DATO: 31.12.2008 / KLOKKESLETT: 17:17

▬KOMMENTARER▬


jul nyttr 0607 054
og gleder oss til 2009. Å, gjett om vi skal! Dette året ble det mest spennende året hittil. Mye på grunn av videregående og slike ting. Da jeg feira nyttårsaften i fjor var alt litt usikkert og jeg var en livredd for å ikke komme inn på linja jeg ønsket aller, aller mest. Så i fjor var det en sta tiendeklassing som var forberedt på et år med jobbing, jobbing som tok imot det nye året. 2008.

Hele året gikk over mine forventninger. Første halvåret gikk jeg rundt i blinde. Ante ikke hvor jeg var til høsten. Men troa var der. Selv om det til tider så mørkt ut. Hodet var trykt ned i skjemaer med karakterer og kalkulatoren gikk varm etter alle de gangene jeg regnet ut gjennomsnittskarakteren min. Og det var ikke sjeldent! Sommeren føltes så endeløst langt borte.

14.juli er en viktig merkedato dette året. Da fikk alle tiendeklassingene i Sarpsborg vite hvilken skole de kom inn på. Jeg var alene hjemme, røde ullsokker skulle gi meg lykke og armer og ben skalv bra. Det var tidlig på morgenen. Datamaskinen skrudde seg på og jeg var klar  til å "face the truth". Da jeg oppdaget at jeg var kommet inn på media og kommunikasjon var gleden stor! Jeg holdt på å miste pusten, helt sant. Så bare kom gledestårene. Jeg følte meg dum, men samtidig kjempelettet. Du skjønner, det der var veldigVELDIG viktig for meg. Og noe jeg hadde drømt om i ett og et halvt år. Ett og halvtårs nervøsitet lettet fra skulderene..

2008 har bydd på mange gode dager. 14.juli var spesiell. Mye overraskende er skjedd i løpet av et år. At jeg i det hele tatt skulle klare å få interessen for fotball og dra på 4 kamper er utrolig. DET hadde jeg ikke trodd forrige nyttårsaften. At jeg skulle kaste meg ut i en raftingbåt på tiendeklasseavslutning er sinnsykt og at jeg skulle debutere som blogger! Haha, DET satt langt inne i fjor. Men tross alt dette. Medialinja var den største gleden dette året.

Og det er dette årets gleder vi skal hylle i kveld.
                                                    Mens vi tar imot det nye året.

Det nye året som skal by på nye gleder.


GOD KVELD OG GODT NYTT ÅR, ALLE SAMMEN!En flott sang jeg hørte på den dagen
jeg kom inn på 'drømmelinja'.
Skulle være litt høytidelig, se!DATO: 30.12.2008 / KLOKKESLETT: 23:58

▬KOMMENTARER▬


jula 198
Så kom snøen til Sarpsborg også. Hurra for at den kom til nyttårsaften! Det gjør meg glad. For i morgen er det nyttårsaften. Da skal dagen min bestå av taco-laging, sport, snø, gjester, musikk, tanker, slækking, raketter, bilder og glede. Den SKAL. Ingenting skal komme i veien for at morgendagen skal bli en super avslutning på et supert år! For dette året har virkelig gått over alle mine forventninger! Og i morgen skal jeg kjenne det i bena. At den gamle året flytter ut og det nye kommer inn. Jeg gleder meg - til alt!

Også gleder jeg meg til å skaffe meg en mp3 til skolen begynner igjen. Det skal bare skje! Jeg MÅ komme på skolen til et nytt år med ny, fresh musikk. Nok å  velge i. For USB-ledningen til telefonen er borte og min mp3 har lagt seg dau bak puta mi. Så det passer jo bra med en eventuell NY mp3 til et NYTT år for et NYTT menneske. OK, glem det med nytt MENNESKE. Jeg har bare ETT nyttårsforsett hvert år, jeg.

Bli et bedre menneske neste år. Uansett hvor flink jeg har vært dette året. 


1. Har du nyttårsforsetter for 2009?
2. Hva spiser dere på nyttårsaften?

jula 207DATO: 29.12.2008 / KLOKKESLETT: 16:44

▬KOMMENTARER▬


kopi av jula 189
For året 2009 har jeg bestemt meg for å bli en litt mer fargerik person. Fargeglad. Snålt genialt ord, egentlig. Jeg blir virkelig GLAD av å ser farger. Masse farger! Rød, gul, grønn, oransj, blå, lilla, brun, rosa.. OK, rosa er ikke helt favoritten, men hei. Den funker med andre farger. Men ene og alene. Nei. Ikke for meg. Jeg ødela hele klassebildet da vi gikk i 9.klasse, jeg. Med den fæle, rosa hettejakka mi. ÆSJ!

