DATO: 29.03.2013 / KLOKKESLETT: 16:34

▬KOMMENTARER▬


Hei igjen, og god påske! Her er min lille "påskegave" til dere, en film jeg satt sammen etter dagene i London. Var der i midten av mars på skoletur med lærerutdanninga. På programmet sto blant annet sightseeingrunde, musikalen "We will rock you", besøk på London Met University, besøk på lokale skoler i byen og British Museum. I tillegg ble det selvfølgelig tid til utforsking av London med det byen hadde å tilby av liv og røre. 

 

London, London.. hva skal jeg si? Det var en by som tok pusten fra meg.. bokstavelig talt. Det var så mye folk og saker som skjedde hele tiden at jeg måtte hive etter pusten flere ganger. Men likevel fanget byen nysgjerrigheten min, den er så stor og dagene så få at det å utforske hele byen var komplett umulig! Jeg tror ikke jeg ville bodd i London. Vet om mange som går rundt med en drøm om det, men jeg holder meg til vakre, lille, store York i Nord-England for slike ønskedrømmer. Men uansett så har jeg lyst til å dra tilbake til London for å utforske mer! Spennende, pulserende, storby med masse engelsk sjarm! Og slike inntrykk og opplevelser får man ikke hver dag.. i en middels stor by.. i Norge. Jeg trengte det virkelig, trengte virkelig den avkoblinga de dagene ga meg med alle inntrykkene og opplevelsene. Veldig gøy å endelig ha tråkket rundt i London. 

 

Vel, her presenterer jeg det London jeg opplevde - enjoy! 

 

 

Det går an å se den i den kvaliteten som er, men for best kvalitet så anbefaler jeg å trykke på HD. Da linkes du direkte til videoen, men filmen ser mye bedre ut. Så gjør gjerne det. Bruker ikke penger på HD-kamera for ingenting, veit dere..

 

God påske videre!
DATO: 20.03.2013 / KLOKKESLETT: 21:14

▬KOMMENTARER▬


Jeg ble bedt om å skrive 8 sannheter om meg selv, ifølge Siv. Hvor overraskende disse sannhetene skal være vet jeg ikke, heller ikke hvor interessante sannhetene bør være for et ytterst lite publikum.  Men jeg er ikke den som sier nei til en utfordring så here we go:  

 

♣1 Jeg er født i Drammen og har bodd der de sju første leveårene. Etter det har jeg bodd i Sarpsborg, og må si jeg føler Sarpsborg er min hjemby. Har ikke noe særlig forhold til Drammen bortsett fra noe familie som bor der.  ♣2 Jeg har egne "Facebook-normer" som jeg må følge. En av normene er at jeg ikke poster noe på fredager og lørdager, en annen er at om jeg poster noe så helst på en søndag kveld etter 20.00. Jeg poster egentlig statuser sjelden, men før jeg poster har jeg som regel planlagt i lang tid før. Gjerne kladda i Notisblokk-programmet først slik at det ser bra ut (haha.)  ♣3 Jeg må alltid ha på hørselvern når jeg legger meg. Vanen oppsto i 2007 eller noe rundt der pga mye krangling i huset om nettene.  ♣4 Jeg spiller ikke særlig mange spill, og min kompetanse er nærmere lik null innen spillbransen, men jeg er en ivrig Sims-spiller. Det er det jeg vier min spillinteresse på, men til gjengjeld så vier jeg mye tid til akkurat dette haha.  ♣5 Jeg syns det er vanskelig å forholde meg til mennesker, og spesielt se hvor "vennegrensa" går. Jeg er treg på å bli kjent med andre og hvis jeg blir det så har jeg vanskelig for å ha full tillit, være fortrolig og åpen ovenfor noen. Jeg tror dette kommer av at jeg erfarer at folk kommer og går - enten man vil eller ikke. De menneskene som står deg nær, vil etterhvert skli mer og mer ut av livet ditt. Dette er normalt, jeg vet det er normalt. Det er bare det at jeg har innsett.. det faktum at folk går på rundgang. De færreste vil stå deg nær i alle år.  ♣6 Jeg tror jeg har overvunnet min egen flyskrekk litt i løpet av forrige uke! Måtte ta fly ter ganger den uka, og fant ut at jeg gadd å bruke energi på å grue meg til flyturen, når det var så mye annet å glede seg til den uka. På siste turen slappet jeg av og så ut av vinduet nesten hele tiden til og med, det har jeg ikke gjort på noen år! Så deilig å være avslappa på flytur! Håper det vedvarer.  ♣7 Jeg har aldri bytta blogg eller bloggplattform. Har prøvd noen andre plattformer, ja - men ikke flytta over. Til tross for alle gangene jeg har vært lei og ønsket å slutte hele bloggsirkuset så har jeg klart å være tro mot katrinesmind, og det er jeg faktisk stolt over. Det er her jeg har hele arkivet fra 2008 (uten et eneste slettet innlegg!) og det er denne bloggen som er meg. Kunne ikke tenke meg å bytte verken blogg eller plattform.  ♣8 Selv om jeg går på lærerutdanning har jeg ikke gitt opp kampen om å strekke meg etter det jeg har drømt om i alle år - som er mediabransjen. Jeg tror drømmejobben min er å jobbe med radio. Eller å klippe tv/film. Eller være programleder (haha.) Eller noe med lyd, ala lydeffekter til ulike ting eller stemmeskuespill (dubbing, vet du.) Et eller annet skal jeg tørre å sikte mot i alle fall. Jeg har mine planer.
DATO: 10.03.2013 / KLOKKESLETT: 19:45

