DATO: 29.09.2012 / KLOKKESLETT: 19:11

▬KOMMENTARER▬


Jeg lever i en økonomisk vinn-situasjon ved å bo hjemme under studietiden. Det gir en trygghet og jeg kan i teorien fokusere fullt på studiene og ikke la andre ting som hybel, penger, regninger osv oppta oppmerksomhet. (Eller penger er jo kjekt å ha uansett.) Utfordringen er bare å fokusere på studiene. I praksis så merker jeg at jeg lett faller i andre tanker, drømmer meg bort og blir rastløs på andre ting. Jeg er lite fokusert.  

Foto: meg, i York // YouTube: "Brick by boring brick".

 

Jeg føler meg rastløs. Jeg har en trang til å gjøre noe annet, og da tenker jeg ikke på studier. Jeg tenker på ting jeg vil gjøre fordi jeg.. kan. Eller, kunne om jeg hadde hatt ressurser. Jeg tenker på å reise, bare reise et annet sted, oppdage noe, gjøre noe nytt, skaffe nye erfaringer, treffe andre mennesker, hoppe i utfordringer, se andre miljøer, få aha-opplevelser, gjøre noe uventa.. Være litt rebelsk. Det er jo liksom slike ting man kan, og gjerne gjør når man er på min alder? Jeg vil også. Jeg vil så veldig, veldig gjerne! Jeg vil reise USA på tvers, jeg vil feire hva-som-helst på en engelsk pub, jeg vil danse på et bord til denne sangen, jeg vil overraske, være litt fri og modig. Jeg vil så mye at det kribler fysisk i magen og armene og .. alt. Det er litt slitsomt, men det gjør at jeg blir litt høy på livet bare av å tenke på det. 

 

Jeg tror denne rastløsheten jeg kjenner på for tiden er noe som har samla seg opp etter år. Jeg har bodd hjemme i alle år og når man er et sted i mange år, så har man liksom en slags rolle. Jeg, for eksempel, har alltid hatt rollen som den ordentlige, den ryddige, den som holder seg til det trygge, som sjelden finner på noe tull, som.. ikke gjør mye ut av seg. "Den stille og snille", det har vært meg i alle år. Og det har irritert meg mang en gang, å ha fått tildelt rollen som "den stille og snille" i familien. Og det har begynt å gå meg på nervene. Jeg virker jo totalt uinteressant og kjedelig i en familiesetting. 

 

Saken er, jeg er ikke totalt uinteressant og kjedelig. Jeg har vokst det fra meg. Jeg har, som sagt, en rastløshet og en trang til å hoppe i noen utfordringer, erfare, gå litt ut av den vanlige hverdagskonteksten. De jeg kjenner best og anser som nærmeste venner har liksom flytta de også, som så mange andre på min alder, så jeg har ikke så mange rundt meg lengre som jeg hadde på videregående. Det er litt utfordrende å hive seg rundt da. I tillegg bor jeg hjemme og.. ja, jeg vet jeg ikke skal klage. Her er mye lagt til rette for meg. Men .. jeg blir koko en gang i blant? Rastløsheten er vel et motmiddel eller en slags reaksjon på "stille og kjedelig"-stempelet. Jeg må ut, jeg må få nye impulser, være impulsiv og spontan, oppleve, kjenne sommerfuglene i magen, se at verden handler om annet enn korrekt føring av kildehenvisninger og.. gi litt blanke. Sometimes I just want to be Such. A. Rebel. ... og jeg har det i meg. Jeg vet jeg har det i meg. 

 

 Flere som har kjent på de samme følelsene?

Kilde 1, kilde 2.
DATO: 23.09.2012 / KLOKKESLETT: 22:10

▬KOMMENTARER▬


Fant en fin, kort, enkel og grei liste hos Hjartesmil.com (verdt et klikk.) og tenkte den passer sånn fint på en søndag. Viktig å holde liv i prosjektet: "bli kjent med bloggeren bak bloggen (masken, om man ser på profilbildet)". Så, her kommer altså den.Om jeg ikke hadde bodd i Sarpsborg, hadde jeg bodd: i York, England. Definitivt. 

 

Min drømmeferie hadde vært: denne (klikk)! Jeg har falt for denne reisemuligheten og vil så absolutt prøve å gjøre noe med det. Sitter og drømmer mens jeg leser rundt på nettsiden til STA Travels. "Southern Sun" er den reisen jeg har festa øynene mine på, et slags USA på tvers i løpet av 21 dager. Tenk så spennende! Også ville jeg likt å dratt alene, bare satse på å klare det, møte nye mennesker der.. Gosh, det kribler i magen og alt. Det er et tegn på at man må prøve å satse, ikke sant? 

 

Mine current obsessions er: Å finne gode sitater på Pinterest, kjøre Marina and the Diamonds på repeat, drømme seg bort med STA Travel, se på "Reba"-episoder på YouTube og sjekke opp når neste fridag er på semesterplanen (it's on Tuesday yeay!). 

