DATO: 24.10.2013 / KLOKKESLETT: 00:51

▬KOMMENTARER▬


Om å gjøre å bli kjent! Jeg presenterer en liten liste jeg har tatt meg friheten å svare på, slik at leseren kan bli litt mer kjent med hvem jeg er (evt bare sitte og le eller kopiere til eget bruk. Jeg tror lister er en fin avløsning fra andre innlegg jeg skriver som er bolker med en del tekst. Her stilles jo spørsmål jeg ikke engang tenker på selv, så rull listerunde! (Og svar gjerne på et par spørsmål selv, vil gjerne vite litt om andre også.) 

 

Hvilken superkraft ville du hatt om du fikk velge en selv?

Akkurat det tenkte jeg faktisk på da jeg våkna i dag, og jeg fant ganske fort ut at det ville vært å kunne alle språk i hele verden! Selvfølgelig flytende både skriftlig og muntlig. Tenk så kult det hadde vært! Og nyttig! Jeg hadde jo blitt hyra inn som tolk hele tiden og forstått alle!

 

Om du fikk femhundretusen å bruke på en dag, hva ville du brukt dem på? 

Gjort unna julegavehandelen med en gang, kjøpt meg selv en lettere pc og bestilt en reise til steder langt unna som ellers hadde vært for dyrt. Resten hadde jeg spart og forhåpentligvis kunne invistere i noe studier eller flytting. 

 

Hvilket tiår skulle du leve i om du fikk velge helt selv? 

Helt ærlig så tror jeg ikke jeg hadde valgt noe annet enn nåtiden. Trives veldig bra med alle muligheter og alt vi har i dag. Men det hadde vært kult å testa ut andre tiår for å sammenligne. Selv om jeg levde mesteparten av 90-tallet, så hadde det vært interessant å opplevd tiåret med litt mer voksne øyne. Generelt alle tiårene fra 1900-tallet hadde vært kult å oppleve litt av.

 

Hvordan ser drømmeleiligheten din ut? 

Har aldri tenkt særlig over hvordan drømmeleiligheten hadde sett ut, hadde egentlig bare vært storfornøyd om jeg hadde hatt en leilighet i det hele tatt. Jeg tror den hadde vært liten, for jeg har ikke råd til annet. Noe ala hybel. Med ting overalt. Ryddig, men rotete. Lyst, men mørkt. Også ville jeg hatt sånne julelyslenker overalt, fordi det har jeg sett bilde av og det ser superkoselig ut! (Og høyt under taket!) 

 

Hva var du mest redd for når du var liten?

"Jakten på nyresteinen". Traumer fra førsteklasse. Når naturfaglærere kom med den filmen har jeg alltid holdt meg hjemme siden. 

 

Finnes det noen filmkarakterer du alltid har kjent deg igjen i? 

Alltid og alltid.. jeg har i alle fall sett noen filmkarakterer med trekk som jeg kjenner til selv. For eksempel så kjenner jeg meg igjen i naiviteten og spontaniteten til Holly Golightly (Audrey Hepburn i "Breakfast at Tiffany's"). En velmenende karakter som kanskje ikke helt har ting på det rene, og som tar ting som det kommer uten å tenke særlig nøye gjennom ting. Dessuten så forestiller jeg meg min fremtidige leilighet noe ala den Goligthly bor i. Minimalistisk og bruker det man har (et halvt badekar som sittemøbel midt i en tom stue f.eks), særlig om jeg ikke skaffer meg penger snart..

 

Den andre karakteren jeg kjenner meg igjen i er Suzy Bishop fra "Moonrise Kingdom". Og her vet jeg ikke hvor jeg skal begynne engang, det er så mange ting her og der som treffer, både med replikker og handlinger. Forholdet hun har til familien, måten hun blir oppfatta på, drømmen om å rømme.. Fantastisk film, fantastisk karakter. .... + at jeg har kanskje litt Pippi-tendenser (ikke styrken da, dessverre). Såeh, Holly, Suzy og Pippi. 

 

Om du kunne få lov å lage din egen fantasislekt, hvem får være med der? 

Alle i hele verden (big happy family!) eller ingen ("people don't belong to each other" (Holly Goligltly-referanse)) 

 

Hvilke tre ting vil du gjøre før det er for seint? 

Ta vitnemålet i handa og bli ferdig med lærerutdanninga, flytte hjemmefra, og gjøre ting jeg skulle ønske jeg turte å gjøre når jeg var tenåring (følte meg brått gammel, men er bare 20 (snart 21) da!). 

 

Hvordan tror du sommeren kommer til å bli? 

Lol. Vanskelig å tenke på sommersaker når høststormene blåser vilt utenfor vinduet og kalenderen viser 24.oktober. Men joda, den blir knall! 

 
DATO: 13.10.2013 / KLOKKESLETT: 19:50

▬KOMMENTARER▬


Søndag igjen, søndag som går over til mandag om .. ikke mange timer. Om noen timer. Noen timer som skal drøyes så mye som mulig, ikke det at jeg ikke liker mandager, men når først mandagen kommer så frykter jeg den kommer med en fullbooka uke med skole hver dag. Hver dag. Det er lenge siden jeg har vært på skolen hver dag i en uke. Ikke at jeg er lat, men skole hver dag kan bli slitsomt, høgskole er generelt slitsomt. Men jeg må jo bare møte opp for det blir framføring av et opplegg vi skal ha klart i RLE-timene. 6-7 timer obligatorisk RLE-time og jeg skal sikkert bare bable i 5 min. Så får vi sikkert vite noe om ekskursjonen til uke 43 til tempel i Oslo, eller kanskje ikke for ingen studenter liker læreren som er ansvarlig. Det blir sikkert bare klaging over dårlig kommunikasjon. 

