DATO: 01.11.2008 / KLOKKESLETT: 00:23

▬KOMMENTARER▬


Hva velger du?

Helst vil jeg ingen av delene. Men siden jeg er pysete av natur, og da særlig ovenfor barn som har taket på deg, så nøler jeg bort, tar i dørhåndtaket. Kikker ut i nattemørket gjennom dørvinduet og hjertet pumper. Døra åpnes og det koselige lyset innenfra blander seg med det stumme mørket utenfor.
"KNAASK ELLER KNEEP!"
To små barn som rekker meg til knærne ser opp på meg gjennom svarte kostymer dekoret med skjellett. Nåda.. De ser jo ikke skumle ut. Haha. Litt søte, faktisk. Jeg ler inni meg. "Katrine. Hvordan kan du være redd for noen så små og søte barn som bare ønsker litt snågodt i søte, små kurver?".
Jeg beveger meg innover i gangen og smiler. Titter i skapet. Leter febrilsk etter godt. Lengst inne finner jeg en Kosepose. Hoho. Blå ku. Tømmer den raskt over småløper bort til barna. "Her. Liker dere sjokolade da?". "JEG liker I HVERT FALL!" sier den ene og de rekker fram kurvene. Så sier de høflig "takk" med barnestemmer og forsvinner i mørket igjen. Jeg lukker døra raskt og puster letta ut. Setter meg i sofastolen som vender mot det store stuevinduet. Derfra ser jeg ut på den helt mørke gata. Den mørke kvistekvasten av en hekk.
Jeg vet vi er tomme for smågodt.
En ny flokk med unger kan komme når som helst. Og de kan være eldre.
Hjertet mitt liker ikke Halloween. Jeg kjenner det.

Mon tro om mamma og pappa kommer hjem snart? ...

moon34DATO: 30.10.2008 / KLOKKESLETT: 22:15

▬KOMMENTARER▬


Jadda. Så var jeg så utrolig heldig og ble utfordret for andre gang. Denne gangen av Silje!         Thank you!

Hvorfor blogger du?
Jeg blogger for å systematisere tankene mine litt. Også fordi jeg alltid har syntes det er gøy og skrive, ønsker å bli superjournalitsten Katrine, blabla, alt det der, vet du. Også fordi det er gøy å lese andre blogger og lære mer om andre mennesker gjennom blogging.

Hva gleder du deg til?
Akkurat er det nok helga som begynner imorgen. Også gleder jeg meg til fotballkampen på søndag. Fy flate. Det skal bli skikkelig GØY! Ellers så gleder jeg meg over to ting idag. Nemlig den ultrafantastiske ABBA-konserten vi hadde og at jeg var snill og sendte ei jeg gikk på ungdomskolen med en gratulasjonsmelding. Fordi ho har bursdag idag.

Hva gruer du deg til?
Å høre telefonen vekke meg imorgen klokka 5.30. I alle fall etter denne FLOTTE dagen! Er så klar for helga!

Nevn en ting du er flink til:
Hm. Jeg er nok flink til å ha det gøy på scena. Hoho. Og da tenker jeg på IDAG. Helt med, vet du! Også var jeg litt flink til å improvisere med spørsmål da jeg intervjua "5 på gata" på Torvbyen på tirsdag. Hoho. Så er jeg flink til å heie i sport og fotball. Haha! Yes.

Når er du gladest?
Jeg er gladest når jeg virkelig får være meg Katrine på MAKS. Og da snakker vi fotballkamp, konsert som tar av +. Sånne ting som er MEG langt inn i hjertet. Og når jeg sitter med bena på bordet etter skolen på fredag og hører på fredagssangen min!

Hva vil du bli?
Kjempeflink sportsjournalist i NRK eller TV2. Og intervjue på store arrangementer. Reise rundt og rapportere. Å å. Drømmen!

Hva er din favorittbutikk?
Øh. Jeg er ikke så veldig shoppeshoppe, jeg. Kan jeg si Kiwi? Nei vent! Meny. Meny på Stopp. Den er aritg, se.

Singel / kjæreste?
Vi sier det første, vi. Haha.

Det fineste stedet du har vært?
Å, nei! Måtte det spørsmålet være her. Oi. Det har jeg aldri tenkt på. Kan jeg nevne flere av mine favorittplasser? Da sier jeg Nord-England (2005), Oslo, Trondheim, Fagerhøi (leirskole i 7.klasse. Snø, fjell og ski.) pluss et Fredrikstad i flammer (oransj himmel, magisk stemning 26.juli). Mhm. Jeg aner ikke hva som troner øverst. Men jeg er veldig glad i Østfold, da. Hoho.

Hva liker du å lese om på en blogg?
Å. Nesten alt mulig. Ja. Men når bloggeren er engasjert i det han / ho skriver om blir leseropplevelsen større. Da er sjansen større for at jeg vender tilbake! Haha.

Og da vil jeg utfordre:
Karen - bubblythoughtsbyme.blogg.no
Emilija - mandags.blogg.no
Cathrine - mittlivat.blogg.no

Good luck!

I morgen er det helg! Og da SKAL jeg skrive litt om dagens ultrakulefantastiskebestenoensinne-konserten vi hadde idag.
Herremin, som jeg elsker det korpset..! ♥DATO: 29.10.2008 / KLOKKESLETT: 19:05

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 004
Gult er KULT! Dette bildet tok jeg idag utenfor viduet mitt.

Jeg er litt lei av overskriftene som skriker ut om at snøen, vinteren og jula er kommet. Den er faktisk ikke kommet enda. Det er fortsatt oktober helt fram til lørdag. Så er det november. Noe jeg anser som den siste høstmåneden. Jeg har hørt pjattet om SNØSNØSNØ siden jeg sto opp klokka 6.45 idag! "Og det rapporteres om snø i Bergen", "Nå snør det i Spydeberg!" & "Hei og hopp og tiddelibom, det snør i Huttiheita".

Jeg var faktisk et ekstremt vintermenneske før. Jeg var skikkelig slem mot sommeren. Skrev stygge kåserier om den. Her hadde jeg for eksempel skrevet om vinteren vs. sommeren:

"Å ja, vi skal sitte der, lide oss gjennom vinteren og virkelig SAVNE sommeren! SAVNE DEN skal vi! Så vi nesten griner! Vi skal virkelig kjenneat tårene presser seg fram fra tåregangene! Blanke i øynene og snufse. Det er det som virkelig får oss til å sette ekstra stor på sommeren når den først kommer. Der vi står med med grillgaffelen i hånda klar for å servere familien en ny, svidd pølse full av bobler. Den skjærende latteren fra familiemedlemmene virkelig varmer ditt hjerte. Nei, det nærmest koker. Sol og varme. Grilling. Svette panner. Det er sommeren. Det er livet. Det er det som er verdt å leve for!"

Ja. Det var sånn jeg var før. Ifjor. Full av ironi og hat over sommeren. Glem det siste. Hat er et sterkt ord.
Men som jeg sa. Jeg ble redda. Av våren. Av sporten. Det var våren jeg ble kjent med fotballen. En fredagskveld i april. Da begynte jeg å like sommeren. Jeg så positivt på livet og tiden som kom. Jeg gikk i 10.klasse og så alle mulighetene. Jeg hadde alle sjansene og drømmene i min hånd. Klare til å brukes. Denne sommeren. Ah. Such a good time! Og hadde du sagt til meg på nyttårsaften at i løpet av dette året, 2008, skulle gå på 3 fotballkamper hadde jeg stått og sett rart på deg. Heller tvilende. Haha.

Det har IKKE snødd i Sarpsborg idag. Ikke i Fredrikstad heller.
Det er bra. For til søndag skal jeg på min fjerde og siste fotballkamp iår. At det i det hele tatt skulle bli noen er imponerende. Jeg er blitt fotballfreak. Jeg nyter det. Hoho!

Men folkens. I morgen er det den store ABBA-konserten til korpset. Jeg er klar. Jeg har klærne jeg skal ha på meg. Notene. Instrument. Det skal bli en digg dag. Med diggt lys og farger. Og digg musikk. Også skal ungdomskolen min komme. Jeg GLEDER meg!

