når jeg spør om oversettelse av alle mulige ord.

Og kanskje er jeg uheldige med matteprøvene,
at naturfaglæreren vet at jeg ikke har lest til naturfagsprøver er ikke stort bedre.


Ja, kanskje jeg virker totalt useriøs på skolen. En person som ikke tar seg nær av karakterer.. 
Kanskje jeg tar første året på videregående for enkelt.
Kanskje jeg skulle kommet på at naturfag er avsluttende dette året, litt før?


Det er godt folk har flere sider. Jeg skulle ønske jeg ikke var så useriøs på begynnelsen av videregående, og at folk kunne ta meg mer seriøst når jeg faktisk mener alvor. Men nå ler dem bare. For jeg har bygd opp et rykte som sier at de skal le av meg. Jeg er ikke seriøs. Bare dumsnill. Men fra og med denne uka har jeg begynt på noe jeg nå herved vil kalle for "Operasjon; tiendeklassing". Tilbake til tiendeklassestadiet, Katrine. Nå skal du vise hvor flink du er og dra i land de karakteren du faktisk fortjener. For jeg vet at jeg kan bedre. Det beviste jeg for meg selv ifjor.

Skulle bare ønske de andre på skolen visste det.

grsdal 214grsdal 215
Bildet til venstre: sekseren jeg fikk på norskforedrag (uten manus for tida!), og bildet til høyre viser en oversikt over mine siste karakterer. En sekser rett etter eneren, gitt. Jeg er i alle fall god i norsk for tiden!

1. Hvordan oppfatter folk deg? Skulle du ønske at du ble oppfatta litt mer seriøs/useriøst noen ganger?
2. Hvilke fag skulle du ønske du var bedre i?DATO: 31.03.2009 / KLOKKESLETT: 19:45

▬KOMMENTAR▬


dsc0121color
Flagg, påskekrim og Topp 10 sære serverdigheter.

I går gikk klassen til en bokhandel for å høre på foredrag om bokomslag, siden dette er mediaprosjektet vi har nå for tida. Ganske greit egentlig, og etterpå fikk vi gå rundt og titte. Jeg fant flere bøker som var fine og kjøpte tre. Flaggbok siden jeg liker flagg og kan mange, Topp 10 fordi den er artig og ser morsom ut og den artigste av alle (kanskje ikke på innsiden); Påskekrim i Kvikk Lunsj-drakt. Wohoo! Den MÅTTE jeg ha for utseendets skyld. Er den ikke flott?

Også fant jeg ut at jeg ikke er den eneste som lukter på sidene i bøker. Jeg spurte bokhandlermannen og han sa det var flere som gjorde det. Det var fint, for da kan jeg argumentere med det neste gang noen i klassen påpeker dette. Det var faktisk ganske vanlig.

Mandagen og tirsdagen er så godt som gjennomført, over, historie. Og det er jeg veldig glad for. Fordi disse to dagene er de mest trøblete dagene å komme igjennom i løpet av en uke. Nå skal jeg surfe meg igjennom resten av ukedagene og glede meg til påske og påskeferie. Til fredag skal jeg ha en knallgul genser og gult bånd rundt armen, ha på hvite, tynne ullstrømper og ta med Kvikk Lunsj, samt den fine Påskekrimboka mi. BARE for å markere påskeferien, liksom. Det blir nok en fin dag.

1. Lukter du på sider i bøkene?
2. Hva er den morsomste boka du har lest?
DATO: 05.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:44

▬KOMMENTAR▬


mrrapanna 009

Kostholdsprosjekt i naturfag; jeg skal være veganer i en uke.
Jeg var egentlig veldig sikker på at valget falt på "usunn", men så endra jeg mening i det alleralleraller siste sekund. Grunnen til at jeg droppa "usunn" var at jeg var usikker på om jeg skulle klare å stå opp på morgenene neste uke. Jeg sliter nemlig med det allerede nå. Så da var ikke det noe godt alternativ likevel. Dessuten så er det å være veganer veldig miljøvennlig! Visste du det?