▬KOMMENTARER▬


"Katrine, hvorfor kaster du ikke de gamle skoa?!" Vel.. det har seg sånn at på to år har jeg skaffet meg tre skopar tilsammen. Og hver av skoparene har sin egen historie. De er ikke glamorøse og eier ikke et snev av glitter eller høye hæler. De har aldri stått i noe walk-in-closet eller tiltrukket seg oppmerksomhet (det var forresten litt løgn. De har det, på sine gamle dager. På grunn av åssen de har sett ut.) Her kommer grunnen til at jeg ikke kaster dem, uansett hvor skitne og hullete de er, skopar for skopar: 

Foto: meg. // Youtube: "Streets of London."

 

#1: Helt siden jeg gikk i førsteklasse på videregående hadde jeg et ønske om å ha slike tøffe conversesko til russetida. De skulle være rød, ingen tvil. Men da jeg begynte i tredjeklasse valgte jeg heller blå, i og med at russebuksa skulle være rød. Rødt mot rødt er litt vel.. rødt. Men skoene ble brukt en stund før russetiden. De ble kjøpt inn rett før Englandstur med mediaklassen. Jeg brukte de første gang i England, i York. Knyttet lissene klokka 8 om morgenen og tok dem ikke av før etter midnatt, slik gikk det dag etter dag. Skoene manøvrerte meg rundt på eventyr i England. Skoene og jeg klatret sammen opp i toppen av den største gotiske katedralen i Nord-Europa og spankulerte gjennom engelske, grønne parker. Senere den våren var det russetid og skoene var på hele dagen da også. De løp rundt på dagen på jakt etter russeknuter, og på kvelden/natten hoppet de opp og ned og rundt omkring på russetreff. Da sommeren kom var de med da jeg gikk igjennom mine siste dager på videregående. Deretter fulgte en lang periode hvor jeg selv var litt for fokusert på fortiden, mens skoene var de som tvang meg til å bevege meg fremover. Jeg begynte på høgskolen og mens hodet og tankene kunne være fraværende og overalt samtidig, så tok skoene meg disiplinert frem og tilbake, frem og tilbake i skolehverdagen. Fortsett fremover, sa de. Moralsk støtte i sko. 

#2: Da vi kom til sommeren igjen (2012) så var det på tide å anskaffe nye sko. Mine følgesvenner hadde blitt slitne og hullete og orket ikke mer. Uten å vie nevneverdig mye oppmerksomhet til årets skosortiment så valgte jeg ganske like sko som de jeg hadde slitt ut. Blå igjen. Disse skoene var starten på en ny og bedre start. Jeg kjøpte de rett før en Englandstur (igjen) og de tok meg rundt i gatene i York (igjen.) Tråkket brostener, asfalt og gress opp og ned. Skoene og jeg sto ved Englands kyst og kjente vinden rive mens vi stirret utover den grå horisonten av Atlanterhavet. Jeg travet meg igjennom en ny høst og vinter og oppturene kom. Selv når jeg skalv litt i bena som vikar før jul, så sto jeg stødig i skoene i klasserommet. Gjennom snøen og vinter banet jeg meg vei. Og det ble vår. Og skoene begynte å få merker og arr, noe femteklassingene begynte å legge merke til i praksis. "Oi! Katrine, du trenger nye sko." sa hun med en streng mine. "Helt riktig. Det trenger jeg virkelig." .. 

