DATO: 01.08.2015 / KLOKKESLETT: 01:04

▬KOMMENTARER▬


Dere! Bloggen har passert 7 leveår, siden opprettelsen 30.juni 2008! Syke. Det begynner å samle seg opp noen år nå i arkivet.. Og jeg merker jo at avstanden til 2008 er blitt større, selv om jeg husker dagen jeg tømte hodet for å finne ut hva jeg skulle med en blogg. (Jeg har ikke funnet det ut enda, sånn fyi). Jeg feirer jo alltid litt sånn bloggbursdag, syns det er litt stas. Arkivet har vokst med enda et år, til tross for at det ikke pøses ut med innlegg like ofte som i begynnelsen. Men det er bare greit for min del. Kan jo ikke forvente det samme mønsteret etter 7 år. Tenk det.. bloggen har vært en liten følgesvenn på sidelinjen helt fra livet mitt som 15-åring, spent og fersk videregående-elev, til en utdannet lærer på 22 år som prøver å legge opp en kurs i dette voksenlivet. Det hadde jeg aldri trodd, den kvelden i 2008.

 

For å feire, så bruker jeg en liste jeg fant på hjartesmil sin blogg. Det er noen forholdsvis greie spørsmål om blogg og mitt forhold til det. Så hva sier vi til å feire bloggens bursdag i skikkelig sommerånd, med litt bilder av deilige Hellas og en sang jeg hørte mye på sommeren 2008 - året da bloggen så dagens lys? Kjør på! 

Bilder: privat, Hellas 2013. // "Ingen sommer uten reggae" - hit fra bloggens fødselsår 2008!

 

Hvor lenge har du blogga? 

Sju syke år. Hold på hatten.

 

Hvordan så bildet ditt av blogger og bloggere ut før du starta selv? 

Hadde egentlig ikke noe særlig bilde av blogg eller bloggere. Jeg leste egentlig ingen blogger på forhånd, ville bare ha mitt eget lille skrivested på nettet. Men jeg var vel innom Ida Wulff sin blogg, og det økte vel lysten til å starte blogg selv. På en eller annen måte.

 

Hva var den første bloggen du forelska deg i? 

Tror ikke jeg har forelska meg i en blogg noen gang, og litt vanskelig å huske "den første". Men jeg husker at Sofsen.com ble en stor favoritt, da hun var aktiv. En blogger som brukte bloggen til ytringer av forskjellig slag, både på humoristisk og seriøs måte. Og så fant jeg litt "utenom det vanlige"-blogger interessante. Bloggere som hadde interesser som kanskje ikke var så mainstream, eller som fulgte en livsstil eller væremåte som var litt annerledes enn det som var mainstream. Ja.. noe sånt. Hipstere før hipstertida? Fant det litt fascinerende i alle fall. 

 

Hva føler du rundt dine første innlegg når du leser de nå? 

Jeg føler en avstand, i og med at det er såpass lenge siden, men samtidig får jeg litt av den samme følelsen som jeg hadde da jeg skrev dem.

 

Av alle blogger du leser, hvor mange prosent er dagboksblogger og hvor mange er nisjeblogger? 

 Vet ikke helt hvor grensa går, for føler grenser flyter lett i bloggsfæren. Og så leser jeg ikke veldig mange blogger. Men de fleste jeg leser handler jo litt om hverdag og litt om ulike temaer om hverandre. Så kanskje 60/40 hverdagsblogg/nisjeblogg? 

 

 Hva syns dine nærmeste om at du blogger? 

Heheh, dette er morsomt. Etter 7 år er det fortsatt ingen av mine nærmeste som har visst eller vet noe om at jeg blogger. Rett og slett fordi det aldri er noe tema jeg tenker over annet enn når jeg sitter ved tastaturet og faktisk gjør det. Har ikke noe behov for å dele det eller bruke energi på å være blogger utenom når jeg .. blogger. 

 

Har du funnet en grense for hvor privat du vil være i bloggen, eller endres den grensa hele tiden?

Jeg kan skrive privat noen ganger. Eller personlig vil jeg heller si. Men jeg har aldri eksponert meg selv noe særlig, så jeg føler ikke jeg har tråkket over noe grense for min egen del. Jeg kan skrive ting som er personlige for meg, men da tenker jeg veldig på hvordan jeg formulerer innlegg. Men svært få vet hvem jeg egentlig er (har jo aldri hatt et detaljert bilde av meg selv), og jeg har jo ikke så mange lesere at det er noen stor fare. 