Planen min resten av dette året (som teller 2 dager) er å få bytta den ene Mamma Mia! Så skal jeg se på den andre. Helst i kveld. Også skal jeg kjøpe masse fargerike garnnøster og prøve meg på å strikke pannebånd. FARGERIKE, selvfølgelig. Pluss at jeg må komme igang og øve på klarinetten min. Det har jeg helt glemt. Noen sier at ferier er til for at man skal øve masse. Skjerpings! La det skje..

Jeg fikk en geit til jul! Du ser bildet over? Den lå i en pent pyntet konvolutt. Ganske smart egentlig - pengene som ble brukt på den gaven går med på å gi en fattig familie en geit ett eller annet sted i verden! Hurra for gode gjerninger i jula!

Maggie Reilly har den beste versjonen.


1. Hva er din favorittfarge?
2. Hva er dine planer de to siste dagene av 2008?DATO: 28.12.2008 / KLOKKESLETT: 15:04

▬KOMMENTARER▬


jula 191
Jeg har et "Sims"-spill liggende i hylla mi. Skulle egentlig vært en gave, men så var det feil spill. Jeg har ikke "Sims" selv, så da lurte jeg på om noen er interessert i disse spillene lengere? Eller er det liksom gått ut på dato? Jeg aner ikke for jeg har aldri hatt det før. Men om jeg kunne hatt en konkurranse eller noe, hvor vinneren kunne fått dette spillet. Spillet heter "Byliv" og er ikke brukt, selv om plastikken er tatt av. Men da må jo liksom noen være interessert. 2009 skal være et spare-år for meg, derfor gidder jeg ikke å bruke over 200 kroner på å kjøpe Sims 2, noe man tydligvis måtte ha for å kunne bruke "Byliv". Bæsj..

OM du kunne vært interessert i å 'vinne' dette spillet, så bare skriv 'JA' med store bokstaver i kommentarfeltet. Hoho!

Også må jeg si at jeg har fått meg @gmail-adresse! Woho! Mailen er kun til bloggbruk, så hvis det skulle være noe ris/ros eller noen spørsmål så er det bare å sende en liten mail. Man kan ikke skrive alt mulig på kommentarfeltet, vet du. Haha.

Men i alle fall - du finner adressa helt til høyre under bildet. Eller klikk på bilder under teksten her.

jula 194DATO: 27.12.2008 / KLOKKESLETT: 14:57

▬KOMMENTARER▬


jula 131

Jeg reddet jula!
Nå er den delen av jula over. Den strengeste. Julaften er en litt streng dag. Jeg liksom sitte i godstolen min helt fra 9.00 til 16.00 og se på NRK1. Etter det er det på med penklær. PENKLÆR. Jeg liker det ikke. Ikke penklær. Verken klærne eller ordet. Men det må til. Heldigvis er det ikke så ofte jeg er tvunget til å gå i det. Så det får gå på julaften. MEN vet du hva? Vi hadde et problem denne julaften. Og jula. For vi hadde ingen nisse! Ingen hadde planlagt noe. Ingen naboer, ingen av foreldrene, INGEN. Det var akkurat rett før julamiddagen at jeg og broren min kom på en genial idè. Vi lette og lette etter nissekostymet broren min brukte i fjor. Etter at vi fant alt utstyret dukket spørsmålet opp: hvem skulle være årets nisse?

Det ble meg.
Himmel! Jeg var nervøs. Minstebroren er 6 år. Tenk om han gjenkjente meg? Men med en nisselue trukket langt ned i panna, skjegg dratt langt opp til nesa og briller foran øynene håpet jeg på det beste. Jeg sa til meg selv mens jeg gikk nedover gata i nabolaget: "Tenk nisse". Og det gjorde jeg. Jeg ringte på døra. Hørte fottrinn. Kremtet litt og sto klar med en rød lykt. Plutselig var jeg ikke lengre Katrine. Jeg var nissen! Jeg levde meg så inn i det at en skulle tro jeg hadde vært nisse i mange, mange år. Selv om jeg fikk småpanikk da jeg skulle finne gaver i søplesekken. Brillene var nemlig bra dogga ned. Så jeg så lite. Men det gikk.
Også fikk jeg alt jeg ønska meg. Pluss enda mer! Kan jeg bli mer fornøyd? Til og med en stor, rød koffert. Den var perfekt til å pakke ned gavene mine! Jula ble veldig bra. Men godt å bli ferdig med den strengeste delen av jula.

- Klar for noen gruppebilder??
Dagen etter julaften er det tradisjon med familiesammenkomst. Det er koselig, og litt masete. Men sånn skal det vel være antar jeg. I alle fall når familien bare består av tussevis av småbarn. Flere og flere for hvert år. Og bare gutter. Det blir tjohei da, vet du. Og nå som vi var enda flere enn før, så fant de voksne på den geniale ideen med gruppebilder! Jadda, og jeg skulle være fotograf. Siden jeg hadde begynt på media i år. De eldste, de yngste, søskenbarn, barnebarn, den familiens familie og den andre familiens familie.. Jo da, det var nok av grupper.