#3: .. og nye sko kom. Mitt nyeste skopar i samlingen. Denne gangen slo jeg på stortromma og unna meg de type skoene jeg som 15-åring planla for russetida, nemlig de røde. Nok blått, det er tid for en ny era. Til nå har jeg egentlig bare vandret rundt i nabolaget, til/fra skolen og på konsert med dem. Men snart skal de til London, og det var egentlig derfor de ble kjøpt. Tror det har blitt en ubevisst tradisjon å kjøpe nye sko før jeg drar til England. York 2011: blå sko, York 2012: blå sko, London 2013: røde sko. Lurer på hvilke andre veier disse skoene kommer til å ta meg med til. 

 

Så, dere skjønner det.. jeg kan ikke kaste disse skoene fordi de bærer historier og erfaringer. De har vært med gjennom gode og dårlige tider, kjente steder og nye steder. Merkene, skitten og det opprevne stoffet forteller om deler av mitt liv. Jeg liker dem. Jeg kjøper som regel ikke noe suvernirer for at jeg skal minnes et sted jeg har vært, jeg liker tanken på at skoene jeg alltid har på bærer historien og litt av stedet med seg. Om det så er litt skitt under sålen. Jeg får meg bare ikke til å kaste dem. Jeg vil ikke se de i en søppelkasse. Og ingen skal komme og anklage meg for "bruk og kast" altså! Her skal jeg love deg at jeg kjøper sko bare når det er ytterst nødvendig! Litt hull her og der.. pfft. Jo mer hull, jo mer historie.   

 

Det hjelper ikke hvor mye walk-in-plass skoene har, hvor høye hæler eller hvor mye glitter eller nagler de bærer.

Det hjelper heller ikke hvor utallige mange skopar du har,

hvis ingen av de har noen historie å fortelle.

# Dagens WisdomForShoes, liksom. 

 
DATO: 06.03.2013 / KLOKKESLETT: 18:36

▬KOMMENTARER▬


Det er gode tider, dere! "Hvorfor?" spør du kanskje, og da skal jeg forklare. Det er gode tider på grunn av flere ting, men akkurat nå så må jeg trekke frem grunn #1 som er at jeg snart sitter på fly til London! Og jeg har aldri vært i London (og alle bare: "whaat??"), så jeg gleder meg til å oppdage den byen alle har et forhold til! Har vært 3 ganger i England, men ikke i den mest mainstreame delen, så det var vel på tide.

Foto: meg. Har hatt litt uheldige erfaringer jeg håper jeg har tatt lærdom av, heh. // Youtube: "Adiemus."

 

Det er klassetur for lærerutdanninga og etter det jeg har observert så er det mye interessant på programmet. Vi skal være der fire dager og skal blant annet innom London Met University, British Museum, musikalen "We will rock you", de typiske serveridghetene som Big Ben, Parlament, Tower of London, Trafalgar Square (bra for meg som er ny i byen, ikke sant!), pluss at vi gruppevis skal være på en vanlig skole i London en skoledag for å se hvordan hverdagen på skoler foregår der. Gleder meg til å hive meg rundt og oppleve og erfare så mye på få dager! Tror det er en fin måte å bli kjent med London på! Det jeg derimot ikke ser såå frem til er å prøve å henge med på kollektivtransporten der. ".. også kjøper vi Oyster Card, også tar vi denne tuben og hvis vi ikke tar den så følger vi svart linje når vi skulle tatt rød, men det er flere etasjer med baner og det er kult og sånn og sånn.." og jeg bare: "???? hjelpes!" .. Men det ordner seg nok det også! Skal jo ikke manøvrere meg rundt helt alene heller. 

 

Det som blir interessant er at jeg skal sette kursen rett opp mot Trondheim etter at Londonturen er over. Det vil si, jeg flyr hjem fra London på torsdag, lander på Rygge torsdag kveld, hjem for å bytte koffert og setter meg på bussen til Gardermoen samme natt og tar 7.00-flyet opp til Trondheim. Hei, heftige reisenatt! Skal nemlig være med på NM i janitsjar den fredagen og helga over. Har funnet ut at ganske nøyaktig 12 timer etter at jeg lander med Londonflyet på Rygge så må jeg være klar for øvelse i Trondheim. Jeg skal rekke en del ting på den tiden og det er noen mil å forflytte seg. For et puslespill som skal gå ihop! Men vet du? Jeg tror jeg fikser det også jeg! ..Og jeg gleder meg over at det skjer ting!

 

Visste du forresten at Oslo er den eneste hovedstaden jeg har vært i? Det skal vi få en slutt på nå. London, prepare yourself! 

 

Noen som har tips eller erfaringer angående London? 

 


hits