 

Finnes det ting du aldri blogger om? Hvorfor?

Detaljer om meg selv og folk rundt meg. Fordi jeg liker og ønsker å være litt anonym. Ellers kan jeg skrive om ganske mye så lenge jeg ikke deler så mye privat informasjon. Kan by på meg selv, så lenge det ikke personlig detaljert informasjon, om du skjønner? 

 

Hvor mye blogger du for å få bekreftelse?

Særdeles lite. Jeg vet at mange mener at bloggere gjerne blogger for å få respons, eller blogger for leserne sine. Men der er ikke jeg. Jeg har vært der, for noen år tilbake syns jeg det var kjempegøy å få kommentarer og kommentere tilbake. Jeg fulgte veldig med i bloggverdenen. Men det har jeg lagt fra meg nå. Det tar mer energi enn jeg ønsker å bruke, og jeg er ikke like opptatt av bloggosfæren lenger. Men med det sagt - jeg har blogger jeg følger, og jeg tror jeg vil fortsette med det lenge. Er bare ikke like aktiv som før. Dessuten så har jeg funnet ut at jeg har mye glede av å bare skrive og bygge opp minner og et arkiv jeg kan se tilbake på. Da er faktisk ikke kommentarer og bekreftelse så veldig viktig. Jeg setter stor pris på det der og da, men når jeg ser tilbake så er ikke kommentarer det viktigste, eller det jeg husker best. Kort fortalt så blogger jeg nå mest for min egen del - og det er veldig deilig. 

 

Tror du at du kan bli kjent med en person gjennom å lese bloggen deres?

Ja. Blogg byr jo på et unikt innblikk i en annen persons liv, selv om det ikke er hele livet så klart. Mange byr jo på selv selv i både store og små doser. 

 

Har du truffet folk irl etter å ha kontakt via bloggen?

Nei. Heheh. 

 

Har du noensinne blitt såra av noe som noen har skrevet om deg i kommentarer eller andre blogger?

Nei *bank i bordet*. Men igjen - bloggen er liten og syns ikke veldig. Vet ikke helt hvem som skulle ha glede av å skrive sårende kommentarer eller omtale av en såpass anonym og liten blogger som meg. Fordelen ved å være liten!  

 

Har du selv skrevet noe du angrer på i din egen eller andres blogg?

Neh, tror ikke det. Jeg har ved et noen få anledninger nevnt hvilken videregående skole jeg gikk på, og det er nok noe jeg ikke hadde gjort i dag. Men det er jo ikke noe jeg angrer på i dag, selv om jeg ikke hadde gjort det nå. Ellers ser jeg på gamle innlegg med en tanke om at "sånn var jeg den gang, og sånn var livet", så selv om jeg ikke kjenner meg igjen i innlegg fra år tilbake, så angrer jeg jo ikke. Selv om jeg var yngre, og litt dummere i begynnelsen, så var jeg også mer engasjert i blogging, så det meste av gammelt innhold og innlegg er undeholdningsfaktor i dag. Og jeg kommenterer ikke ting på andres blogger som jeg står i fare for å angre på siden. Da har det vel heller vært en formulering jeg skulle ønske var annerledes, eller at en eller annen mening ikke kom godt nok frem - altså måten jeg har formulert en kommentar på. 

 

Tror du at du fortsatt blogger om to år?

Hah! Aner ikke. Men med de 7 åra som brått har gått, så kan jeg vel ikke si annet enn "vi får se". 

 

Hurra. Måtte det her være starten på 7 nye, herlige og innholdsrike bloggår! (Neida oh lord herregud).
DATO: 23.07.2015 / KLOKKESLETT: 00:23

▬KOMMENTARER▬


Hei! Jeg har flere ideer til innlegg fremover, men har slitt litt med å finne ut hvor og hvordan jeg skal starte opp tråden igjen siden sist. Heldigvis kan man finne litt inspirasjon og hjelp i denneforundelige bloggosfæren, og for en stund siden fant jeg en liste som var ganske grei og enkel. Litt sånn aktuelle "hva skjer i livet nå"-spørsmål. Fant den på diverse blogger, blant annet tine katrines og hjartesmils. 

 

Mot skärgården. (Har fått helt dilla på gamle episoder av "Skärgårdsdoktorn" heh. Skjærgårdslivet altså)

 

Hvor er du nå?

