DATO: 18.05.2011 / KLOKKESLETT: 20:06

▬KOMMENTARER▬


Marina and the diamonds: oh no!

 

Nei, det skal jeg si dere: russetiden ble så mye bedre enn forventa! Eller, litt bedre enn forventa i alle fall. Mai er travel, det skal sies. I år måtte jeg balansere mellom marsjerende, isspisende musikant om dagen og rødkledd, shufflende russ om kvelden/natten. Og det var.. awsome!

 

For noen år siden klarte jeg knapt å forestille meg selv som russ. Umulig. Jeg var for treg. Ikke den typen. Tenkte bare at: "neh, jeg kommer nok ikke til å feire noe særlig i russetiden.. kanskje ikke være russ engang." Nå kan jeg si, at jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å være russ, feire russetiden og hive meg på.

 

Spenning, spenning, forventninger, planlegging.. plutselig var den kommet. Plutselig satt alle i klassen under pultene! Og så noterte alle ned sine neste knuteplaner, jeg sto og snakka med en gatelykt i fem minutter.. Det var kjentfolk inne i russebilene. Jeg hadde jeg starta en jenkabølge på lokalt russetreff.. og blitt lært opp til å shuffle. Vi sto i skolegården og trua med vanngevær, vi som i mitt årskull. Når jeg kom som enslig russ i musikkorpset på 17.mai kom horden av unger etter meg. Det hele er ... ganske rart. Og litt fint. Og litt morsomt.

 

Første gang jeg hadde på russebuksa offentlig var på russerevyen i slutten av april. Dødskule og ganske spente på det vi hadde i vente. BÆM, 18.mai..

 

Siste gang jeg hadde på russebuksa var i går, nasjonaldagen. Spenningen er roa seg og hvilepuls tilbake (nesten.) Men jeg er fortsatt spent på den tida vi NÅ har i vente.. (og btw, vi er fortsatt dødskule!)

 

Hatt noen fei(r)ende flotte 17.maidager?

(Snasent. Selv VG hadde ikke kommet på den!)
DATO: 03.05.2011 / KLOKKESLETT: 20:54

▬KOMMENTARER▬


Kaizers Orchestra: Psycho under min hatt.

 

Russebukse på,

ut og gå.

"Russekort å få??!"

Deler ut, som russer må.

 

Plutselig gikk jeg i buksene jeg før bare så,

men aldri trodde jeg selv skulle få ha på..

 

 

Så da sitter jeg i dette sekund og feirer min fremtidige frihet og 13-års skolegang med særemne. For jeg henger etter, og det er superkewlt! Også skriver jeg gigaoppgave om Janteloven da, "du skal ikke tro du er noe", det er enda mer superduperkewlt. [ironi; et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel at man sier én ting, men mener noe annet.]

 

Uansett, by the way etc; siden sist har mye handla om.. russetiden og særemnet. Jeg fikk blant annet være med på russerevyøvelser- samt forestilling, og har gjennomført den store russedåpen og fått mitt russenavn. Tøff som jeg er.. Bare jeg får feid vekk det hersens særemnet nå, så skal jeg nok få det veldig fint.

 

Russeknuter som er tatt til nå:

♦ være bøssebærer for kreftforeningen

♦ hederlig omtale i media

♦ sitte under pulten en hel undervisningstime

♦ reise seg hvert 5.minutt og si "skål!" i en undervisningstime

♦ ha sokk på hånda en hel skoledag og all kommunikasjon må foregå gjennom den

♦ ha fingeren i øret en hel undervisningstime

♦ få ti lærere til å signere russebuksa

 

Hallo, må kunne brife litt da, er jo russ bare en gang i året, ikke sant?

 

 

Russ nå, før eller snart?

 


hits