DATO: 28.10.2009 / KLOKKESLETT: 18:07

▬KOMMENTARER▬
Find a cure. De seneste ukene har jeg vært paff og sliten. Hvorfor? Jeg antar det har noe med skolen og gjøre. Mye å gjøre, mye å føre. Denne uka bestemte jeg meg for at det hele skulle snu og jammen gjorde det ikke det. De siste dagene har vært knall. Mest fordi det er så mye gøy som har skjedd, og skal skje!

Put a smile on my face. Noen ganger blir jeg deppa av å tenke på at nesten ingen tar det jeg sier og gjør så seriøst. Jeg er klovnen, jeg er klumse. Med visse betingelser og grenser aksepterer jeg dette og fortsetter å smile. For det er fint å smile. Det er jo ikke det verste kjennetegnet.. ?

Oh my god. Det kiler i magen når jeg tenker på så mye gøy som er i vente! Dagene på skolen har vært veldig bra i det siste! Morsomme mennesker, Halloweenpynta kantine, bra respons på stillbildefilmen om trær, matteprøver som går bedre enn forventa. Jeg har også reklamert for showkonserten for flere hundre i kantina i lunsjen. Yey me! Haha, og verdens dårligste dikt har jeg lest opp i norsktimen! Utrolig at jeg turte. "Bjarte som vant VM i One-man band"! Og klassebildet, ja klassebildet! Noen av oss var spøkelser, zombier og vampyrer blant de "vanlige" menneskene i klassen. Jeg var spøkelse.. i midten, foran. Med hvite klær og svært, bustete hår, blekt fjes og arr i trynet. Er ikke det genialt? ..

I morgen er det OD-dagen. I morgen er det showkonsert hele dagen med korpset og fullt band! Mine tidligere skoler er der, noen fra denne skolen kommer, familie, andre.. mange. Jeg gleder meg utrolig mye! Det kommer til å bli så kjempegøy! Jeg tror jeg får et slags lykkerus når jeg er på en scene, jeg. Det er så moro å underholde folk! Sikkert derfor jeg måtte lese det superteite rimdiktet mitt også. I norsktimen. Et slags lykkerus når folk ler. Samma om det blir karakter 2 eller 6. At folk ler.. det er på en måte et mål når jeg fremfører noe. Det gjør meg tilfreds. Og glad.

Hva gir deg lykkerus? Noe spesielt moro som har skjedd deg, som gjør deg glad?DATO: 26.10.2009 / KLOKKESLETT: 16:09

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 125

Ukas bilde: OK, tatt ifjor. Fine blomster i høstfarger, som en mann ville dele med meg og kameraet.
Ukas sang: I won't say I'm in love - fra Disneys "Hercules".  Fordi jeg har Disneydilla! Den er så fin.

Diverse om uka: En helt grei og vanlig uke, bortsett fra at på lørdagen var jeg på IKEA for første(!) gang og på søndag var det seminar med korpset til den store konserten vi skal ha.

Ukas dag: Det må nok bli lørdagen, på grunn av Oslo. Jeg er litt svak for Oslo sånn sett. IKEA først, pommes frites på Tveita etterpå. Kan det bli bedre?

Ukas sted: IKEA! Eller, første etasje og førsteinntrykket ble litt masete. Masse folk og unger overalt. Hele underetasjen minna meg også litt om Europris/Biltema eller noe. Men da gikk opp i andre etasjen var det andre boller! Du, det var som å gå midt inn i en IKEA-katalog! Utrolig! Følte meg nesten litt frekk da jeg gikk inn i baderomsutstillingene, vet du. Da er det gjennomført.

Ukas nedtur: Altså, jeg har vært litt utafor de siste ukene. Men det tok seg opp den uka her, så jeg vet ikke om så mange nedturer egentlig.

Ukas opptur: Korpset spilte med bandet for første gang før konserten til torsdag. Det blir kjempebra og kommer til å rocke alle tilskuernes sokker!

Ukas vær: Det har vært så bra, så. Skyer og all ting. Mørkt har det også vært, tenk det.

