DATO: 23.12.2009 / KLOKKESLETT: 20:26

▬KOMMENTARER▬
En spesiell dag i året. Og i år har dette blitt gjort:

jeg har spilt på mitt nye piano.


pynta juletre.


rydda og pynta rommet.


ordnet/pakket/skrevet på siste pakker.


og gledet meg over at det faktisk har kommet snø til jul! DET er lenge siden!

Jeg elsker lillejulaften. Det er en fantastisk dag, vi er  helt close inntill julaften, men samtidig er det fortsatt en spennende ventedag. Jeg har rydda og pynta og skrevet og gjort meg ferdig med alt sammen som hører jula til. Det er en deilig følelse!

Nå venter julebadet, det eneste badet jeg tar i året. Varmt badekar, mørkt rom med stearinslys rundt, radio med julemusikk og bare meg og mine tanker. Alle tanker fra hele dette året, 2009. Et flott år! Deretter skal jeg på en stille julekonsert i Sarpsborg kirke kl. 23.00. Den roer virkelig ned sjela. Da er alt julestri over og julefreden sunket inn.

Finn julefreden og ha en gledelig julaften i morgen, alle sammen! Det er mitt juleønske til dere..
(Og hurra for meg som fyller 17 år kl. 14.59 i morgen!)DATO: 21.12.2009 / KLOKKESLETT: 19:10

▬KOMMENTARER▬

Lange uker. Fotostress, vaksine, matteprøve, frustrasjon, redigering, pirking, kortspill, fiskebollesanger, miming, tidsepoker, forsentkomming, musikkproduksjon, smisking, julekrim, overtid, julemusikk, glede, juletre, latter, mpg lokal, koffein, samvittighet, familie, media..

Alt har gått i ett, i hele to uker. Ikke noe særlig hvile. Tida har gått med til jobbing og jobbing og noget annåt. Overtid i lange baner. Det var en stor lettelse som steg opp fra skuldrene etter at fotooppgaven var levert inn, den dagen var noe av det mest frustrerende jeg har vært med på. Noe har jeg lært av fire uker foto - fotografyrket er ikke noe jeg skal prøve meg på!

Men så kom fredagen, er ikke det fint? Da var jeg ferdig med alt som het stress og vi skulle bare ha avslutning på fordypningsfagene i media. Vi på lyd gjorde oss ferdig med siste pirk på musikkproduksjonen vår, så var jeg plutselig litt hos videogruppa og etter en time var jeg tilbake i lydbula vår. Jeg skjønte ikke at de hadde satt på film, så jeg satt inne på lydstudioet og spilte piano for meg selv og noen videofolk som stakk innom. Hey, jeg lærte tre nye sanger!

Tre timer på piano, så var filmen over. Jeg fikk ikke sett noe. Likså greit. På tide å dra hjem. Men neida - jeg gikk jo bort til videogruppa igjen, jeg. De jobba lenge den dagen for å bli ferdige med den o' store Julekrimmen. Der var det lek og moro og redigering. Blod og gørr på skjermen, ekle knivlyder som skjærte seg gjennom mennesker. Mmm, herlig! Heldige meg som var den eneste som fikk se hele filmen før premiere! Litt syns jeg at jeg bør få lov til når jeg snart har bursdag! Rett og rimelig.

Helga gikk til
juletrehenting, siste julehandel, pakkerot og keyboardspilling (Åja! Jeg har fått keyboard!) og familiebesøk. Moro det. Så i dag var det tog til skolen (luksus!!!!), mini-oppsummering av året, premiere på julekrim, kaker, gamle Disneysnutter, nisseluer, julebrus, pakker, "god jul".. alt det der. Det som er koselig, vet du.


Så DA er juleferien hos meg også. Så da sier jeg som alle andre: GOD JUL!DATO: 13.12.2009 / KLOKKESLETT: 21:40

▬KOMMENTARER▬


opsund 071red


Ting går fort for tida, mye å gjøre, mye å føre, men hei! Jeg lever, har desemberånden inne og har det veldig, veldig bra! Det er ikke ferie før det er ferie, for å si det sånn. Det er så mye som skjer og som allerede har skjedd, ja, mer enn normalt. Innleveringer om Sesam Stasjon og sene dager i fotostudio med gode hjelpere, en håndballspiller og to pistoler.