Wish me good luck!DATO: 28.10.2008 / KLOKKESLETT: 18:34

▬KOMMENTARER▬


Skoledagen idag skulle liksom være en alvorlig dag. En kanskje litt kjedelig dag. En dag jeg skulle fortelle videolæreren min om lørdagen og få enda et pluss i boka. Om jeg fikk pluss i boka, vet jeg ikke. Men jeg sa ifra om at jeg var flink og møtte opp på fotballstadionen og var villig til å hjelpe dem selv om filminga ble avlyst. Men dagen ble i alle fall IKKE alvorlig og kjedelig! Utrolig nok. Jeg trodde jeg hadde valgt feil valgfag. Video. Men i dag var det kjempegøy! Vil du vite hvorfor? Vil du høre hva vi gjorde?

Det hele startet med at vi skulle intervjue ei dame som jobba i kantina. Greit nok. Ikke spennende. Men greit nok. Så skulle vi intervjue "5 elever i kantina om kantina". Det starta treigt, men da vi fikk med noen medelever på gruppa til å svare ble det mye morsommere! Haha.OK, jeg intervjua ikke. Jeg filma litt. Jeg skulle intervjue i en annen oppgave. Den siste. "5 på gata" i Torvbyen. Hoho. Fremmede mennesker på et kjøpesenter. Det var kult, se. I begynnelsen var det nesten INGEN som ville svare på noen spørsmål. Vi sto der og visste ikke helt om vi skulle gi opp eller tvinge dem med makt, stakkars offrene. Men så begynte vi å bevege oss. Vi oppsøkte intervjuobjektene. Mange sa nei fortsatt, men flere sa ja. Og det var gøy. Jeg liker å møte hyggelige, fremmede mennesker! For å si det rett ut. Det var derfor jeg ville intervjue i Torvbyen. Men så møtte vi noen i klassen i lekebutikken. Så intervjua jeg dem. Noen av dem var utkledd. Som heks. Hoho. Det var da det begynte å ta av! Utenfor lekebutikken står det nemlig en STOOOR Ole Brum-bamse og denne hadde vi mye moro av. Ei stilte seg bak Ole Brum og jeg intervjua han. Så omfavna ei i klassen Ole Brum og jeg intervjua dem om deres "forhold". Fy flate, jeg holdt på å le meg ihjel! Etter et langt og spennende intervju med bamsen og ho i klassen, gikk vi videre. Da vi så noen som sto og reklamerte for et treningssenter spurte vi om de ville bli stilt noen spørsmål. Ho dama sa nei, men så kom det en fyr som var veldig opptatt av at vi skulle lage en reportasje om treningssenteret deres. Haha! Betingelsen var at han skulle svare på hva han ønsket seg til jul. Det var nemlig det intervjuet handla om. Men han var mer opptatt av å reklamere for trening og var virkelig IKKE lett å intervjue om noesomhelst! Han hoppa og spratt og hang rundt meg. Offamei. Men han var litt morsom også. Snakka lenge med oss. Så lagde han en reklame inn i kameraet og sa at "dem som så på dette og kom løpende ned til Torvbyen og henta en slik lapp, skulle få GRATIS trening resten av året!". Haha. Og dette bare pga. oss! Såå. Jeg er sikker på at media er med på å styre verden, altså!

Så alt i alt var det en kjempemorsom dag på skolen. Aldri ledd så mye på en skoledag før, tror jeg. Ikke på denne skolen i alle fall! Generalprøva til ABBA-konserten igår gikk også veldig bra. Selv om vi ikke var hjemme før 21.15. Det blir så KULT!

Hurra. Nå skulle jeg liksom avslutte knallbra med DEN videoen. Min FØRSTE video på blogg.no. Men jeg klarer selvfølgelig ikke. HELP, SOMEONE? Men hei! Jeg skal uansett på fotballkamp 2.novemeber. JI-HA! Så da tar vi ett bilde i steden:

oslo 074
Denne plakaten hang over en bro vi gikk over i Oslo. Er ikke det koselige, kloke ord, eller?

1 Kan du forklare meg åssen man laster opp en VIDEO?
2 Ville du stilt opp på et intervju om noen spurte deg?DATO: 26.10.2008 / KLOKKESLETT: 15:39

▬KOMMENTARER▬


Hei! Det er en god søndag i dag. Det har jeg på følelsen av! Og søndager som regel den kjedeligste dagen å blogge på. Men i dag er jeg kreativ. Fordi jeg har lasta ned Picasa2! Takk for tipset Kristin! Picasa er et bilde- og redigeringsprogram. Kjempekjekt! Jeg måtte bare prøve og kasta meg over et bilde fra i sommer. Nei, vent. Det var fra september. Hoho. Dette ble resultatet på mitt første forsøk på Picasa:

fotballkamp 280908 026
Det ser litt ÆSJ ut. Blanda med UFO. Men det er sjokolademelk.

Haha. Ellers er det mye gøy som skjer og skal skje. Korpset skal ha to konserter på torsdagen. En skolekonsert på dagen og en på kvelden for de som kommer da. Det er ABBA-musikk som står på programmet. Med band og hele pakka. Ikke nok med det. Vi har fått beskjed om at antrekket for dagen skal være litt disco. Meg, disco? Haha. Jeg ler. Men sånn må det bli. Men jeg har virkelig ikke noe som minner om discotid, så jeg må finne noe ett-eller-annet og håpe det rekker. Jeg tenkte på en olabukse med litt sleng nederst, en hvit skjorte og en skikkelig FARGE t-skjorte over. Det er greit det eller? Det skal jo være opptil 40-50 på scena, så jeg skiller meg nok ikke noe særlig ut. Jeg gleder meg skikkelig! Vi skal spille for min gamle ungdomskole til og med. Haha.

