DATO: 29.05.2009 / KLOKKESLETT: 19:58

▬KOMMENTARER▬
Vi var ute idag. Ikke hvor-som-helst heller, jeg følte det som en dampende, eksotisk jungel midt i hjertet av Brasil. Vi kasta oss over blomster i alle mulige farger, samlet de sammen i en gjennomsiktig pose. Hørte på alle lydene rundt oss. Sola varmet hodene våres. Men vi måtte holde det kaldt. Selv om det var vanskelig. Tørsten kunne vi ikke tenke på, var for opptatte av disse nye, ukjente og spennende vekstene og dyrelydene. De var overalt, vi så dem bare ikke. Turte ikke å hoppe inn i nærmeste busk for å undersøke. I frykt for at vi kunne angre. Hjertet trommet av spenning. En annerledes dag ute i jungelen, hvor ofte opplever man slikt? Jeg følte at dette kom til å være en av de få gangene, så jeg måtte være nøye med å få med meg det meste jungelen hadde å by på nå.

Jeg klatret opp i et tre, tenkte jeg kunne se bedre hvor den lille stien førte oss videre derfra. Alt jeg så var greiner. Overalt, i grønnfarger. Klatret ned fra treet og gikk videre. Sola stekte.

Senere den dagen fant vi en flatere gressslette vi kunne sitte på. Jeg la meg ned, pustet ut og tok fram mp3'en. Sola steker fortsatt, men nå var det bare deilig. Nytelse. Vi var flere som lå der. Slappet av etter den lange dagen. Ante fred og ingen fare.

Plutselig, rett utenfor gressletta dukker to, runde, svarte øyne opp. Det hvite hodet stikker opp og vi skjønner at det ikke bare er oss der lengere. Jeg fryser blikket mot det høye sivet et par meter unna. Og i skogholtet..

skolemobil 060
En liten rakker..

Har du vært noe eksotisk sted? Hvilke(t)?
Hvilken skoledag i uka er best og verst?
DATO: 26.05.2009 / KLOKKESLETT: 20:45

▬KOMMENTARER▬


20080512131223
Regn, regn... gå din vei? Why?

Jeg sitter her og hører på radio, mens regnet har stille roet seg ned utenfor vinduet. Himmelen er mørk grå og naboer er ute i både genser og jakke. Snart skal jeg ned og faktisk få med meg litt nyheter på TV. Som en fin avrunding kommer dagens metereolog for å fortelle oss om været som vi kan vente oss i morgen.

"De som vil få det peneste været i Norge blir nok..."

"Fineste været"? Hvem har sagt at det er sol og 30+ som skal være det fineste været? Det er liksom sånn det er, er det ikke? Når folk snakker om "fint vær" mener de selvføligelig sol. Ikke regn. Regn er ikke fint. Regn er mer stygt vær enn fint. Men hva med de som kanskje liker regn? Hva med de som liker å gosse seg og kjenne regndråpene i håret? Kjenne lukten av nyvaksa luft og vått gress? "Hei, jeg liker stygt vær bedre enn fint, jeg". Er regn stygt for de som liker det også? Eller..?

Jeg sier ikke at jeg ikke liker solvær. For all del, sola er herlig og min beste venn, men noe jeg er så ille lei av er folk som klager når det går flere titalls dager med herlig sol også kommer det regn. "Jaja, vi kan jo ikke ha sol hver dag". Det kan vi faktisk ikke. For vi vet jo alle hvor godt regn gjør for jordbruket, de som dyrker maten vi skal spise. Vannets kretsløp er avhengig av regn og det gjør nok litt godt for menneskene også. Og bare tenk på hvordan allting ser ut etter en regnskur. M-mmm. Herlig. Liksom alt er blitt rensa, vaska.

Så over til en liten faktaboks fra
Wikipedia:
"Trafikk fører til økt forurensning i løpet av en vanlig uke, og dette gjør at muligheten for regn øker. I urbane strøk er derfor ofte lørdagen den dagen i uka det regner mest, fordi forurensingsmengden har samlet seg opp i løpet av de fem andre ukedagene. [...] I store byer på østkysten av USA er det 22% større risiko for regn på lørdager enn på mandager"

Så til alle dere som virkelig can't stand the rain. TENK GRØNT!
20090518155612

Skolen i dag: media med Tobler-reklame. Tobler med karamell og rosin, faktisk. Namnam. Den Store Matteprøva, den gikk bedre enn forventa. Fikk skvist ut litt kunnskap, selv om det gikk sakte, jeg ikke hadde spist ordentlig eller drukket. Imponerende. Fin dag. Sen dag. Fin.DATO: 21.05.2009 / KLOKKESLETT: 17:36

▬KOMMENTARER▬


 

Hei, hurra. Det går noen dager mellom hvert innlegg, men det er ingenting å beklage for. Jeg har det fint, jeg.

