DATO: 27.09.2009 / KLOKKESLETT: 23:39

▬KOMMENTARER▬


sorter 177

Ukas bilde: Kreative trær på skolen vår, serr'u! Til mitt stillbildeprosjekt om trær"
Ukas sang: California dreaming - The Mamas and the Papas. Den er til å få tårer i øynene av.. herlig!

Diverse om uka: Great! Jeg er kommet godt i gang med stillbildeprosjektet, til tross for at jeg aller først tenkte på temaet "flytting". Trær er awsome! På musikken går det bra, og vi har fått vite at øvelsene kanskje skal flyttes til et annet lokale, og gjett hva? Det lokalet ligger ett minutt lengere nedi gata der jeg bor! Da sparer jeg masse verdifull tid, nå som torsdagene er så travle med å komme seg fort til musikken en halvtime før.. Kryss fingrene!

Ukas dag: fredag, på alle mulige måter! Fordypningsfag på skolen, klarinett i studioet, høstferie, glede, mennesker, latter, snacks, musikk, tv.. ja, jeg sier bare
glede. Det var liksom bare en sånn dag. En sånn dag man går og smiler og føler alt og alle går din vei. Jeg elsker sånne dager!

Ukas sted: Lydstudioet på skolen. Hehe, å tilbringe flere timer der er ikke så ille. Ikke når man har noen instrumenter, et piano, morsomme mennesker, et bra prosjekt og en kopp kakao!

Ukas tv: Gullrekka på NRK. Jeg liker'e!

Ukas nedtur: Å tenke på å sykle til musikkøvelser på torsdag er kjedelig. Denne uka var det ekstra kjedelig, for det var kaldt og jeg måtte sykle alene. Egentlig syns jeg det generelt er kjedelig å sykle..

Ukas opptur: At det gikk såpass bra å spille det jeg skulle med klarinetten på skolen. Haha, var litt nervøs. Btw, om du lurte så spilte jeg mellomspillet på "This is the life". Og at prøvene gikk bra denne uka. For det var mange. Og lange.

Ukas vær: Bra, typisk høst og mye vind. Det hører med!

Ukas sjokk: Denne siste uka skulle vi ha mange prøver, men heldigvis ikke matteprøva. Den var til uka etter høstferien. Og godt var det, for der slet jeg. Trengte de to mattetimene vi hadde denne uka til å øve og gå igjennom, ja! Men sjokket ble stort da jeg oppdaga at det som skulle fylle de to timene var matteprøva! Og jeg hadde øvd null. Prøva var jo om to uker. Forvirrelse. Det verste var at de andre visste om dette. Og ikke jeg. Kan bli et spennende resultat det.. kremt.

Ha en topp uke 40 (12 uker til juuuul!) og god høstferie til oss som har det, dere andre; stå på!DATO: 25.09.2009 / KLOKKESLETT: 19:40

▬KOMMENTARER▬


sorter 165


Det tar jeg som en selvfølge. Og i dag har jeg det bra fordi jeg har hatt en topp fredag til nå. Hei, jeg har jo spilt klarinett i studio på skolen, hvor mange får lov til det? Ok, det er mange som spiller i det studioet, men ikke så mange på klarinett. Awsome! Kanskje jeg er den første?!

Jeg har det bra fordi det var gøy på skolen! Er det ikke herlig å le, fordi du vet du har havna på rett sted og ler med folk rundt deg? Sånn har jeg hatt det idag. Å være åtte-ni timer i et lydstudio spiller ingen rolle. Det er sjelden jeg ikke bryr meg om klokka for når skolen slutter, men i dag brydde det meg fint lite. Jeg var der til over tida! Fordi det var gøy, fordi jeg lo. Jeg hadde det bra!

Nå er det høstferie. Jeg tror jeg kommer til å treffe ei jente jeg aldri har hørt noe fra på ni år, siden vi gikk i andreklasse! Jeg er dødsspent og litt nervøs. Og vet du hva annet som er bra med høsten? Det er snart vinter. Jul. Den beste tida. Og jeg håper på snø og ski. Hehe, jeg elsker høsten! Så mye herlig på en gang!