I lunsjen på skolen i dag spiste jeg faktisk en blanding av klementinbåter, honningmelon og røde druer. Ved siden av hadde jeg potetsalat. Jeg er usikker på om det er meieriprodukter i potetsalat, men jeg glemte maten hjemme og MÅTTE derfor kjøpe noe litt mettende i kantina. Dessuten - potetsalat er digg!

1. Hva hadde du valgt å være i en uke av usunn og veggis?
2. Matpakke eller kjøpemat på skolen?

Ikke glem
KONKURRANSEN, da. Beste spørsmål vinner byliv-utvidelsespakke til Sims. Pøs på med massemasse spørsmål - utfordre meg! HUSK; skriv "KONKURRANSE" i kommentaren om dere vil være med. Send gjeeerne spørsmål uansett om du vil bli med i konkurransen eller ikke.

Nå slutter jeg - føler det ble mye av ordet konkurranse her nå. Blæ.DATO: 27.01.2009 / KLOKKESLETT: 19:37

▬KOMMENTAR▬


Jeg trodde jeg hadde blitt venn med tirsdager jeg. Endelig. Men i dag har tydeligvis ikke tirsdagen brydd seg noe om akkurat dèt. For det første; jeg får dårlig samvittighet når jeg ikke gjør noe. På skolen. I videotimene. Altså, prosjekt til fordypning. Men vi driver liksom og redigerer filmen vi har tatt, og hei. Det trengs ikke fire personer til å henge over et slitent tastatur for å klippe litt filmdingsebomser. Så jeg lar fint andre ta seg av det. Men, som jeg har sagt før; jeg gjør meg absolutt ikke fortjent til noen Afrikatur. Dessuten så er vi jo en GRUPPE.

Oh lord, hvem oppfant DÅRLIG SAMVITTIGHET??

Jeg var så glad i dag fordi jeg kunne ta på meg de grå joggeskoa mine! Snøen er nemlig borte. Det var derimot ikke isen. Og ja - jeg skled jo på vei hjem. Kjempegøy. Faktisk. For jeg skled ikke sånn med bena rett ut i lufta. Begge bena datt sammen bare rett på knærne. Heldigvis gjorde det ikke noe vondt. Men du føler deg liksom litt dum når alle rundt deg spør "gikk det braaa?" og du er den eneste som ler..

Da jeg tok bussen hjem i dag gjorde jeg meg klar til å trykke på bussknappen. Men så falt mobilen ut av lomma. Det er det VERSTE som kan skje på bussen. At du mister lommeboka eller telefonen og den havner et sted under setet! Mens bussen kjører, så klart. Så jeg måtte sitte litt lenger of føle meg diskrèt rundt med benet under gulvet. Det satt nemlig en dame rett ved siden av meg. Da vi kom helt til endestasjonen i Sarpsborg og bussen skulle sette kursen tilbake til Fredrikstad fant jeg fortsatt ikke telefonen. Bussen ble gradvis fyllt opp med nye skoleelever. Bussen begynte å rulle. DA fant jeg telefonen. Lettelse! Jeg fikk kastet meg over 'STOPP'-knappen. Jeg fikk gå av på første stasjon etter bussterminalen i Sarpsborg. Den var ved sirkustomta rett ved ungdomskolen. Så det ble til at jeg måtte gå den 'gamle skoleveien' hjem. Litt lenger. Litt mer mosjon.

Jeg kjempet meg opp en liten 'snarveisbakke', prøvde febrilsk å ikke skli eller dumme meg ut når det gikk en dame i rød jakke bak meg. UTROLIG nok kom jeg hjem uten å ha sklidd en gang etter den ved skolen! Da jeg kom hjem spiste jeg pizzarester, en sjokoladekjeks (eller to..) og tok ting med ro.

I kveld skal jeg skrive gymplan for morgendagen og dusje. Snart øve. Skal ha GOD samvittighet DER i alle fall.

Ble et langt innlegg det her. Men det var mest for min egen del at jeg skrev det. Var litt sånn rarmorsomteitdustsnål dag, skjønner dere. Hoho.