Også må jeg fortelle litt om gårsdagen. Lørdagen. Du husker det der med film-teamet på Fredrikstad stadion som jeg hadde meldt meg på? (KLIKK) I går skulle vi liksom være med og se og filme litt. For tredje gang. Det skulle i alle fall vært tredje gang. For de to første gangene ble det avlyst. Første gang pga. for få elever, andre gang pga. læreren var på ferie. BLÆ. Så igår var jeg skikkelig gira. Jeg satt klokka til å ringe for vi skulle være der klokka 11.00. Yes. Klokka 11! Kampen var klokka 13.00! Hallo.. Men jeg var på plass. Jeg rundet det ene hjørnet på stadionen og så mot inngangen. Klokka var tre minutter på. Og ingen var der. Jeg tenkte som så at "jaja, de kommer vel?..". Så jeg stilte meg pent opp foran og venta. Så på telefonen. Klokka var over 11.00. Jeg ble litt smålett frustrert, for jeg skjønte ingenting. Men så oppdaga jeg at døra var åpen. Det var en sten som holdt den åpen. Kanskje de var gått inn allerede. Siden det var så mye vind? Jeg tok et lett skritt innenfor døra og så meg om. Ikke det at det var så mye å se, bare en trapp som går oppover, en infotavle og en heis. Jeg hadde vært der inne en gang før, og kunne tenke meg hvor de var om de i det hele tatt var der. Jeg gikk rolig og lydløst opp trappa.  Prøvde å høre etter stemmer. Men det var helt stille. Merkverdig stille. Men jeg fortsatte oppover. Da jeg kom til 3.etasje stoppet jeg. Jeg visste at her lå kantina. Og det var her jeg mest sannsynlig ville finne dem jeg tvilte på var der. Ja, for jeg begynte å tvile. Nok en gang. Tredje, faktisk. Men jeg stakk hodet inn av døra og kikke rundt på begge sider. Ingen. Mørkt og tomt. Det eneste som lyste opp i rommet var alle de 68 blanke pokalene som sto stilt opp bak glassruter på andre siden av rommet. Jeg ble oppgitt. Jeg sto i gangen og så oppover trappa. Der var det litt sånn TV-ting. Jeg gikk opp og skjekka. Ikke noe liv der heller. Jeg gikk ned igjen. Da jeg skjekka ut kantina for andre gang kom det en person mot meg. Jeg spurte om han hadde sett en gruppe med mediafolk fra skolen. Men nei. Men han hjalp meg med å lete. Så da var det ned trappene, gjennom garderobegangene og ut på selve banen. Kikke opp på tribunene. Helt tomt. Så og si. Ingen. Jeg bestemte meg for å komme tilbake klokka 12.00. Kanksje vi skulle møte en time senere? Så da gikk jeg ned til elva og satt meg der. Helt alene. Og så på bylivet på andre siden. Det var mer stille enn ellers. Også så jeg på endene og måkene. De var store. Haha. Da klokka var 12.00 gikk jeg tilbake. Det var kommet noen fler. Jeg gikk inn samme dør og havna i kantina. Nå traff jeg en annen fyr. Han skulle ringe og spørre etter en som har ansvar for dette greiene. Jeg fikk sette meg på tribuna og vente. Der ute var det noen mennesker. Ikke mange. Noen som jobba der sto og snakka sammen og noen spillere varmet opp på banen. Jeg satt meg på de mest eksklusive setene. De svarte med pute. Hoho. Etter å ha sittet der en halvtime og hørt morsomme sanger fra høytaleren fikk jeg beskjeden jeg visste ville komme. Det var ikke noe. Jeg visste det. Lett frustrasjon. Jeg hadde ikke fått vite noe. Men i og med at jeg var der så spurte jeg om de kunne trengt litt hjelp med ett-eller-annet. Men det gjorde dem ikke idag. Så neida, da var det bare å finne veien hjem. Da jeg gikk gjennom kantina satt han første som prøvde å hjelpe meg der. Og han sa noe så klokt som: "Det vil helt sikkert komme nye sjanser..".
Og det er jeg sikker på at det vil. For jeg følte at jeg sto på såpass at jeg syns jeg fortjener en sjanse nå. Jeg har møtt opp hver gang. Og vært en av to som har vært påmeldt i gruppa helt fra starten av. Jeg var tålmodig i 2 timer. Ga ikke opp. Tilbød dem til og med litt hjelp. Så på tirsdag skal jeg fortelle dette til læreren og få en stjerne i boka. Haha. Jeg syns jeg fortjener å bli tatt ut til å jobbe med TV2 mer enn mange andre på gruppa. For å være 100% ærlig.

Det var BÆSJ at det ble avlyst igjen. Det som skulle være tredje og siste gangen i år. Det ble ingenting. Eller noe ble det. Det var litt koselig å være der også. Jeg ble litt kjent der. Haha. Men så føler jeg meg litt lurt også.. For jeg meldte meg på dette fordi jeg er ganske så fotballinteressert og har klare mål med utdanninga.

Og for å si det sånn; Ingen kødder med meg og mine interesser..Aerosmith - Cryin'

1 Vet foreldrene dine at du blogger?
2 Liker du sjokolade?DATO: 24.10.2008 / KLOKKESLETT: 16:47

▬KOMMENTARER▬


Nei og nei og nei og nei og nei.. Så måtte selvfølgelig denne utfordring-trenden havne hos meg, også. Jeg syns det er underholdene å lese andres utfordringer, bare for å sitte her selv og ha noe å le av. Men da jeg oppdaget meg selv litt lenger nede ved siden av "jeg utfordrer:".
Såå. Jeg får bare prøve å svare så godt jeg kan. Ikke ta dette seriøst. Fy flate..
Takk skal du ha,
tinoChristina!

Spørsmål 1: Dette er et tankeeksperiment. Du er Josef Mengele, du eier ikke skrupler og har all verdens ressurser til din disposisjon. Hva gjør du?

Hva skal man gjøre? Ikke det at jeg vet hvem Josef-fyren er, eller hva "skrupler" betyr. Men hvis Josef liker boller, hadde jeg sikkert gått og henta en bolle i skapet og spist den opp..

Spørsmål 2: Hvordan er en perfekt skrekkfilm?

Kanskje en som er tilpassa meg. Jeg liker ikke skrekkfilmer. Æsj. Gru og gørr..

Spørsmål 3: Tror du Voldemort er jomfru?

Er det han i Ringenes Herre? Flere år siden jeg så den filmen, så husker ikke han nå. Men.. hm.. kanskje? Kanskje ikke? Tipper nei, jeg..

Spørsmål 4: Ville du tatt Barack Obama for en Snickers?

Jeg tåler ikke Snickers (hvis det er den sjokoladen). Og nei.

Spørsmål 5: Hvor er det rareste stedet du har tissa?

Hva er det for et spørsmål? Jeg vet ikke. I skogen kanskje? ..

Spørsmål 6: Hvilken superkraft ville du hatt - og hva er det første du ville brukt den til?

Gjøre meg usynlig. Eller, nei! Å FLY! Å, ja! Det første jeg ville gjort da var å fly fra Sarpsborg til Oslo. Også fllydd/fløyet (hvordan skrives det?) rundt i Oslo og skjekka bylivet der.

Spørsmål 7: Hvor gammel vil du bli?

Å nei. Jeg vil egentlig ikke bli gammel. Eller jo. Men jeg vil ikke tenke på det nå. Men det hadde jo vært kult å runda 100. Men om helsa er bånn er det kanskje ikke så kult. Jeg vil leve friskt og ikke lide på slutten, i alle fall. Da er det bedre å sove..

Spørsmål 8: Hva er din beste skulkeunnskyldning?

Å.. Visste du at jeg var unnskyldningsmester på barneskolen og ungdomskolen? Vel. Jeg var. Helt til 10.klasse. Men min BESTE vet jeg ikke. Æsj. Det skulle jeg gjerne visst, altså. Men jeg tror jeg brukte en med at bilen hadde stoppa opp, så jeg måtte gå resten av veien. Men det er sikkert ikke den beste..

Spørsmål 9: Hvilken blogger skulle du ønske du skrev som?

Jeg syns jeg skriver greit nok, selv, jeg. Men det er mange som skriver bedre. Jeg liker for eksempel skrivemåten til Huong. Den er enkel men funker kjempebra. Også kan jeg ikke komme utenom Ida Wulff. Men det er noe med stilen til Fredrikke som facinerer meg.. Å, det er mange kjempegode bloggere der ute!

.. OG DA UTFORDRER JEG iingrid.blogg.no, HUONG.blogg.no & engheel.blogg.no!
Mahaha. Dette var faktisk gøy.DATO: 22.10.2008 / KLOKKESLETT: 18:27

▬KOMMENTARER▬


Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen: JEG ELSKER OSLO! Også idag. Dagen som jeg var så nervøs for. Med leger og kjeft og Rikshospitalet. Men vet dere hva? Det ble ikke skummelt i det hele tatt! Jeg er så glad! Dagen ble mye bedre enn forventa. Bare les:

Jeg sto opp en time senere enn jeg pleier. Broren min en time før han pleier. Hoho. Toget til Oslo er digg å sitte på. Men nå var det et sånt gammelt, snålt og hvitt tog. Det var ikke moro. Menmen. Vi kom til Oslo klokka 9.00 og tok trikken til Rikshospitalet. Der skulle min bror ha time en time før meg. Så jeg måtte pent vente. Jeg som er så fan av Oslo by, kunne ikke dy meg og måtte ut av døra og ut i Oslolufta! Så jeg vandret litt alene rundt Sognsvannbekken (ja, for det sto det på skiltet), opp ved Sinsen og Gaustad. Jadda. Der var jeg. Jeg prøvde å finne veien vi kunne gå for å komme ned igjen. Du vet at man kan ikke oppleve Oslo på sitt beste igjennom et trikkevindu! Nei, da må man gå. Igjennom de vanlige gatene. Med de vanlige menneskene. Møte rett og slett det hverdagslige i Oslo. Det er det som sjarmerer meg. Hverdagen i Oslo. Ved å gå ute i den friske lufta roet jeg også nervene jeg hadde hatt i flere dager. Se på barnehagebarn med korte ben og for lange refleksvester som stabber avgårde. Høre på bekken som fosser nedover. Se på trafikken ved Sinsen. Det var herlig. Men så kom timen min. Jeg ble veid, målt og satt et plaster på armen. Dette til blodprøve en time senere. Så var det legene. Men ho som er så streng var ikke der! Hurra! Det var bare hyggelige leger der! Som jeg kjente på en måte. Det gjorde at det ble mer trygt. Så den timen gikk fort, og det var absolutt ikke noe å bekymre seg masse for. Men jeg skal skjerpe meg. Med mat og sånt. Så blir det bra. Hurra!

