DATO: 31.03.2009 / KLOKKESLETT: 19:45

▬KOMMENTARER▬


dsc0121color
Flagg, påskekrim og Topp 10 sære serverdigheter.

I går gikk klassen til en bokhandel for å høre på foredrag om bokomslag, siden dette er mediaprosjektet vi har nå for tida. Ganske greit egentlig, og etterpå fikk vi gå rundt og titte. Jeg fant flere bøker som var fine og kjøpte tre. Flaggbok siden jeg liker flagg og kan mange, Topp 10 fordi den er artig og ser morsom ut og den artigste av alle (kanskje ikke på innsiden); Påskekrim i Kvikk Lunsj-drakt. Wohoo! Den MÅTTE jeg ha for utseendets skyld. Er den ikke flott?

Også fant jeg ut at jeg ikke er den eneste som lukter på sidene i bøker. Jeg spurte bokhandlermannen og han sa det var flere som gjorde det. Det var fint, for da kan jeg argumentere med det neste gang noen i klassen påpeker dette. Det var faktisk ganske vanlig.

Mandagen og tirsdagen er så godt som gjennomført, over, historie. Og det er jeg veldig glad for. Fordi disse to dagene er de mest trøblete dagene å komme igjennom i løpet av en uke. Nå skal jeg surfe meg igjennom resten av ukedagene og glede meg til påske og påskeferie. Til fredag skal jeg ha en knallgul genser og gult bånd rundt armen, ha på hvite, tynne ullstrømper og ta med Kvikk Lunsj, samt den fine Påskekrimboka mi. BARE for å markere påskeferien, liksom. Det blir nok en fin dag.

1. Lukter du på sider i bøkene?
2. Hva er den morsomste boka du har lest?
DATO: 29.03.2009 / KLOKKESLETT: 20:00

▬KOMMENTARER▬


Når man har tenkt til å gå hele Glommastien fra Sarpsborg til Fredrikstad og tilbake blir man veldig sliten. Det var det jeg gjorde i dag. Og ikke helt uten fare, da vi kom til Fredrikstad måtte vi gå ned i en skog. Jeg oppførte meg som en skrekkslagen pingle, for jeg var redd det skulle være narkomane og uteliggere der. Noe det ikke var. Og da vi kom til Sarpsborg sentrum kom sivilpolitiet etter oss - likte vi å tro.

Glommastien er tilsammen 28km lang, men vi gikk en kortere versjon. Den er kanksje 9km eller èn mil? Lang nok, vil jeg si. Første gang jeg gikk den var i tiendeklasse med team A og B. Det var også siste før i dag. Bra jeg har god retningssans og er flink på å huske veier. Det er ikke noe problem. Bare å legge i vei!

På veien gikk vi gjennom, under og over mange bruer. Her kommer noen bilder fra turen:

glommastien 017color
under Sarpefossen.

glommastien 013color
fine hus i engelsk stil.

glommastien 022color
gjennom brustålsettet og ned på de fine steinene og vannet.

glommastien 033color
minner meg om England under den industrielle produksjonstiden.

glommastien 039color
 og du har hørt om Borregaard, eller?

glommastien 050color
grafitti is art. Seriøs og fargerik grafitti i alle fall. Her var vi kommet til Fredrikstad.

glommastien 060color
sandesundbrua. Snart i Sarpsborg. Overlevd narkoskogen (som jeg trodde det var). 

glommastien 066color
hjerter ventet på toppen av den bratte og lange brua. FIN grafitti. 

glommastien 074color
og morsom grafitti. 

glommastien 091color
på vei hjem fant jeg kanskje det fineste huset i Sarpsborg. 

En fin, lang og slitsom tur. Da jeg kom hjem satt jeg meg rett ned på nærmeste stol og gledet meg over den gode samvittigheten jeg fikk. Det er godt å gå når man får igjen for strevet. Slik er min trening, mer trenger man ikke. 

Siste uka på skolen står for tur. Kom igjen, jeg vet dere klarer det. Skal bli herlig med påskeferie!

Hvor vil du bo og hvorfor?
Planer for påskeferien?
DATO: 27.03.2009 / KLOKKESLETT: 19:35

▬KOMMENTARER▬


Det er greit nå. Jeg vet jeg alltid var den som elsket deg mest, feiret når du kom i desember og skrev lange stygge kåserier om den "fæle" sommeren og alt det der, men.. NÅ holder det! Vær så snill, jeg orker ikke mer snø. Jeg hadde aldri trodd snøen skulle vise seg igjen, men det gjorde den. Er det mulig etter alle de dagene jeg har sittet lent mot bussvinduet og sett på tørre gater og drømt meg vekk med Grease-musikk på øret.. jeg trodde det var vår. Jeg trodde jeg skulle slippe å dra fram den hullete strømpebuksa igjen. Men du kom tilbake. Håper du forsvinner like fort som du kom. Ikke ta det personlig.

Men nok om dagens mest oppbrukte bloggtema. Over til meg, meg, meg. Jeg har forresten tenkt på noe. Dette med skrifttyper har fascinert meg litt. Hva er grunnen til at den personen har valgt ut akkurat trebuchet ms i størrelsen 10px? Hvorfor jobber vi så lenge med å finne den "perfekte" skrifttypen og hvorfor skal akkurat skrifttypen vi velger til vår blogg være "den perfekte"?