FINT, ja. Det er bare fornavnet. Sånn bortsett fra mandagen og at jeg i dag har hatt to hyperaktive seksåringer rundt i huset når jeg skulle lese til prøve, så har jeg hatt det helt toppersflotters de siste dagene. 

Fordi:
fredag: jeg får 6- på en norskstil og fordi.. det er fredag! Så klart!
lørdag: jeg får fatt i den minste pc'n jeg noengang har sett. Norge vinner Grand Prix!
søndag: 17.mai! 5 timer med søvn, tidlig opp, sent i seng. Alt i alt; den beste noensinne!
mandag: jeg kom langt med Tobler-reklamekampanjen min. Jeg får en ny (gammel) klarinett fra 70-tallet.  
tirsdag: filming til kinoen i Fredrikstad. Høhø, artig dèt. Matte etter at skolen var slutt, da følte jeg meg flink. 

onsdag, i går
: sjokoladejakt etter Toblerone, freesbe-gym og vått gress. Etter skolen dro tre av oss til Hvaler for å filme kommunestyret som hadde møte. Det skulle nemlig ut på webben. Joda, det høres kjedelig ut, og det er vel også det, men en veldig fin erfaring, syns jeg. Det var veldig morsomt å klippe mellom kameraene, DET var det! Og filme menneskene i salen. Tunnelen på vei hjem var stengt, så joa, drama er det der også. Men jeg var hjemme i titiden. Ny rekord! Jadda, så det var veldig mye morsommere enn sist gang. Koselig også, selv om jeg ikke kunne spise pølser. Heh. 

Så jeg har det fint. Veldig greit. Snart skal jeg sykle til musikken. Vi fikk ikke fri likevel. OK.

17mai 144

17mai 166

17mai 170

17mai 182
17.MAI - Den Beste Noensinne.  Say no more.DATO: 16.05.2009 / KLOKKESLETT: 19:50

▬KOMMENTARER▬


grsdal 035

grsdal 026god
I mangel på bilder.. jeg bada Sæv for noen dager siden. Det MÅTTE dokumenteres!

Jeg har fått kloa i
verdens minste pc mens jeg venter på at Dell skal komme seg avgårde til en proff datamann. Man må jo ha en pc med litt størrelse og fine bilder. Denne er litt mer sånn.. haha, artig å se på. Og ha med. Og holde.

Men nok om mine pc-problemer. I morgen er det, som alle sikkert vet, NORGES GRUNNLOVSDAG!! Johoo, det må feires! Jeg må si jeg blir oppgitt når jeg møter folk som holder en slik samtale som det her: "Jaah, hva skal du på 17.mai, daah?" "neeeih, sove??"..

Vær så snill! Jeg trodde alle var ute og så på barnetog, gikk i bunad og spiste is, jeg. Men det var ikke tilfellet hos et par i klassen min. Please, folkens; gå ut på 17.mai.. ikke bli sittende inne! Feire grunnlovsdagen, feire at vi bor i et så vakkert og flott land som vi gjør! Bli med på folkefesten!

For meg har det aldri vært noe annet alternativ. Jeg har alltid vært med i et barnetog, helt siden jeg ble født. Helt fra barnevogna i Drammen til korpset i Sarpsborg. Det er en herlig opplevelse, selv om vi står opp klokka halv seks. Det er den beste tida på 17.mai, morgentimen. Høytidelig og fin. Mhmmm. Jeg gleder meg! Gjør det du også! Nyt folkene som har pynta seg, nyt musikken, nyt dagen og Norge! Det er lov til å være patriot på den dagen!

.. og vi krysser fingrene for i kveld! Tenk om Norge vinner MGP når klokka er passert midnatt. Tenk å vinne på 17.mai, det hadde vært kult. GOD 17.MAI!

