DATO: 01.12.2010 / KLOKKESLETT: 19:01

▬KOMMENTARER▬


John Williams: Carol of bells

 

Forventinger. Spenning. Glede. Det er faktum; det er desember. Vi er i desember. 1.desember og jeg ser på arkivet fra i fjor og forifjor og jeg smiler. Tenk at vi er i denne årsiden igjen, tenk at julesangene snart vil ljome, julegatene spre lys, stemningen overalt blir preget av juletiden som sniker seg på.

 

Tenk. For ett øyeblikk siden så jeg sola. Jeg så bare bakker og grønne trær. Gikk i tynn jakk, så vidt. Joggesko, var det ikke det? Musikk på øret, tankene strømmet på. "Hvordan blir det? Vil det gå bra? Kommer jeg til å takle det? Vil jeg klare å gjøre det beste ut av det neste halvåret som kommer nå?". Tanker om tredjeklasse, livet, døden, utfordringer, fremtid, fortid, nåtid, alt. En elv i kveldssol møtte meg og jeg satt meg ned og pusta litt ut. Glede, litt redsel, nervøsitet og spenning.

 

Naturen har helt endra form. Tankene har ikke, ikke så veldig i alle fall. Vinduene er dekket av is, varmeovnen er på fullt og mer enn det. Jeg kaster et skjerf rundt halsen hver gang jeg skal ut av døra, og jeg trer på ullsokker tidlig på morgenen. Puster ut røyk mens jeg vagger under lysene fra julepynten over gatene i sentrum.

 

Jeg smiler. Desember er en måned som alltid vil by på små overraskelser som varmer, noen uforglemmlige øyeblikk og andre finurligheter som bare desember kan by på. Noe magisk. Man veit det bare ikke enda, hva det er for noe.

 

Glede, litt redsel, nervøsitet og spenning..

Hva betyr desember for deg?

 


hits