Jeg har det bra, takk som spør! Livet er FINT på fredager!


Og hva med deg?
Gooo' høstferie!

Bilde: Brattliparken bak skolen, med Fredrikstadbrua i bakgrunnen. Til et prosjekt om "trær".
Sang: Canon - Pachelbel. Noe av det vakreste som er lagd! Minner meg om jul, så jeg griner nesten.DATO: 23.09.2009 / KLOKKESLETT: 20:11

▬KOMMENTARER▬


sverige camping 067

Noen flere som syns dette minner en del om Queen? ...

Ferdig fra Lefdal, ikke mer verksted på en stund. Jeg lover at jeg skal være mer forsiktig med deg, Dell'en min! Tilgi meg!

Jeg har vært veldig nysgjerrig på hvordan bloggen min ser ut, i og med at det er vanskelig å se noe på den lille, lille minipc-en, så det var med et "wow!" jeg trykka meg inn på Katrinesmind.blogg.no i ettermiddag. Stoooooort! Svæææært! Skrifta var mega i forhold til på miniskjermen og headeren var ... feil. Bombe. Alt var mye større! Det er småsnålt.

Alt var mye større. Alle sidene, all skrifta. Det hele så ganske rart ut. Som om pc'en trodde jeg trengte forstørrelsesglass for å lese på skjerm, liksom. Men det venner jeg meg sikkert til. Jeg er bare glad Dell er tilbake til der hvor han skal være. Her på det fargerike rommet mitt og vise meg fine filmer.


På skolen har vi stillbildefilm. Jeg tenkte jeg skulle lage en om flytting. Det å være 6 år og flytte. Men det ble det ikke noe av, så jeg valgte plan B; trær. Stemmer, jeg skal lage en dokumentarisk stillbildefilm om trær. Fordi jeg liker trær, planter og andre grønne ting! Derfor bildet over. Som ble tatt i juli. Har ikke fått lasta over de siste bildene til Dell..

Hva har du savna mest?
Er du mye avhengig av data i hverdagen?
DATO: 21.09.2009 / KLOKKESLETT: 17:39

▬KOMMENTARER▬


Jeg orker ikke ordne med bloggreier når skriften er mikrokopisk og alt er helt på hue med denne lille Packard Bell'en, så jeg venter til jeg får igjen Dell den Store før jeg begynner å skrive igjen. Dette er bare slitsomt. Tastaturet er kjempelite..

Men Lefdal har sendt Dell'en i retur, så regner med at det ikke tar så utrolig lang tid før den kommer nå, kanskje toppen en uke? Håper mindre, selvsagt, de har jo hatt den i snart to måneder! Jeg må si jeg savner å ha Dell på pulten.. savner å se på filmer i smug.. savner å ha stoooor skrift. Nå er liksom bloggteksten min sånn cirka Tahoma 7pt i stedet for Tahoma 11pt. Og det er lite. Og slitsomt.. uff.

Dell, kom hjeeeeeem!


Som om den her reklamen gjør ting bedre.   Jeg tar den i rød, takk.DATO: 14.09.2009 / KLOKKESLETT: 22:06

▬KOMMENTARER▬UKAS SANG:Beat it - Michael Jackson. Fordi vi hadde musikkvideoanalyse på begynnelsen av uka.

DIVERSE OM UKA: En veldig bra uke, syns jeg. Vellykka på skolen, hjemme og ellers. Ferdig med det fireukers medieprosjektet, så nå er det igang med et nytt - herlig! Også var jeg på saxofonkonsert på torsdag, det var fint! På lørdag var jeg flink og trøtt, hehe. Dell er og venter på deler fakstisk, noe jeg tolker som at de er igang! Du er savnet!!!!

UKAS DAG: Onsdag. En bra, stille og rolig dag hvor jeg var... glad. Litt tankefull, men det er jeg ofte. Sånt er fint. Kom bra igang med siste del av medieoppgaven og ble intervjua ang. svineinfluensaen.. hallo - jeg blir kjendid, liksom! Heh. Eh.

