DATO: 30.08.2008 / KLOKKESLETT: 13:02

▬KOMMENTARER▬


St.Olav, den store allmennskolen i Sarpsborg, er andremann ut i et prøveprosjekt. En førsteklasse skal teste ut de nye lesebrettene. Dette er en erstaning for bøker.

Tenk så heldige de er! De slipper å beregne og finne tid til å handle de mange bøkene som man skal gjennom i løpet av sitt første år på videregående!
Det er kun èn skole til i Europa som har testa disse greiene før. Den skolen ligger på Vestlandet, tror jeg. Lette ransler. Enkelt å bruke. Helt sikkert.
Det er mange fra den gamle skolen min som går der. Den er veldig dominert med et flertall av mennesker som er fra min gamle skole.

Men jeg valgte å reise til Fredrikstad.

0000935451jpg658151a
Glemmen til venstre - St.Olav til høyre.

Og gjett!
I dag skal jeg reise til Fredrikstad for å kjempe om de siste Media-bøkene! Håper ingen har tatt dem.
For jeg ha en.

Jeg har nemlig ikke lesebrett.

1. Har du mange bøker på skolen? For mange?
2. Hva syns du om digitale lesebrett?
DATO: 29.08.2008 / KLOKKESLETT: 18:26

▬KOMMENTARER▬


Jeg som bor i nabobyen til Fredrikstad måtte ta FIRE busser for å komme meg til skolen! OK, så måtte jeg ikke, men jeg fortet meg for å rekke bussen fra huset mitt som gikk til Storbyen. Hadde ikke rukket å gå.
Så det var buss #1.
Da jeg kom til Storbyen kunne jeg ta 7.00 bussen, men det gadd jeg ikke. Da hadde jeg kommet tidlig til Fredrikstad, så jeg tar alltid den som går et kvarter senere. 7.15. Koselig. En stille og rolig halvtime før det braker løs.
OK. Det var buss #2.
Etter en lang dag på skolen (fra 8.00 til 15.00), dro jeg hjem med riksvei 109-bussen min. Da var jeg forresten veldig trøtt!
Buss #3.
Så ville jeg unne meg selv enda en busstur. Rett og slett på grunn av at jeg hadde vært så flink å jogge rundt hele dammen i gymmen på torsdag. 2 kilometer, faktisk. Mange som ikke klarte det. Men på den forrige skolen måtte vi jogge 2,5 kilometer støtt og stadig så.. Ingenting for meg! Haha. Også går jeg vanligvis til og fra Storbyen. Syntes jeg hadde vært flink denne uka.
Anyway. Det var grunnene til at jeg slang meg med på bussen fra Storbyen og hjem til mitt hus.
Buss #4 for dagen.

11527473img1527454

Men det blir nok ikke sånn i framtida. Selv om jeg har fått busskortet fra skolen. Jeg liker å gå hjem, fordi det er så rolig og deilig mellom travle stunder.
Men jeg liker bussen. Jeg liker riksvei 109. Riksveien som binder Sarpsborg og Fredrikstad sammen. Den veien er så koselig!
Hurra for Østfold kollektivtrafikk, hurra for Glommaringen!

Så i dag valgte jeg å benytte meg litt ekstra av deres busstilbud. Det er jo fredag. Man skal unne seg litt ekstra på fredag. 

GOD FREDAG! 8D

1. Tar du bussen til skolen?
2. Hvilket framkomstmiddel foretrekker DU?DATO: 27.08.2008 / KLOKKESLETT: 18:17

▬KOMMENTARER▬


om å ikke eie en egen iPod? Jeg bare lurer.

Etter å tilbragt en uke og èn dag på riksvei 109 bussen, føler jeg at jeg er den eneste som ikke stapper ørepropper i øra for å høre på den mest populære musikken. På iPod. Jeg og de gamle damene.
På Fredrikstad-bussen i dag så jeg til og med en mann som var mye eldre enn meg - med propper i øra! Jeg vet ikke om det var iPod, men han hadde det!

Etter å ha kjeda vettet av meg i timer hvor vi skulle lære oss Apples' Mac-maskiner har jeg fått et litt dårligere inntrykk av Apple. Men det gjelder ikke iPoden.