Romjul og bandy, hoho!
I går var jeg på min aller første bandykamp. Det var faktisk gøy. Faktisk, siden jeg ikke hadde noen andre forventninger enn noen kjempelange, hengslete figurer som løp bortover på isen med stramme, små brungrønne bandyluer med en liten gul kule på toppen. Du kan sammenligne litt med sånne figurer som Disney lager. men slik var det ikke. Det var, som jeg sa gøy! Og stemning! Mange mennsker til og med! Med flagg og gratis gløgg og hamburgere og blå røykl og allting. Hoho. Jeg tok bilder. 95 stykker, tror jeg. Forresten! Sarpsborg vant 5-4 over min fødeby, Drammen. GO Sarpsborg!

I dag skal jeg gjøre akkurat det jeg vil. Verken mer eller mindre. Glede meg over den stille tida vi er inne i og glede meg til nyttår og alt det flotte som det vil komme med!

1. Har du vært julenisse?
2. Julaften eller nyttårsaften?

jula 187


DATO: 23.12.2008 / KLOKKESLETT: 19:58

▬KOMMENTARER▬


juletre 091
23.desember. Lille julaften.
Jeg har rukket å rydde rommet, vaske rommet, støvsuge rommet, pynte rommet, samt pynte juletre, tatt bilder og satt på en vakker, rød sløyfte på mitt elskede Nikon♥ Det eneste jeg har igjen nå er å pakke inn julegaver. Men det er så koselig, så. Også er det tid for mitt årlige julebad! Da skal jeg løpe rundt i huset for å finne fram alle stearinslysene, brette rene klær og legge dem klare, tappe i massemasse varmt vann og slå av lyset på badet. Tenne stearinslysene og skru på P4 som sender julemusikk hele kvelden! Så skal jeg dukke ned i det dampende, varme badet og kose meg skikkelig! Kvalitetsstund! Anbefales!!

Kvelden ender ikke der. Klokka 23.00 drar jeg og broren min i de stille nattetimer til Sarpsborg kirke for å høre koret til mamma synge "natten før natten". Det er også kjempekoselig! Magisk stemning og magisk overgang til den 24.desember. Julaften. Selveste bursdagen min. Jeg gleder meg! Og jeg gleder meg til i morgen!

Men jeg måtte ta meg tid til bloggen for å ønske dere god jul! Selvfølgelig. For jeg kommer ikke til å blogge i morgen. Jeg håper virkelig dere får den jula dere ønsker, og at dere får en flott stund med familie og venner! Slipp skuldrene ned, sett på den fineste julesangen du vet, nyt kvelden. Kvelden før kvelden. For det er en magisk kveld..

GOD JUL, kjære alle sammen! Kos dere masse!

juletre 097
Og hei!
Han her skal vekke meg i morgen klokka halv sju!Ikke kom og si at DENNE SANGEN ikke er den beste julesangen. Endelig har jeg funnet en favoritt!

MIN BURSDAG ER.. I MORGEN!DATO: 22.12.2008 / KLOKKESLETT: 13:18

▬KOMMENTARER▬


automaticsnowman
Om kort tid skal jeg gjøre unna den første og siste julehandelen. Jeg skal kjøpe noen julegaver! Jeg vet ikke 100% til hvem eller for hvor mange penger. Men jeg tror jeg vet om en gave allerede. Ei i klassen skal være med, rettelse: jeg skal være med henne. Hadde det ikke vært for at ho sendte meg en melding i går ved midnatt, hadde jeg antagligvis vært hjemme og ryddet og fått fram julepynten. For det må jeg også. Ikke så mye, men litt julestemning her og der i kriker og kroker. Jeg er egentlig i julestemning fra før, men det er jo greit å ha en liten stearinnisse på pulten som kan minne meg på det - i tillfelle jeg skulle glemme det. Forhåpentligvis tar ikke julehandlinga lang tid. Jeg liker ikke å gå i butikker.

Juletreet ble felt igår. FELT, ja. Vi er nemlig en av de som drar langt ut til en juleplantasje/gård for å hogge vårt eget, lille utvalgte tre. Jeg prøvde faktisk å laste inn bildene fra mitt fantastiske Nikon, men det gikk ikke. Fillern'!
I går var også pappa og jeg på vår tradisjonelle julehandel på Europris Pluss i Fredrikstad. Der kårer vi hvert år "Årets Europris-pris!" Dette året ble vinneren en oppblåst badeball med en snømann inni på halvannen meter. Inni regnet det snø (les: isoporkuler) fra et "skjult" rør. Det sto mellom den og en svær og litt grotesk snømann på fire meter. I fjor gikk prisen til et musikalsk og blinkene slips med motiv av en nisse som spilte golf. Året før der gikk den til en rosa-aktig nisse som var oppblåsbar på halvannen til to meter. Wow, der får vi oss en god latter, altså! Hoho!

Sola skinner, gresset er grønt, kvistene bare. Men gjør det noe? Nei. Jeg er glad og gleder meg til jul!