UKAS STED: Drammen. Litt sånn mentalt. Har mimret tilbake til tidene jeg bodde der, og det med god grunn!

UKAS MÅLTID: Ostesmørbrød med Crème Fraiche. Nam!

UKAS TV: Et morsomt kulturprogram fra BBC fra 60'tallet på lørdagen, hehe. Og laaang lørdagskveld på NRK!

UKAS NEDTUR: Skoledagen ble liksom litt dramatisk da vi fikk vite at en av de beste lærerne jeg har hatt på vgs, lå for døden. Jau.. det var dypt. Men så ille er det heldigvis ikke lenger, tror jeg.

UKAS OPPTUR: Jeg ble kjent med gamle klassekamerater fra Drammen igjen - via Facebook'o Facebook. Haha, jeg VISSTE den siden kunne være nyttig! Nå er det som om vi er venner igjen, liksom helt normalt! Kanskje det blir besøk i høstferien? Det som har skjedd nå var noe jeg aldri trodde skulle skje! Jeg er kjempeglad for tiden og har mimra mye med mennesker, hehe!

UKAS VÆR: Ganske bra. Sol og noen skyer. Ikke regn denne uka, tror jeg.

UKAS STEMME: Jeg stemte på tirsdag på skolevalg. Haha, første gang. Brukte så lang tid at jeg ble logga ut. Men jeg stemte Arbeiderpartiet. Hvorfor ikke? Jeg liker ikke det med privatiseringa til Høyre og FrP. Da går alle de gode lærerne til private skoler for å tjene mer. Så må man betale for å få en god skole og gode lærere. Nei takk. Blir spennende å se hvem som vinner valget, selv om jeg tror det blir rødgrønt igjen.

(Jeg har ikke ukas bilde for tiden, fordi jeg gidder ikke å ta bilder når jeg har denne lille mini-pc'n. Venter på Dell!)DATO: 11.09.2009 / KLOKKESLETT: 18:40

▬KOMMENTARER▬


11.09.01. Jeg var blitt fjerdeklassing og var nettopp kommet hjem fra en helt normal dag på skolen. Da jeg kom hjem sto TV-en på. En høy, grå amerikansk skyskraper brant. Selv jeg, som niåring, skjønte at noe alvorlig hadde skjedd.

Jeg har alltid latt meg fascinere av store ulykker. Ulykker som skjedde på en sånn måte at de aldri vil glemmes. Det er ikke ofte jeg gråter, det skal sies - men når jeg sitter og tenker på Titanic og menneskene på båten, så blir jeg veldig trist. Det samme gjelder terrorangrepet på World Trade Center. Alle menneskene, panikken, kaoset, bråket, skrik, redsel. Fra tv til tv, verden over. World Trade Center-angrepet er også særlig fascinerende for meg, siden det skjedde i såpass nyere tid. For åtte år siden. Nøyaktig.

Amerikanere har jeg aldri helt forstått meg på. Jeg får et inntrykk av at de er annerledes enn alle oss andre. Patriotiske på sin egen måte. Heiser opp "Stars and stripes" hver dag. Holder tradisjoner og setter familiene høyt. Jeg tror de er et godt folkeslag. Tenk - for åtte år siden var de alle samlet om en stor og forferdelig ulykke. To kaprede Boeing 747 kjører tvers igjennom tvillingtårnene. En etter en. Null respekt for de fantastiske konstruksjonene og null tanke på menneverdier. Folk dør sammenstøtet, i flyet og i bygget. Røyken tar over hele Manhattan, folk løper i gatene, folk skriker. De enorme skyskraperne raser nedover mot bakken. Som om noen trykker dem ned i jorda. Under bakken. Liksom på en lett måte. Borte.

Kaos.