 

Jeg føler meg som meg selv for ti år siden når jeg: leser Donald Duck-blader. Og når jeg hører sanger og musikk som gikk da jeg var 9 år. Husker klassen på barneskolen hadde sommeravslutning en gang og da var det tre, hele tre dansegrupper som dansa til denne sangen. Denne var også en hit jeg husker godt. Fikk singel-cd'en til 10-års bursdagen, noe ikke mams var så fornøyd med. Det som herja mest i klassen på barneskolen var Eminem. Noen flere som husker disse? Musikk er en effektiv tidsmaskin!  

 

Om jeg måtte være ute hele dagen ville jeg: ha tatt toget (telles det som ute forresten? Eller er ikke det lov?) til et sted jeg ikke har vært, gått av og blitt kjent med området. Om det ikke er lov å ta tog engang, så hadde jeg vel bare gått og gått tror jeg. Tatt på rød jakke, vanter, hørt på MP3 med fullada batteri og hatt det fint. Tenkt masse og kjent litt på livet. 

 

Min favorittkvalitet i en mann: morsom! Og snill. Jeg liker å le, så om folk får meg til å le så er mye gjort. Selvrespekt, selvinnsikt og selvtillit er tre super-S'er som er kjekt å ha med også. Men også selvironi, så da ble det visst 4 S'er da. 

 

Min favorittkvalitet i en kvinne: morsom! Og snill. Høhø, akkurat det samme. + de 4 super-S'ene her også. 

 

Jeg er redd for: den gigastore edderkoppen som jeg vet befinner seg et sted i kjelleren for tiden! Og døden. 

 

Vennene mine og jeg liker å: planlegge ting vi aldri får gjort, gå lange turer og prate samtidig, se filmer, spise oreokake på tøffe kafeer (ok, jeg spiser oreokake, vet ikke hva de andre driver med.), sende teite/morsomme gif-fortellinger til hverandre osv. 

 

Om jeg kunne gå tilbake i tid ville jeg reist til: USA på 20/30-tallet (swingtid, jazz og storband! Good times!), Norge på 70/80-tallet, min egen barndom på 90-tallet og Frankrike/England på 1800-tallet (selv om jeg sikkert hadde svimet av av lukta på den tiden.) 

 

Som tenåring var jeg interessert i: å finne meg sjæl. Og hva jeg skulle brenne for her i verden. (Har noen måneder igjen som tenåring så er fortsatt på det stadiet antar jeg. Kommer man noengang ut av den, forresten?) 

 

Jeg pleier å bruke for mange penger på: kakao i kantina på skolen. Er ikke noe storshopper, så det jeg bruker penger på er kakao i kantina. Det er bare småpenger, men litt småpenger her og litt småpenger der (hver dag) blir store summer om man regner det ut. Og det har blitt regna ut .. og det var ikke en småpengesum. Antar jeg er avhengig her også. 

 

 

Så.. vil du svare på et par av disse spørsmålene?

Jeg svarer på dette for at leserne skal bli litt kjent med meg, men jeg vil bli kjent med dere også, ikke sant..
DATO: 19.09.2012 / KLOKKESLETT: 16:06

▬KOMMENTARER▬


Hej alle ihop! Det har vært litt av noen dager i det siste. I helga var all tid via til broderns konfirmasjon og det var virkelig en superdag. Det er noe med å samle slekta, ha på bunad, omgi seg i kirke og pene lokaler som virkelig gjør det til en spesiell dag. For 5 år siden konfirmerte jeg meg, men jeg tror nesten jeg likte denne konfirmasjonen bedre. Jeg er vanligvis ikke den som står midt i sentrum og får oppmerksomheten, så jeg likte meg bedre litt på sidelinjen denne gangen. Oppmerksomhet fikk jeg likevel da jeg holdt tale. Og det var fint det også.

Foto: meg, fra konfirmasjon // Youtube: "Man in the mirror - London Symphonic Orchestra"

 

Jeg liker høsten. Det er liksom ikke så mye stress og mas, selv om det skjer ting. Og jeg liker jo at det skjer litt. For eksempel så skal jeg være med og spille konsert denne uka. Første gang på nesten ett og halvt år at jeg er med på konsert igjen. (Selv om det ikke er mer enn tre stykker, nuvel..) Det blir sikkert bra. Og det er planlagt sosiale aktiviteter (les: aktivitet) for norskstudentene, noe som kan trenges (er ikke så lett å få til mange sosiale ting ved høgskoler føler jeg.. tiden bare går og oppgaver står i kø og .. sånn går dagene.) Fokuset på skolen har også kommet litt tilbake etter forrige uke, og i natt leste jeg ferdig mitt tredje Ibsen-drama. I dag begynner jeg på intet mindre enn Hamsuns "Sult". (Egentlig finner jeg norsk litteraturhistorie litt fascinerende..)

