DATO: 07.11.2015 / KLOKKESLETT: 21:48

▬KOMMENTARER▬


Jeg har fått en jobb i tillegg til deltidsstudiene. Så nå går første halvdelen av uka med til å jobbe som norsklærer for en 9.klasse, og siste halvdelen av uka går med til engelskstudier. Det går sånn akkurat. Det er en del å gjøre nå, med de siste innleveringene som gjenstår, en konsert kommende helg, og selvfølgelig - norsklærerjobben. Jeg holder da hodet over vannet, og klarer meg vel sikkert gjennom disse ukene også. Jeg er veldig takknemmelig for at jeg har musikken å holde på med også, og selv om det er travle tider, så ser jeg veldig frem til en stor konsert vi skal spille neste helg. 

Foto: privat.

 

Apropos det å holde ut, i forrige uke snakket jeg litt med en av lærerne som jobber på skolen. Vi hadde tilfeldigvis også studert sammen på høgskolen, og jeg hadde alltid hatt et inntrykk av at hun var en sikker person og bestemt på hva hun ville og gjorde. Hun fortalte meg at bare etter et par år i læreryrket, hadde hun opplevd flere ganger å være utslitt, ønsket å hatt en annen jobb, og til og med satt en frist på seg selv å holde ut til klassen hennes gikk ut av 10.klasse. Jeg var kjent med det velkjente "praksissjokket" som alle lærerstudenter får høre om, og som de stadig snakket om på lærerstudiet, men det at lærere blir utslitt er da ikke bare et praksissjokk som rammer de nyutdannede? Jeg har hele tiden fått høre av lærere, uansett hvor lenge de har vært i yrket, at læreryrket er krevende, og jeg har mange ganger fått inntrykk av at lærere er slitne. 

 

Man må vel være engasjert og virkelig brenne for jobben for å kunne holde ut som lærer. Læreren fra jobben var nok blant de studentene som var fast bestemt på å bli lærer, å ha det som et langvarig yrke og karriere. At de som virkelig er bestemte på dette yrket, blir så slitne og usikre på yrkesvalget, får meg til å tenke. Jeg hadde jo egentlig aldri noe ønske om å bli lærer i det hele tatt. Hva er sjansene for at jeg skal klare å holde ut? .. 

 

Selv har jeg innfunnet meg med at jeg kanskje blir blant de som ikke kommer til å holde ut. Jeg vil ikke virke negativ, men det er mange som faller fra fra et slikt krevende yrke, og jeg gikk aldri 100% inn for å bli lærer, så sjansen er ikke stor for min del. Jeg liker å formidle og fordype meg i kunnskap, men det kan man gjøre i andre type jobber også. Jeg gir jo ikke opp, jeg er bare realistisk. Og man kan ikke gi opp noe man ikke engang satser på. Derfor flytter jeg fokus, og har noen andre planer på gang for neste år.  Forhåpentligvis får jeg oppleve å drive med noe som engasjerer meg og som jeg kan brenne litt for. 

Og jeg skal virkelig satse videre på formidling og kunnskap. Det er en del av planen. 

Foto: privat. Berlin, juni 2015.


hits