Så var det tid for å gjøre Oslo! Jeg førte oss vel ned fra Rikshospitalet, ned til Gaustad, over en bro, ned en vei som heter Apalveien (der skal jeg ende opp. Det er bestemt. Hoho), ned til Majorstua. Så tok vi en pause og spiste på Burger King. Nam! Og etter det gikk viste jeg videre veien heeelt ned til bak slottet. I slottsparken. Da kunne de andre også veien ned til Oslo S. Vet dere hva? Da vi hadde kommet ganske langt ned i Karl Johan, så vi to journalister som intervjua to personer. De var fra TV2. Jeg så det på mikrofonen. Vi gikk rett bak og jeg sa til mamma: "Vet du at jeg har alltid drømt om å bli stoppet og bli spurt om noe?.." Mamma svarte med: "Nei, har du virkelig det?" Ho er ikke så veldig glad i sånt. Men så, vet du. Haha! Tror du ikke at 2 sek etterpå kom journalistene etter oss og stoppa oss opp, da! Så kom intervjueren med spørsmålet jeg har drømt om skulle bli stil meg: "Hei. Kan jeg få spørre dere om noe?" Haha! Mamma fikk ikke svart i det hele tatt, jeg bare gliste og ropte "Ja!". Haha. Så skulle vi på TV! Vi ante ikke hva saken gjaldt, før kameraet var på og mikrofonen i ansiktet på oss. Broren min fikk det første spørsmålet. Det lød: "Med denne pengekrisa, merker du noe forskjell med mammas pengeforbruk?". Stakkar. Han skjønte ikke mye. Men han fikk stamma ut et "Eh.. nei". Og det var hans tid i rampelyset. De neste spørsmålene gikk til meg og mamma. Jeg bare pøsa på masse ord og meninger som jeg syns virka smart. Mamma nølte litt mer. Intervjueren syns jeg var så flink til å svare og sa til mamma: "Det er en veldig klok datter du har". Wow! Hallo! Jeg er klok! En skikkelig journalist fra TV2 syns jeg er KLOK! Da ble jeg glad! Mamma ble også imponert av svarene mine. "Du ruller på med svar, mens jeg nølte..". Det var så morsomt. Gjett om jeg skal se på TV2-nyhetene både klokka 19.30 og 21.00 i kveld!
Også gikk vi innom Operaen. Imponerende! Et paradis for fotografer! DEN arkitekturen! Vi var også innenfor. Det var så rolig og hvit atmosfære. Jeg ble helt rolig og glad av å være der. Det MÅ oppleves! Mer kan jeg ikke si. Du får ta en titt på bildet. Forresten, så var batteriet i kameraet utlada da vi kom til Oslo, men likevel fikk jeg tatt 131 bilder!

Så alt i alt var det en MEGET vellykket Oslotur! Takk til alle "lykke til"-kommentarer! Det hjalp! JI-HA! JEG ELSKER OSLO!

oslo 047
Sognsvannbekken ved Rikshospitalet.

oslo 100
Velvel. Bildet sier vel det meste?

oslo 133
Mmm. Her likte jeg å ta bilder! Anbefaler alle å besøke Operaen!DATO: 21.10.2008 / KLOKKESLETT: 21:01

▬KOMMENTARER▬


Jeg har gått med en klump i magen i hele dag. Og litt igår. Og kanskje litt dagen før. I alle fall i noen få dager. Det er en klump som sier meg at noe guffent er på vei til å skje. Jeg vet faktisk hva det er. Det er det verste. Jeg skal til Rikshospitalet i morgen. Det er koselig der, og jeg ELSKER Oslo. Men det er det at jeg skal snakke med leger som er så fælt å tenke på! Da blir stemninga så overdramatisert. På en måte. Når de lukker opp døra og spidder meg med de strenge øynene sine. Alt blir så hvitt. Alt er så alvorlig. Men på en rolig måte. Og det stresser meg. Som om jeg har gjort noe galt. Som om jeg skal bli slakta for noe. Som om jeg skal til retten.

OK. Tingen er ikke at jeg er alvorlig syk. Heldigvis. Verken fysisk eller mentalt. Men jeg er allergisk. Mot fenynalanin. Det er sånne små basiller i maten, som egentlig er helt vanlig. Også er jeg allergisk mot for mange proteiner i maten. Noe som også er helt vanlig. Og sunt.. For å si det på en enkel måte: jeg må veie maten hver eneste dag. Men hallo. Det er ikke noe stress. Jeg klarer det. Det er mitt liv. Og jeg elsker livet mitt, gjør jeg ikke? Så kommer tillegget. Jeg må ha medisin. Hver dag. En drikke som ser ut som melk. Hoho. Mange som lurer på den, ja. Også må jeg ta blodprøve minst en gang i måneden. Også skal jeg helst ta noen tabletter på skolen. Oi. Det så egentlig ikke bra ut, dette her. Men jeg lover. Ikke få pænnik! Det er ikke noe stress, jeg lover! Problemet er bare at jeg er litt sløv. Jeg har glemt medisinen en gang, faktisk i overigår. Jeg tar egentlig ingen tabletter på skolen, og jeg har altfor høy blodverdi. Noe dem måler via blodprøvene. Det var helt sykt. Men jeg har det bra. Jeg merker ingenting. Men foreldrene mine blir sinte. Og det er ikke gøy. Da jeg skulle på spilling igår, for eksempel. Rett før vi skulle kjøre, løp pappa opp på mitt rom for å se om jeg hadde tatt nok medisin. Det har han aldri gjort før. Hallo. Jeg er ikke dødlig syk. Det blir litt ekstremt for meg. Jeg føler meg slem. Og det kommer jeg garantert til å få høre i morgen. Når jeg sitter der i Oslo og skal bli slakta av legene. Høre på ting jeg vet minst like godt selv. Broren min og mamma skal også være med. Jeg håper bare ikke mamma skal sitte og høre alt. Det er så ille. Værre enn konferansetime. Jeg lover!
Såå.. ønsk meg lykke til i morgen! Vær så snill. Jeg har vært så nervøs så lenge! Gud, la meg overleve! Jeg gleder meg egentlig mest til togturen og "Burger King" på Oslo S. Og byen, selvfølgelig!

..Men HEI. Jeg skal overleve. Jeg pleier som regel det. Det er bare å glemme det teite som har skjedd, og fokusere framover. Jeg skal faktisk på fotballkamp den 2.november. Såå.. Det er et lys i tunnelen!
Og vi tenker positivt og SMILER! Uansett!
Kongebra video. Haha!DATO: 21.10.2008 / KLOKKESLETT: 16:00

▬KOMMENTARER▬


Nå har jeg skifta tilbake til det andre designet. Nesten likt som det jeg hadde førfør. Bare annen skrift og bakgrunn. Prøveuka for det prosjekt RØD er over, og jeg ønsker deres mening. Jeg trenger hjelp. Jeg vet nemlig ikke hvilket design jeg vil ha. Så nå spør jeg dere direkte: Hvilket design skal jeg bruke? ..

katrines design 2Dette er mitt forrige design. Unnskyld kvaliteten!

Så da er det bare og si din mening. Vær så snill. Jeg trenger å høre din mening!
.. Men kan jeg få si noe? Jeg syns det designet jeg har nå, er mer personlig. Også er det så morsomt å se ansiktene deres på kommentarfeltet. Det er så koselig! Og jeg er virkelig ikke proff på det oppsettet over. Men rødt er jo herlig da. Jeg elsker det. Men.. æsj. Jeg vet ikke. Du må vite for meg. Men hallo. Jeg skal tenke på det i et par dager. Så ser vi da. Kom med meninger! Jeg lover ikke at jeg vil følge dem, men jeg vil vite hva dere syns.

