DATO: 20.05.2013 / KLOKKESLETT: 18:32

▬KOMMENTARER▬


Det er i eksamensperioder det virkelig kommer frem at jeg er et menneske som lett mister konsentrasjon og fokus. Lett å distrahere er jeg også, og nå i det siste har det vært mange faktorer som har bidratt til nettopp dét. La meg presentere et lite knippe konsentrasjons-tyver og distrasksjoner:


17.mai stjeler mye fokus altså. Jeg elsker 17.mai. Hele Norge festpynter seg og samles om denne feiringa og det er så vakkert! I år var jeg igjen med og tjente landet ved å være musikant. I fjor var jeg jo en sivil på sidelinja, siden jeg var blitt for gammel og hadde slutta i korpset jeg gikk i. Men i år var det tidlig opp til mange oppdrag igjen. Slitsomt, varmt, hektisk, men veldig gøy også. Sånn det skal være!

 

Dagen etter 17.mai var det visst heller ikke noe rom for eksamenslesing: 

gjorde som mange andre og så på Eurovision, da veit dere.. Blir ivrig på meningsutvekslinga. Like postivit innstilt som alltid, ser jeg. 

 

Etter eksamen begynte jeg å lese. Ikke eksamen, men en bok jeg fant kjøkkenet. Det var lillebroren min på 10 år sin. Tro meg, den var mye mer underholdende enn Det nye testamentet og mer lettlest enn etikk-teorier. La meg presentere "En pingles dagbok". OK, det er en bok beregnet for et yngre publikum enn meg, men jeg lot meg fengsle fra første side i boka, bare se: 


jeg kjente meg igjen med én gang. Da måtte jeg bare fortsette og lese. 


.. og jeg skjønte fort at det var noe i denne boka som spilte på min type humor. .. dør av humoren. Men jeg tror ikke jeg skal fortelle til RLE-sensorene at jeg har bytta ut pensumet deres med dette. 

 

RLE-pensumet har mye å konkurrere mot for å vinne min oppmerksomhet for tiden. Jeg er allerede på bok nummer to i serien, men har ikke engang fått begynt på RLE-bøkene (ikke at jeg har noen av dem heller). Uansett. Denne uka har jeg satt som mål å få sett igjennom noen powerpointer fra timer, lest igjennom noe teori fra nettet og mine egne notater. Ikke noe å stresse med, skippertaket tar seg av alt. Som alltid. 

 

Please si at det er noe som opptar deres fokus i disse maitider også?
DATO: 09.05.2013 / KLOKKESLETT: 20:46

▬KOMMENTARER▬


Jeg har visst gjort et forsøk på å pimpe opp bloggen litt igjen, jeg. Det er jo mai, og mai betyr vår, og vår betyr snart sommer, og sommer betyr .. sommer. Så jeg gjorde hele bloggen litt mer "sommerlig." Og hva forbinder jeg med sommer? Lange netter, sjø og måker. There you go. Profilbildet til høyre tok jeg når jeg var på klassetur i London i mars. Fra hotellet. Utsikten fra vinduet som jeg sitter ved var forresten sånn her: 

Soundtracket fra russetiden 2011, i en mer melankolsk versjon. Som passer, i og med at jeg ikke er russ lengre.

 

Det er det smaleste hotellvinduet jeg har sett noen gang, men likevel hadde vi utsikt til både London Eye, Big Ben og Westmister Abbey. Hva gir'u meg, liksom? Her trengte vi ikke å trå utenfor hotelldøra for å oppleve de 3 mest populære attraksjonene engang! Det kule var at jeg hadde senga slik at Big Ben var det siste jeg så før jeg sovna, og det første jeg så når jeg våkna. Ah, tider. 

