DATO: 08.03.2009 / KLOKKESLETT: 20:47

▬KOMMENTAR▬


tusen takkJa, har du også oppdaga den lille, blinkende, røde boksen som står og roper ut til deg på diverse sider som startsiden.no og vg.no? Jeg ble rett og slett litt svett i panna da jeg oppdaga at den lille boksen faktisk forfulgte meg. Den dukket opp på de minste plasser og med stadig nye tall. Jeg fant så ut at disse tallene var de gangene den reklamen hadde dukket opp UTEN at jeg hadde trykket på den. Brydd meg om den. Latt den være.

Den telte meg!

Så fant jeg ut at det var en underskriftskampanje for folk som har fått føle straffer for å sagt sin mening. En underskriftskampanje for ytringsfrihet.

Om jeg fikk dårlig samvittighet? Ja.
Jeg gikk inn på siden og leste de forskjellige menneskene man kunne skrive under for.

En person jeg leste om, hadde kritisert kinesiske myndigheter for å ikke holdt løftene om bedre menneskerettigheter i Kina. Han fikk seks års fengsel, samt husarrest. Og om han ikke nå samarbeider med myndighetene vil han aldri mer få se familien sin. Er ikke det fælt?

Det eneste siden ba om var navnet mitt og e-postadressa. Så enkelt? Jeg skrev ned og sendte inn. Jeg fikk tilbake et "Tusen takk for din signatur! Vi vet at det nytter." Jeg ble glad, letta og fikk en god samvittighet.

Tenk det - så lite skal til for å hjelpe noen. Jeg tapte ingenting på det. Situasjonen er "vinn-vinn". Jeg har til og med huka av på oppdateringer fra Amnesty. Hvorfor ikke?

1.Har du bidratt med din signatur? 
2. Hva syns du om slike små ting vi kan bidra med for å vise vår støtte?
DATO: 22.11.2008 / KLOKKESLETT: 15:16

▬KOMMENTAR▬


Jeg hørte på radioen idag et innslag om de narkomanes hverdag i Oslo. Det fikk meg til å skjerpe ørene litt ekstra.

Oslo, og da særlig Karl Johan, kan friste enhver med sine mange butikker. Karl Johan blir vandret opp hver dag av mennesker som skal svi av noen lommepenger på klær, sko, smykker og godis. Mange butikker i Oslo frister. Vi kommer hjem med flotte, moderne klær pluss et nytt godt minne fra hovedstaden.

Men når jeg har vært i Oslo vegrer jeg meg alltid for å gå Karl Johan, rett og slett pga. at jeg VET hvilke syn som venter. Tiggere og narkomane. Sånn har det vært i alle år. Det er ikke bare de glade ferieturistenes gate, en gate for japanere med speilrefleks, shopping, slott og Storting. Det er også et oppholdssted for de svakere i samfunnet. Og det kan være et ubehagelig syn. Men jeg spør; er det riktig å fjerne dem. Tvinge dem vekk fra gata? Hvem har sagt at gata ikke er for alle? Hvis Karl Johan, og andre gater i Oslo for den saks skyld, er for alle, da må jo de svake også være med i bildet? Sant?

Jeg har selv måtte brøyte meg vei gjennom en stor gjeng med narkomane da jeg skulle til Østbanen. Jeg er nok ikke den eneste. Rekk opp handa! Jeg har sett en mann bli tatt hånd om av ambulansefolk pga. overdose. Jeg har sett slitene tiggere med plakater som det står "Jeg er sulten" på. Og selv om jeg bare spaserer forbi og ser rett fram, er det klart det går litt inn på meg. Derfor har jeg også gitt penger til en tigger forrige vinter. Det har jeg faktisk gjort. Det var på en Oslotur med klassen. Jeg følte en slags blanding av vennlighet og stolthet.

Da jeg hørte radioinnslaget fikk jeg høre om hvor mye de narkomane gruet seg til vinteren. Også de som hjelper dem. Narkomane på gata har måttet amputere fingre, ben og armer fordi det fryst fast i bakken. Noen narkomane fryser i hjel. De syns det er flaut og grusomt å stå på gata og vite at "alle" kan se dem ta sprøyter og utveksle stoff. De gjør ikke dette fordi de har lyst, fordi det er kult. De føler seg tvunget av disse stoffene. Det styrer livet deres. 

