DATO: 29.11.2009 / KLOKKESLETT: 22:59

▬KOMMENTARER▬

Den vakre, vakre tiden. Jula er her! I alle fall for min del! Korpset har spilt på julegateåpning i helga, skikkelig lokalt. Hele halvøya venta på brannbiler fra brannvesenet, for at de skulle komme og heise opp Lucia til å tenne julegrana. Men de var ute på oppdrag, så det måtte heller tennes fra bakken. Så trur du ikke at brannbilene kom durene opp til oss likevel, da? Haha, det var koselig! Av med lysa også på med dem igjen. Fra brannbilen! Så blei det lys i grana i år også..

Jeg er glad! Ved juletider får jeg en sånn voldsom "indre glede". Det blir liksom en boble av lykke inni meg, og det er det nå. Julemusikk er herlig, det minner meg om hvor bra jeg har det! Ting går bra på skole og hjemme, og om noen få dager skal ønskelista skrives.

Også har jeg god samvittighet! Jeg har bidratt til Rødnesedagen! Kjøpte rykende, fersk vaffel i kantina fra Rødnesestand'en. 10 kr. Kan ikke spise vaffel engang, men utnytta muligheten og gikk bort til blokka hvor videogruppa surrer. Jeg digger video, så må finne på noen unnskyldninger for å komme meg litt bort fra lydklassen.. hysj. Så der kom jeg og bød på vaffel. Man kan si jeg kjøpte meg litt tid i videogruppa.. At ingen likte vaffelen snakker vi ikke om.

I går var regnbuen her, og jeg skal prøve å få til videokameraet mitt. Tenk, da blir det bra kvalitet på filmene mine! Wuhu! Det bildet ovenfor viser hvordan jeg har det nå. Inni meg. På en måte..


Bidratt til noe bra i det siste?
Hvor langt er du kommet med jula?DATO: 23.11.2009 / KLOKKESLETT: 17:41

▬KOMMENTARER▬


cola bamse


Halloisen! Jeg så på PC'en på skolen at designet mitt på bloggen ikke ser likt ut på alle. Det visste jeg vel egentlig fra før, men der hadde all teksten min blitt skrevet i Times New Roman. Og jeg har Calibri! Og bildene og alt mulig flyter jo utover sidepanelet. "Menmen, jaja", sa mannen. Det får så være. Da vet dere det i alle fall..

Jeg har fått et nytt liv! Siden jeg har en spesiell matsykdom kan jeg kun spise en viss mengde med alle forskjellig mat. Sykdommen er medfødt og varer livet ut. I Norge er det cirka 2-6 barn som blir født med denne sykdommen hvert år. Så ja, sjelden.. På torsdag var 91- og 92-årgangen med denne sykdommen på Rikshospitalet for årlig treff. Jeg blir alltid inspirert til å holde meg til "mitt" kosthold og ikke spise noe "fy-fy"-saker. Men det skjærer seg litt av og til, særlig når jeg passerer minst to Narvesen'er på vei hjem fra skolen.

Men siden besøket på torsdag har jeg tatt sykdommen min mer alvorlig, på blodprøvene jeg må ta hver måned får jeg tilbakemelding om blodverdiene, og de har ikke vært de beste det siste året. Jeg har skjerpet meg og i dag gikk jeg hele tiden hjemover og tenkte "Ikke innom Narvesen, du skal overhodet ikke fristest inne på Narvsen.."

Et kvarter senere kom jeg ut av Platekompaniet med tre cd'er i steden for. The Noisettes, Muse og en gave til noen andre. Gjett om jeg hadde god samvittighet! Jeg får som regel kjempedårlig samvittighet etter å ha kasta bort 10 kroner på sjokolade, men 300 kroner for cd er ingenting. Jeg følte at jeg tjente på det!

Noe sier meg at det blir mange cd'er framover..


Har du noen tips å gi for å holde meg unna Den Store Stygge Narvesen?
Hva var den siste cd'en du kjøpte eller lasta ned? (Eller kassett eller LP osv, om du vil...)DATO: 18.11.2009 / KLOKKESLETT: 20:09

▬KOMMENTARER▬


rydd dette for svart 407spkdjfg


Overtid. Det herlige ordet; overtid. Sitte på PC og redigere, klippe, redigere, høre gjennom de 31 forskjellige lydfilene jeg har samla opp i en opptaker på tre uker. Klokka passerer middagstider, sola går ned. Hvis det i det hele tatt har vært sol på himmelen den dagen. Men det merker jeg ikke. Jeg sitter og sitter, glor på PC-en i noe som ligner et bomberom og klipper, hører gjennom, klipper og redigerer. For jeg må få det ferdig, jeg vil få det ferdig.

