DATO: 11.03.2016 / KLOKKESLETT: 00:50

▬KOMMENTARER▬


Hei! Kan jeg kalle dette et comeback? Nå har det vært lenge siden jeg har oppdatert noe her, men jeg har virkelig trengt å fokusere på alt annet og jobbe med meg selv det siste året. Det har ikke skjedd all verdens, men likevel mer enn nok. La meg få forenkle oppsummeringa i form av en liten recap-liste, akkompagnert av et deilig, beroligende soundtrack som tilfeldigvis er det jeg skal spille med musikkorpset jeg går i under NM på lørdag: 

 

A Child's Garden of Dreams, 2nd Movement - David Maslanka
Foto: privat. // Napoli da dere! Nedslitt og.. ja. Januar 2016.

 

♫ Jeg tilbragte nyttår og deler av januar i Italia (Roma, Firenze, Verona, med dagsturer innom Napoli, Pisa og Milano). Det var som vanlig litt rart, litt skummelt og litt deilig å være tilbake. Jeg har sikkert nevnt det før, men Italia er et land jeg har et litt komplisert forhold til. Jeg dro alene, og kjørte løpet mer eller mindre alene, med unntak av spontane møter med andre mennesker. 

 

♫ Jeg avslutta jobben som norsklærer for en 9.klasse i slutten av januar, for å fokusere på studiene. Jeg studerer fortsatt engelsk, nettstudie fra NTNU. Emnene i år er "fagskriving og genre" og "litteratur". Skrive-emnet har satt i gang skriveinteressen min igjen, og jeg tror jeg vil skrive mer fremover.  Litteraturemnet er.. ikke helt min greie. Personlig får jeg ikke så mye ut av å lese skjønnlitteratur i en studiesammenheng. Greit på fritid liksom. 

 

♫ En annen grunn til at jeg må fokusere på studier nå, er fordi jeg drar til Spania i april. Der skal jeg studere ved en reiseskole for å forhåpentligvis bli kvalifisert til å jobbe innen reisebransjen. Jeg skal være der i 5 uker, og har ambisjoner om å ta det dønn seriøst og få en jobb etter studieoppholdet. Jeg ser frem til dette, og håper jeg vil engasjere meg mer i dette enn jeg gjorde med lærerstudiet. 

 

♫ Fordi jeg snart drar til Spania har jeg også sagt opp hybelen jeg leier i Halden. Så nå er jeg for det meste tilbake i hjembyen Sarpsborg, og det føles veldig riktig enn så lenge. Det er her jeg har livet nå, og det er her jeg har miljøet jeg er i. Men det skal også bli fint å se hvor neste bosted blir, og da forhåpentligvis i forbindelse med en reisejobb et annet sted sørover i Europa. Ja, jeg er nesten helt sikker på at det blir det. Og det vil med stor sannsynlighet føles mer riktig enn Halden-hybelen noen gang har gjort. 

Foto: privat. // NM i Trondheim 2015. Den frokosten øverst til høyre da!

 

♫ Jeg går fremdeles i musikkorps, og spiller fortsatt klarinett. I helga skal vi delta i NM for janitsjar i øverste divisjon. Jeg gleder meg, dette arrangementet har alltid vært et av de største begivenhetene i året. Man befinner seg liksom i en egen boble sammen med musikkmiljøet, og hele helga er spekket av spenning, glede og nervøsitet. Jeg setter faktisk kursen mot Trondheim (hvor det arrangeres) i natt. Og akkurat dèt gleder jeg meg ikke til. Jeg holder meg våken hele natten og legger i vei kl. 4:00, og ender opp med å sitte på øvelsen fredag kveld dødstrøtt og sliten, og vil mest sannsynlig sovne (som jeg pleier). Menmen, etter den øvelsen er i alle fall det verste over. På lørdag braker det løs med konkurransen. Jeg er fryktelig spent på åssen det vil gå. Det blir nok en bra opplevelse, uansett. På søndag tar jeg tog ned til Sarpsborg igjen, en togtur på 9t. Og tro meg - etter en slik helg er det absolutt verdt det. En rolig togtur hvor man bare slapper av, og ikke stresser med noe hele dagen - deilig! 

 

♫ Annet enn det.. så driver jeg med italiensk. Prøver å lære meg språket slik at jeg kan stille enda sterkere til Spania, og kanskje få en jobb nærmest mulig der jeg vil jobbe. Jeg skriver også mer enn på lenge, og nå jobber jeg med et prosjekt fra forrige Italiatur. Noe slags memoarer, eller reiseskildring. Vet ikke helt hva det skal kalles, men jeg skriver det mest for meg selv. Er blitt livredd for å miste hukommelsen en gang i fremtiden, for da forsvinner også så mange av disse historiene som nesten bare jeg sitter på. Derfor skriver jeg dem ned nå. Og det er litt terapi i hele prosessen. Man får tenkt litt rundt situasjoner og det man har opplevd. 

 

Hei hå, sånn er det. Kjekt å gjøre opp status sånn etter en lang pause.


hits