Så fikk jeg høre noe jeg skal ta til meg. Noe som kan gjøre dagen til en narkoman ørlittegranne bedre. Og det kan dere alle være med på. DU kan gjøre det; bare SMIL. Da vil du se at de som ikke har det lett, de som gruer seg til vinteren, de som kjemper en tøffere kamp enn oss andre med hverdagen vil få et lite lys i tunnelen. Et lite glimt i øyet. Vis at du ikke overser dem. Vis at du tenker og bryr deg!

Bare SMIL. Jeg lover at jeg skal gjøre det.
Er du med meg?

oslo 023DATO: 08.11.2008 / KLOKKESLETT: 00:06

▬KOMMENTAR▬


Ops. Jeg fikk plutselig lyst til å skrive om denne filmen i de sene nattetimer.. Haha. For en stund siden så nemlig klassen filmen "Mannen som elsket Yngve" i norsktimen. Starten på filmen var best. Syns jeg. Jeg måtte le! Se selv:Jeg elsker Stavanger-dialekt. Eller, elsker er et ganske sterkt ord. Jeg vil heller si jeg syns det er en veldig funny dialekt. Om du skjønner. Og noe jeg digger enda mer er banning på stavangersk. Tro det eller ei. Jeg vet jeg er rar. Men det er så gøy, og jeg begynner å le, hver gang hovedpersonen "Jarle" sier replikken: "Au pair? Ka f*** e de'?" Haha. Det er gøyalt. Det var faktisk en film jeg likte veldig godt. Også norsk, a'gett! Så hvis dere ikke har sett den - løp og se den, kjøp den på DVD eller hvor man nå får sett den idag. Den er veldig bra.

Wow. Sent blogginnlegg. Jeg burde sovet. Eller egentlig ikke. Hadde jeg vært den fornuftige Katrine hadde jeg ligget i senga og hørt på musikken min. Så ligger jeg som regel og er i en heeelt annen verden. MIN verden.
Men NÅ skal jeg straks legge meg.
.. og det ska bli såå kjækt!

Good night! Sleep well..DATO: 06.11.2008 / KLOKKESLETT: 17:09

▬KOMMENTAR▬


hjemme 004

I følge VG er jeg det. Hurra! I dagens avis står det nemlig en liten pekepinn på hvordan du kan gjøre det videre framover i livet ditt - jobbmessig. Det kommer visst litt ann på hvem du er i søskenflokken, nemlig! Og jeg er eldstemann. Så derfor leste jeg det som sto der. Naturlig nok.

Eldstemann:
Personlighet: Du er ambisiøs, selvsikker, dominerende og disiplinert. Men du er også redd for å miste status og går lett i forsvarsposisjon hvis du har gjort en feil.
Lønn: Førstefødte har oftere enn sine søsken en årslønn på over 100 000 dollar (700 000 kroner).
Karrierevalg: Du ønsker deg til intellektuelle yrker eller jobber som krever høyere utdannelse, f.eks. innen medisin, ingeniørarbeid, juss, farmasi og forskning.
Stilling: Oppgir oftere enn yngre søsken å ha en nestleder- eller lederstilling.
Berømte førstefødte: Bill Clinton, Hillary Clinton, Winston Churchill, Barack Obama, Gro Harlem Brundtland.

Dæven. Hørtes bra ut! Ser fram til min framtid som intellektuell sportsjournalist med en lønn på 700 000 kr. Tøft å være førstefødt, altså. Jeg digger det. Vår neste president er det jo også. Kan ikke klage.

Etterpå skal jeg på medlemsmøte i korpset. Der skal vi se på film fra ABBA-konserten som gikk i taket, tror jeg. Blir gøy! Også skal jeg kjempe for å bli gjenvalgt som gruppeleder i klarinettgruppa. Har nemlig vært det siden i høst. På grunn av at jeg er den som har gått lengst i korpset av klarinettene. 8 år. JIHA! Slå den. Også skal vi få pizza der. Jeg har også kjøpt den nye cd-en til Pink. Jeg liker så godt den nye sangen "So what". Den er bra.


                       

Jeg kommer fortsatt ikke over den herligherlige sølvfesten i Fredrikstad på søndag, altså..