Jeg må ha ett lydopptak til, bare ett! Jeg løper ut av skolen og inn til det andre bygget. Blokkfløyta tas fram, det er en viktig del av reportasja. Jeg øvde på "Da klokka klang" forrige dagen, så jeg kan den nå. Blåser og preiker. Inn i en mikrofon, ganske så interessant. Er ferdig, løper tilbake til hovedbygget. Men jeg kommer ikke inn, det er lås og mørkt. Jeg løper rundt og til slutt får jeg heldigvis hjelp. Takk og lov for at det var flere klassefolk som jobba overtid i dag.

Nå er jeg ferdig med radioreportasje, og i morgen går turen til Rikshospitalet i Oslo. Det blir hyggelig med litt avkobling nå etter overtid alle dagene denne uka!


Har du mye å gjøre på skolen om høsten?
Hva er din favorittsang om høsten?DATO: 14.11.2009 / KLOKKESLETT: 16:32

▬KOMMENTARER▬


fuglevennmtekst

Mange fugler har reist sørover for vinteren, men noen fugler er mer som meg og liker seg her i Norge om vinteren også. Siden Kiwi og Coop Mega enda ikke er tilrettelagt fuglene, må de finne maten sjøl. Noe som ikke alltid er like lett med mye snø og frost i bakken. Derfor må vi bidra!

Mange har sikkert et foringsbrett/fat/mater eller lignende, hvis ikke kan man få kjøpt dette på blant annet Plantasjen. Mat til fuglene er heller ikke særlig vanskelig å finne, og jeg er sikker på at alle kjenner til solsikkefrø som mat. Solsikkefrø er alltid en vinner i vanlige hager. Den ideelle maten for småfuglene som meiser, finker,
dompap også videre. For denne gruppa er også brødsmuler bra mat. Men husk! Ikke gi lyst brød eller loff, da dette kan gi fugler diarè. Ikke bra til jul.

Noen vanlige hagefugler i en litt større klasse er troster og sidensvans. De nøyer seg med frukt og bær, gjerne gamle eplerester fra epletrærne. De store fuglene som kråke, skjære og nøtteskrike liker havre og kokte, kalde poteter.

Et tips hvis du skal mate både små og store fuglevenner er å skille mellom fóringsbrettene. La foringsstedet til småfuglene være litt unna de store fuglene sitt, ellers kan de store skremme vekk de små.


Husker du på fuglene om vinteren?
Hva slags fugl liker du best?DATO: 11.11.2009 / KLOKKESLETT: 15:27

▬KOMMENTARER▬


skolerelatert 002 kopi


tumblrkstm11rtmu1qzmhamo1400large

I går kveld var det fest på linja. 2.klasse media. Endelig kom dagen alle snakka så mye om, og det feila ikke. Ikke mens jeg var der i alle fall. Tirsdagskvelder som ellers er litt mørke og kjedelige ble tilbragt i Fredrikstad med noen av de menneskene jeg setter mest pris på her i livet. Sang og dans, seige gulv, potetgull og drikke, rar brus og macarena, skogstur i mørket og energi fra ende til annen (det var tull, det kom til et punkt hvor det så ut som alle skulle sovne). Et lystig lag! Jeg bevarte selvfølgelig hele kvelden ved hjelp av kameraet.

Tror det er sunt å være sammen med skolefolk andre steder enn skolen, også.

Rart at vi snart bare har halvpraten igjen. Av skolegangen, altså. Det har skjedd så utrolig mye på den tida jeg har gått her. Så utrolig mye, men samtidig har tida gått så fort. Tenk når siste dagen kommer, for den kommer. Hva da? Det kommer nok til å bli noe annet enn avslutningene på barneskolen og ungdomskolen, ja! Det er jeg sikker på. Fram til da skal jeg bare sette enda litt mer pris på de morsomme menneskene, det flotte samholdet og de minneverdige øyeblikkene!


1. Er det noe du vil savne i fremtiden som du har nå?
2. Har du et minneverdig øyeblikk å dele med meg?DATO: 06.11.2009 / KLOKKESLETT: 19:02

▬KOMMENTARER▬

Fotballinteressen min er ikke så stor. Men i dag føler jeg meg påtvunget til å sitte og følge med på
NRK. Det er kvalifiseringskamp mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Et skikkelig nabooppgjør. Hadde vært veldig kult om Sarpsborg vant, sjøl går jeg jo på skole i Fredrikstad. Mange jeg går på skole med er jo fra den byen. Mhm. Det hadde vært kult..