1. Syns du julehandlig er stress? 
2. Har du noen tradisjoner i romjula?


2 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 19.12.2008 / KLOKKESLETT: 23:25

▬KOMMENTARER▬


skolebilder 188
Ingenting er som julestemning i vår flotte kantine!

Julebursdag
Da jeg og noen i klassen satt i kantina igår fortalte jeg at jeg hadde bursdag om seks dager. Etter to sekunder brøt dem ut i kommentarer som: "Oi! Julaften!", "Har du bursdag på julaften?". Ja, det er en normal reaksjon. Den hører jeg hver gang. Enda jeg sikkert har fortalt det før. Men det er litt morsomt da. Også fikk jeg vite noe jeg ble svært glad for å høre. Jeg er yngst i klassen. Det har jeg ikke vært siden på barneskolen! YEY!! Det er litt gøy! Derav overskriften på innlegget, som ei i klassen sa til meg. I dag er det fem dager igjen..

- Man gjør det alltid bra i favorittfaget sitt.. (kremt).
Forresten så var det meningen vi skulle begynne klokka 10.00, og ikke 8.00. Men siden gruppa mi skulle ha framføring i naturfag, så ble vi (les: de andre på gruppa) enige om å møte klokka 8.00 på biblioteket for å øve. (%&)&%€!!
Men jeg kom meg såvidt opp på torsdagen og kom meg på skolen. Jeg holdt på å dø. Det på grunn av et julegaveprosjekt jeg har arbeidet med hele dager etter at jeg har kommet hjem fra skolen. Helt til klokka 23.00. Enda det ikke er lov. Men det måtte til. Så jeg var rimelig trøtt i trynet der jeg møtte opp på skolen. Men vi fikk gått gjennom alle tinga. Det var det viktigste. Vi skulle ha om miljøkonferanser, reklameskuespill om Fairtrade-produkter og litt bildevisning. Kreativt, I know. Jeg syns framføringa gikk bra, til tross for litt kremting og at jeg ikke var 100% klar i toppen til tider. men vet du hvilken karakter vi fikk? Vil du vite det? Vi fikk 6-! Min andre sekser noensinne! Wow. Jeg kunne ikke blitt mer glad!! Så den tidlige torsdagsmorgenen på biblioteket var verdt det! Til tross for at lyset der inne gjorde meg trøtt og bøkene fikk ben på og presset seg opp i ansiktet mitt etter to timer.. 

Skoleåret 2008 skulle avrundes med tre timer matte. Mitt favorittfag. Hurra! Jeg skulle få igjen en prøve, og var kjempeoptimistisk! Jeg følte at det gikk så bra! Jeg fikk den på pulten, bladde igjennom og så på siste siden.
3-
Skuffelse. Dyp skuffelse. Det verste var at det sto under: "Du har gjort et framskritt".. Jeg dunka hodet i pulten. Det var jo i alle fall bedre enn forrige, som var på 2. Men likevel. Okei, jeg tar ikke den karakteren så alvorlig. Jeg liker fortsatt mattetimene (les: matteTIMER, ikke PRØVER!). Neste år..

Julegrøtgelè og gul julebrus
I dag var det avslutning. Det var frivillig å komme, siden mange kommer langveisfra. Jeg kom. Of course. Men jeg lå i senga for lenge og rakk ikke det jeg ville rekke, nemlig kirka. Jul i kirke er så koselig. Da jeg kom dit hadde det holdt på i en halvtime. Jeg sto utenfor og hoppet opp for å se gjennom vinduet. Men døra var stengt av en mann, så jeg gikk bort til skolen og venta. Like greit. I og med at mange var hjemme satt vi som var på skolen sammen med en annen mediaklasse på et klasserom rundt et bord og spiste julegrøt. Koselig. Vi dro hjem klokka 11.00.

Jeg føler at nå blir det mer og mer gøy å være meg på den skolen. Så jeg ser virkelig fram til det nye året med skole neste år. Det skal bli gøy. For jeg trives som julestrømpa over peisen der! Rett og slett.
Men først er det en etterlengtet pustepause. Og da jeg dro hjem med bussen idag var det som om et stramt snøre rundt magen min løsna. Jeg fikk puste. Nå skal jeg glede meg. Vet ikke til hva. Kanskje til alt som kommer? ..

Pust ut i juleferien. Smil, nyt og slapp av.

1. Når er du født på året? Er du yngst eller eldst i klassen?
2. Gjør du det bra i ditt favorittfag, om du går på skole?

17desember 046DATO: 16.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:34

▬KOMMENTARER▬


vandret jeg vekk fra skoleomerådet. Alt av landskap rundt var mørkt. Mørkt og duggaktig. Gatelysene var alene om å lyse opp med noen gule flekker her og der. Veien var lang. Jeg gikk og gikk. Så meg tilbake. Tenkte og tenkte. "Skal.. skal ikke?". Jeg kom helt fram til punktet hvor hovedveien gikk forbi. Endret retning og fulgte den. Fram og tilbake. Den mørke, fremmede videregående skolen lå der borte, cirka 200 meter bak. Lav, men stor. Mørk og tung.