Hva er det som er den egentlige forskjellen på iPod og MP3?
Jeg har riktignok MP3. Men er det ingen andre som har MP3 og ikke iPod? MP3-en er kanskje ikke like stilig, nei det kan jeg være enig i. iPoden er mye dyrere, men er ikke musikken den samme?

ipodnanored

Den røde iPoden over er jo ganske stilig, da. Jeg hadde vært overlykkelig om jeg hadde en sånn! Jeg er GAL etter rødfarge, og kunne kjempa om denne her.
Noe jeg også gjør.

Jeg deltar i "vinn en iPod"-konkurranser. Faktisk.
Og da jeg var på vei til Torvbyen i Fredrikstad for å ta bussen hjem, sto ei dame ved veien og delte ut konkurranselapper med et nummer på. Jeg tok jo selvfølgelig imot.
"Gå til "eplehuset" og sjekk om du har vunnet en iPod!" sa ho.
Hva? Så enkelt? Jo visst. Jeg måtte bare finne "eplehuset". Det tok sin tid. Men jeg fant det etter en good stund. Og en good tur senere. Hadde faktisk klart å gått forbi bygget! Da jeg kom inn var jeg spent på om jeg kunne slenge meg ned på et bussete den ettermiddagen og være en av "de med iPod". Eller ikke.

Det ble ikke noe iPod den dagen. Dessverre.

Så da er jeg fortsatt et MP3-menneske.
Som bare sikler etter en rød iPod.

Her er da et bilde av min MP3. Logik. Burde jeg slite med å gjemme den i lomma? Eller er den grei?

xl137765

Forresten så fikk jeg faktisk ta på en hvit iPod i 10.klasse engang!DATO: 26.08.2008 / KLOKKESLETT: 20:32

▬KOMMENTARER▬


Hei hei hei!
I dag har det vært en morsom dag på skolen! Jeg var kameramann! I en film! Det var kjempemorsomt! Rett og slett fordi jeg fikk prøvd meg på ordentlige saker, og skuespillerne var skikkelig gode!
Altså, oppgavene var fordelt slik: èn person skulle være lydmann, 2 skulle være kamerafolk og resten av klassen skulle være skuespillere. Vi som skulle ha ansvar for lyd og bilde skulle rigge til scena, og de andre skrev replikker. Det skulle være en krim. Sånn "finn ut hvem morderen er"-greie. Det var så morsomt og vi lo og hadde det artig. Jeg og ei annen styrte start/stopp, zoom og vinkel. Jeg tror det blir kjempebra!
Etter det var det bare to timer igjen, og da skulle vi ut i byen for å ta opp lyder fra bestemte steder. Gruppa mi på tre fikk bussterminalen som oppgave. Vi tok opp bussen som kjørte/dura, mennesker som snakka/gikk og jeg gikk til og med inn på en buss og spurte bussjåføren om han kunne rasle litt med penger så vi fikk med det også. Helt komplett! Det blir nok også bra!
De andre i klassen skal gjette hvor vi har vært en annen dag. De finner det nok ut.

Så bestemte jeg meg for å handle skolesaker i dag. Hadde med meg alt av lister og sånt og gikk en runde på Torvbyen. Der fant jeg en bok. En til mediafaget:

mediabker 001789

Den er skikkelig ny. Og den lukter ny!
Men noen større fangst ble det ikke. Tross timelang vandring ved Østfoldhallene. Orka nesten ikke å gå hjem fra Storbyen. Men det måtte jeg. Men da jeg kom hjem var det bare å slækken. Da gjorde jeg ingenting.

Jo! Jeg skulle si noe om en ny blogg også! Min nye blogg! I tillegg til denne, kjære venner. I tillegg!
Den er liksom litt annerledes på stil, men det samme vil stå der. Tror jeg.
Besøk den da vel!

www.KatrinesHjerne.blogspot.com


Men nå må jeg avslutte. Må jo på skole i morgen også! Dæven.


Hoh! Det er hardt å leve.

Men også veldig morsomt!
Hva gjør man ikke for drømmejobben?