 

Og så ditt, og så datt.. 

 

Forresten: Jeg blitt litt hekta på å utforske nettmarkedet på Google Chrome i det siste. Det er jo så mye rart og lurt der. Har funnet noen fiffige og smarte saker, så tenkte kanskje å lage et innlegg med noe om dette? Anbefale noen lure gadgets for intervev-verden? Ja, ropte alle! Bildet i innlegget er forresten redigert på et nettsted jeg fant via nettmarkedet. Veldig enkelt å bruke! 
DATO: 10.09.2012 / KLOKKESLETT: 15:50

▬KOMMENTARER▬
J
eg veit ikke om dette kommer som noen overraskelse, men i forhold til mange andre bloggere opptrer jeg ganske anonymt. Det er for eksempel svært lite bilder av meg på bloggen og heller ikke massevis av informasjon om hverdagen. Jeg skriver om det som opptar meg, men prøver å holde det private litt på avstand og heller skrive på en slik måte at andre kan kjenne seg igjen. 

 

Uansett. Jeg syns også det er viktig at leserne kan få et slags forhold til personen bak bloggen. Derfor har jeg valgt å ta med en liten alfabetliste hvor man kan få et lite (pittelite) innblikk i hvordan jeg er. Dette er jo for at det kanskje kan komme frem litt saker som kan være interessante for evt lesere å lese, men også fordi jeg syns det er uhyre interessant å svare på spørsmål/lister. (Btw, det er på engelsk, så her får vi skjerpa engelskkunnskapen også. Slår mange fluer i en smekk!) 

 

So.. here we go!

 

A: Available: som i tilgjenglig? Klart! Nå har man jo både telefon og facebook og alt mulig. (LOL hvis jeg misforsto allerede på første!) 

B: Birthday: 24.desember. (... ja, det er julaften.) 

C: Crushing on: Life! Når livet er bra da selvsagt. Noe det heldigvis er titt og ofte. 

D: Drink you last had: Tok en slurk vann nå nettopp? 

E: Easiest person to talk to: Gud. Helt på ordentlig. Han er kjernekar, altså. Selv om det virker som en monolog fra min side. 

F: Favorite song: Har egentlig ikke én bestemt favorittsang. Men en av de mest spilte for tiden er denne. Fordi trekkspilldelen rocker! Haha.. 

G: Grossest memory: Kan ikke si jeg har tenkt så mye på det, men det må ha vært noe fra 2007 eller noe rundt der. Turbulente år. 

H: Hometown: Sarpsborg. (Oi, har jeg ikke med det på profilteksten? Hmm. Det må gjøres noe med..) 

 

I: In love with: Life! Eller.. det gode liv, høsten, musikk som får meg til å smile, lange tankefulle turer i mørket med Edith Piaf på øret. 

J: Jealous of: Lottomillionærer/folk som har økonomisk trygghet i livet. 

K: Killed someone: "Hvis blikk kunne drepe.." - neida. Har ikke drept noen. Ingen. Det er fy. 

L: Longest friendship: Har ikke vært så god på å ta vare på venner fra tidlige barneår, så det lengste er nok fra ungdomsskolen. 

M: Milkshake flavour: Drikker svært sjelden milkshake (så og si aldri).. men sjokolade er vel alltid en vinner? 

N: Number of siblings: 2 yngre brødre. 

O: One wish: Å ha en plan for utdanningen de neste par årene klar til nyttår. 

P: Person who you last called: Min mamma sikkert? 

Q: Question you're asked the most: Det er nok så kjedelig som "hæ?", "høh?", "hva sa du?", "hvorfor det?". Typiske spørsmål som går igjen. 

 

R: Reason to smile: Det er høst, fridag, en spennede uke som ligger foran meg og jeg er roligere og gladere enn i fjor. 

S: Song you last sang: Haha.. jeg synger aldri foran andre, men når jeg er alene derimot. "Rootless" i stad. Jeg er faktisk flink, tror jeg.

T: Time you wake up: På skoledager rundt 6, på fridager i hverdagen rundt 8, og i helgene rundt 10. 

V. Violent moment: Jeg har hørt at jeg har et lite voldelig gen i meg, men.. jeg har noen mindre heldige stunder. Men det går fort over, lover!

W. Worst habit: Jeg har egentlig en matsykdom som gjør at jeg kan ikke spise frie mengder mat. Av og til blåser jeg i det. Det er dårlig vane.

X: X-ray you had: Ingen! Flink til å holde meg sånne ting. 

Y: Your last time you cried: Uhm.. to uker siden kanskje? 

Z: Zodiac sign: Steinbukken. "Steinbukker arbeider hardt, og har en utpreget trang til å gjøre det godt her i livet.." kilde: lapp på korktavla mi.  

 

 

Tenker dere fikk mye ut av det der, ja..  

 


hits