 

Apropos tider, nå er det snart tid for min første eksamen dette semesteret. Til mandag er det skriftlig eksamen i pedagogikk som står for tur, og jeg kan .. ikke mye. Jeg kan det grunnleggende, men om det blir nok til å fylle flere sider er jeg usikker på. Vi har fått noen refleksjonsspørsmål som vi skal.. reflektere over i forkant. "Hva fremmer problematferd og hva kan forebygge problematferd hos barn og unge innen skolen?"  Det er liksom slike type spørsmål hvor man alltid klarer å tenke ut svar, men vanskelig å vite eksakt hva det er sensorene er ute etter. Uansett, jeg overlever. 

 

Ting som får meg til å smile i mai: 

♫ Eksamensdager, fordi man kan planlegge og disponere dager selv. 

♫ Konserter og spilleoppdrag for alle oss som driver med musikk. 

♫ Eksamen (jeg syns det er litt koselig?) og å få ferdiggjort 2.året på høgskolen for godt. 

♫ Studentrådgiving. Det er fint å få satt ord på ting og reflektert litt over ting i livet, sant. 

♫ Å se russen. De formidler liksom en livsglede få andre klarer. Og det minner meg om min egen bekymringsfrie russetid. 

♫ Gå turer i sola og oppdage nye utforske steder i nærområdet i sola og ha all tid i verden. 

♫ Se film når jeg vil. Eller bare sitte og oppdage eller høre på musikk. 

♫ Være oppe lenge uten å bekymre meg for klokka og å stå opp tidlig dagen etter. 

♫ At verden blir kledd i mer og mer vårlige farger. 

♫ Det er  ..gode tider. Rett og slett!

Hva får deg til å smile for tiden? 
DATO: 05.05.2013 / KLOKKESLETT: 22:23

▬KOMMENTARER▬


Du vet alle de sitatene som florerer på nettet som skal inspirere og motivere? Jeg er stor fan av sånt, og ivrig samler på Pinterest. Det er mange gode sitater som skal prøve å hjelpe oss med å fokusere på de positive tinga i livet, lære oss å ta imot muligheter og utfordringer med åpent og positivt innstillt sinn. Hele trenden er liksom en salig blanding av ord og grafikk i skjønn harmoni, full av inspirasjon om hvordan leve livet. 

 

Men let's face it. Verden spinner ikke rundt weheartit og pinterest hele tiden. Og spesielt ikke på mandager. Eller tirsdager.. eller andre dager hvor man må stå opp tidlig. For det er jo det som er verst er det ikke? Det å stå opp tidlig? Jeg har blitt et utrolig B-menneske dette året, og litt av grunnen er at vi har bare hatt noen få dager i uka hvor vi starter på skolen tidlig, noe som har vært skikkelig herlig. Men så kommer de få dagene hvor vi må opp i sekstiden, og da hater jeg verden. Jeg hater verden, alt og alle. Da hjelper det ikke å ha lest sitater som dette dagen før: 

 

I am determined

to be cheerful

and happy in 

whatever situation

I may find myself.

For I have learned that

the greater

part of our 

misery or 

unhappiness is

determined not

by our

circumstance

but by our 

disputation.

 

 .. for da har jeg ikke sjans til å klare å huske verken selve sitatet eller filosofien bak! Når jeg våkner, kaster meg rundt for å få alarmen til å stoppe, velver meg ut av senga, myser rundt og drar meg nedover trappa.. da blåser jeg i alle de positive sitatene verden, pinterest og weheartit har å by på. Likevel er det et par korte, konsise sitater som alltid har en tendens til å surre oppe i hodet mitt når jeg misliker verden tidlig om morgenen.

Og det er disse to: 

 

 There you go. De eneste sitatene som fungerer for meg en tidlig (mandags)morgen. Eller når livet bare er litt trøblete for en stund. Det varer som regel ikke så lenge, jeg blir blid igjen, alltid. Jeg trenger bare å få ut litt morgenaggressjon så tidlig. Derfra går det oppover. Mitt lille tips til dere nå som en ny uke med nye ukedager venter. Selv har jeg eksamensdager og ingen skole for tiden, så jeg slipper heldigvis disse morgenene nå, haha. Anyways, carpe that fucking diem, alle sammen! 

 

Wow, føler jeg fremsto som tidenes solstråle nå.


hits