1. Har DU noe drømmejobb? Eventuelt hatt?
2. Hva gjør du når du slækker?
DATO: 24.08.2008 / KLOKKESLETT: 21:53

▬KOMMENTARER▬


En uke er over. Uke 34, faktisk. Oi. Det er ikke mye igjen, da. Snart høst.
Men denne uka har vært skikkelig spesiell. Skolestart på ny skole, alt er i gang igjen og OL-dagene er over.
Jeg tror jeg lager meg en liste hvor jeg bare ramser opp en masse teite ting om uka, jeg. Selv om lister kanskje virker litt barnslig så syns jeg det er veldig praktisk. Ikke mye dilldall-ord i mellom, liksom.
Så da setter jeg i gang:

LISTA FOR UKE 34:

UKAS  DAG:    
Torsdag. Kjempetrivelig på skolen etter masse informasjon dagene før.

UKAS PERSON:
Det vet jeg ikke helt. Møtt så mange nye personer denne uka. Blir vanskelig å velge.

UKAS OPPTUR:
Å endelig få kunnet begynne på Glemmen. Møte alle menneskene.

UKAS NEDTUR:
Hm-hm. Det er nok litt hjemme-privat. Innad i familien, med andre ord. Og kanskje at OL-eventyret er over.

UKAS STED:    
Glemmen videregående skole. Skolen jeg hadde drømt om i et og et halvt år skulle bli virkelighet denne uka.

UKAS MÅLTID:
Det må vel være pizzaen på fredagen? Utenom det så kanskje det blir den kantarell-steinsopp-blandinga?

UKAS TV:
OL. På lørdagen da, selvfølgelig. Sov da håndballjente tok gull da. Og jeg skjemmes! Men så på OL etter at jeg sto opp, så fikk med meg de andre medaljene. Heldigvis. Og avslutningsseremonien i dag.

UKAS DRIKKE:
Rød bonaqua med "forest berries". Haha, den er så sterk, men jeg elsker flaska! Også kjøpte jeg en ny flaske til 15,- på kantina på Glemmen mens jeg hadde en i sekken! Haha!

UKAS VÆR:
I begynnelsen av uka var det mye gråvær, også regn. Men senere i uka ble det mer og mer sol og i dag er det bare sol hele dagen!

UKAS SITAT:
Haha. Helt sikkert "Velkommen til oss!". Hilsen fra rektoren på Glemmen da vi møtte opp på mandagen. Ferske og nye. Som rykende boller.

UKAS SANG:
"If a song could get me you" - Marit Larsen. (Se tidligere blogg).

UKAS BILDE:
img650x367ooo
Avslutningsseremonien fra Beijing. Spektakulært.

UKAS BLOGG:
Huong sin -  www.huong.blogg.no


I dag har det også vært siste OL-dag. Den skriver jeg mer om i morgen kanskje. Eller dagen etter der. Det har i alle fall vært et kinesisk eventyr!DATO: 22.08.2008 / KLOKKESLETT: 19:25

▬KOMMENTARER▬


Juhuu! Første skoleuka på videregående er over. Nå er det bare å slappe av i et par dager. Vel, i dag har jeg ikke vært på skolen, på grunn av oppdrag på barneskoler i byen.
Men jeg skal ikke tenke så mye på skole nå. Bare være glad for at jeg liker meg på Glemmen og gleder meg til en framtid der. Jeg gleder meg!

Jeg skal ikke oppholde dere så veldig mye mer. Slapp av. Orker ikke det på en slik fredag. Skikkelig "slappe av"-fredag. Med TV og pizza. Og Cola, så klart! Mm!

Men i morgen må vi heie fram Norge i finalen, dere! Norge - Russland i OL-finalen! Det skal bli moro! HEIA NORGE!

Jeg tror jeg vil runde av denne slække fredagen med å legge ut den nyeste hiten til Marit Larsen. Er egentlig ikke noe særlig Marit Larsen-interessert, men har totalt forelsket meg i den nye "If a song could me you". Så lett og fin. Rolig også. Tittelen og teksten er veldig enkel og vakker syns jeg. (Sorry for at det ikke er den ordentlige musikkvideoen, men den fant jeg ikke. Men men.)

Perfekt sang for fredagen!

