DATO: 28.04.2009 / KLOKKESLETT: 21:09

▬KOMMENTARER▬


i det siste har jeg ikke ant hvorfor jeg blogger i det hele tatt.

"Hvorfor? Hva er liksom vitsen? Dette o' store bloggsamfunnet er jo litt sære greier.."  Og jeg er ikke uenig i de spørsmålene jeg stilte meg selv. Ordet blogg er et teit ord, "bloggsamfunnet" er sært og jeg skal aldri bli kjent for å være "blogger'n Katrine". Aldri i livet.

Men så ser jeg jo også noen positive punkter med denne finurlige trenden. Jeg blir jo bedre i norsk, og i skriving. Håper jeg da, selv om jeg ikke merker det sånn veldig. Også er det jo lærerikt når man følger med på mange gode blogger. Jeg har for eksempel lært at Sør-Trøndelag har vinterferie en uke etter oss. Også har jeg oppdaget at det er et sted i Norge som heter Gausdal. Og det som også er fint er at vi i Norge kan gi uttrykk for våre meninger, også gjennom blogg. Det er vel kanskje derfor blogginga ble innført. Og at blogging er jo mer sosialt enn å skrive for seg selv og bindersen i hjørnet på Word.

Men jeg skal innrømme det; jeg har vært inne på tanken å avslutte blogging og heller bare kommentere blogger jeg leser. Det var derfor jeg valgte å ta en pause. Og etter den pausa har jeg lært at jeg bare skal skrive innlegg når jeg føler for det og har noe å publisere. Jeg har også lært meg å gjøre litt andre ting en blogging og har gjort det enklere å finne fram litt nyttigere ting enn skjermen på datamaskinen. Fint. Jeg er glad.

skole 042

I morgen avsluttes tredagers mediemaratonet.
Tre dager stappet opp med foredrag om alt mulig innen media fra tidlig morgen til sen kveld. Fram og tilbake, stå i matkø, kantina er stengt, bare mediaelever igjen, til Fredrikstad kino, Solo i glassflaske på Verdensspeilet, fra Fredrikstad kino, ventetid på benken i skolegården, pjatt pjatt, lærerikt.. blablabla. I morgen er det prisutdeling for media på skolen. Skikkelig "award" .. gymsalen. Og vi skal ha gym samme dag, wihuu. Men det blir Peppes før det starter, så er sikkert verdt å stikke innom en tur.

Kjempegøy for mediafolket, vet du!      
                                                              Det blir litt VEL mye media for meg..

1. Brus på glass eller i flaske?
2. Hva syns du om selve "bloggsamfunnet"?
DATO: 19.04.2009 / KLOKKESLETT: 18:34

▬KOMMENTARER▬En fin sang til den fine årstiden våren. Fra meg til deg.

Nå vil jeg ha en liten pause fra å skrive innlegg i bloggen. Jeg har ikke skrevet noe siden onsdagen, selv om jeg har hatt mye fritid, men liksom. Jeg har tenkt på det, men ikke gjort noe. Har mye å skrive om, men vet ikke om det er så interessant. Jeg gidder liksom ikke. Jeg vil gjøre noe annet. Men jeg tenkte jeg kunne si ifra til dere først.


OK, noen grunner til at jeg tar det litt med ro nå:

- det er vår og tid skal nytes.
- når jeg kjeder meg kan jeg fylle ut tida med litt skolegreier i steden for å logge inn på blogg.no.
- leke meg mer med Google Earth.
- jeg kan høre mer på kassettene mine.
- jeg liker ikke, og har aldri likt, ordet "blogg".
- aldri skjønt meg på "bloggsamfunnet" heller.
- jeg kan følge enda mer på
Regines blogg.
- ..og mange andres, selvfølgelig.

Kanskje dette vil vare noen dager, kanskje noen uker? Skal i alle fall prøve en uke først. Det skal nok gå, siden jeg ikke er den som blogger 10-12 ganger i uka uansett. Men, jeg kommer til å lese og følge med hele tiden. Tro meg, jeg ser deg. Et lite klapp syns jeg at jeg fortjener likevel. Hallo, NI måneder uten en eneste bloggpause! Det er litt bra, syns jeg.