1 Hvem er du i familien? Førstefødt, mellom eller yngst? Er det gøy?
2 Hva er din absolutte drømmejobb? Ikke tenk realistisk. Tenk vilt! 
DATO: 09.08.2008 / KLOKKESLETT: 13:41

▬KOMMENTAR▬


Good morgen! OK, klokka er snart 13.00, men hvem bryr seg om klokka i sommerferien?
Det er noe over 2 uker igjen av sommerferien og jeg begynner å få dårlig tid når det gjelder mine siste prosjekter for sommeren. For 2-3 uker siden begynte jeg å rydde skikkelig på rommet. Nå er det vaskinga som står for tur. Det tar lenger tid enn man kan tro. Lite, rom med masse, masse kriker og kroker. Faktisk. Men jeg har faktisk kommet over halvveis (to eller tre v-er??) og blir nok ferdig før skolestart den 18.august. Men jeg må rappa på.

Datamaskinen min som fikk et alvorlig virus er endelig på vei til doktoren. PC-doktoren faktisk. Jeg håper den blir friskmeldt om en uke for jeg har egentlig ikke noe særlig lyst på en ny sånn maskinboks. For de inneholder bare den nye Vista-versjonen. Og jeg liker aller best XP. Men jaja, dæver'n så dæver'n. Da får jeg bare venne meg til det nye opplegget. Men jeg håper på at den overlever. Håper, håper! 
Som jeg har nevnt så er jeg veldig dårlig på sånne virusgreier. Jeg har ikke peiling på noe navn eller skader eller noe sånt. Men til og med jeg fant ut at vondt ble verre da jeg slo på PC-en og så at det bare var en liten del av skjermbildet som ble vist. Bildet ble vist over hele skjermen, altså det var zooma skikkelig. Skikkelig dårlig også. Fargene var elendige og grafikken var helt på bånnBÅNN!! Huff. Stakkars datamaskinen..
Vi får ønske den god bedring..

Så må jo jeg, som den sportsidioten jeg er, si noe om OL-et som nå befinner seg i Kina. Jeg så på de høydepunktene fra åpningssermonien i går kveld og jeg ble kjempeimponert! Hele seremonien begynte med at 2008 trommeslagere (ikke tilfeldig tall) telte ned fra 60 til 0. Tallene som ble dannet nede på arenaen var lys som kom fra trommene når de ble slått på. Det var sjelden det var under 1000 mennesker på scenen samtidig og alt de gjorde var så UTROLIG synkront! Helt, helt, HELT presist. Jeg må bare skryte.

oly2008ceremony825053r
Jeg fikk endelig vite hva OL-ringene sto for, nemlig alle verdensdelene. Eller verdenshjørnene. Noe sånt. (Foto: Aftenposten.no)


beijingolympicsop825097r
Dette var et av mine favorittinnslag. Ett år tok det å lage denne "jordkloden". Vi så hele verden på den og plutselig ble den lysende gul. Så begynte mange mennesker å løpesveve rundt den. Åå, jeg ville gjerne vært den som kunne løpe rundt den for det så artig ut! (Foto: Aftenposten.no)

 


olympicsopeningo824993r
Det var jo Kina som oppfant rakettene, og det skjules ikke under åpningsfesten akkurat. Fantastisk fyrverkeri. Det ble også skutt opp raketter som forestilte føtter som gikk mot "Fugleredet" og som symboliserte veien til Beijing-OL. Det var så flott og presist! (Foto: Aftenposten.no)

Jeg må innrømme at jeg var en av de som var litt skeptiske til et OL i Kina. Det har jo vært et veldig lukka land i så mange år, ytringsfriheten er ikke på topp og myndighetene veldig strenge. Men da jeg så på OL-seremonien i går så jeg bare 1,3 mrd gjestfrie kinesere som endelig kunne sette Kina i et godt lys. Etter mange, mange års ventetid. Og vi lot oss fascinere. Akkurat som de ville.
Nå er ikke jeg så superinteressert i alle de hundre grenene som skal utøves de neste 14 dager, men jeg må få med meg åssen det går med håndballlaget (tre l-er??) og hvordan det går videre med kvinnelandslaget i fotball. Det blir noen morsomme dager framover for sportsidioter som meg. 

Men så må jeg ikke glemme rommet da. Og skolestart.   
Men det er sant som de sa på TV: 
Idrett er vakkert.

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/140186
Åpningseremonien på NRK. Trommenedtellinga på begynnelsen anbefales å ses!

hits