To skikkelser kom bak meg.
- Hei, Katrine! Skulle ikke du vært henta nå'a?
- Jo da, for lenge siden. De kommer snart.
- OK. Da snakkæs vi!
- Mhm!
...
Tunga lekte med en klyse inni munnen. Jeg vandrer fram og tilbake igjen. Så spytter jeg i grøfta.
- Aldri mer.Teksten ovenfor er fra idag. Jeg meldte meg på
fotball, dere husker det? Vel, jeg har vært på treninga tre ganger nå. Da jeg kom dit i dag var vi fire stykker. Det ble veldig useriøst. Jeg sa jeg måtte dra et kvarter tidligere pga. andre saker. Sannheten var selvfølgelig en helt annen. Jeg hadde fått nok.

Da jeg gikk fram og tilbake for meg selv der ute i flomlyset tenkte jeg litt på akkurat dèt. Jeg tror ikke jeg kommer til å få noe ut av fotballen. Det er litt for useriøst, litt for få entusiastiske folk, litt for lite trening. Jeg føler meg ørlittegranne lurt. Men bare litt.

Sånn er det med meg. Jeg har hevet meg rundt og bare meldt meg på rare greier. Jeg tenker ikke - bare melder meg på. Det er typisk for dette året. Å ta sjanser. Uten å vite hva det egentlig går ut på. Og mye av det har gått bra. Men nå setter jeg foten ned. Sier nei.

Tross alt. Det har aldri vært tvil om at min plass, det er
på tribuna. Jeg elsker det.
Jeg satser nå framover på det jeg kan - tre ord:
- skole, jul og sofa.

desember 197
(Jeg sto opp for sent idag.. Wuhuu. Men vi tar det slækt i en slækk skoleuke)


1. Har du meldt deg på noe du har angret på?
2. Er siste uka på din skole slækk?
DATO: 13.12.2008 / KLOKKESLETT: 15:59

▬KOMMENTARER▬


Blåfjell er skikkelig koselig! Og da jeg fant denne sangen ble jeg kjempeglad♥
Da jeg satte meg ned og begynte å høre på den gikk det opp et lys for meg. Et "SELVFØLGELIG!"-lys.
Sangen passer PERFEKT til å beskrive naboforholdet mellom Sarpsborg og Fredrikstad - altså, hvis jeg hadde skrevet en sang om akkurat dèt så hadde den hørtes akkurat SÅNN ut:

You see, tenk sport: Sarpsborg = blå, Fredrikstad = rød.

Da er jeg en blånisse i alle fall. Åå, jeg har alltid likt dem best! Hoho. Setningen "jeg tror de gamle ble litt redde.." passer også. For det er de gamle som har starta denne rivalismen mellom byene. Og det er fra DEM jeg har fått pepper fra, jeg som har vært på fotballkamper i nabobyen. "Slikt GJØR vi bare ikke i Særp!..".
Men jeg gjør.
Jeg tror jeg akkurat som ho som synger sangen. Veldig midt i. Både på den ene og andres side. Et mellomledd. Mellomleddet Katrine, det er meg!

Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer. Det er nok snålt å forstå om du ikke bor eller er herfra selv. Men jeg lar sangen snakke for seg selv. Den fikk i alle fall en helt annen betydning nå, enn før.

"..rød og blå er like bra. Og at nisser som oss kan være venner.."

1. Er det noe 'naborivalisme' i din by?
2. Ser du på noen julekalender i år?
desember 16911 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 11.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:19

▬KOMMENTARER▬


video:snø på skoleveien
Lyden av sko som går i kram snø på skoleveien hjem!
(Og ja - det er jeg som går. Leker seriøs, vet du. Haha).


Grunnen til at jeg ikke har blogget siden 8.des:
Skole, skole, skole. To prøver denne uka (gym og matte). Men jeg regner med at dere skjønner at jeg har andre ting å gjøre også. Hoho. Og dessuten - skolen er gøy! Så da var dèt sagt.

Vet du hva? Det har snødd i hele dag og det snør fortsatt! HURRA! Det er så koselig når snøen lyser opp og gatelysene har noe å kaste lysflommen sin over! Det er veldig koselig å kjøre buss hjem når (nesten) alt er kledd i hvitt utenfor. Da sitter jeg og hører på julesangene mine og kikker ut. Nyter synet. Ahh, det er godt å være meg. En pause i hverdagen - og pauser er viktig. Tro meg! Det er noe av det viktigste man har. Ta godt vare på PAUSENE!
Jeg er i det litt posetiske hjørnet i dag.. hoho.