Kos dere i helga!
Det skal jeg.
DATO: 20.08.2008 / KLOKKESLETT: 22:52

▬KOMMENTARER▬


Jeg innrømmer det. Det var/er hardt å begynne på videregående. Jeg savna allerede i går mursteinsveggene på ungdomskolen. Jeg savna den gamle klassen min. De store diskusjonene som fløy veggimellom i klasserommet med kverulanter og lærere. Det var så koselig!
Jeg har faktisk en video av en diskusjon i klasserommet. Den så jeg på i går. Der var temaet: "Blir det mer eller mindre vann om isen smelter?" Haha. Det var så morsomt. Satt med kameraet under pulten, da vet du.

Men så tenkte jeg litt da jeg la meg. Jeg ble litt sur på meg selv. For jeg ble veldig stressa av videregåendestarten, og kanskje litt oppgitt og nervøs for framtida. Men jeg tenkte på den Katrinen som gikk i 10.klasse jobba jo hardt for nettopp dette. Dette var min store drøm. Å komme inn på Glemmen videregående. Og det har jeg klart. Nå må jeg fortsette herifra. Jeg må ha "stå på"-vilje! Men det er ikke så lett tre dager etter en HERLIG ferie! ..

Men dagen i dag har vært bra. Vi var på skolen til klokka to og i de fire første timene satt vi bare og surra på datamaskinen uten lærer. Haha, det er bra! Satt på Paint, jeg. Og jeg skal bare si dere at
PAINT ER GØY!

Faderullan! Nå skulle jeg liksom prøve å laste opp de finfine paintbildene mine til dere, også støtter ikke denne driten formatet. Fillern.

Anyway, etter fire timer med tull hadde vi gym. Det var også gøy, selv om garderobene var kjempeskumle! Mørke, trange og et durende tak! Usj! Gymsalen var OK, kanskje litt liten, men. Og mørk? Helt blått gulv. Det la jeg merke til. Det virket som om gymtimene var MYE bedre planlagt på den skolen her enn den forrige. På ungdomskolen var det mer å kaste ut en ball og springe etter.
Etter gymmen fikk vi dra hjem. En time før tida. Det var bra. Så var det å busse hjem fra Torvbyen. På vei hjem fikk jeg faktisk en brosjyre om at jeg kunne vinne en iPod, så får skjekke i morgen. Hvis det ikke er for sent.

Jeg har bestemt meg for å bare ta en dag av gangen. Ikke tenke stressende framover. Da tror jeg det går sånn noenlunde bra. Og at det kan utvikle seg til et positivt resultat. Kan ikke være sur og gretten over skolen om morgenen nå, vet du.

Det var jo nettopp dette jeg jobba for i 10.klasse. DATO: 19.08.2008 / KLOKKESLETT: 18:49

▬KOMMENTARER▬


I går begynte videregående-livet. Det føltes helt merkelig å sette seg på bussen til Fredrikstad i går. Jeg følte meg litt dum på en måte. Veldig nybegynner.
Bussen kjørte forbi ungdomskolen og den videregående skolen i byen som flest mennesker fra min ungdomskole begynner på. Mange fra den gamle klassen skulle begynne der. Ikke så langt unna. Men jeg skulle helt til Fredrikstad! Egentlig så er ikke det så langt unna. Ikke med bil. Det var ikke det før i alle fall. Men nå var det blitt skoleveien og den er jo så mye lengere enn den gamle. "HJELP! Redd meg!!" tenkte jeg der jeg satt alene og tittet ut av vinduet og så St.Olav (videregående i sentrum) og ungdomskolen. Men nå måtte jeg stå for det jeg hadde valgt.
Da bussen dumpa oss av ved Glemmen var det nesten ingen som visste hvor vi skulle gå inn. Det er jo den største skolen i Østfold og litt av en labyrint! Men vi fant fram - med litt hjelp, selvfølgelig.

I elevsenteret var det mange 1.klassinger. 2. og 3. skulle ikke på skolen før klokka 12.00. Så det.
Rektoren ønska velkommen, det gjorde også elevrådslederen. Det ble også kjørt et par lysbildeshow. Så skulle vi bli delt opp i klasser.
Jeg som har valgt medier og kommunikasjon kom i 1MKC, altså C-klassen. Vi er 15 personer. Mindre enn på ungdomskolen. Der var vi 24-25. Hvis det var en veldig sjelden heldig dag hvor vi var fulltallig, da.
Klassen virker grei, den. Det skal nok gå bra. Men jeg syns det ble veldig mye informasjon på en gang. Men sånn er det vel på videregående.
Den første dagen var sånn passe scary. Det var litt skummelt. Jeg er nervøs for dette med tiden for å stå opp altså.