Takk!DATO: 19.10.2008 / KLOKKESLETT: 22:47

▬KOMMENTARER▬


and don't celebrate the Sunday. Det er sånn jeg gjør det. Kanskje litt kjedelig, men det funker. 5 dager til helga igjen. Ikke tenk på det. Bare tenk på å gjøre ditt beste i morgen. Ta en dag av gangen.

OK. Jeg har hatt "så som så"-søndag. Ikke noe store ting som har skjedd. Jeg og brødrene mine har vært hos min mor denne helga. Jeg trodde jeg fikk skrevet litt kommentarer og sånt på bloggen der, men Internetten var skrudd av, så det. Derfor ble det stilt på meg. Det er siste helga hos henne. Snart flytter ho inn til oss igjen. Etter ett år. Det har vært et år med en masse blanda følelser. Jeg har aldri likt stedet ho bodde/bor på. Men snart skal alle bo under samme tak igjen. Så nå lå det jo en masse kasser med ting og tang i der. Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om det. Jeg tenker mer på jula. Da kan vi feire jul her. Og med her mener jeg hjemme. Det skal bli fint. Ellers, så skal jeg ikke tenke så mye mer på det. Tenke på skole, spilling, sport og ta en dag av gangen. Som før. Sånn er jeg.

Men en uke er gått og her er

Lista for uke 42:

UKAS DAG:
Tirsdag. KONGSTENDAGEN og INNEBANDY! Jeg var dritgod! Hoho.

UKAS STED:
Kongstenhallen. Sier seg selv. Les over.

UKAS MÅLTID:
Svidd pizza. Made by me and the stekeovn i dag morges. Hoho.

UKAS TV:
"Biler" med min yngstebror. Det er så koselig. Haha.

UKAS NEDTUR:
At det ikke gikk noen buss fra Skjeberg til Fredrikstad. Da ble det lange og kjedelige timer i stasjonsbyen..

UKAS OPPTUR:
Mine to flotte redninger som keeper, etter å ha sluppet inn to mål. Da ble det litt balanse..

UKAS VÆR:
Sol. Regn. Skyer. You name it. Alt mulig, egentlig. Ikke lyn, da..

UKAS SITAT:
Dirigenten på korpset: "Skjønner, dere?"
*Nikking med hodet*
Dirigenten igjen til de ved siden av: " Skjønner dere det?"
*Nikking og "jaa"..*
Dirigenten til en person: "Skjønner du det. *navn*?"
Personen: .. JEG ER VÅKEN!!

UKAS BLOGG:
Kristinaballerina.blogg.no - fordi ho skriver om BlåKors. Det er en GOD ting!

UKAS SANG:

Hardcore Superstar - That's my life.

UKAS BILDE:
rotemappe 329
Kongstenhallen. Morsomt! Burde vært hver uke. Hoho.


Jeg skal prøve å ta igjen med kommentarer og blogg, siden jeg ikke fikk gjort det hos min mor i helga. Men i morgen er det den laaange mandagen, så da er jeg antagligvis ikke på blogg. Men tirsdag derimot.. Hoho!
Vi blogges i alle fall!

HA EN TOPP UKE NUMMER 43! TA DEN DAG FOR DAG..DATO: 15.10.2008 / KLOKKESLETT: 16:47

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 334

Jeg sto på Storbyen i dag. Venta på bussen som skulle ta meg med hjem til der jeg bor. Hadde nettopp kommet med 111-bussen. Yes. 111-bussen, folkens. Ny favoritt. Det regna. Jeg hadde fått tak i to esker med "Stupedama". Wow. Barndommsminner! Jeg elsker Stupedama. De er ikke så vanlige nå. Så jeg ble overlykkelig og måtte sikre meg to esker. Så jeg gomlet på Stupedame mens jeg kikka ut i regnværet og på alle elevene som kom fra St.Olav videregående. Den mest populære skolen i Sarpsborg. Allmenn-skolen. Der er det mange fra min ungdmoskole som går. Det er veldig dominert av folk fra min gamle skole. Sånn var det. Gikk du på den ungdomskolen var det nesten en selvfølge at du også fortsatte på St.Olav. Men ikke jeg.
Jeg sto bare og titta på menneskene som kom syklende og gående fra skolen. Noen kjente jeg fra før, andre var helt nye og passa ikke helt inn i bildet. Så hørte jeg et "hei" rett bak meg. Snudde meg og fikk øye på ei jeg hadde gått på barneskolen med. Og på ungdomskolen. Vi tar noen ganger bussen sammen hjem. Ho går på en annen videregående skole i Sarpsborg. Så kom en på samme bussplass. Han hadde også gått på ungdomskolen og barneskolen. Han gikk på samme skole som hun ved siden  av meg. Når det blir sånn, føler jeg meg annerledes. Men på en god måte. Jeg er nemlig den eneste i mengden som går på skole i en annen by. Jeg er den eneste som har store deler av min hverdag i Fredrikstad. Det er gøy å tenke på. Da blir jeg glad.

Vil du vite hvorfor?
Vel, jeg kan innrømme her og nå at jeg har et ganske snålt forhold til den byen. Det er sant. Da jeg begynte på drømmeskolen min i Fredrikstad var det gøy å provosere Fredrikstad-folk. Sånn er det når man er sarping. Det er reglene her nede. Rivalismen. Den står sterkt mellom disse to byene. Og jeg ville også være med på bølgen. Men jeg fikk dårlig samvittighet hver gang jeg kom hjem igjen etter en skoledag med by-mot-by-samtaler. Hvorfor? Skal jeg fortelle deg hvorfor? Tørr jeg det? Vel, det er fordi jeg syns Fredrikstad er en så HERLIG by.
Jeg elsker bylivet, selv om du hører biltrafikken og merker trafikkaoset midt i sentrumet til alle tider på dagen. Jeg liker menneskene, gatene, husene, Glomma som renner rett igjennom sentrum, broene, himmelen, sola.. Til og med bensinstasjonen rett ved rv109 ved sentrum. På grunn av gode minner. I går var klassen, som nevnt i tidligere innlegg, i Kongstenhallen. Da tok jeg 111-bussen. Den går liksom på andre siden av den store broa, for dere som skjønner de teite beskrivelsene mine. Vet du hva? Jeg fant drømmestrøket mitt. Der skal jeg bo engang, altså. Jeg husker ikke hva det het der. Men det er nesten ved Gamlebyen. Wow.
Jeg bare er sånn. Så om jeg plutselig sier noe teit om den byen på skolen eller noe sånt igjen, så mener jeg det ikke. Ikke innerst inne. Men jeg er glad i Sarpsborg, også vet du.. Det er et snålt liv. Jeg elsker det.
Nå måtte jeg fjerne det som sto her. Det var egentlig for hemmelig. Vil du vite hva det sto? Da får du gjette først!

Ellers så kan jeg nevne at jeg er ferdig med engelsk foredraget mitt. "Coca Cola". Orker ikke mer. Skal begynne på matte. Så skal jeg se dagens høydepunkt på TV. Landskampen mellom Norge-Nederland. Hoho! HEIA NORGE!

Hardcore Superstar -
That's my life!

1 Har du mange hemmligheter? Fortelle en til meg?
2 Hva slags lekser har du mest av? Har du mye lekser?DATO: 14.10.2008 / KLOKKESLETT: 14:26

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 332
Litt sånt snålt lys, men dette er banen vi spilte på. Vet ikke hvem som spiller, egentlig.