Nå er det meste av hverdagen min over. Helga starter på fredag. I morgen! Endelig. Jeg trenger den. Juleferie trenger jeg. Mest fra korps og den nye fotballgreia mi. Ja, for jeg er der fortsatt. Vi får se hvor lenge det blir. Men sånn på ordentlig - juleferie skal blir skikkelig digg. Slappe av med jul! Åååå, jeg gleder meg! Men jeg får nyte morgendagen - fredagen. Jeg elsker fredager. Da kommer jeg antagligvis til å skrive et nytt innlegg. Da er jeg på hugget igjen! Haha. Watch out! I kveld skal jeg lese litt i magasinet jeg fikk i posten i dag. Hurra! Takk igjen, Emilie!

1. Har du mange gaver å kjøpe i år?
2. Hva er ditt favorittfag?

skole 118
14 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 08.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:56

▬KOMMENTARER▬


Nå er reklamen kommet!!! Reklamen for Fredriksstad Blad som klassen min lagde, vet du.
Don't remember?
Click! (Midterste avsnitt)

FØR du sjekker linken! Det er TRE filmer. En fra hver gruppe. Film nummer 3 er min gruppe sin med MIN IDÈ. Wow, jeg er stolt, altså. På film nummer 1 er jeg også med. Kan du se meg? Jeg var 'jenta med joggedressen' den dagen. Haha. Og når jeg ikke var foran kameraet var jeg kameramann. Det er så gøy! Unntatt bensinstasjonscena da. Da sto jeg bakenfor døra i butikken. Hoho! Når vi leste artikkelen, (som vi forøverig måtte skrive selv), og scrolla oss ned til kommentarfeltet var det 6 negative og 1 positiv. Grunn? Det er en medieskole til i Fredrikstad. En privatskole. De er misunnlige. Haha. Så det tar vi ikke til oss. Så om du skulle finne den artikkelen og undres over kommentarene, så er de nok litt falske. Hoho.                                                          

Enjoy! Det gjorde jeg!

KLIKK!

skole 060DATO: 07.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:19

▬KOMMENTARER▬


Dette går det ut på:
1. Du må linke til den bloggen som tagget deg.
2. Lag en liste med 6 (u)interessante ting om deg selv.
3. Tag 5 andre blogger, og la dem få vite det ved å kommentere på deres blogg.

OK, jeg regner med at alle KAN de reglene nå..

1. Jeg ble tagget av
Karen. Tusen takk!

2. Vi kjører uinteressant stuff:
- Jeg er redd for barn i alderen 2/3 til 7 år.
- Jeg har vært i fem land utenfor Norge.
- Jeg er helt sikkert på at jeg kan nå mine høye mål som jeg har satt meg.
- Jeg er født i Drammen.
- Jeg er en optimistisk person.
- Jeg har ofra en familiemiddag og en julegave på Badeland for sport.

Det fikk du vel mye ut av, tenker jeg. Haha.

3.  Din tur:
engheel.blogg.no,
ellenandrea.blogg.no,
sofielp.blogg.no,
rushberry.blogg.no
og denlillebloggeren.blogg.no - lykke til!
DATO: 06.12.2008 / KLOKKESLETT: 23:05

▬KOMMENTARER▬


Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin

Oppi gryta smelter smøret og det neste han bør gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin..


tegneserie 013
Jadda, det var tid for årets store bakedag. Det er veldig koselig egentlig. Men jeg kan bli fort lei, særlig når vi har tretten brett å fylle. Siden jeg og min eldste lillebror har en matallergi må vi lage egne pepperkaker. De ser sånn ut som på bildet. Snåle, ja. Her må man ha kreativiteten i orden for å gjøre kakene spennende! Haha. Da vi var ferdige med våre måtte vi begynne på enda flere brett til vår yngste bror som IKKE har matallegi, men som skal ha vanlige pepperkaker. HOI! Melis tok vi til slutt. Vakkert, hva?

Julestemning har kommet mer og mer smygende til meg nå de siste dagene. Grunnen til det er nok kanskje at jeg lasta inn to julesanger på telefonen for noen dager siden. "All I want for Christmas" og "Santa, can you hear me?". Jeg liker amerikanske julesanger, jeg. Særlig de gode, gamle som "Driving home for Christmas", "It's beginning to look a lot like Christmas" og.. ja, you name it. Jeg bare liker det - GODT!
Grunn nummer to er helt sikkert de små centimeterene med snø vi har fått. Det er litt borte nå, men bare litt hvitt kan lyse opp og gi meg god stemning! Herlig!

I morgnen skal korpset spille julekonsert i en kirke. Ikke vår egen julekonsert, for den er til neste søndag. Men for noen andre. Forrige gang vi fikk det oppdraget måtte vi sitte oppe på alteret gjennom HELE konserten - helt stille og vente til vi skulle spille på slutten. Stolene var harde og vonde, jeg fikk vondt i ryggen, jeg var kaldt og ble nesten skvist av et kor. Dagen etter fikk jeg influensa. Den varte i en uke..