I dag, altså dag 2 av videregående var litt mer sånn på ordentlig. Om du skjønner. Eller, ikke helt.
Dagen begynte klokka 8.00. Jeg klarte jo selvfølgelig det kunststykket med å forsove meg! Sov til klokka 6.00, enda jeg våkna av vekkeklokka klokka 5.00! Dumme, dumme meg! Men jeg rakk bussen da. Det var ikke noe problem. Jeg vil bare ha litt bedre tid.
Det var stille å gå til Storbyen. Jeg gikk jo før brødrene mine, som også skal på skolen, våkna! Dæven. Det skjer sjelden. Aldri.
Håndballkampen mellom Norge og Sverige hørte jeg på øret mens jeg gikk gjennom Sarpsborgs koselige sentrumsgater en tidlig tirsdags morgen.
Bussen kom og så var det straka riksveien 109 fram til Glemmen. Stille og rolig. Det kan jeg leve med.
Kom til skolen klokka 8.00, spiste skolefrokost i elevsenteret. Den skulle egentlig vært gratis siden vi skulle "teste" den ut. Men jeg måtte betale 15,- for en vannflaske! Arrg!! Det teiteste er at jeg hadde samme i sekken!
Etter frokosten fikk vi mer info på et dataklasserom. Så skulle vi se på skolen. Ut å gå. Jeg må nok gå igjennom den ruta flere ganger for at den skal sitte. Masse ganger og trapper og alt mulig.
Så skulle vi egentlig ha tatt bilde til skolekort, men det ble det ikke noe av. Dermed så dro vi klokka 14.00. Dagen virka endeløs. Men det er sikkert bare på grunn av sommerferien. Vi slutta jo klokka 14.00 i 10.klasse også. Men her begynner vi jo 8.00. Jaja.
Så jeg tok 14.15 bussen fra Torvbyen og hjem. Holdt på å sovne på bussen. Lang dag. Mye nytt.

Man blir sliten av sånt..

Må slappe av før en ny dag gryr. Da er det opp og hopp. Får motivere meg selv til å stå opp tidligere i morgen da. Jeg skal klare det.

Det jeg.


Så spør jeg alle dere førsteklassinger..
- Syns dere det er litt stress å begynne på videregående?DATO: 15.08.2008 / KLOKKESLETT: 18:55

▬KOMMENTARER▬


OG jeg har ikke kjøpt inn noe skolesaker enda!! Ææ, krise!! Jeg har vært i noen butikker. Både i går og overigår. Men jeg finner ikke det jeg vil ha. Det jeg vil ha er: rødt bokbind, rød skriveperm med 5 skilleark, rød skolesekk og rød trykkblyant. Nevnte jeg forresten at rød er min favorittfarge?..
Vel, det er ikke lett for en så kresen person som meg å finne alt dette med en gang. Da jeg var på Storbyen i Sarpsborg sentrum fant jeg ikke mye rødt. Et bokbind var rødt - med bilder fra "Cars"/"Biler" krydra på. Neei, det var ikke helt sånn jeg tenkte på. De hadde ikke engang en rød trykkblyant!
I går gikk turen over grensa til Fredrikstad. Der måtte de vel ha noe rødt? Men neida, utvalget var minimalt. Jeg ble oppgitt. Jeg fant et par røde sekker da, men jeg vet ikke om sekker fra bokhandelen er av beste kvalitet. Tingen er at jeg ikke orker tursekker. Jeg vil ha en mer skolesekk. Ikke villmarkssekk.
Problemet er at det er for mange sjuåringer som skal begynne på skolen. Mange flere sjuåringer enn femtenåringer. Det føles i alle fall slik. Det er jo bare Disney-bokbind i butikkene. Disney-penaler, Diddl-blyanter, Batman-sekker. Jeg blir gal. Det er jo ikke bare tredjeklassinger som skal begynne på skolen?
Men jeg gir meg ikke. Jeg SKAL ha rødt, rødt, rødt. Om jeg så må spraye bøkene røde. Male bøkene selv. Sånn er det hvert eneste år. Men så finner jeg også det perfekte bokbindet hvert år også da. I siste liten.