I dag har det vært en slik Sarpsborg-dag. Jeg har vært på Fylketshuset og på min gamle ungdomskole for å ta opp til radiointervju. Det var litt gøy, særlig på ungdomskolen. Lærere kjente meg igjen, det hadde jeg ikke trodd. Ikke så mange, i alle fall. Hehe, snålt. Småsnålt. Så det var et hyggelig gjensyn. Også gikk vi gjennom en fin park. Masse fine blader og trær. Grønt og oransjt (oransjt???!) og brunt. Og en hvit bro. Der jeg løp da det ble sommerfølelse i ungdomskoletidene. Kulåsparken. Der hadde noen Fredrikstadfolk hengt FFK-flagg oppi trærne pluss bananklyser! Heh. Spesielt. Vi skulle også gå innom Råshuset, men der var de mer opptatt av å gå rundt med Sarpsborg-capser i en slags hiphop-look og ta bilder av hverandre. Spesielt.

Sarpsborg tok ledelsen 1-0 på Fredrikstad Stadion. Yes.DATO: 03.11.2009 / KLOKKESLETT: 19:43

▬KOMMENTARER▬


diverse 013

Ukas bilde: Radisson SAS i mørket. I forbindelse med Osloturen på søndag kveld.
Ukas sang: They don't care about us - Michael Jackson.

Diverse om uka: En knalluke med to konserter og nok å gjøre på skolen. En konsert jeg selv deltok i, med fullt trøkk og blues hele torsdagen, og en Oslo-konsert på søndagskvelden hvor jeg var tilskuer. Thrillerkonsert, fkatisk. Noe lignende har jeg aldri vært med på. Amazing!

Ukas dag: Torsdagen. Showkonserten vi har øvd så mye til med korpset ble holdt da, både for skoleklasser på dagen og for andre interesserte på kvelden. Kjempemorsomt og fengende! Show fra ende til annen, jeg var helt fascinert. Og stolt. Dette er det morsomste vi gjør i løpet av året med musikken! Skikkelig bra respons også!

Ukas sted: Oslo. Jeg har ikke ofte tilbragt søndagskveldene i Oslo, altså. Da er det mest på rommet i mitt eget hus og vente på skoleuka som skal begynne. Men ikke denne gangen! Min andre konsertopplevelse denne uka holdt til på Oslo konserthus. Utrolig bra!

Ukas nedtur: Jeg så virkelig fram til onsdagens gymtimer (les. ukas episode av Dr.Phil på treningssenteret), og var klar med gymtøyet i bagen allerede dagen før! Fornøyd gikk jeg til bussterminalen og satt meg på bussen, nynnet på fine sanger og gikk av der jeg skulle. Vandret opp som en pilgrim til Family Sports Club og gikk inn. Da slo det meg; jeg hadde glemt hele gymbagen hjemme. Skuffa ble jeg sendt ut av treningsstudioet og til skolen. Rolig og fredelig der da, men jeg gikk glipp av en Dr.Phil-episode..

Ukas opptur: Søndager er kjedelige. Avslappende (det trenger vi!), men kjedelige. Derfor var denne søndagen en skikkelig opptur-søndag! Min mor, bror og jeg dro til Oslo rundt seks på
Thrillerkonsert. Jeg liker Oslo, det er en fascinerende by. Kjempekoselig og for en konsert! En profesjonell danse- og sanggruppe kalt "London West End" hadde satt sammen et forykende show med alle største låtene til Michael Jackson. De tok oss gjennom en tidsperiode fra tidlig 70-tall til tidlig 90-tall. Og hele salen var full, folk dansa, klappa og sang. Jeg ble litt revet med sjøl! Også lysdesign og effektene var skikkelig bra, haha. Det er noe av det aller, aller beste jeg har opplevd.

Når jeg la meg den kvelden? Halv to.
Man må jo leve livet, og glemme skole litt innimellom! Yes!

Ukas vær: Høst med regn, kulde og preik om snø. Men det kommer ikke enda. Tror jeg. Selv om det er snøtider nå. Spennende!

Ukas biljakt: foregikk i Sarpsborg sentrum onsdagskveld. Dette var til konserten vår dagen derpå. Skikkelig jakt ved fengselet med en skikkelig gammel amerikansk politibil! Jeg ble helt fascinert! Det var gøy, haha. Kul effekt å vise til publikummet på torsdag!

OK, forrige uke var det mye å snakke om. Fantastisk uke! Wow, musikk er en fantastisk oppfinnelse! En av de aller, aller beste! Ha en knall uke 45!

hits