Men det tenker vi ikke på nå. Jeg skal overleve. Snart skal jeg krype under dyna mi, høre på rolig musikk og drømme meg vekk i mitt koselige rom! Mmmm..

1. Liker du pepperkaker?
2. Hva er din absolutte favorittjulesang?

skole 121
18 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 04.12.2008 / KLOKKESLETT: 17:24

▬KOMMENTARER▬


skole 117
Jeg dro for gardinene i dag tidlig og fikk se snø som lå utenfor! Herlig! Det ble med ett mye koseligere å dra avsted til skolen. Skoleveien hjem ble bedre enn best. Lyst og koselig med hvit snø utenfor bussruta. Og da jeg kom ut av bussen på holdeplassen min i sentrum var det fram med kamera. Ahh, frisk, kald vinterlufti ansiktet er så deilig. Må være den beste hudpleien. Hoho! 

Dette er mye snø til å være Sarpsborg. Det skal jeg bare si deg. Så ikke kom her og ødelegg vintergleden jeg nå endelig har fått i meg! Jeg blir så glad og rolig når jeg går hjem i snø. Alt er liksom så BRA. Torsdagen var faktisk ikke så ille heller. Kanskje det var noe med det?

I naturfagtimen skulle vi begynne med gruppearbeid. Miljø er temaet. Jeg skulle lese litt i en bok jeg fant på bilblioteket, men da jeg plutselig oppdaget den boka jeg ønsker meg til jul måtte jeg løpe bort og sniktitte. "Noe med media" - du skal bli min! Så jeg ble sittende og bla i den. Under bordet. Så ingen skulle se det. Haha. Jeg fikk ikke lest den ferdig da. Kanskje jeg skal fortsette neste naturfagtime? Hoho!

Jeg gleder meg til fredag! Jeg gleder meg til helg. Og jeg gleder meg til å starte dagen med to timer matte. Hoho!

1. Hva syns du om snø?
2. Hva er den beste lyden du vet?

skole 112     
20 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 03.12.2008 / KLOKKESLETT: 19:30

▬KOMMENTARER▬


kopi av drammen 146


Hoho, den var så liten og søt at jeg bare MÅTTE ta den med meg hjem! Jeg fant den på ICA i en pose. Mange søte rosinbokser! Dette bildet ble tatt på skolen i dag, mens jeg jobba med cd-coveret mitt. Det blir digg nå, altså! Cd-coveret mener jeg. Det skal jeg legge ut når jeg er ferdig. Og i steden for gym siste halvdelen idag fikk alle vi kule mediaelevene på VG1 spise julemiddag nede hos restaurant og matfag! Egentlig så kunnejeg bare spise poteter av det de serverte, men jeg måtte spise litt ribbesvor også. Fordi det er herlig! Nam! Takk for maten, sier jeg bare..! Jeg elsker å gå på den skolen! Hoho♥

Noen av dere har spurt åssen det gikk på fotballen igår. Vel.. det var glissent oppmøte, for å si det MILDT. Vi var bare 2. Men det var flere som var påmeldt, fortalte ho som skulle være treneren. Og ho var kanskje et par år eldre enn meg. Men vi klarte å finne på noe helt fra klokka 19.00 til 20.00, nemlig å sparke ballen fram og tilbake til hverandre. Sentre, heter det visst. Lærte noe også, se! Men info fikk jeg. Blant annet om når treningene var - og det passa perfekt, hva vi allerede var påmeldt på, hvem som skulle trene oss.. blabla. Merk! Jeg aner ikke hvem jeg skriver om når jeg skriver 'vi' og 'oss'! Setninger som "det er veldig koselige jenter som er påmeldt altså, men.." og "ho fra Haugesund kan være hissig på å vinne noen ganger.." skremte meg. Virkelig. Jeg tror jeg gikk ut av lokalet med vidåpene øyne og tanken "hva i hule HEITE er det jeg har kasta meg ut i??".

Skal jeg være 100% ærlig?

Jeg var kjempeskremt da jeg kom hjem. La meg i sofaen og klarte ikke å tenke på noe annet enn alt det som ble sagt på fotballen den dagen. Så begynte jeg å tvile. Tvile på at jeg virkelig ville dette. Tvile på at jeg kom til å klare å gjennomføre dette. Tvile på at jeg var god nok. Tvile på om jeg klarte å holde ut til nyttår. Pila pekte veldig ned på "NEI"-sida.
Men så våkna jeg idag, dro på skolen. Alt var som før. Jeg hadde morsomme mennesker rundt meg, hadde morsomme oppgaver å gjennomføre og spiste morsom julemiddag med alle de gøyale menneskene jeg har lært meg å kjenne. Så da gjør det vel ingenting å prøve ut fotball? Jeg har jo alltids et godt skolemiljø, et nært korpset lunt hjem og mennesker jeg kjenner å lene meg tilbake på om det skulle gå virkelig skeis. Så jeg stiller opp neste tirsdag også. Jeg husker da jeg begynte på videregående nå i høst. Jeg fikk panikk. Men hei! Nå går det strålende, sant?