Det er bare det at i siste liten begynner å nærme seg med stormskritt..

Men så må man ikke glemme at det er FREDAG! Jeg elsker fredager! Det er min favorittdag. Desidert. Men jeg får nok mer fredagsfølelse når hverdagen kommer tilbake. Da er det pizza. Alltid pizza på fredag. Med ketchup og pizzadressing. Ahhm! Det er såå godt! Nammenamme! Og litt snacks! Og Cola - selvfølgelig! Bedre kan det ikke bli! I kveld skal jeg nyte den siste fredagen i sommerferien. Den siste fredagen jeg ikke går på videregående. Det må feires!

Apropos videregående. Jeg fikk brev fra min fremtidige skole i overigår. Der sto det mye fint. Og noen småting jeg ikke helt skjønner. Men det årner'sæ. Det gjør det alltid.
På slutten av brevet står det:
"Glemmen videregående skole, framtidas skole for alle, ønsker deg velkommen til et spennende og lærerikt skoleår!"
Hurra! Jeg gleder meg! Det skal bli spennende å se hva det vil si å være en videregåendeelev..Teksten ovenfor linja skrev jeg i stad. Nå er det litt senere på dagen. Jeg har faktisk vært i butikker i dag også for å lete. Fant faktisk noe også! Hurra! Det som ble kjøpt var en rød kulepenn (fant ikke rød trykkblyant. Arrg!!), skriveperm med 5 skilleark (ett skilleark var rødt, pluss at det var en del med kun ruteark!), blanko (heter det det på ordentlig?). Hm, var ikke noe mer da? Posen ligger nede og gidder ikke å hente den. Haha. Men jeg er fornøyd med handelen. Selv om jeg ble sliten og trøtt etterpå. Er ikke storfan av å gå i butikker, ikke med hele familien, men OK. Det er jo snart skolestart.
Og forresten så bestemte jeg meg for at jeg skal ha helt hvitt bokbind. For da kan jeg kludre på rødt selv. Og den sekken kommer vi tilbake til senere. Håper jeg.

Men i dag er det fredag. Den siste før videregående. Den siste i sommerferien..
Nyt den, alle sammen! Nyt den!
God fredag! God HELG!DATO: 12.08.2008 / KLOKKESLETT: 12:33

▬KOMMENTARER▬


Endelig!
ikeakatalogen09360x430
Det har jeg venta på helt siden jeg så anmeldelsen(!) i VG. Katalogen fikk forresten terningkast 4 der. Og i går kom den også i våres postkasse. Hurra! Jeg ble så glad!

OK, saken er den at jeg virkelig liker å bla i IKEA-katalogen. Hvorfor? Fordi den er så mye mer enn en vanlig interiørkatalog. Du kan liksom lese IKEA-katalogene, i motsetning til Skeidar, eller Bohus hvor det er bildene med tilbudsstjernene som skal legges mest merke til. IKEA forteller oss hva et ordentlig hjem betyr for oss. 
Når jeg leser IKEA's filosofi og ser på de rene bildene, drømmer jeg meg bort. Drømmer om hvordan huset mitt i framtiden vil være. Eget hus, egen verden. Det er så koselig.

Her er et eksempel på tekst fra IKEA-katalogen: 
uten navn
Akk. IKEA er så poetisk. Jeg elsker det.

Vel, dette høres kanskje litt sprøtt ut. Men jeg innrømmer det. Jeg har egentlig noen rare sider av meg selv. Som andre mennesker. Som IKEA-katalogen. IKEA har mye snålt. 

Men jeg liker det!   DATO: 09.08.2008 / KLOKKESLETT: 23:35

▬KOMMENTARER▬


God kveld! Her sitter jeg i sofaen i mitt koselige hjem, med datamaskinen på fanget, fjernkontrollen på min høyre side og TV-en på TV2. Kan det bli bedre??