Ukas fordom: Er det ett sted i Oslo mamma aldri vil dra til, så er det Tveita. "Tveitagjengen, Tveitagjengen.." ,maser hun om. Men hvor måtte vi sitte og spise lørdagsmaten hen etter IKEA? Jo.. inni bilen midt på en bensinstasjon på Tveita. Hihi, det var litt moro. Jeg tror ikke folk løper rundt med gunner'n i Oslo hele tida jeg.    Men så tror jo jeg hele tiden det beste om folk også, da..

Ha en superduper uke 44! La oss alle slå et slag for at dette blir en bra uke.
Åå, jeg elsker høsten... mørke grønne og oransje trær.. M-mmmmmm.DATO: 21.10.2009 / KLOKKESLETT: 21:11

▬KOMMENTARER▬


fotballfesten 2november 035
Oi. Det var jo en deilig kvalitet..    men du føler kulda, sant?

Det er liksom de dagene her den første snøen kan komme. Når som helst. Det er kaldt i lufta, tåkete morgener og fyr i peisen. På skolen begynner det å bli kaldt å gå fram og tilbake mellom bygg. Strømpebukser og ullsokker er tatt fram, til og med vanter. Mammas vanter, riktignok. Jeg liker det, jeg. Selv om jeg kan bli fysisk sliten av å fryse mye. Og jeg fryser mye.

Det er liksom naturens gang. Da jeg gikk til skolen for nøyaktig èn uke siden, regna det gule blader. Det var småsnålt, men veldig fint. Jeg puster ut røyk igjen, jeg hutrer når jeg står på bussterminalen om morgenene. Det er mørkt klokka seks på morgenen og klokka seks på kvelden. Det er litt tungt. I alle fall å stå opp.. å, gjett om.

Men så tenker jeg på helga, da føles det ut som at dagen er lysere enn i hverdagen. Jeg står opp mye senere, da er det dagslys og mer lyd. Jeg er ute midt på dagen, i steden for å sitte i klasserommet. Dagene er lengre og jeg får det med meg. Det er så mye deiligere. Da går liksom tankene over til vinteren, til skiturene i helgene. Ut i skogen ,opp bakkene. Og ned bakkene. Når jeg kommer hjem er det tv. Ski. Enda mer ski. Fyr på peisen, skjerf på hylla. God følelse i kroppen, med ullsokker på. Coca cola og seier.

Men så er det jo fortsatt høst, da. Jeg skal ikke klage, for i løpet av fire uker skal jeg faktisk tre turer til Oslo. Thrillerkonsert, Rikshospitalet og IKEA. Også skal korpset ha showkonserten. Det blir knall! 2.klasse media skal ha mediafest. Den stiller jeg meg litt mer tvilende til.. men det gjør jo ikke noe, når gymtimene framover skal foregå på et sted hvor de har tv og sender tv3!

Skjer det noe spennende for deg? Ser du frem til noe denne høsten?DATO: 17.10.2009 / KLOKKESLETT: 19:27

▬KOMMENTARER▬


carelogo

I morgen er det tid for den årlige tv-aksjonen igjen på NRK1. Norge går for å være det mest gavmilde landet, og gang på gang setter vi nordmenn nye rekorder i pengesummer. I morgen går pengene til "Care".

Hva er CARE?
Care er en av verdens største organisasjoner, med en virksomhet i 71 land verden over. Det er også partipolitisk og religiøst nøytralt. Care hjelper hvert år ca. 65 millioner mennesker, med fokus først og fremst på den kvinnelige befolkningen. De mener selv at "hjelp til kvinner hjelper flere". Kvinner som får og tjener penger gir som regel mye av dette til familien sin, og er dermed med på å gjøre familien tryggere økonomisk og bedre muligheter.

Hvorfor støtte CARE?
Fordi Care gir pengestøtte til de fattige kvinnene i verden. Er du født som jente i et fattig land har du alle odds mot deg. På
nettsiden til Care kan du lese en liste med punkter som at 70% av barn uten skolegang er jenter, de fleste (3 av 5) av verdens aller fattigste er kvinner og kvinner gjør 60% av verdens arbeid, men tjener bare 10% av inntektene. Slik kan vi ikke ha det, sier både vi og Care.