Den store dagen var kommet. Dagen jeg hadde gleda meg sånn til leenge. Idrettsdagen for skolen. Med innebandy, fotball og volleyball. Vel, klassen vår skulle bare delta i innebandy. Men det er best. Å delta i. Vi skulle til Kongstenhallen. En idrettshall like ved Gamlebyen. Der er det fint. Det oppdaga jeg idag. Jeg likte stedet. Der skal jeg bo engang. Det bestemte jeg idag. Haha. 
Da alle skolens elever fikk satt seg på tribunene skulle en mann og en dame snakke. Med mikrofon. Jadda. Det pep utrolig i høytalerene! Helt ekstremt, altså. Så det var den åpninga. Haha. Klassen skulle spille første kampen klokka 8.45. Mot resturant og matfag-linja. Gjett hvem som skulle stå i mål. Jeg. Hoho. Med hanskene mine! Skihansker. Anbefales om du skal være keeper i innebandy. Det gjør alt enklere. Så da vi skulle i aksjon var det på med hjelm med gitter, knebeskyttere og lykkehansker. Skikkelig treningsdress hadde jeg også. Så jo helt proff ut. Hoho. Medelevene i klassen løp rundt og føk etter ballen, mens jeg satt i buret og tenkte konstant: "Fokus på ballen! Fokus på ballen!.." Stirra intenst på den lille, hvite kula med hull i som ble slått veggemellom. På den kampen slapp jeg inn 2 mål. Det andre laget ingen. Det var synd. Men til gjengjeld så hadde jeg to flotte redninger. Med henda. Lillefingeren, faktisk! Det andre laget var bare litt for gode. Men alt i alt en godkjent gjennomført kamp. Jeg hadde vært flink. To redninger. DET skal jeg ta med meg videre. Kampen varte 10 minutter. 10 minutter i rampelyset.
Den neste kampen skulle være klokka 11.00. I mellomtida spiste vi og heia på andre lag. Det var gøy! Det så ut som om det laget med de røde trøyene vant flest ganger. Lykketrøyer? Du vet, sånne trøyer man har i gymmen. Da klokka hadde fått beveget seg mot 11-tallet skulle vi i aksjon igjen. Denne gangen mot helse og sosial-linja. Vi måtte vinne for å gå videre. Denne gangen skulle jeg være spiller ute på banen. En annen skulle stå i mål. Jeg hadde lyst til å spille ute jeg også. Så da bytta jeg ut hjelm, lykkehansker og knebeskyttere med en innebandykølle. Jeg skulle stå framme ved streken da vi skulle starte for å ta ballen når dommeren blåste. Men jeg var litt for treg. Men du skulle sett jeg løp! Hoho. Jeg var kjappere enn jeg trodde. Bare løp på. Jakta på ballen og slo den fra motstanderen. Med en venstrehendt-kølle. Og jeg er ikke venstrehendt. Men det tenkte jeg ikke på da. Dæven. Jeg ble overraska over hvor mye mer varm jeg ble av å spille på banen enn i mål. Var helt tomat i ansiktet. Jeg må si jeg overgikk mine egne forventninger på banen. Jeg var rask. Hoho. Det var de andre i klassen også. Vi var flinke. Vi scora!  Vi tok ledelsen! Plutselig var jeg i duell med motstander. Jeg aner ikke hvem det var. Jeg så bare på ballen. Det gikk så vilt for seg at jeg havna i veggen og tryna over disse "gjerdene" to ganger. Haha. Klumse. Helse og sosial scora et mål de også. 1-1. Da løp vi rett mot målet deres og scora et nytt. Trodde vi. Men dommeren hadde blåst av kampen før vi hadde scora, så det ble 1-1. Men vi var gode. Jeg var stolt. Av meg selv og de andre!

Vi kom ikke til noen videre semifinale. Selv om jeg ville spille mer. Det var morsomst på banen. Men jeg er ikke så verst i mål heller. Haha. Så fikk vi gå hjem. Klokka 12.00. Det var digg. Vi hadde gjort vårt. Gjort vår innsats. Og det var bra innsats. For vi satsa alt. Ga alt for klassen. Ga alt for media. Hoho! Yeah!

1 Hva ville du deltatt i av fotball, volleyball og innebandy. Hvorfor?
2 Er du avslappet idag?DATO: 13.10.2008 / KLOKKESLETT: 17:38

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 193
.. men HEI. Hvorfor ikke smile litt likevel? Denne lagde jeg på en tavle på skolen i dag. Typisk "mine mennesker".

Dette blir et fortfort innlegg. For jeg skal dra på spilling om.. 10 minutter. GAH! Stressnivået er som et skjerf som kryper oppover halsen og snører seg rundt på mandagene. Men jeg prøver å holde stressnivået lavt. Så det går bra. Alt i orden. Jeg trodde faktisk ikke at jeg ville få tid til å skrive noe innlegg idag. Men det kommer et kjapt og kort et nå. I mellom alle gjøremålene.

Takk for alle hyggelige kommentarer om designet, forresten! Jeg ble veldig glad da så mange var positive til rødfargen. Så dette designer kjører jeg fullt ut uka og kanskje enda lenger.

På skolen i dag har vi hatt et plakatprosjekt. Igjen. Denne gangen var temaet 'Finanskrise'. Og vi skulle ta bilder selv. Jadda. Enkelt. Men vi kom på noe. Vi skulle ha bilde av et monopolbrett og spillere rundt, deriblant en som var lei seg og gått konk med et kort i hånda som lød: "Banken tar fra deg huset!". Ikke sant det var en bra ide? Og jeg skulle ta med Nikonen min! Så Nikon tok masse fine bilder og vi lagde hver vår plakat på gruppa. Jeg ble ferdig lenge før, enda han læreren sa vi hadde dårlig tid. Vi skal faktisk ha dette halve onsdagen også. Og jeg ble ferdig klokka 13.30 idag. Wow.

I morgen skal vi ha idrettsdag. Klassen skal spille innebandyturnering. Jeg gleder meg!DATO: 12.10.2008 / KLOKKESLETT: 22:41

▬KOMMENTARER▬


hstferien 66476
Enda et bilde av Sarpsborg. Jeg vet. Jeg må finne på andre motiver. Men for tiden har det gått mer i å leke seg med Sarp. Hoho.

Jeg elsker fargen rød! Og nå har jeg vært så klingærn og vågal at jeg prøver ut noe helt nytt og fremmed. Nemlig den "gamle maler'n" i DESIGN. Det store fargerike designet mitt ble plutselig bortevekk, og tilbake var en nydelig rødfarge! Jeg må også nevne at prosjekt 'RØD' er bare på en prøvetid! I en uke. Så vi får se hvordan det går. Om jeg får mange negative kommentarer som mener dette stinker, bytte jeg selvfølgelig! Men jeg regner jo med at dere i den store bloggverdenen er så hyggelige mennesker, og ønsker alt nytt velkommen med åpne armer.

Jeg må si jeg var skeptisk selv. Særlig med tanke på kommentarfeltet. Ikke noe bilde av de som skriver. Det var teit. Jeg liker å se de morsomme ansiktene deres ved siden av kommentarer. Det er mer livlig. Men jeg får skrive mye mer på andres kommentarfelt da. Hvor det er bilder.
Også ble jeg litt lei meg da den kuule headeren min ble borte. Den var jeg stolt av. Men går det ikke ann å få en header her, da? Jeg trodde det.. Vi får se. HELP ME, ANYONE?

Men alt i alt, så ser det greit ut. Gjør det ikke? Blir det for ille så si ifra. Dette er ikke bare min blogg. Ikke bare en kasse jeg kan gjemme meg i med alle mine tanker. Det er deres også!
Vi prøver. Jeg er spent! For som sagt; jeg elsker rød!

Men jeg har faktisk gjort annet enn å fiksa design. Jeg har gått tur i Sarpsborg, min kjære by. Med mitt kjære Nikon. Knipsa bilder, da vet du. Det er så gøy! Jeg og brodern gikk bortover gata og snakka om bilder og farger, da vi møtte på et ektepar som kom gående imot. De hadde hørt oss, og mannen som gikk med en blomsterbukett med høstblomster, sa: "se her har du alle fargene". Så viste han fram blomstene og jeg fikk ta bilder av dem. Det er hyggelig! Jeg blir glad av sånne mennesker! Også har jeg sittet og hørt på musikk. Hoho. Det er så artig. Jeg elsker musikk! Klokka 19.45 så jeg på Sprotsrevyen. Haha. Et must på søndagen. Og fotballlaget til Sarpsborg vant over Notodden på bortebane 5-0! Wow. Jeg ble enda mer glad! Nå skal jeg pakke sekken til i morgen. Da skal jeg ta med Nikon på skolen og ta bilder. Må være forsiktig. Haha.