Men det morsomste var denne helga. Morsomste og mest travle. Tror jeg. Vi var nemlig en sånn fjorten stykker fra media tredje og andre, som skulle bruke helga på å tilegne oss litt ekstra erfaring. Som jeg så pent skrev det. Saken er den at Sarpsborg skal være byen der "Siste sjanse"-konkurransen for MGP skal gå av stabelen. Også er vi jo så flinke på kultur her i byen, at vi vil vise frem Østfolds flinke og spirende artister. Tre grupper/artister skal få ha åpningsshow til "Siste Sjansen". 30 unge folk fra ca. 8 til 15 år skulle ha hver sin musikkvideo, og de skulle vi lage. I løpet av én helg.

Så helga har gått i ett fra fredagmorgen til idag. Fra ni til sju. Med kameraer, gule hørselvern, ledninger, trommesett, farger og lys, monitorer og bilder. Mat må en jo ha! Flink som jeg er skulle jeg få være både kameramann og lysmann. Det gikk kjempebra og det var så morsomt!

Det er klart, når man har stått i et lite, svart lokale og hørt på fantastiske unge artister fra en unormalt tidlig morgen til kvelden, så tærer det litt på. Jeg gjespa nok et par ganger under årets julekonsert med korpset, som forøverig var i dag. Så både grønne og gule lyskuler som snurra sakte rundt og rundt oppi hodet mitt under konserten, og tenkte på hvilken fargetone som passa til de og de sangene, etter å ha vært lysmann i fem timer i dag.

Men hei! Det var morsomt! Og jeg er sikker på at det var en kjempegod erfaring også! I januar skal vi filme og ordne til igjen til denne konkurrasen. Jeg gleder meg, noe jeg tror de andre gjør også!

Life is a highway, and I will ride it all night long!


Hva for noe morsomt har du opplevd i det siste?
Har du noen gang vært med på noe audition/konkurranse/innspilling eller noe annet slikt artig?DATO: 02.12.2009 / KLOKKESLETT: 21:22

▬KOMMENTARER▬


opsund 011red


Den nyfødte vinteren brakte med seg sine første kuldegrader. Selv om det var aldri så kaldt trakk jeg inn pusten, hele tiden. Ut og inn. En kald røyk som tona ut i takt med skritta mine. Bilkaos i Fredrikstad, som alltid. Bussen er full, men jeg får vinduplass. Det er det eneste som betyr noe. Varmen siger inn. Bussen ruller ut, ut til kulda og ut til kaoset. Folksomt.

Det legger jeg egentlig ikke merke til, for jeg sitter og hører på den rette musikken. I min egen verden, vinterland/drømmeland/juleland. Winter Wonderland. Sånn er jeg, helt borte. Ser ut. Verden er hvit av rim, plutselig i desember. Himmelen er lys ettermiddagblålig med en dråpe rosa. Nesten vennefargen, den de snakker om i Blåfjell. Kald røyk siver opp mot det blå litt her og der. Tenkestund. Mest tanker jeg ikke deler med andre. Glade tanker, forunderlige tanker, spennende tanker.. kriblende tanker. Jeg smiler. Ingen ser det.

Det blir mørkere på himmelen under turen. Bussen passerer Sarpebrua og alle fabrikkene. De lyser og oser røyk. Opp, opp mot himmelen. Det meste er damp. Kaldt. Fossen renner som alltid. Mørkere enn vanlig. Så forsvinner også det i vinduskarmen. Karmen som er akkurat litt for kort til å ha albuen på.

Det er desember, julemusikken ruller, gatene er kledd i juledekorasjoner og lys, damer går ute i kåper, folk puster ut røyk. Hvit røyk.Jeg elsker stunder som dette. Hvor jeg bare gleder meg over tiden jeg befinner meg midt oppi. Ting er fint for tida..

hits