Hvor mye tar Care selv av pengene?
Dette er et spørsmål flere som vil støtte en organisasjon av et slag ofte spør om. Går pengene dit de skal, eller tar organisasjonen en stor del selv? Care beholder bare 6% av midlene og hele 94% går til de som trenger det mest.

Hvordan kan jeg støtte?
I dag er det nesten ikke noen grenser for måter man kan støtte på, og jeg mener det er bra! Vi har selvfølgelig de trofaste bøssebærerne som kommer rundt om på dørene i morgen for å samle inn penger, men pass på for falske bøssebærere. Bøssebærere for Care skal ha bevis for at de er det. Men det er vel ikke noe være så veldig redd for. Vil du være bøssebærer selv kan man registrere seg på NRK sine sider.

Du kan også by på en hel del ting på NRK's sider, som tidenenes største bryllupsmiddag, være gjest i Nytt på nytt, bli programleder på P3, om du har hatt en liten flygerdrøm i magen kan dette realiseres ved å by på jagerflyet, der man får seg en tur med jagerfly.

En hel del ting er også med på auksjon denne dagen. Det er bare å stikke innom QXL.no eller følge med på NRK's sending i morgen og kanskje finne noe som passer deg.

Barn i Norge imponerer meg ved hver tv-aksjon, det er tydelig de vet hva disse pengene går til! Ikke bli forundret hvis du møter på noen barn som sitter i basar eller vil selge deg bestemoras vafler i morgen. Som oftest går alle disse pengene til aksjonen, så det er bare å smile og prøve seg på noen vafler i morgen ved nærbutikken. På skolene har de også hatt prosjekter og gir mye, andre tømmer hele sparebøssa, støvsuger for mamma eller selger poteter og gir av hva de får. Imponerende!


Hvordan skal du støtte Care i år?DATO: 13.10.2009 / KLOKKESLETT: 20:22

▬KOMMENTARER▬


bare murhus
kopivoii jeg er en ugleim000603
kopi
hotellene tatt fra stranda
kopiim000627
kopiim000622
kopi
England, sommeren 2005.

Det var det her med innleveringa, ja.. medieteori. Når skulle den leveres, jo det var til torsdag, det ja. Ja ja, det hadde jo vært fint å bli ferdig med den. Men jeg kan jo alltids fortsette i morgen.. ja, for i morgen er det jo onsdag. Men da skal jeg jo sitte igjen på skolen og jobbe med mediaprosjekt. Dæven, det er innlevering av dèt også denne uka, ja. Tida går, kan man si. Jaa. Veit jeg hvor lenge jeg skal sitte igjen, da, nei det veit jeg ikke. Er vel i rute, regner jeg med? Jaada.

Lekseprøve i matte skal vi også ha. Kanskje jeg burde friske opp litt for å vise at jeg prøver å henge med? .. Jaada.

Den siste tida har jeg prøvd å følge med så godt jeg kan på skolen i alle fagene vi har. Nyhetsfremføring i engelsk, norskfremføring, mediaprosjektinnelevering, samt medieteori. Og lekseprøve i matte i morgen. Jeg prøver å henge med. Jeg gjør det, altså.

England. Der var jeg i 2005. Den sommeren slutta jeg på barneskolen. Et utrolig fint land, så pent landskap. Nord-England. Sauer i veiene, steingjerder, heier og grønne åser, vi spiste fish'n chips på gata. Rett på gata satt vi. Bada i kaldeste Atlanterhavet utenfor hotellet. Museum, York, vikinger. Historie. Engelske hatter på hodene til eldre menn. Det var så koselig.

Jeg vil tilbake. Jeg vil se England igjen, kanskje London? Oppleve, ta bilder, le, smake, forundre, se, gå, kjøpe, lære. Skole er greit, jeg har det fint. Men den siste tida har jeg vært litt.. rar? Jeg føler at noe mangler, gnisten fra ifjor kanskje. Jeg kribler i bena etter å bare gi blaffen i alt det hverdagslige og bare dra og oppleve noe helt annet!


Jeg lurer på hvorfor jeg aldri har hatt det sånn før..DATO: 07.10.2009 / KLOKKESLETT: 20:21

▬KOMMENTARER▬


høstferie 160

høstferie 161

høstferie 147

høstferie 206dfh

høstferie 173

Dette er noen av bildene jeg tok da jeg var på høstferie i Drammen. Hver gang jeg er i den byen syns jeg det er rart å tenke på at det var her jeg vokste opp. I sju år bodde jeg i Drammen med familien. Begynte på skole, fikk venner, gikk på ski, lærte å sykle, tok buss alene for første gang.