Har du hatt bloggpause før? Er det vanskelig?
Hva liker du bedre ved våren enn med de andre årstidene?

cimg1640

En fin blomst. Blant mine favoritter. "Forglemmegei".DATO: 15.04.2009 / KLOKKESLETT: 20:40

▬KOMMENTARER▬


Bare for å ta det med bloggdesignherket jeg har hengt meg opp i de siste dagene nå, så bare beklager jeg. Bloggen er visst midtstilt likevel. Skjønner ikke at jeg kan ha sett så utrolig feil, men samma. Nå er den i alle fall på plass, klar og sånn jeg vil ha den. Akkurat nå. Jeg har en lei tendens til å bytte design hele tiden, skal prøve å slutte med det.


En herlig sang jeg fant på vei til skolen. På mp3-en, altså.. Allsangfaktor og greier.

Egentlig så er det ikke en typisk dag å blogge på for meg. Jeg føler liksom ikke helt for det. Men jeg måtte bare vise verden at jeg fikk til midtstilling (eller den fiksa vel egentlig seg selv..). Ellers kan jeg jo nevne at skoledagen min har gått ut på ti minutter idèskissing til bokomslag, tre kvarter med trappefotografi av noen av de mange trappene på skolen, tjue minutter med latter takket være fmylife.com, orientering, kart og kompass i gymtimene og bussing hjem. Apropos orientering. Jeg merka jeg følte meg heldig som har gått på orientering, altså. Trodde jeg ikke kunne stille inn et kompass, men så kunne jeg det likevel. Dæven.. Sola har vært her i dag også, og skolen står fortsatt. Hva skal man klage på?

Forresten, har jeg fortalt hva påsken besto av? Jeg må nesten det, mest for min egen skyld når jeg i ettertid skal ta vare på disse innleggene til minnebruk. Påsken besto av ryggstrekk, msn-samtaler til to på natten, fin tur rundt golfbanen, strandstol på rommet, data ute i skogen med campingstoler, matte fra to til tre på natten, blomsterdekorasjoner med mening og julemiddag, samt et lite, søtt søskenbarn. 

Forresten, til dere som allerede gleder dere til neste ferie. Det er 46 dager igjen. Cirka.
Sånn. Da var jeg ferdig. DATO: 13.04.2009 / KLOKKESLETT: 19:13

▬KOMMENTARER▬


Ooookei, greit. Nå har jeg bytta over til det "nye" stilsettet. Jeg får vel si jeg er greit fornøyd, med tanke på at jeg er ingen god bloggdesigner. Men hei, nå har jeg kommentarfeltet med profilbildene! Halleluja..

MEN; kun ett spørsmål til har jeg. Jeg lurer på hvordan jeg får midtstilt bloggen? Den er jo helt snål. Jeg har limt inn den kodegreia; margin-left; auto & margin-right; auto; -greiene. Men det skjer ingenting som man kan se. Sååe, hvis dere vet det så hadde det vært utrolig fint om dere kunne dele litt designkunnskap med meg. Jeg lover, da er jeg ferdig med designproblemene mine. Lover. For en stund.

Nå er vel påska så godt som snart over. Jeg vil oppsummere påskeferien som en lang, rolig og kontrollert ferie. Lang fordi alt virker mye lengere når man har det
bittelitt vondt. Rolig, fordi jeg måtte ta det med ro. Rolig også fordi vi ikke var på farten. Hjemmepåske, altså. Kontrollert fordi jeg hele tiden hadde lagt en plan for dagen. Ikke at det var så mange planer altså, èn plan per dag eller noe sånt. Her kommer også rolig-greia inn.

I dag har jeg måttet rydde litt før skoleuka braker løs. Kan jo være like greit det når man ikke har noe bedre å finne på hjemme. Og akkurat nå har jeg ikke mye mer påskefantasi igjen, annet enn å kanskje gå en tur etterpå. Kanskje. Sikkert. Jeg skal i alle fall ikke ligge våken til ett, to, tre-tida. Det er egentlig ikke normalt til meg å være, selv i ferien. Men denne ferien måtte jeg holde noen med selskap via msn. Det hørtes litt tragisk ut. Men jaja. Sånn er nå det. Ikke mer!

pske 008
En strandstol på soverommet, så klart.

pske 006
Kvikk Lunsjen er spist opp nå.