I morgen er det teori. 3 timer matte. Jeg gleder meg! No ironi.

1. Hva er det beste du vet av sunne saker?
2. Tar du tran hver dag?

drammen 148
21 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 02.12.2008 / KLOKKESLETT: 18:13

▬KOMMENTARER▬


sitter jeg på bussen til skolen hvor jeg forhåpentligvis får vite mer om fotballgreiene. Oi. Så skummelt! Tenk om det nesten ikke er noen der? Tenk om det er grenser for hvor lat man kan være for å bli med? Tenk om det er for mange som er meldt på? Tenk om det er opplegget er skikkelig dårlig og amatøraktig? Tenk om, tenk om!

Jeg tror ikke jeg skal tenke så mye, jeg. Bare gjøre som jeg lært meg dette året - bare slenge meg med og se hvordan det går. For som min pappa sa: "Jeg har ingenting å tape på det". Jeg håper virkelig det er ordentlige, seriøse saker. For jeg tar min egen form veldig seriøst (KREMT!). Jeg håper bare på å finne et-eller-annet som vil få meg i bedre form. Gjøre meg sterkere til gymtimene. Noe jeg sliter med nå. VELDIG. I morgen er siste sjanse til å komme heelt opp til en 2-er!
DUSTEOPPLEGG!

Nå er vi ferdige med å filme til musikkvideoen på skolen. Prosjekt til fordypning: video - gruppa. I dag filma vi hjemme hos ei på gruppa vår. Så det var en slækk skoledag. Selv om jeg alltid er trøtt på tirsdager. Så det er nok derfor jeg ikke er til mye hjelp i gruppa vår. Sorry! Men jeg kjøpte gulrøtter idag i kantina. Mitt første skritt mot et sunt liv. Maaange skritt igjen. Haha! Gjett om. I morgen skal vi fortsette med cd-cover og jeg skal ta fotografier til mitt. Aner ikke hva jeg skal ha på eller hva jeg skal ha med meg. Men det finner jeg ut!

Ønsk meg lykke til når jeg skal dra i kveld. PLEASE! Jeg trenger det.

En av gruppene på video lager musikkvideo til denne sangen. Den har summa og gått i videoverkstedet vårt i flere uker nå. Men den er jo fengende - og minner meg om sommeren. Tæhæ! Take it back - Stella.

1. Hva er den verste lyden som finnes?
2. Spiller du noe instrument? Hvilket?
DATO: 01.12.2008 / KLOKKESLETT: 21:04

▬KOMMENTARER▬


OI OI! DET ER VINTER ALLEREDE!!
Det snødde skikkelig i Sarpsborg og Fredrikstad i dag! Tenk det! Hoho. Det har snødd her før, ett par ganger dette halvåret, men det var ikke mye å skryte av. Denne gangen derimot.. håhå! ... Det var bare det at det la seg ikke. Det var nemlig vått i bakken..
Men sånt gjør ingenting. Det er helt normalt her. Det var bare litt morsomt at det kom ordentlig på 1.DESEMBER.

Jeg husker sist år, da jeg satt helt siden august og venta og venta på 1.desember. Haha, du ville tro jeg var GAL. Helt desperat etter vinteren, etter tidenes HAT-sommer. (Det var ikke så ille, jeg bare syntes det da..) Kansksje jeg til og med talte ned dagene, jeg aner ikke. Men desperat var jeg. Og feiringen og jubelen var derfor stor da 1.desember ENDELIG kom! Det feira jeg til langt på natt med musikk og dyne og drømmer.. haha.

I dag glemte jeg det. Jeg GLEMTE at det var blitt desember!
Stemmer. Dette året har alt vært snudd på hue. Jeg tror.. det vil si, jeg VET at det er på grunn av  den sommeren som ble så fantastisk! Det KAN ikke være på grunn av noe annet! Hahaha. Jeg må le. Katrine, i år har du vært snål. På en god måte! Jeg elsker det året her!

På skolen har vi startet med et nytt prosjekt. Cd-cover. Jepp. Artist? Oss selv. Haha. Mitt album heter "Red, blue and rock'n'roll!" Hoho, beste tittelen! Noen av sangene mine er: "Red and blue scarfs", "The shot" og selvfølgelig #1 hiten: "At the top of the broccoli". Kanskje jeg virkelig burde kaste meg inn i artistbransjen?

HOHOHO, sier jeg bare! Ikke gjør som meg! Ikke glem at det er 2.desember i morgen!

hpim0191
Den delen av skoleveien som har fulgt meg gjennom 10 år og 4 måneder. Ryggraden av skoleveien, sier jeg bare!

.. Men gud, jeg er IKKE i julestemning enda, altså. Dette er fake julestemning.
Og jeg HAR hørt på 17 julesanger i dag!

1. Har du noe kalender? Hva slags?            
2. Hva er din favorittjulesang?                    

23 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!   

hits