1. Feirer du 17.mai? Hvordan?
2. Vet du hvorfor vi feirer 17.mai?
DATO: 08.05.2009 / KLOKKESLETT: 19:17

▬KOMMENTARER▬Klassens klovn?

Ja vel, så er jeg kanskje ikke så tøff når det kommer til portrettintervjuer.
Kanskje heller ikke så behjelpelig når vi snakker videoforberedelser..

Ja, jeg har fått stryk i gym. Ja, jeg syns gymlærere en en (teit) rase for seg sjøl.
Og jeg vet du ler av meg når jeg beviser mine dårlige engelskkunnskaper når jeg spør om oversettelse av alle mulige ord.

Og kanskje er jeg uheldige med matteprøvene,
at naturfaglæreren vet at jeg ikke har lest til naturfagsprøver er ikke stort bedre.


Ja, kanskje jeg virker totalt useriøs på skolen. En person som ikke tar seg nær av karakterer.. 
Kanskje jeg tar første året på videregående for enkelt.
Kanskje jeg skulle kommet på at naturfag er avsluttende dette året, litt før?


Det er godt folk har flere sider. Jeg skulle ønske jeg ikke var så useriøs på begynnelsen av videregående, og at folk kunne ta meg mer seriøst når jeg faktisk mener alvor. Men nå ler dem bare. For jeg har bygd opp et rykte som sier at de skal le av meg. Jeg er ikke seriøs. Bare dumsnill. Men fra og med denne uka har jeg begynt på noe jeg nå herved vil kalle for "Operasjon; tiendeklassing". Tilbake til tiendeklassestadiet, Katrine. Nå skal du vise hvor flink du er og dra i land de karakteren du faktisk fortjener. For jeg vet at jeg kan bedre. Det beviste jeg for meg selv ifjor.

Skulle bare ønske de andre på skolen visste det.

grsdal 214grsdal 215
Bildet til venstre: sekseren jeg fikk på norskforedrag (uten manus for tida!), og bildet til høyre viser en oversikt over mine siste karakterer. En sekser rett etter eneren, gitt. Jeg er i alle fall god i norsk for tiden!

1. Hvordan oppfatter folk deg? Skulle du ønske at du ble oppfatta litt mer seriøs/useriøst noen ganger?
2. Hvilke fag skulle du ønske du var bedre i?DATO: 05.05.2009 / KLOKKESLETT: 17:00

▬KOMMENTARER▬

Mai.
Korpsmåneden, sa du? Nei da. Det er en herlig måned. Det er fine tider, jeg har det generelt ganske bra. Vi har hatt noen herlige mediadager med.. mediaklassene. Hei, jeg virkelig digga den siste dagen med prisutdeling! Det var bare helt toppersflotters! Skikkelig godt samhold, det er fint og det får vi merke på sånne dager. Jeg kommer ikke helt over den dagen (joda, jeg har det). Slapp skole på dagen, orientering hvor vi rota oss bort i skogen og fant feil poster, den stille stunden før Peppes hvor de fleste var gått hjem imens, bær og sol i gågata, Peppes Pizza, Brygga og awarden. Det var ganske bra opplegg. Awarden varte jo i tre timer! Kom hjem 23.00 eller noe. Lang, men herligherlig dag! Virkelig! Jeg pusler faktisk på en skolefilm som handler om dette halvåret på skolen. Det blir nok bra, tenker jeg. Enda jeg ikke har tatt så mange bilder før nå. Men under mediadagene tok jeg noen. Haha. Det er i alle fall moro å holde på med! 

Oi, det er fint med sola som skinner nå. Vinteren er mørk, det er utrolig hvor mye årstidene forandrer seg her i Norge på den korte tiden. Jeg er kjempeglad for at jeg lever i et land som har så forskjellige og vakre årstider! Hva med deg? 

Av en eller annen grunn gleder jeg meg veldig til sommerferien? Sikkert på grunn av den supre ferien i fjor. Det var en fin sommer, DEN BESTE. Sommer-OL som "alle" fulgte, hyttetur i to uker på verdens fineste hytteplass i Skjeberg, Tunevannet, "Allsang på Grensen", videregående-svar, fjell, rafting, ungdomskoleavslutning.. ah, den var virkelig spesiell den sommeren.
 
1. Hvilken årstid er din favoritt? Hvorfor?
2. Hva liker du best med mai-måneden?

tunevannettur 014

hits