Lista over uke 41 legger jeg ut på tirsdag. Har ikke tid i morgen. Mandag er den lengste dagen med skole og spilling og stress. Men godt å få det overstått.
Ha en fin uke 42 og god natt! DATO: 11.10.2008 / KLOKKESLETT: 14:53

▬KOMMENTARER▬


Det har jeg.
Skal jeg fortelle dere noe morsomt? Torsdager er dagen hvor allmenn-delen starter i uka. Torsdag og fredag er det allmenn-fag på timeplanen. I de tre siste timene hadde vi matte. Læreren var på ferie, så vi skulle ha vikar. USJ. Han vikaren så gammel ut. Hadde skikkelig dissende dobbelthake og rødt ansikt. Pluss en skikkelig grønn genser med ruter på. Han var en syltagurk. Rett og slett. Og øynene da. De var gule og trekanta, med kattepupiller. Sånne tynne streker. Det så til og med ut som at øyeeplene svømte i syltagurksaft! UGH! Så det var vel egentlig det jeg husker fra de timene. Vi er mange i mattetimen. Alle mediaklassene er fordelt på tre grupper. T-gruppa (teoretisk), P-gruppa (praktisk. Der er jeg! Hoho) og en gruppe til de som skal ha to år på videregående. Eller noe sånt. Men i alle fall. Vi var mer bråkete denne timen enn før. Sikkert på grunn av en dårlig vikar som ikke kunne lære bort. Bare tull. Men en time og et kvarter før dagen var ferdig, sa han: "Nå orker jeg ikke mer. Dra hjem". WOW! Herlig! Litt synd på vikaren, men.. Nei forresten. Han var teit. Vi pakka sammen og gikk. Lenge før vi egentlig skulle. Det var artig! Men så kommer det kuleste for dagen: vi gikk ut av skolegården, over veien og over på neste fortau. Plutselig stopper jeg og noen andre. Vi rygger litt tilbake og ser oppover gata som vi nettopp hadde kryssa. Skiltene "PizzaXpressen" og "Chilli Frisører" hang der. Det var ikke noe unormalt med det. Men det som fanget vår oppmerksomhet var en helt masse små barn med flagg. De sto på en måte i en ring rundt gata. Også noen voksne sto på stedet. Utenfor et lokale. HVA SKJER? Det var også flere politibetjenter i gata. De dirigerte trafikken og gikk i stramme uniformer. Plutselig kom det tre høytidelige biler rullende opp gata på siden av oss. Vi bestemte oss for å gå opp og skjekke ut fenomenet. "Det er Kongen!" sa en person. "Jeg så bakhue på'n i limmon'!". Vi kom oppover gata og bilene hadde allerede parkert utenfor lokalet hvor alle barna sto. To svarte biler med blålys på taket og en liten, svart limousin (riktig skrevet?) i midten. Ut av bilen kom en passe, skalla mann med mørkeblå frakk. Han fikk noen blomster og noen mennesker med NRK-mikrofoner og videokameraer sto samlet rundt. Så gikk den skallede mannen inn i lokalet med noen mennesker etter seg. Vi kom akkurat opp til der hvor barna sto rett etter at han hadde gått inn. Det var virkelig Kongen. I levende live. Hoho. Dette var artig syntes vi. Der sto NRK-journalister, en flokk barnehagebarn og fem videregåendeelever og hadde det gøy. Vi sto der en stund og snakket om hvor kult det var å kunne fortelle at vi hadde pusta samme luft som Kongen. Haha. Det var morsomt. Så gikk vi. Han kom ikke ut igjen på en god stund. Tenk hvis vikaren virkelig hadde orka mer matte. Da hadde vi ikke fått sett Kongen. Flaks!

Men sånn ærlig talt: Hva er sannsynligheten for å dra hjem 1 time og ett kvarter før, også plutselig treffe selve Kongen av Norges land på skoleveien hjem? I en bakgate i Fredrikstad..?

Tror du ikke på meg? Skjekk selv:
HER eller HER.

hstferien 66467

hstferien 66471
Jeg måtte trøkke inn to bilder til fra Nikonen. Fra vakre Sarpsborg i høstfarger.

I dag skal jeg forøverig nyte lørdagen, øve på klarinetten min, heie på Norge og Sparta. Hoho.     So long!

1 Har du sett Kongen?
2 Har du vært i Sarpsborg?DATO: 08.10.2008 / KLOKKESLETT: 22:46

▬KOMMENTARER▬


Selvom det er forskjell på innebandy og ishockey. Hoho. Det var nemlig innebandy i gymmen idag. Det var gøy. Var flink også, se. Jeg var på det røde laget, og vi kom på 2.plass av 4 lag. Det er ikke dårlig! Tror jeg slapp inn bare 5-6 mål. Hoho. Jeg er så stolt. Kanskje jeg skal satse på en karriere innen innebandy? Eller ishockey. Jeje. Sparta, vet du.  De er forresten på toppen av eliteserien. Haha. Det gjør meg som sarping glad. Ellers så har vi hatt mediefag på skolen i dag også. Lagde visitkort. Og Hip hop-plakat. Min var kulest. Haha. Selv om den ikke vant. I de to siste timene hadde vi medieteori om opphavsrett og åndsverkloven. Du vet, sånne ting. Jeg tror jeg duppa av ned på pulten et par ganger. Huff. Lyset var slokt og da er veien ned til pulten både kort og fristende. Men jeg fikk med meg mye. Hovedpoengene, altså. Haha. Så nå skal jeg ikke legge ut random bilder jeg har funnet på Google. For det har jeg lært er ulovlig i dag. Haha. Men noen bilder jeg må legge ut er de jeg har tatt selv. Med Nikonen min. Ah. Jeg er så glad i det kameraet. Vi blir gode venner, altså. Det lover jeg deg! Jeg tok bare bilder på slutten av høstferien. Altså, mest i helga. Da var det ut og brife.Bildene er ikke behandla i noe redigeringsprogram, dette er naturlig talent. Haha. Tulla.

hstferien 030

hstferien 66459

hstferien 66463

SÅNN. Det får jommen holde for i dag. Tenkte egentlig å poste flere bilder, men siden klokka er for sent, så gjør jeg det en annen dag. Smart også, vet du! Bildene over er fra Glengshølen, btw. Ah. ilovesarpsborg.
DATO: 07.10.2008 / KLOKKESLETT: 19:12