Jeg er på mitt gule rom, hjemme i Sarpsborg. Må venne meg til å legge til Sarpsborg nå, i og med at jeg har fått mitt eget krypinn i Halden også. 

 

Hvordan har du det? 

Det går greit. Lever ikke det mest spennende livet, har hele tiden noen småoppgaver å tenke på og pusle med. Men har litt hjemmeferie i år, og prøver å gjøre noe kjekt ut av det. Føler ikke helt jeg har klart å få den riktige "feriefølelsen", det har nok vært for mye ting jeg har gått rundt og tenkt på og styra med. Men sånne små ting som å dra på båttur, kjenne sola, bade og se familie gjør jo at dagene skiller seg litt fra vanlig hverdag. 

 Alle bilder er private.

Hva var det siste du spiste? 

Tomatsuppe. Det står for ca. 70% av matinntaket jeg har nå om dagen. 

 

Hva gjorde du i går? 

Jeg var på sykkeltur til mine besteforeldre. Og så gikk jeg en tur i eget selskap, før jeg brukte kvelden og nattestimene til å skrive på mine "memoarer fra Berlin", som jeg liker å kalle det. Skriver ned minner jeg har fra turen jeg var på i juni, sånn for å huske det når jeg blir gammel. Og fordi jeg liker å skrive, det er en fin distraksjon fra alt annet. Særlig om natten. 

 

Hva skal du i morgen? 

I morgen sparkes Månefestival-dagene i gang, og jeg skal jobbe som frivillig i båndboden. Så jeg skal være der og sette folk i bånd (heheh), slik at folk kommer på konsert. Og slik blir de neste tre dagene. Ser litt frem til det. Har jobbet i båndboden som frivillig i 3 år nå, og det har liksom alltid vært et lite minne som setter sitt preg på sommeren.

 

Hva var det siste du kjøpte? 

Det var nok pensumbøker. Jeg skal fra høsten av studere engelsk på deltid, nettstudier med NTNU. Kjøpte dem brukt, sparte penger, og fikk dem i posten i dag. Ble positivt overrasket over at de hadde tiltalende utseene, med både rike illustrasjoner, farger på overskrifter og oppgaver etter kapitlene. Det er ikke akkurat noe jeg har vært vant med fra alle de bøkene jeg har jobba med fra lærerutdanninga. Dette lover godt.

 

Hvilket TV-program så du sist? 

Sommeråpent. Er vel forsåvidt det eneste jeg ser regelmessig for tiden. Ser egentlig ikke så mye på TV. 

 

Når er din neste reise?

Gosh, hvem vet. Jeg og en venn har diskutert reise denne sommeren/høsten, men det blir fort dyrt når man er to i steden for en (som jeg har pleid å reise). Har lagt det litt på is enn så lenge. Jeg har egentlig aldri vært en person som må ut og reise, eller se masse nytt. Men etter alle mine reiser i fjor, særlig til Italia som jeg har et litt spesielt og komplisert forhold til, så kjenner jeg litt på det at det er hjemmeferie i år. Jeg har faktisk kjent på smålig fysiske abstinenser de siste par dagene (ja, det går visst an, det føles seriøst ut som en typ avhengighet), og det er nok ikke pga. vanlig "reiselengsel", for jeg har jo aldri dratt til Italia for å være på "feire". Det er litt mer typ... hjemlengsel. Æsj, det er så vanskelig å forklare.. Men hver gang jeg har fått denne følelsen har det endt med at jeg har dratt. Jeg vet det kan skje igjen, og det er på godt og vondt.  

 

Hva har vært det verste med denne uken?

Å vite at jeg har så lite penger. Ensomhetsfølelse/savn. Og at telefonen er på reperasjon. At det generelt har vært mye småting som har tatt fokus, tid og oppmerksomhet, og som har gjort at jeg må hjelpe meg selv å puste litt i blant. 

 

Hva har vært det beste med denne uken? 

Jeg har hatt kontakt med en spesiell venn igjen. Bading, bok og solskinn (endelig, har vært over to år siden sist jeg bada ute. På tide si). Båttur i skjærgården (..skjærgården♥..). Episoder av Skärgårdsdoktorn (igjen.. skjærgård♥). Jeg har fått litt penger, og jeg tror at årets jobb i båndboden på Månefestivalen blir et høydepunkt denne uka. Og som alle andre uker forøvrig - katten min (Mario Milano) heheh. 

Og sånn går no' dagan. Som han sa.


hits