Det er så utrolig mye jeg husker fra de sju åra i Drammen, at det er helt rart. Jeg tror jeg har en syk hukommelse, husker det utroligste. Barnehagedager, siste gangen jeg spiste en hel brunostskive, turer i skog og mark, båtturene med snekka og den herlige snekkelyden fra motoren. Hehe, jeg var så klart kaptein! Jeg husker jeg var "the girl next door", har alltid vært den eneste jenta. De rebelske årene i første- og andreklasse. Maxitaxi til skolen, første skulken, aking på glatte bruer og flyvende tepper langs skoleveien. Hehe, så mye vi fant på!

Livet har liksom snudd litt. Vendt helt om. Alt blir jo annerledes, men når man flytter blir det enda mer forandring. Etter at vi flytta til Sarpsborg ble jeg mye mer sjenert. Kjente ingen, syns alt var litt fremmed. Det er nok en vanlig reaksjon, tror jeg. Men jeg trodde da at jeg var totalt annerledes. Og det har jeg trodd lenge. Men det har jeg klart å forebygge, sakte men sikkert. Det henger litt igjen, men ikke like mye nå.

Jeg føler at jeg har et veldig nært og godt forhold til Drammen. Det er jeg glad for, for det er en flott by! Sarpsborg også, men det er noe spesielt med Drammen nå som jeg ikke bor der lengere. Det er så mange minner og følelser som er knytta til den byen på en helt annen måter enn alle andre byer.

Rart det der, altså..DATO: 04.10.2009 / KLOKKESLETT: 20:38

▬KOMMENTARER▬


høstferie 198

Ukas bilde: Engelsk godteri på "internasjonalt marked" i Drammen. Stilig!
Ukas sang: Come together - The Beatles. En av de beste sangene. Også engelsk.. haha. Tørt.

Diverse om uka: Høstferien hadde starta, og de første dagene gikk ikke med til noe særlig spennende. Faktisk kan jeg ikke huske hva jeg gjorde. Men på torsdag dro jeg og familien til Drammen for tre dager. Der skulle vi koble av og jeg skulle møte ei jeg hadde gått i klasse med for ni og et halvt år siden. En tur jeg var både spent og nervøs for i forkant.

Ukas dag: Fredag. Dagen jeg traff gammel klassevenn etter mye surring på torget i Drammen. Etter en litt klumsete start, ble vi kjent igjen, og det var utrolig koselig å treffe henne fjes til fjes! Storkosa meg den tida vi satt og prata igjen. Herremin, hvem vet hvor mange år siden det hadde skjedd? Lærte om "nye" Drammen på en litt annen måte. Gøy!

Ukas sted: Drammen. Min fødeby. Bodde der de sju første leveåra. Alltid fint å komme tilbake, selv om jeg merker at jeg har glemt en del. Og husker en del!

Ukas nedtur: Næsj.. kanskje at paps ble dårlig før vi dro til Drammen? Det er liksom ikke så gøy når foreldrene blir dårlige. Så han ble ikke med. Denne gangen heller.

Ukas opptur: Haha, at jeg traff gamle kjente fra mange år tilbake , selvfølgelig! Hvem kan protestere på det?

Ukas vær: Fint vær. Kaldt vær. Tåkete vær. Noen sa det var snø på biler og hustak i Drammen en morgen også, men det var så tidlig at jeg ikke hadde stått opp. Så det teller ikke!

Ukas skogstur: Den foregikk i Mjøndalen utenfor Drammen. Trær på trær. Gress og stammer. Og hester! Vi hilste på dem. Jeg tror de ga blaffen i meg, men viste interesse for brodern. Greit nok, hester er skumle. Og mens vi gikk der på en liten skogssti og tok bilder av trær, så kom isbilen. Jeg elsker skogsturer!

Ha en fin uke 41 (bare 11 uker til jul!)
Ukas tips: ikke glem hvor inngangen til kjøpesentret er.

hits