DATO: 22.06.2012 / KLOKKESLETT: 01:26

▬KOMMENTARER▬


 

Akk, sommernettene. Hva hadde vel sommeren vært uten? De deilige fritimene man har for seg selv, når resten av verden sover. Det er da jeg slapper av. Det er den tiden på døgnet jeg liker best på denne tiden av året. Nå som vi er i den lyseste perioden av året så liker jeg å få det med meg. Lyset som senkes når det bikker midnatt og fram til klokka to-halv tre, for deretter å begynne å titte frem igjen, sakte men sikkert. Ikke noe lek i naboens hage, ikke noe sol gjennom vinduet, ikke noe støy og forstyrrelser. Verden sover nå, det er bare meg og mitt  som gjelder.


Foto: meg. // Youtube: "Kaptein Sabeltann Overture" (90's-barne-TV-og-sanger-nostalgidag i dag, skjønner du.)

 

På denne lyse sommernatt får jeg nå selskap og sommerstemning av radioen og P1. Tidligere leste jeg litt tekster jeg selv skrev på samme datoen i fjor, som forøvrig var datoen videregående ble et tilbakelagt stadium. Litt trist å lese egentlig, for jeg kjenner igjen de følelsene og tankene jeg hadde rundt det fortsatt. Jeg var redd og følte meg ikke klar for å hoppe ut i verden. Ikke klar for å gi slipp på det som føltes trygt. 

 

Nå skal jeg fortsette og høre på radio, litt musikk, se litt serie kanskje og kanskjekanskje skrive litt. Eller kanskje jeg skal fortsette det jeg holdt på meg tidligere i dag - å fordype meg i 90-tallets glansdager via musikkens verden. Det er jo alltid like interessant (nevner i fleng perler som denne, og denne, som jeg lett synger med på, og for ikke å glemme denne som jeg fikk får gåsehud av da jeg var yngre fremdeles.)

 

Hmm. Uansett. Nå er i alle fall døgnet snart på sitt mørkeste, men jeg ser fortsatt lysglimt på himmelen. Det er jommen fint. Denne tiden på døgnet gir meg mer sommerstemning enn den lyse, varme formiddagen med liv og røre. Faktisk. Det er koz.

 

Happy Lyseste Døgn-dag/natt! 
DATO: 05.06.2012 / KLOKKESLETT: 18:30

▬KOMMENTARER▬


 

Her i familien har vi ikke hatt noen særlig reisetradisjoner. Denne sommeren har vi heller ikke noen særlige planer. Den mest eksotiske destinasjonen vi har dratt til i løpet av de 8 siste årene er Danmark. Har vært både på Kreta og Rhodos (og Spania, men da var jeg ett år, så minnet er litt knapt), og jeg savner litt følelsen av å være et helt annet sted, i en helt annen kultur.

 

Nå er jeg nitten år og har mer lyst til å oppleve og gjøre ting på en annen måte enn vi har pleid før. Derfor har jeg tittet litt på ulike reisealternativer og drømt meg bort litt. Mens jeg sitter og scroller meg gjennom ulike destinasjoner og reisemåter så merker jeg at det kribler i magen. Så rart, jeg som aldri har vært noe reisemenneske før. Har liksom aldri tenkt på det, men gosh - det er jo en verden av oppdagelser og opplevelser der ute! Og jeg har så mye jeg har lyst til å se, oppleve, prøve, gjøre, smake, smile av, dokumentere, lure på og erfare! Etter Englandsturen med medielinja i fjor fikk jeg øynene opp for de britiske øyene. Skulle gjerne tatt turen dit igjen, kanskje oppleve irsk kultur! Yeah. 

 

Dessverre lever jeg ikke et rikmannsliv, men for tiden har jeg funnet sider om interrail. Det virker kjempespennende og lærerikt. I tillegg er det en type reisemåte som krever litt spontanitet. Litt friere enn mye annet. Jeg husker jeg snakket om interrail på videregående for tre år siden. Nå som jeg har funnet mer informasjon om det, og det kribler i magen, så skal jeg ikke skrinlegge den ideen! 

 

Bildemontasje: Kilde 1, kilde 2, kilde 3, kilde 4. // Youtube: Solomon Vady.

 

For en stund siden søkte jeg om å få være med på oppleve Afrika i 5 uker med lærerutdanninga. Jeg fikk beskjed i dag om at jeg ikke var blant de som fikk dra.  

 

Av en eller annen grunn så følte jeg meg letta. Afrika hadde vært fantastisk å oppleve, hvilken mulighet! 

Men for første gang på lenge klarer jeg å se mer fremover med optimisme. Jeg må bare tørre å satse litt. 

 

Har du dratt noen kule steder verdt å se? Og hvor går din drømmetur? 


hits