1. Vet du hvordan man får midtstilt bloggen?
2. Hva syns vi om at ferien er over?DATO: 12.04.2009 / KLOKKESLETT: 15:09

▬KOMMENTARER▬


Det er skikkelig slitsomt å lese seg opp og ned på HTML-maler. HTML-koder, en salig blanding av bokstaver og tegn som ikke engang finnes på tastaturet! Jeg blir utrolig oppgitt, leter og leser, trykker inn, failer, prøver på nytt, river meg i håret, søker hjelp på andre blogger, piczo-sider til og med. Er HTML-koder lagd for at vanlige dødlige skal skjønne det, eller?

Mitt problem er:
jeg vil ha det kommentarfeltet hvor man kan se på de hyggelige profilbildene, på dette gamle stilsettet (altså, jeg bruker det gamle stilsettet). Går det an, egentlig? Jeg begynner å tvile. Så om du vet det, gjeeerne fortell det til meg. Da hadde jeg blitt glad. Syns det er koselig med profilbilder, jeg. Og særlig nå som jeg har klart å slette malen til linklista som skulle stått på sidemenyen. Så om du har den også så tar jeg imot med et stort takk!

Vær så snill. All I'm asking for.

glommastien 007
Neidaså.. her bor jeg.      Nei da. Dette er et skur ved Sarpsborg jernbanestasjon/tømmelageret.
Så sånn sett så er det ikke langt unna.
DATO: 10.04.2009 / KLOKKESLETT: 17:48

▬KOMMENTARER▬


hstferien 05 ed 005color
En moped på et museum i Ed, Sverige.

hstferien 05 ed 006color
Og radioer fra samme museum.


Klapp for strekken den er snart helt, helt borte! Og i dag har jeg gått min første gåtur siden påskeferien starta, det føltes underbart! Gikk rundt en golfbane som ikke er åpna enda. Rundt golfbanen er det vann, Glomma. Jeg satt på fjellet og så utover, og det var måker på skjærene. Det var stille og koselig. Bare naturlige lyder. Også så jeg en skarv som dykka og kom opp igjen fem meter unna, minst fem meter. Det var fascinerende. Hehe, naturen og nærmiljøets små gleder. Åå, som jeg gleder meg til flere turer! Jeg er glad, sola er glad, det er fredag, jeg har det bra og.. ja, i det hele tatt. Ting er ganske fint etter tunge dager.

Jeg har tenkt til å avslutte den saken om skolen, en gang for alle. På en ordentlig måte. Derfor satte jeg meg for tre dager siden og begynte å skrive. Nå skriver jeg om de to siste dagene på skolen, torsdagen og fredagen før påsken satte inn. Det er min form for terapi - og jeg trengte det. Jeg har kommet til fredagsmorgenen og er på sjette siden. Det er godt å ha skrivegleden tilbake, jeg storkoser meg når jeg skriver, og jeg har til og med sittet med PC-en i senga oppunder taket og skrevet til klokka to på natten. Jeg kobler virkelig av, altså..

Nå skal jeg snart rydde rommet for fredagen. Det blir deilig å fjerne strandstolen som ligger ved siden av pulten, samt "Aloe muscle". Nå skal JEG leve ut livet i påska.

Forresten, jeg liker gamle radioer og gamle biler i artige farger. Sånn for å ha noe sammenheng mellom bildene.

1. Hvilke gamle ting syns du er fine/sjarmerende?
2. Hva gjør du for å sette et endelig punktum for en hendelse som går igjen hos deg?
DATO: 08.04.2009 / KLOKKESLETT: 12:11

▬KOMMENTARER▬


hpim0896
Bildet er fra ifjor, våren 2008. Høysand i Sarpsborg.

Jada, jeg lever til tross for de to forrige innleggene ikke var så koselige å lese. Jeg har funnet ut at det er strekk jeg har fått i ryggen. Så da årnær kroppen det selv. Genialt, sant? Ryggen sørger selv for å bli reparert. Og den er allerede blitt betydelig bedre. Jeg har satt en frist til i morgen eller på fredag. Så nå er jeg myemye gladere og hallo - jeg har ikke våkna om nettene på to dager, nå! Jeg begynner å komme til meg selv igjen. Den riktige Katrine. Haha.

Siden jeg har måttet tatt det litt med ro de siste dagene har jeg også måttet forskyve noen av de planene jeg hadde for påskeferien. Ikke det at jeg husker alle planene, og ikke at de var så store heller, men jeg har tenkt til å sette opp en liste over ting jeg skal gjøre de siste dagene av påskeferien. Når jeg er helt i tipptopp slag! 