▬KOMMENTARER▬


Dett var dett. En ikke så altfor sprek høstferie er over. Det skjedde ikke så mye. Fram til fredagen. Da skjedde de store tinga. Men før det.. niks. Ingenting. Jeg var bare slapp. Men nå er det mandag og på'n igjen med alt som minner om hverdag. Skole, spilling, lekser, tidlige morgener. Ja, apropos tidlige morgener. Jeg står opp 5.45. Etter at jeg har kommet med oppi klærne og smørt mat og alt det der er det tid for å hente SA. Sarpsborg Arbeiderblad. Det er betryggende å tenke på at andre mennesker er oppe enda tidligere enn meg, bare for å legge aviser opp i postkasser. Og jeg må si det er deilig å sitte alene på kjøkkenet og lese dagens første avis. Sammen med P4. Men jo. Det var det jeg skulle si. Da jeg skulle ut for å hente denne avisa, så var det mørkt. Ikke bare mørkt, men tåke også. Skikkelig creepy. Det var like mørkt på morgenen som det var sent på kvelden i går, da jeg kom syklende hjem fra spilling. DA var det mørkt. I dag var det minst like mørkt. Tåkete og kaldt! Turen til postkassa var skummel. Jeg tok shippsh-shappene (haha. Jeg vet ikke åssen det skrives) og prøvde å beholde roen da jeg fikk revet om låsen på ytterdøra. Jeg åpnet døra og møtte kulda. Nå var jeg ute. Øynene skuer bort på postkassa, og jeg begynner å bevege meg. Bena stabler seg framover. Annenhver gang. Da jeg kom helt fram til postkassa sto jeg og så nedover gata. Det var helt tomt. Tomt og stille. Små lamper som prøvde å lyse opp inngangspartiet til menneskene. Gatelysene bada i tåke. Ellers var det helt mørkt. Jeg skalv. Bena skalv. Hele buksa frøs. Tåka hadde satt sine spor på postkassa. Den var våt. Jeg åpnet den. Der nede i den lille, mørke postkassa lå en enslig, liten lokalavis. Jeg kastet et siste blikk nedover den folketomme gata igjen. Vinduene i husene rundt var helt bekmørke. Jeg fikk fart på meg. Dampen fra pusten min forsvant ut i ingenting mens jeg løp mot døra. Stoppet opp. Ingenting. Satt bena innenfor. I gangen. Lukka døra. Det var 20 minutter til neste gang. Men jeg overlevde. Tenk at 10 meter kan skape så stor spenning.. 

hstferien 007
Bilde tatt på morgenen i dag. Klokka var 6.50 og jeg venter på bussen. Oooh..

Bilder tatt i høstferien med mitt kjære, nye Nikon kommer nok i neste innlegg! Følg med da!

1. Burde jeg endre skrifttype?
2. Vil du se bilder tatt med mitt nye Nikon?DATO: 03.10.2008 / KLOKKESLETT: 18:48

▬KOMMENTARER▬


For det første er det fredag. Det er fantastisk nok i seg selv. For det andre er det høst. En nydelig årstid. For det tredje er det skole neste uke. Det skal bli godt å komme tilbake til hverdagen. For det fjerde og det aller viktigste idag: JEG HAR FÅTT MITT VAKRE DRØMMEKAMERA NIKON D80!! WÆÆÆ! Det kom så plutselig! Du husker den artikkelen fra Expert? Jeg klippa den ut og pappa tok den med til jobben i dag. Han skulle spørre en fotomann der om det kameraet virkelig var noe å satse på. Og det var visst tydeligvis. Men jeg trodde aldri han ville kjøpe det samme dag! Aldri. Men han bare gjorde det! Og du. Du må virkelig ikke tro vi er noen rik familie, altså. For det er vi ikke. Vi har så det holder nesten akkurat. Men økonomien blir nok litt bedre når mamma kommer til oss igjen. Så det svei nok litt i lommeboka dette kameraet. Men han kjøpte det. Bare gjorde det, liksom. Kanskje han gjorde det av glede? Glede over at jeg har fått begynne på skolen jeg ønska så inderlig. Kanskje han har troa på meg? Wow. Jeg satt her litt tidligere på dagen og svevde litt med Google Jord (Google Earth). Så skulle jeg gå en tur. I naturens flotte farger. Ta med kameraet og ta litt bilder, kanskje. Og jeg tok med telefonen også. Men der så jeg det var to meldinger. En fra Lånekassen og en fra pappa. På den første sto det at jeg kunne skjekke hva jeg får i stipend. WOHO! Vet du hva jeg får denne høsten i stipend? 10.900 kr! Det er mye penger det! Og neste vår får jeg samme beløp. Jeg ble glad! Så måtte jeg skjekke meldingen fra pappa. "Gratulerer med kamera". No more. WHAT? Jeg trodde det var en feil. Jeg sendte tilbake: "Jeg har vel ikke noe nytt kamera." Stillhet. Ikke noe mer. Han satt antagligvis i bilen på vei hjem. Jeg begynte å tenke. Han kan da ikke ha kjøpt et kamera sånn helt plutselig. Nei, han mente sikkert at det var et klarsignal til at vi en gang kunne kjøpe det kameraet. Men tror du ikke han kom inn av døra med en stor eske, da? Neineinei. TO esker! Jeg ble så glad! Vi satt oss ved spisebordet og rev opp pakker og kasta rundt papirer og plastposer. Jeg tok det opp. I mine egne hender. Mitt EGET Nikon D80. Jeg drømte ikke. Nå står batteriet og lader. Vi skal skaffe minnekort senere i dag. Ellers så har jeg sett litt TV. Haha. Tatt bilder av fuglebrettet i høstfarger. Utforska Grand Canyon. Dratt til Den Forbudte By i Beijing, men der var det mørkt og natt, så kom fort hjem igjen. Også har jeg vært flypilot på Mexico City's Inernational Airport. Haha. Google Earth er GENIALT!
Ja, du. Fredagen er virkelig noe for seg selv. Jeg elsker fredager! Så kom det noe nyttig ut av denne høstferien også, da. Til slutt. For denne høstferien har vært dau. Haha. Slapp. Så til dere som prøver å misunne meg med at dere har høstferie neste uke: Jeg skal på skolen til mandag. Og gleder meg til det! Med nytt kamera, folkens! Med nytt kamera. Mitt eget Nikon D80..
GOD HELG!

hstferien 066456
Woho. "Journalistkameraet" er mitt! Jeg digger den røde, lille flekken. Derfor kunne det ikke bli noe annet en Nikon. 

Å. Nå er den sangen fra "Kamilla og tyven" på radioen. Og den er så fin. Holdt på å gråte sist jeg så den filmen. Haha. God helg, igjen!
DATO: 02.10.2008 / KLOKKESLETT: 12:17

▬KOMMENTARER▬


Også må jeg henge opp klær på en snor. Hoho. Herlig med ferie. Men altså, det med e-posten jeg gjennomføre. Må skrive til familien. De lurer sikkert på åssen jeg har det. Det er lenge siden jeg skrev sist. Og du vet, verden har forandra seg litt siden ungdomskoledagene. Selv om det ikke er lenge siden. Men likevel. Mye er forandra. Men vet du hva som lå i postkassa idag? En ny reklameavis for Expert. Og vet du hva jeg fant inni der?? Drømmekameraet mitt! Nikon digitalt speilreflekskamera D80! Å mamma! Gjett om jeg prøve å dra det ut av avisa! Det var virkelig veldig pent. Veldig, veldig pent. Pris: 5.999. Jaja. Hvor skal jeg få de pengene fra? Jeg har søkt stipend. Noe av de pengene må gå til kamera. Ja, selvfølgelig. Det er jo skoleutstyr. Jeg går på Medier og kommunikasjon. Så why not? Men hvor blir det av stipendet? Det tar 8 uker før jeg får noe svar står det. Og vi er halvveis. 4 uker igjen. GAH! Tenk om kameraet mitt er borte da? Nei. Det kan det ikke være. Det er skapt til å være mitt. Vel. Jeg tror jeg må klippe ut den artikkelen og henge den opp på veggen. Korktavla. Jeg må jo ikke glemme at det kameraet nå er offentlig kåret til mitt drømmekamera. Men tilbake til jorda. Jeg fikk lyst på tomatsuppe idag. Liker du tomatsuppe? Jeg elsker tomatsuppe. Høyt, høyt, høyt! Toro. Særlig med makaroni oppi. Små, myke makaronisnurrer som bader i tomatsuppe. Haha. Jeg elsker den middagen mest av alle andre middager her i verden. Egentlig så troner pizzaen på toppen av favorittlista over mat. Men det spiser vi ikke som middag. Så der troner tomatsuppa. Toro. Ene og alene. Nå kom Coldplay på radioen. "Viva la Vida". Jeg liker den sangen. Nei, jeg får vel høre på litt musikk og starte med denne e-posten. Snart. Haha. Ferie er digg. Torsdager er også digg. I morgen er det fredag. Det er diggest av alt det digge. Haha.

fotballkamp 2809
Drømmekameraet mitt fra nå av. Nikon D80. Hoho.

1. Jeg føler meg alene om å ha høstferie her. Har du høstferie?
2. Hva er din favorittmiddag?

hits