1. Har du sklidd på is noen gang på en flau måte?
2. Hvilket transportmiddel foretrekker du?
DATO: 23.01.2009 / KLOKKESLETT: 19:26

▬KOMMENTAR▬


Jeg kan finne meg selv i dem. 
Jeg kan finne andre mennesker i dem.
Mennesker jeg liker,
mennesker jeg misliker.

Jeg kan finne ut hvilke mennesker som IKKE er i dem.
Jeg kan finne mennesker
i alle forskjellige fasonger,
farger og posisjoner.

Jeg kan finne ut navn,
klasse
og lærere.

Jeg kan lære navn.
Finne mennesker det snakkes om.
Gi dem et ansikt.

Jeg kan sette navn på mennesker jeg bare har sett.
I kantina,
på vei over skolegården
eller på bussen.

Jeg kan le av den.
Om tretti år.
Når jeg er gammel,
vil jeg se på den,
tenke tilbake

og le. Mimre.


Jeg ♥ skolekataloger!


1. Har du en skolekatalog?
2. Har dere hatt noen "temaer" på deres klassebilde? Kledd dere ut som noe?DATO: 20.01.2009 / KLOKKESLETT: 16:10

▬KOMMENTAR▬


skole 112 cross
Øynene ser døtrøtte ut, til tross for at jeg er lys våken. Panna dunker. Bakhodet dunker. Men jeg har ikke vondt i hodet. Jeg sitter på det mikrolille rommet mitt, uten lys og uten varme. Utenfor vinduet er det kommet masse snø til en forandring. Men det er nettopp blitt omgjort til et tvilsomt landskap med sørpe i veiene. Jeg fryer. Jeg gleder meg til middag.

Mei hei. Jeg klager ikke. Ikke i det hele tatt. I GÅR klagde jeg. Fordi det var mandag. En kjempestress, men likevel lang og tråkig dag. Har jeg nevnt det før? Derfor er alltid tirsdag en glad dag. En avslappende dag. En kjemperolig anti-stressende dag! Folk sier det er så stress å gå på videregående. Tre prøver hver uke, en bunke med lekser og nesten umenneskelige strenge regler. Jeg syns det er helt omvendt, jeg. Men så har jeg ikke testa ut alle linjene enda heller.

Prosjekt til fordypning betyr video for meg og tretten andre. Vi lager såkalt 'skrytevideo' av fotofordypninga. Den skal bli lagt ut på sidene til skolen. Tror jeg. Men nå er det bare redigering igjen - og det overlater jeg til andre. Haha. Derfor bare soper jeg på tirsdagene og gjør meg absolutt ikke fortjent til noen Afrika-tur. Neste gang kommer det svaret. Tror vi. Men hei. Heller ta livet med ro, enn å stresse seg langt oppover øra til Afrika.

En eller annen gang så får nok jeg dra til Afrika også, skal du se!

Dessuten er det Åpen Skole på torsdag. Videogruppa skal filme moteshowet til design og håndverk.
Kommer du eller?

OG forresten! Jeg tok et skritt nærmere Internett-samfunnene i dag. Jeg klarte nemlig å få lasta ned MSN! Applaus! Aldri klart sånt før. Nå gjelder det bare å spare på smilyene, tegn og symboler. Er jo ikke helt teit heller. (Ikke ta det personlig)

1. Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt da?
2. Hva gjør dere på Åpen Skole-dager?DATO: 16.01.2009 / KLOKKESLETT: 19:35

▬KOMMENTAR▬


jula1911230472121
Bildet måtte være lite pga. bæsj kvalitet..

Heisann! Jeg scrolla litt nedover bloggen og så at flere hadde svart 'JA' i kommentarfeltet på
dette innlegget. Innlegget hvor jeg spurte om jeg burde ha en konkurranse om et Sims-spill jeg garantert aldri vil få bruk for. Jeg har aldri spilt Sims og kommer nok ikke til å kaste megi uti det heller.