Vel, jeg er egentlig ganskje fornøyd med dagen. Jeg kom mye lengere enn det jeg trodde jeg ville rekke når det gjelder vaskinga av rommet. Tror jeg vil rekke det før skolestart. Ja, helt sikkert. Og datamaskinboksen min vil bli friskmeldt til tirsdag, da vi kan hente den. Beroligende. Den er ikke død. Og samtidig så fikk jeg med meg alle høydepunktene i OL. Og da kvelden kom sånn cirka klokka 19.00 forvant plutselig hele min lille familie og jeg ble sittende alene hjemme. Greit nok. Jeg liker hjemme alene-kvelder.
Yes!
OK, slike kvelder tar ikke av. Jeg er stor fan av å slappe av, så jeg foretrekker det. Nå står TV-en på TV2 og har nettopp servert meg en amerikansk komedie fra 1999. "10 ting jeg hater ved deg". Grei den.

10thingsihateaboutyou
"Bianca Stratford (Larisa Oleynik) er vakker og populær og føler seg klar til å date gutter.
Faren hennes setter imidlertid foten ned - hun får ikke lov til å gå ut med en gutt før hennes gutte-hatende storesøster Kat (Julia Stiles) har funnet seg en kjæreste" (TV2.no)

Filmen hadde premiere i 2001 og er på 89 minutter. 
terningkast4Terningkast 4 av VG og jeg er enig.

Neida, så nå sitter jeg her, klokka er 23.32 og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå. Er jo egentlig ikke så ofte jeg får sjansen til å være alene hjemme, så dette må jo utnyttes fullt ut! Kan jo ikke legge meg enda.
Jaja, vi får se.
Det er i alle fall betryggende å vite at datamaskinen har det bra hos Elkjøp (ikke PC-doktorn likevel) og at jeg er aujour med rommet.

I morgen kommer en ny, spennende dag!
Ha det topp, og heia Norge!  DATO: 09.08.2008 / KLOKKESLETT: 13:41

▬KOMMENTARER▬


Good morgen! OK, klokka er snart 13.00, men hvem bryr seg om klokka i sommerferien?
Det er noe over 2 uker igjen av sommerferien og jeg begynner å få dårlig tid når det gjelder mine siste prosjekter for sommeren. For 2-3 uker siden begynte jeg å rydde skikkelig på rommet. Nå er det vaskinga som står for tur. Det tar lenger tid enn man kan tro. Lite, rom med masse, masse kriker og kroker. Faktisk. Men jeg har faktisk kommet over halvveis (to eller tre v-er??) og blir nok ferdig før skolestart den 18.august. Men jeg må rappa på.

Datamaskinen min som fikk et alvorlig virus er endelig på vei til doktoren. PC-doktoren faktisk. Jeg håper den blir friskmeldt om en uke for jeg har egentlig ikke noe særlig lyst på en ny sånn maskinboks. For de inneholder bare den nye Vista-versjonen. Og jeg liker aller best XP. Men jaja, dæver'n så dæver'n. Da får jeg bare venne meg til det nye opplegget. Men jeg håper på at den overlever. Håper, håper! 
Som jeg har nevnt så er jeg veldig dårlig på sånne virusgreier. Jeg har ikke peiling på noe navn eller skader eller noe sånt. Men til og med jeg fant ut at vondt ble verre da jeg slo på PC-en og så at det bare var en liten del av skjermbildet som ble vist. Bildet ble vist over hele skjermen, altså det var zooma skikkelig. Skikkelig dårlig også. Fargene var elendige og grafikken var helt på bånnBÅNN!! Huff. Stakkars datamaskinen..
Vi får ønske den god bedring..

Så må jo jeg, som den sportsidioten jeg er, si noe om OL-et som nå befinner seg i Kina. Jeg så på de høydepunktene fra åpningssermonien i går kveld og jeg ble kjempeimponert! Hele seremonien begynte med at 2008 trommeslagere (ikke tilfeldig tall) telte ned fra 60 til 0. Tallene som ble dannet nede på arenaen var lys som kom fra trommene når de ble slått på. Det var sjelden det var under 1000 mennesker på scenen samtidig og alt de gjorde var så UTROLIG synkront! Helt, helt, HELT presist. Jeg må bare skryte.

oly2008ceremony825053r
Jeg fikk endelig vite hva OL-ringene sto for, nemlig alle verdensdelene. Eller verdenshjørnene. Noe sånt. (Foto: Aftenposten.no)


beijingolympicsop825097r
Dette var et av mine favorittinnslag. Ett år tok det å lage denne "jordkloden". Vi så hele verden på den og plutselig ble den lysende gul. Så begynte mange mennesker å løpesveve rundt den. Åå, jeg ville gjerne vært den som kunne løpe rundt den for det så artig ut! (Foto: Aftenposten.no)

