DATO: 01.09.2012 / KLOKKESLETT: 01:01

▬KOMMENTARER▬


 

Prøvde å få publisert dette innlegget før kalenderen slo over til september, men lyktes visst ei. Her er en liten snutt fra York og Whitby, England, noe som ble årets høydepunkt for meg denne sommeren. Legger jo ikke ut videosnutter sånn superofte akkurat, men siden dette er en hobby jeg har, så tenkte jeg "hvorfor ikke dele litt?". Så.. værsågod! Og nå er jo sommeren endelig over, så da tenkte jeg det var på tide med en liten oversikt over hva sommeren 2012 besto av. Og hva besto den av? Hva er det jeg vil huske spesielt når jeg tenker tilbake på sommeren 2012? .. 

 

Jo, det jeg tror jeg vil huske spesielt ved årets sommer er nok.. 

► laaaaang sommerferie. (Avslutta undervisning 30.april, så det ble mange gode, rolige hjemmedager helt fra mai av.) 

► gleden over å være ferdig med førsteåret ved høgskolen og bare se frem til en lang pause fra det hele. 

► å være nattvakt for en drøss 14/15-årige konfirmanter. (Ble tatt for å være spøkelse midt på natten).

► en stykk lang kjøretur til Larvik og tilbake. 

► superturen til England, selvfølgelig!!! 

► slektsbesøk i Drammen. 

► Hyttetur ved sjø og skjærgård med lange spillnetter. 

► lange hurranetter med harry 90-tallsmusikk og humøret på topp!

► desperat jakt på Gameboyer på nettet. (Og det resulterte med en vunnet budrunde på nettauksjon til 75kr. Yay!) 

► oreokake! 

► gode samtaler om fremtid og fortid og sånt over en kopp kakao og .. oreokake. 

► skolestarten som bød på mer optimisme fremover. 

► å begynne med musikk igjen med klarinetten. 

► føle at ting skal ordne seg og at det går bra igjen.. så herlig. 

 ► .. (nevnte jeg England?)

 

Altså, oppsummert: det har alt i alt vært en veldig bra sommer. Fjorårets var noe annet, husker lite og det lille jeg husker var ikke noe hurragreier akkurat. Jeg sa til meg selv i fjor at neste sommer skulle bli bedre. Den kunne bare ikke bli noe annet enn bedre. Og det ble den! Jeg er så glad for at sommeren 2012 ble så bra som den ble, og at det er denne sommeren jeg skal bygge videre på i tiden som kommer fremover. 

 

Men sommeren er litt slik at.. det er herlig der og da, man lever i en egen boble, og så blir man mett og fornøyd på slutten av august. Nå ser jeg frem til høsten! Jeg liker høsten. Rolig, avslappende, spennende med skole, hverdagen, andre ting som skal skje. Mørkere tider, høre på regnet og høre på høstmusikk. Jeg er fornøyd, jeg. Mest fordi jeg smiler igjen og har fått senka skuldrene. Da tror jeg at vi går en fin høst imøte.

 

Hva vil du tenke tilbake på når det gjelder sommeren 2012? 

Og tror du vi går en fin høst imøte?
DATO: 24.08.2012 / KLOKKESLETT: 20:15

▬KOMMENTARER▬


 

Jeg er roligere - i motsetning til i fjor. Jeg er optimistisk, mer løsningsorientert og klar for 2.året på lærerutdanning. I fjor slet jeg med å slå meg til ro med valget jeg hadde tatt om å gå lærerutdanning. Magefølelsen, fornuften og hodet rev og slet mellom drømmen om mediebransjen og det trygge, men utfordrende læreryrket. Det førte til at jeg ikke klarte å konsentrere meg fullt og helt om det studie jeg faktisk gikk på. Det var slitsomt, forvirrende, tungt og jeg var totalt rådvill. Det ødela mye av fjoråret. 

 

I år skal alt bli bedre. Jeg har satt foten ned for meg selv, og fortalte til studentrådgiveren denne uka at jeg ikke orker å bare tenke og tenke rundt studier lengre, nå vil jeg jobbe med å se mulighetene og alternativer. Og det gjør jeg nå. Har fått noen gode ideer å bygge videre på. Samtidig fokuserer jeg på skolehverdagen med lærerutdanning og trives med det. Jeg tror jeg vil få til å leve mer "i nuet", samtidig som jeg kan legge planer og mål fremover som jeg kan strekke meg etter. 

 

Altså, endelig så trives jeg på lærerutdanning, men iveren etter å prøve det uprøvde, trangen til å tørre å satse og nysgjerrigheten om hvor langt jeg kan nå om jeg prøver, er der. Det kribler i magen. Jeg har medieutdanning i kikkerten for en senere annledning, jeg har satt fristen om å ha en videre plan klar ved juletider. Det er ikke det at jeg ikke liker lærerutdanninga (tvert imot, det er det som hele tiden har vært dilemmaet), det er bare det at.. jeg blir rastløs av å ikke prøve det jeg ivrer mest etter. Det som krever litt mot og satsing. Jeg har nå akseptert min rastløshet rundt utdanningsvalg. Det har ironisk nok gjort meg mer rolig. Jeg vet at jeg nå skal klare å finne ut av det, veien videre og mulighetene. Gå fra "talking to doing."

 

Det er ikke lett der her med utdanning. Men i de siste  ukene har stadig flere ting begynt å løse seg på flere områder, og det gjør meg mer tilfreds enn på lenge. Det gir meg troen på en videre positiv og stabil utvikling og jeg er sikker på at.. dette skal bli et bra skoleår med en spennende fortsettelse. Og jeg gleder meg til å ta fatt på det hele. 

 

Foto: meg/Youtube: "Rootless".

 

Utdanning og veien videre vil få litt plass her av og til. Har du noe tanker ang utdanningsvei? Hva studerer/går du på selv? 

 
DATO: 06.08.2012 / KLOKKESLETT: 17:12

▬KOMMENTARER▬


Og tradisjon tro må jeg jo feire dette. Of course. 

Foto: meg, en hitparade av bloggens bilder gjennom åra / Youtube: "Happy birthday" of course!

 

Greit, det er noen dager siden 31.juli (som er egentlig bursdagen), men jeg når man har sommerferie er det så lett å huske/glemme datoer. 

 

Uansett, i løpet av 4 år har jeg trofast holdt meg til katrinesmind og kommer nok til å fortsette med det. Har til tider hatt noen bloggtørkepauser og lite vilje til å fortsette, men behovet for den egne lille plattformen som beskriver litt av ditt liv i ord kom tilbake hver gang (nesten.) Et lite puslespill av ord, bilder og lyd fra livet fra 2008 med videregåendestart og til nåtid med høgskole. Jeg vet ikke med dere, men jeg føler det er noe spesielt med det der. Så mange forandringer, så mye nytt for hvert år, og likevel har man denne lille skrivesaken som står på sidelinjen og kan fortelle litt om det hele i et arkiv. Fascinerende. 

 

Noen tall angående hurrabloggen ("hurrabloggen??")  til nå: 

Antall innlegg: 297

Antall kommentarer: 2857

Antall ulike design: Ehehhhehh. 

Innlegget med mest kommentarer: "SMIL til de narkomane!" og "Den fineste rosafargen" (hvorfor sistnevnte egentlig?) 

 

Er det harry å feire bloggens bursdag? 

Neh. Gøy. Alltid en grunn til å feire!

 


hits