Rydde rommet.  
Jeg har sovet på madrass på gulvet, spist mat her, vaksa tastaturet med kniv, gaffel og gulpeklut. Tenker det blir godt med litt shining da, ja. 

Klippe ut avisklipp om skolen.
   
Det må bevares for framtiden. Såpass spesielt er det. På godt og vondt. 

Tegne idèskisser til bokomslag.
  
Fordi det teller mer enn det ferdige resultatet (som jeg snart er ferdig med). 

Ta bilde til bokomslag(?).
  
Som sagt.. SNART ferdig med. Ett bilde gjenstår. 

Drikke brus.  
Har jeg forsåvidt gjort allerede, men påske er brus. Uansett!

Øve på klarinetten.
Må nok det i påska også, ja.

Selge lodd.
   
Når man går sammen med en gammel venn fra ungdomskolen og ler og ler og ler og ler.. da er det klart at jeg har gledet meg til dette. Men siden strekken ikke har tålt latter har jeg måttet latt dette ligge.

Le.
   
Uten å ha det vondt! Gjett om jeg skal le a'!

Nyte siste dagene av påskeferien.   
Ja, jeg sier siste. Nemlig fordi jeg føler at disse dagene med pain har vart litt for lenge.


1. Har du mange planer for påsken?
2. Hjemme- eller borte-påske?
DATO: 06.04.2009 / KLOKKESLETT: 11:43

▬KOMMENTARER▬


 
 


Jeg har tatt meg en pause siden torsdagen. Noe jeg følte at jeg trengte. Jeg trodde egentlig ikke jeg skulle ta denne trusselepisoden på skolen så veldig alvorlig, men jeg har visst tenkt mye på det. På fredagen var det jo samling på skolen, stille og rolig med prat. Det var fint å prate med folk man kjenner og folk som har opplevd det samme, kun mellom fire vegger og ikke gjennom media. Etter å ha hørt om vaktmesteren som fikk panikk, læreren som ble grå i ansiktet og elever som hyperventilerte så skjønte jeg alvoret. Derfor var det fint å avrunde hele uka på fredagen i rolige omstendigheter. NRK var og filma denne dagen også. Jeg er faktisk med på innlslaget 1/4 sekund. I klasserommet og henter tinga, i rød jakke i hjørnet.  
(NRK - dagen derpå)

På fredagen dro jeg til mine besteforelde for å puste ut litt. Sånt trenger man av og til. Noe som ikke er så morsomt er at jeg fikk skikkelig (og da mener jeg SKIKKELIG) vondt ved siden av ryggen på fredagskvelden. Hele helga har gjort vondt og det er sånn fortsatt. Kjempeille. Det er skikkelig pain og jeg klarer så vidt å bøye meg. Føler meg gammel..
Sa jeg at dette er skikkelig PAIN?

Alt i alt har dette påsken hatt en ikke-så-bra start. Jeg har våknet om nettene og kan nesten ikke le på grunn av at ryggen hurts veldig da. Men det er sol. Kanskje jeg skal finne en myk stol og sette meg ute på plattingen etterpå? Tror ikke det blir noen lange løpeturer med den ryggen, altså. (Dæven, der følte jeg meg gammel igjen). Vi får håpe påsken blir bedre etterhvert. Jeg skal ikke ha det sånn her hele uka, altså!

Har ikke sagt det før, så sier det nå:
GOD påskeferie uansett om dere skal ut og farte eller ikke! DATO: 02.04.2009 / KLOKKESLETT: 16:42

▬KOMMENTARER▬


Setter stor pris om du leser alt dette. Det ble ett langt innlegg, men denne dagen vil alltid være husket som en spesiell dag. Rar dag. Skuffende og litt fin. Litt teit også. Sjokkerende.

«Jeg kommer til å drepe så mange som mulig innen de neste 48 timene. Det kommer til å være en massakre og et blodbad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad»..

Klokka er 10.45, jeg går fra naturfagsavdelingen, fornøyd etter å ha blitt ferdig med en prøve, og er nå på vei ned til kantina og ut mot Torvbyen. Jeg forlater skolen og kjøper druer på Coop Mega (de var kjeempegode, kalde og sprø!), og vandret lykkelig bortover gatene i Fredrikstad sentrum.