Men i alle fall; konklusjonen min er at det blir mest sannsynlig en konkurranse. I januar eller februar. Jeg må bare klekke ut en god konkurranse først! Så de av dere som er interessert, følg med. Haha.

Skal jeg nevne at det er fredag? 98% av alle dagens innlegg handler sikkert om fredag og helg, men det er liksom verdt å nevne også. Fredager er fredager. Spesielle dager. Starten på helga. Fredag er min absolutte favorittdag, selv om tirsdagen ble den absolutte beste dagen på skolen! WO-HO!

Forresten. Ante dere at britisk overdreven humor er veldig dårlig? Vi så på Little Britain i engelsken i dag. Jeg måtte nesten spy.. Mest på grunn av publikummet som lo etter annenhver småsær setning. Publikummet som var spilt inn på DVD-en, altså. I klasserommet vårt var det helt tyst..


Og hei! Denne uka på skolen har vært TOPP! La oss feire med reagge!
Fordi skoldagen vår er akkurat som denne sangen!DATO: 15.01.2009 / KLOKKESLETT: 17:29

▬KOMMENTAR▬


opsund 026 cross
- Rekk opp handa alle som har lasta ned musikk ulovlig.

Jeg satt midt i et rom på fire vegger med alle medelevene rundt meg på alle sider. Kjente kraften av alle hendene som strakk seg opp i været. Rommet løfta seg på en måte. Etter hvert løftet også armen til læreren seg.
Jeg derimot - bare satt der. Stillhet.

- Bare Katrine som ikke har gjort noe ulovlig..

Læreren igjen. Det var bekrefta. Jeg satt fortsatt bare der. Med henda i fanget og så liten og rar ut. Litt sånn uskyldig dum. Det er ikke det at jeg ikke turte å rekke opp handa. Redd for at læreren hadde skjult en horde av politifolk bak veggen ute i gangen som var klare til å løpe inn og arrestere alle som satt med hendene oppe. Neinei. Det er bare det - jeg har aldri klart det. Jeg har faktisk prøvd å laste ned LimeWire to ganger. Jeg skjønte ikke en bæsj og ga opp. Sletta hele programmet. Jeg lurer snart på om jeg er den eneste som ikke har lasta ned musikk fra Internett. Ikke har jeg LimeWire, nettby, msn (samme tilfellet her; jeg klarte ikke), facebook. (Bare lizm omg har du ikke facebook??! Hvordan klarer du å overleve?!?!) Calm down. Jeg klarer meg. Helt fint. Null stress. Blogging tar mer enn nok av min tid, så hvorfor kaste meg ut i noe annet tullball Internett-communities over alle communities? Kanskje jeg havner på facebook en gang, men ikke nå. Jeg liker å være et sjeldent eksemplar. En ikke-nettby-facebook-msn-Limewire-bruker på 16 år. Så lenge jeg klarer å holde fingrene borte fra de sakene dør ikke den rasen ut. Enda. Imens vandrer jeg bortover den bare bakken i vinterværet og kjenner den friske lufta på vei til musikkverket på Storbyen. Det er alltid stort å komme hjem med en ny, fersk CD, altså.

Btw. jeg har mailadresse og jeg ♥♥ TV-en! 

1. Hvilke Internett-communities er du medlem av?
2. Data eller TV?DATO: 14.01.2009 / KLOKKESLETT: 19:52

▬KOMMENTAR▬


picnik collage gym
Jeg var den første ut av den ene av de mange tragiske, mørke garderobene. På vei til gymsalen kom jeg gående med slitte, grå joggesko i handa, jakka, sekken og vottene mine. Det er nemlig ikke safe å la det ligge i garderoben. Døra er alltid åpen..

Jeg slenger tingene mine ned på gulvet. Det kalde gymgulvet. Det slitte gymgulvet som har gitt mang en stakkar elev røde brannsår på ben og armer. Gymgulvet som er årsaken til skolens regninger på plaster. Jeg setter meg ned ved siden av benkene. Flere elever er kommet til og setter seg på en pen og pyntlig rekke bortetter benkene.