 


olympicsopeningo824993r
Det var jo Kina som oppfant rakettene, og det skjules ikke under åpningsfesten akkurat. Fantastisk fyrverkeri. Det ble også skutt opp raketter som forestilte føtter som gikk mot "Fugleredet" og som symboliserte veien til Beijing-OL. Det var så flott og presist! (Foto: Aftenposten.no)

Jeg må innrømme at jeg var en av de som var litt skeptiske til et OL i Kina. Det har jo vært et veldig lukka land i så mange år, ytringsfriheten er ikke på topp og myndighetene veldig strenge. Men da jeg så på OL-seremonien i går så jeg bare 1,3 mrd gjestfrie kinesere som endelig kunne sette Kina i et godt lys. Etter mange, mange års ventetid. Og vi lot oss fascinere. Akkurat som de ville.
Nå er ikke jeg så superinteressert i alle de hundre grenene som skal utøves de neste 14 dager, men jeg må få med meg åssen det går med håndballlaget (tre l-er??) og hvordan det går videre med kvinnelandslaget i fotball. Det blir noen morsomme dager framover for sportsidioter som meg. 

Men så må jeg ikke glemme rommet da. Og skolestart.   
Men det er sant som de sa på TV: 
Idrett er vakkert.

http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/140186
Åpningseremonien på NRK. Trommenedtellinga på begynnelsen anbefales å ses!DATO: 04.08.2008 / KLOKKESLETT: 12:57

▬KOMMENTARER▬


Jeg fikk vite det i går av min far da jeg kom hjem fra Skjeberg. Vi hadde fått virus på datamaskinen. VIRUS! &%€/"#!!! Jeg virkelig hater virus! Saken er den at vi har hatt denne datamaskinen i cirka 6-7 år og har hatt virus hvert år siden da! Og da tuller jeg ikke altså! Hvert eneste år har vi virus! Jeg aner ikke hvorfor, for jeg er egentlig utrolig dårlig på sånne datating. De andre i familien tror meg ikke, men jeg lover. Jeg kan veldig lite om data. Og jeg aner ikke hvor virus kommer fra. Tror det er fra nettsider. Men jeg skjønner ikke fra hvilke(n). Eneste jeg er inne på er bare sånen tørre nyhetsgreier, samt Google og min egen mail. Jeg bruker mer tid på Word og Mine Bilder. Haha.
Sist gang det var virus på dataen fikk vi et anti-virus program av en sånn datamann. Og vi har det enda, men vi skjønner jo ikke bæret av noe som helst. Men jeg har faktisk klart å satt igang en sånn scanner, så vi får se.

I går satt jeg og kopierte opp alle filene mine på CD. DET tok TID! Masse, masse greier som skulle sikres for fremtida. Så nå som alt det verdifulle er trygt, så gir jeg egentlig blaffen i hva som skjer med denne maskinen.
Jegt satt også i gang et sånt scannerprogram i går. Satt det på på kvelden og lot det stå på hele natta! Jeg måtte legge meg med en durende datamaskin under meg, altså. Det var ikke gøy! (Senga mi er nemlig heeelt oppunder taket. Fine senga mi!). Da jeg sto opp i dag sto det at den hadde brukt 755 minutter!! Det er 12 TIMER det!!
Jeg lagra rapporten den hadde gitt meg og trykka på "close". Nå er det over, tenkte jeg. Nå er dataen rensa.
Men neida, 44 internett-virus-sider var oppe og masse, masse små vinduer. Jeg ble skikkelig oppgitt!

Så nå sitter jeg her da, mens virusprogram nummer to scanner. Det er også et vi har fått av en datamann så jeg håper det ikke er noe sånt tullball-program som popper opp hele tida.

Huff. Vi får se hva som skjer.. Det skal ikke vare evig i alle fall!

Og akkurat når jeg skulle begynne på bloggen begynte det å regne. Skikkelig. Helt grå, mørk himmel.
Bedre kan det vel ikke bli?..

Har du noen tips når det gjelder virus?? Jeg har som sagt ikke peiling..

hits