På cirka samme tid får de første elevene på skolen beskjed om å komme seg ut av skolen og vekk. Politibil kommer og står utenfor skolen. Ryktene kommer, men det sprer seg ikke.


Klokka er lunsjtid, jeg sitter med to andre i kantina og spiser. Glemt matpakke, wuhuu, men spiser på de gode druene pluss litt mat i kantina. Glad over å ha fått mat i dag også. Snart på tide å hente bagen jeg glemte i går, den ligger hos elektrolinja. De to jeg satt sammen med går til sin mattetime. "Finner du fram da? Er det OK t vi går?", "jajaja, bare gå dere!".

Klokka er 11.50 og vi er kommet inn til klasserommet, klare for matte. Starten på et nytt kapittel, jeg har bestemt meg for å følge med fra første stund. Det hele går bra helt til det kommer to personer inn døra opp på klasserommet, to fra klassen. "Det virker veldig seriøst, vi må komme oss ut..". Ingen visste helt hva de snakket om, men så fikk jeg med meg ordet "bombetrussel". Tror jeg. Jeg slang på meg jakka, tok mobilen og mp3-en i lomma og sekken på ryggen. Mattebøkene og bagen jeg henta tidligere ble igjen. Vi kom jo til å få gå inn igjen etter 2 min.. sant?

På vei ut møtte vi en lærer, alt jeg fikk med meg som han sa var: "Kom dere ut, drit i skoene nå!". Jeg kom meg ut, kikket på alle menneskene rundt meg og gikk ut på parkeringsplassen. Satte meg ned og hørte på fin musikk. Sola skinte og livet var ganske herlig. Og litt spennende akkurat nå. Jeg tok ikke dette heelt seriøst. Til tross for alle ryktene som svirret rundt meg. Men da politiet kom og dro fram maskingevær visste jeg ikke helt hva jeg skulle tro. Om det bare var media som filmet så syns jeg de gikk litt vel langt da vi fikk beskjeden: "Kom dere ut av skoleomerådet! Kom dere så langt vekk som dere kan!". Jeg gikk i en stor flokk opp mot parken bak skolen. Filmet på veien, filmen er under.

Jeg møtte de to jeg pratet med i kantina. Noen var nervøse, noen ringte og noen tok det fremdeles ikke seriøst. "Dere får bare dra hjem, og ikke kom tilbake i morgen!" hørte vi seriøse lærere si. Hva?! IKKE skole i morgen? Fredagen er jo den dagen jeg hadde gledet meg aller mest til i løpet av skoleuka. Har jeg gått igjennom alle disse dårlige skoledagene til ingen nytte? Jeg ble skuffa. Mildt sagt skuffa. Det hele var ikke morsomt mer.

Jeg og ei annen gikk hjemover, til tross for at jeg ville drøye litt. Men ho jeg gikk sammen med var såpass nervøs eller småredd så vi bare gikk. En strøm av ungdommer gikk mot bussterminalen, folk må ha trodd det var kjempesalg på Torvbyen. Da jeg satt på bussen gikk ryktene om at en skole i Saprsborg hadde blitt evakuert også, men det står det ingenting om på internettet.

Da jeg kom hjem sjekka jeg internett. Skolen vår var overalt!
NRK, TV2, DB, Aftenposten, VGF-B, SA, skolesiden.. Jeg ble nesten litt sjokkert. Det blir bare eklere og eklere å tenke på hva jeg har vært igjennom når jeg ser på de sidene. Tenk; det har skjedd meg. JEG var der. Det er MEG de snakker om. Nesten. Nå er det kommet fram at trusselen var ment som spøk også. Takk skal du ha, din dust. Så du klarte å få en hele skole evakuert, folk får ikke komme inn og hentet skoene, mobilene, pengene og busskortene. Gått barbent til bussen uten busskort. Ikke fått ringt hjem.
Og jeg har ikke fått vite hvilken karakter jeg ligger på i matte som jeg har ventet på i en uke, takket være en teit trussel. Vel, du klarte det. Du fikk oppmerksomhet, forsider.. fornøyd?

Men jeg  ville ikke gått på noen annen skole - uansett.

Torsdagen som begynte så fint endte opp i full skoleevakuering.


video:skole 002

hits