I dag er det åtte år siden.
Det gikk verden rundt på null komma svitsj. Fortsatt sitter det i hos amerikanerne. Noe som aldri vil glemmes. Vær så snill og ofre èn liten tanke til det som skjedde denne dagen for åtte år siden. Vi har det veldig godt i Norge, men kan fort bli skremt når noe så forferdelig skjer i den vestlige verden. At noen mennesker kan ha en slik vilje og ondskap inni seg..Tips: "World Trade Center" på TV2 kl.23.10..DATO: 07.09.2009 / KLOKKESLETT: 17:14

▬KOMMENTARER▬


UKAS SANG: So complicated - Noisettes. Igjen. Hei, jeg har oppdaga nye og BRA musikk!

DIVERSE OM UKA: Jeg trodde jeg hadde svineinfluensa og ble hjemme fra skolen til torsdagen. (Jeg sier at jeg trodde, for jeg snakka aldri med legen..), så det var noen stille dager. Da jeg kom på skolen var det rett på med mediaprosjekt og grafisk design igjen. Det er blitt september og høst, noe som er deilig. På søndag gikk turen til Tusenfryd. Også fikk vi telefon denne uka. Av Lefdal. Jeg leverte inn PC'en til dem for over en måned siden. I telefonen spurte de det geniale spørsmålet: "skal vi reparere pc'en?.." Over en måned etter, liksom!

UKAS DAG: Onsdag, fordi det var siste dagen jeg var hjemme. Rolig og fint. Jeg likte det.

UKAS STED: Tusenfryd. Fordi det plutselig ble en tur dit. Helt.. plutselig.

UKAS MÅLTID: Taco på lørdag. Mer mettende enn godt.

UKAS TV: Mgp jr. Definitivt! Det er jo så gøøøyyyyy!

UKAS NEDTUR: Miste stemmen. Veldig hes.

UKAS OPPTUR: Alle god bedring-meldingene jeg fikk da jeg var "syk". Både på facebook, bloggen og.. ikke hjemme. Og at jeg tok SuperSplash i går på Tusenfryd! Iii-ha!

UKAS VÆR: Skya, sol og regn. Og vind. Så og si nesten alt.

UKAS LANGTUR: På lørdag fant jeg ut at jeg måtte ut. Så jeg gikk ut. Gikk og gikk. Helt til barneskolen og fulgte en vei som gikk laaaangt opp og inn i huttiheita. Jeg gikk og gikk og det var bare trær på sidene av meg (når jeg ikke kom til et boligfelt da, vel og merke). Småskummelt og moro. Haha, tror det tok lang tid, ja. Gøy å ta sånne turer når man vet det er varsla om elg i nærområdet!
DATO: 02.09.2009 / KLOKKESLETT: 19:34

▬KOMMENTARER▬


opsundagen 014

I dag føler jeg meg litt glad. Hvorfor?

- jeg er ferdig med svineinfluensaen.
- skal på skolen i morgen
- det er høst
- billettene til de awsome sakene kommer i kveld
- jeg har gått en tur (og til og med løpt litt.. og balansert på fortauskantene)
- også har jeg oppdaga nye sider ved Facebook. Haha.
- jeg hører på kassett. Mye bedre enn CD! Lenge leve..

Opptakskassetter er gull verdt, forresten. Sitter og hører på meg selv som nyhetsreporter fra 2003. Lys stemme og mye "eehmm.. nei, vent.. eh, nei.. eh, feil.." og babylyder fra minstebrodern. Hahaha, det er så koselig! Jeg ler og ler!

Har du noe fra da du var liten? Opptak eller lignende?
Hva får deg til å le?
DATO: 01.09.2009 / KLOKKESLETT: 17:29

▬KOMMENTARER▬


Jeg har en bitteliten mini-pc og det er så godt som umulig å lage headere til bloggen. Nå har jeg lagd en ny på en stor pc, men når jeg ser bloggen på denne lille ser jeg ikke headeren. Ikke hele i alle fall. Jeg blir GAL!

Hvorfor kan ikke bare headeren være lik på ALLE pc'ene? Går det an å få til, eller?

hits