Oppvarmingsdelen er viktig. Det sier læreren. Man forbereder kroppen på hardt arbeid. Dagens "harde" arbeid var volleyball. Oppvarmingsdelen besto av løping i alle mulige versjoner, bøying og tøying, strekking og svetting. Dette var åpenlagt et oppvarmingsopplegg som var over mitt nivå. Langt over. Læreren imellom oss med den "kule" treningsdressen sin. Svart med gullfargede striper. I-HA.. Til slutt lå alle sammen hengslengt rundt på gulvet, blodrøde i ansiktene.

10 minutter var gått. Og vi var bare på oppvarmingsdelen.

Volleyballen sier seg selv. Den ble utrolig mye lettere enn oppvarminga. Volleyball er og forblir en slækk gymaktivitet i en mørk, sliten gymsal.

"Forberede kroppen på HARDT arbeid..". I ditt ansikt.DATO: 13.01.2009 / KLOKKESLETT: 15:36

▬KOMMENTAR▬


opsund 028
Lysten min til å blogge har sunket sakte men sikkert ettersom dagene har gått. Men da jeg kom hjem sto det en eske med nye medisiner til meg. Og DA fikk jeg blogglysten tilbake! Ikke spør hvorfor. Jeg aner ikke. Men plutselig fikk jeg lyst til å skrive og tazte på tazztaturet igjen. Se på bloggene deres, lese kommentarer, leke meg rundt på blogg.no. Jeg hang skolesekken (det er ikke sekk, da men.. en sånn stoffveske på en måte.. haha) på knaggen, rev opp esken med medisin, gravde nedi boksen med Möllers og løp opp. Klar til å fortelle dere om min utrolig spennende dag. Haha.

Du skjønner, jeg må egnetlig ha medisin hver eneste dag. Flytende. Om jeg velger tabletter, noe vi har masse av, må jeg ta 150 stk på en dag. Og DET er mye! Derfor ble jeg glad da jeg fikk den vanlige tilbake. Matallergi, vet du..

Skoledagen min har i grove trekk bestått av fotolærergrimaser, trønder-country og Afrika. La meg gå nærmere inn på det med Afrika. Det andre dropper vi, tror jeg. Haha.
Videolæreren fortalte om et veldig spesielt oppdrag som hadde kommet inn til videogruppa. Gruppa jeg er på. Alle trodde han tulla da han nevnte "Afrika". Men så skjønte vi at dette var dødens alvor.

To "heldige" personer skulle få være med til Afrika og filme en dokumentar! 


Det hele hørtes innmarri eksotisk og spennende ut! Jeg så det for meg. Meg selv med sandaler og hvit t-skjorte med litt brun Afrika-sand på, kaster meg rundt på savannene for å fange opp bilder av elefanter. Hele tiden gikk jeg rundt og tenkte på dette mens vi tok opp video av fotogruppa. Senere fikk vi vite at hele opplegget skulle være en tur på TRE uker! Jeg tenkte på to-tre dager, jeg. Nei da, tre uker. I TELT! I Zimbabwe! Det siste tror jeg bare. At det er i Zimbabwe. Haha, så snålt. Treukers teltur i Zimbabwe! Litt scary, men morsom tanke.Vaksiner er det minste problemet. Selv om jeg tror man må ta fem stykker. Også fikk vi vite at de flinkeste fikk bli med. Jeg tror jeg ligger dårlig an, jeg som bare virrer rundt og gjør bare ting jeg MÅ. Tirsdager er jo slappeherlige dager. Men man kan alltid håpe.

Det beste er:
Jeg tror hele videogruppa skal på Afrikatur neste år!