 

På semesterplanen står det visst at vi skal ha om entreprenørskap. En greie vi skal ha med oss ut i praksis og jobbe med der. Praksis ja, det er bare to uker til. Ser egentlig ikke så mye frem til det, når lysten til å bli lærer ikke er så stor lengre. Jeg går der mest på grunn av faga, og ser veldig frem til å bli ferdig som selvfølgelig er altfor lenge til. Jeg får bare fake a smile og skli igjennom praksisperioden. Bare to uker denne gangen da, heldigvis. Og så er det seminar om bacheloroppgave, tjohei hvor det går, jeg har så absolutt null idé om hva jeg skal skrive om, så der ligger jeg jo bra an.  Jeg har talt at det bare er seks uker igjen før eksamensperioden. Da er det slutt på undervisning. Det er det jeg gjør - teller ned uker. 

 

Og så øver jeg til konsert som skal være i november. Men rett før det planlegger jeg å dra til Oslo for å markere Halloween der, mest for å ha noe å gjøre og for å slippe å være her dag ut og dag inn. Men det koster, søren at alt her i verden må koste penger, så jeg må vente til jeg får skrapt inn litt mer cash. Jeg hadde jo en del av det for ikke så lenge siden, men kontoen minsker fort når man bruker summer, og jeg kan jo ikke fortelle til noen hva jeg nettopp har brukt den største summen på, og sånn går dagen og jeg tenker, går og går og hører på Marina and the Diamonds

 

og jeg prøver,

og prøver,

prøver å finne en måte å studere på,

prøver å øve nok,

prøver å gå masse,

prøver å ikke bry meg,

prøver å forestille meg familiens reaksjon når de finner ut hva jeg har brukt penger på.

 

Kanskje det jeg gjør ikke er bra nok,

kanskje jeg ikke er bra nok, 

gjør nok,

men det bryr meg ikke.

Jeg gjør det jeg får til.

Jeg gjør det jeg vil.

Jeg strekker meg så langt jeg kan.

I det tempoet jeg klarer å henge med på.  

Kilde 

 
DATO: 04.10.2013 / KLOKKESLETT: 19:20

▬KOMMENTARER▬


Hva skjer? Jeg har klart å publisere to innlegg på under 7 dager! Jeg tror ikke det har skjedd siden.. jeg vet ikke! Jeg gir meg selv litt applaus. Men over til innleggets egentlige innhold: jeg prøver noe nytt for tiden: jeg studerer! Pensumlitteratur er noe jeg egentlig aldri har tatt tak i, men nå i år skal jeg prøve. I år ser jeg litt mer meningen med studiene og fagene enn tidligere og jeg har faktisk lyst til å føle at jeg faktisk kan få til noe til eksamen. Jeg har aldri eksamensangst eller nerver, men det hadde vært fint å føle at jeg i år faktisk har gjort noe for å fortjene å bestå. 

For å klare å motivere meg selv til å studere (rart ord, forresten. Har ikke brukt det så mye merker jeg..) så har jeg gjort det litt koselig. Se på bildet da! Stearinlys, liksom, det er jo definisjonen på koselig! I tillegg har jeg instrumental musikk i bakgrunnen på Spotify + RainyMood.com. Jeg har et veldig lettdistrahert hode, men kombinasjonen av regnlyder og instrumental jazz er noen av de få tingene som får hodet til å konsentrere seg over litt tid. (Prøv selv: trykk her og her (evt her om du ikke har Spotify)). For tiden spicer jeg det hele opp med bålknitring også, som finnes her.

Sånn da var dagens studietips gitt, på en fredagskveld.. av noen som ikke har mye erfaring med det å studere pensum. I tillegg til dette har jeg fulgt med på debatten de siste dagene om KRLE (RLE-student, vet dere..) og jeg er ikke akkurat for å sette inn K i fagnavnet. Hvorfor skal "kristendom" bli dratt ut av "religion"-begrepet og bli satt i en særstilling igjen? Norge blir mer og mer flerkulturelt, også innenfor religioner og da blir det litt feil å gjeninnføre kristendommen som en såpass dominerende del av faget (55% tydeligvis). Vi trenger fokus på både kristendom og de andre religionene, for ikke å glemme etikk, livssyn og filosofi. Hvor mye blir det igjen av dette om 55% av faget skal omhandle kristendom? RLE-faget funger(te/er) jo fint, ikke mye klager fra verken den ene eller andre siden (for en gangs skyld). (Pust ut.. og inn).. Det var dagens seriøse tema. 

 

Jeg føler meg bra i dag. Jeg har lest flere(!) sider om buddhisme, søkt jobb, gått en lang tur på 10km i skogen og jeg har hatt fri de to siste dagene til å puste ut. Fredagskvelden føles liksom mer velfortjent når man har prøvd å gjøre ting riktig, føler jeg. Høsten er ikke så verst, egentlig. 


hits