Btw, dette har vært den beste tirsdagen på vgs! Highfive for det! Og for media!DATO: 08.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:56

▬KOMMENTAR▬


Nå er reklamen kommet!!! Reklamen for Fredriksstad Blad som klassen min lagde, vet du.
Don't remember?
Click! (Midterste avsnitt)

FØR du sjekker linken! Det er TRE filmer. En fra hver gruppe. Film nummer 3 er min gruppe sin med MIN IDÈ. Wow, jeg er stolt, altså. På film nummer 1 er jeg også med. Kan du se meg? Jeg var 'jenta med joggedressen' den dagen. Haha. Og når jeg ikke var foran kameraet var jeg kameramann. Det er så gøy! Unntatt bensinstasjonscena da. Da sto jeg bakenfor døra i butikken. Hoho! Når vi leste artikkelen, (som vi forøverig måtte skrive selv), og scrolla oss ned til kommentarfeltet var det 6 negative og 1 positiv. Grunn? Det er en medieskole til i Fredrikstad. En privatskole. De er misunnlige. Haha. Så det tar vi ikke til oss. Så om du skulle finne den artikkelen og undres over kommentarene, så er de nok litt falske. Hoho.                                                          

Enjoy! Det gjorde jeg!

KLIKK!

skole 060DATO: 20.11.2008 / KLOKKESLETT: 17:40

▬KOMMENTAR▬


Nå er det en hel del med folk som skal gjennom tentamener. Enten det er for første eller en av de siste gangene. Jeg likte egentlig tentamener litt, jeg. Hoho! Det var liksom en stille skoledag hvor du satt og jobba med en tekst eller oppgaver uten særlig forstyrrelser. Jeg spiste faktisk aldri godteri på tentamendagene, jeg. Det husker jeg mange gjorde. Nesten alle. Men jeg ble nok litt frista, da en medelev satt rett foran meg med en pose snacks og gravde for å finne nye, herlige potetsticks.. Men det beste var; du kunne gå hjem når du ville! Diggdiggdigg. OK, det var kanskje det beste og viktigste i 8.klasse. I 10.klasse var jeg desperat etter å gjøre det best mulig. Det var jeg ikke i 8.klasse. Men sånn er det. Det å kunne gå hjem når du var ferdig var noe helt nytt og selvfølgelig veldig kult. Særlig når du kunne slenge skolesekken i sofaen hjemme klokka 11.00.

På sånne tentamener hvor du skulle skrive en tekst (norsk, engelsk) hadde jeg alltid et lite problem med å skrive for langt. Jeg har hørt mange har motsatt problem, at de sliter med å skrive for kort, men jeg skrev altså for langt. Allerede på første tentamenen min skrev jeg 7+6 sider. De 6 var kladd. Det er mye når jeg tenker meg om. På siste tentamen i sommer skrev jeg 7+6 sider da også! 7 nynorsk, 6 bokmål. Jeg holdt på å dø av tidspress! 92-årgangen har vært veldig uheldige med forandringer og reformer og sånt tull.
Eksempel: Vi var de aller første som skulle ha bokmål og nynorsk-tentamen på samme dag! Vi klagde og visste det var en dårlig idè. Nå i høst forandret de opplegget tilbake. Typisk. BARE vi som fikk den tentamenen.. Hoho.

Jeg ønsker alle elever som skal ha tentamen lykke til, og håper det går bra for dere! Grunnen er at jeg faktisk tenker på ungdomskolen selv, når videregående blåser rundt øra mine 24/7.
rreading

1 Spiser/spiste du godteri på tentamen?
2 Tar du tentamen alvorlig?DATO: 17.11.2008 / KLOKKESLETT: 17:07

▬KOMMENTAR▬


skole 019
Syns ikke dere også? Tavler er noe av det morsomste som finnes! Jeg er en person som virkelig lar meg facinere av tavler og bruker dem gjerne opp om jeg får sjansen.

Idag fikk jeg sjansen. Og jeg brukte den godt. Det kan du kanskje se på bildet over.
La oss ta en titt på noen av de beste tegningene:
skole 012


"Skilt ved fødslen?". Hoho. Jeg er slem, jeg vet..

skole 015
Legg merke til at jeg er den glade jenta med skjerf! Hoho. Ved siden av meg har vi Robert. Men det er bare et dekknavn. Egentlig heter han Halvard Hitlor og er den homofile humlemannen. Hoho.

Btw. Tavla var GRØNN. Den ble bare svart i redigeringsprogrammet. Var litt utydelig uten litt juks..

Vi skulle starte med video denne uka. Og lage reklame for Fredriksstad blad. Vi valgte til slutt min idè etter mange diskusjoner. Hurra! Den handler kort og godt om en uteligger som tigger penger, drar til en kiosk, tilbake til benken sin ordner han med det han kjøpte. Dagen etter skal en jogger (som er meg) jogge forbi, rygge tilbake, spørre uteliggeren: "Sovet godt?". Uteliggeren skal titte opp blant avisene (som er det han kjøpte), vi ser det er Fredriksstad Blad og svare: "Ja, ILLE bra med Fredriksstad Blad, vet du!". Haha! "ILLE bra" er slagordet deres, se! Det blir gøy å ta opp og få ferdig. Og det beste av alt: beste reklamefilm kommer på Fredriksstad Blad sin nettside!

Nå skal jeg snart til spilling og spille julesanger. Hoho! Også skal jeg samle klarinettgruppa mi og fortelle at vi skal ha gruppeøvelser. Jeg er gruppeleder, se. Haha. Ansvar, ansvar, ansvar..

Her er forresten et bilde av de nye, freshe clogsa' mine:
skole 031DATO: 10.11.2008 / KLOKKESLETT: 14:12

▬KOMMENTAR▬


Det kom jeg på nå. Det føles sånn i nesa. Jeg ble plutselig forkjøla i dag! Og vi hadde 8 timer på skolen! Der satt altså jeg, snørrete og rufs på bakserste rad mot veggen, inntil veggen med vannflaske, en mac som lyste mot meg i et ellers mørkt rom, noen tabletter i en pose, en telefon, headset og 3 stk. tørkepapirer. Yes. Frisk som en fisk! Nei da, jeg er jo ikke sykSYK, men bare har fått en høstforkjølelse. Jeg fikk jo satt opp det meste av artikkelen min til en avisside. For det var det vi skulle gjøre idag. Tok masse tid! Vi fikk bare den aller siste timen til å prøve på egen hånd med vår egen artikkel. Jepp, det betyr 7 timer med opplæring av åssen man setter opp en avisside! Menmen.. jeg lærte jo noe av det..
Nå har jeg vært på korpsspilling. Det var gøy. Vi begynte på julesanger. Haha. Det er jo litt koselig, da. Selv om jeg ikke er i julestemning nå på senhøsten.

 

"Såå, jeg gleder meg veldig til å komme hjem. Da er det spilling. Og jeg er blitt gjenvalgt som gruppeleder i klarinettgruppa. Wow. Jeg er heldig! Jeg tror ikke jeg skal skrive så mye mer. Det morsomme kommer senere. Mandager er ikke morsomme. Ikke så veldig, i alle fall. Ikke NÅ.

Ha en gøy skoledag folkens! Og ha litt gøy for meg også, takk!" 

 

Jadda. Det over i kursiv/italic skrev jeg på skolen. Prøvde meg for første gang på å skrive et innlegg på skolen. Jeg satt opp mange bilder som viste min skoledag i bilder, men de ble borte da jeg dro hjem. BÆSJ. Så neste gang jeg prøver meg på et skoleinnlegg skal jeg ikke ta sånne bilder fra Google. Lover!

Jeg har forresten funnet ut at jeg skal bli rik på pannebånd. Det stemmer. Jeg skal nemlig bli en racer til å strikke. Jeg har gjort det før, og det er faktisk litt gøy. Hoho. Så om du ønsker et, så er det bare å bestille! Nei, vent. Jeg må prøve meg på ett først og se om jeg får til!
Ha en GØY uke! Det skal jeg, selv om jeg er førkjøla. 

 

 

hjemme

 

 

 

                             Jeg hørte den nye sangen til Maria Mena på radioen igår. Den er så fin! Hør og nyt!

 

1 Hvilke farger liker du sammen på f.eks et pannebånd?

2 Hva i all verden er BLOGGSHOUT?!


hits