Hvis jeg skal komme med min oppfattelse av de forskjellige typer skrift, så vil jeg si at mine to favorittfonter som tekst i bloggen er tahoma og veranda. Veldig mye brukt. Begrunnelse: når jeg ser tahomaskrift, tenker jeg automatisk at forfatteren av bloggen kan skrivebra. Tahoma er en poetisk, fin og enkel skrift som blir brukt til gjennomtenkte og reflekterende innlegg. Innlegg med ord som går hånd i hånd og danner vakre setninger. Det ligger noe dypt og godt gjennomtenkt bak. Mens veranda er en hverdagsskrift. Den som står bak denne skriver bra og forteller ting på en enkel men fullt brukbar og fin måte. Enkle og ryddige mennesker som gjerne ikke drar de mest poetiske setningene, men legger vekt på å gjøre ting enkelt å forstå. På tredjeplass har jeg trebuchet ms. Dette er den skriften jeg undres mest over. Den er litt stilig og kan gjøre bloggen litt mer personlig. Gjerne hvis man endrer størrelsen. Den kan bli knall, den - bare den brukes riktig.

Som overskrift syns jeg nesten alle typer skrift passer. Men jeg liker aller best de med grotesk skrift og ikke de med seriffer. Seriffer er sånne små streker som times new roman og georgia har. Veranda, tahoma og trebuchet ms har ikke disse 'ekstrastrekene' og kalles derfor "grotesk skrift". Hva jeg kan, altså..

Det er i alle fall slik jeg tenker. Det stemmer jo sikkert ikke til punkt og prikke.

Hvilken skrift bruker du på teksten i din blogg og hvorfor akkurat den?
Er det bare jeg som jobber lenge og legger vekt på å få til 'den perfekte skrifttypen'?

Dessuten lurer jeg litt på om jeg skal begynne med å skrive litt om uka som har gått igjen. Blogger ikke hver dag ser jeg, og det er jo så mye som skjer. Hvorfor ikke skrive ett lite sammendrag på slutten av uka?

DATO: 24.03.2009 / KLOKKESLETT: 16:51

▬KOMMENTARER▬


Etter å ha lest Monica og Jannekakes selvtillitinnlegg (det MÅ være rekord i dobbeltkonsonanter!) så tenkte jeg å ta utfordringen deres som gikk ut på å skrive ett innlegg hvor man skulle få lov til å skryte litt av seg selv. Det skulle egentlig ikke være så vanskelig, for jeg vet jo at det er noe jeg er ganske så god på. Men så kommer det liksom til det her med å fortelle det til andre mennesker. Nå er vel bloggere egentlig ganske vant med å lese innlegg hvor forfatteren skriver om seg selv, på godt og vondt, men liksom å gå inn for å skryte er jo kanskje noe annet? Jeg vet ikke. I alle fall, jeg kan skrive opp tre ting jeg syns jeg er god på.

Jeg er optimist. Har ett avslappa forhold til omgivelser og mennesker rundt, sjelden stressende, har lett for å ta ting som det kommer og prøver å se det positive i nesten enhver situasjon, tror jeg.

Jeg er flink til å skrive. Siden jeg startet med tegneserier og små historier allerede som femåring har jeg fått høre fra familien at jeg kunne blitt forfatter. Skrev historier til meg selv, lillebroren min, satt sammen tekster, tegninger og tegneserier til små hefter og ga bort i gaver. Det var en koselig tid..

Jeg liker å ta bilder av byer og gater på en hverdagslig måte. Hverdagslivet i bildeform syns jeg er fascinerende. Jeg liker å ta bilde av vanlige gater, hus og mennesker. Det er morsomere å ta bilder av vanlige hverdagsting i Oslo enn kun Monolitten, slottet og Karl Johan for eksempel. Da føler jeg at jeg har fått oppleve mer. Problemet mitt er bare at jeg ikke alltid våger å dra frem kameraet og knipse rundt overalt. Men det skal gå en dag.

Det var slettes ikke så lett å skrive dette innlegget som jeg trodde. Det var rart, for jeg trodde det skulle bli mye enklere. Men jeg kom meg igjennom. Men det var nesten så jeg skrev "jeg TROR jeg er flink til å..". Prøvde å unngå det da, og det klarte jeg jo også. Avslutter med ett "hverdagsbilde" jeg tok av Oslo. Tatt på en gangbro ved Frøen trikkestasjon. Teksten på banneren var så fin. 

oslo 074 posterize

1. Hvorfor tror du vi i Norge har det vanskeligere med å skryte av oss selv enn andre land?
2. Fortell meg noe du er flink til!
DATO: 21.03.2009 / KLOKKESLETT: 14:07

▬KOMMENTARER▬


Tjohei! En ny bærbar PC står plassert pent og pyntlig på pulten og alt ser så pent og rent ut rundt. Ikke noen svær skjerm, ikke noen klumpete høytalere, ikke noen lange, teipa ledninger i alle tykkelser, ikke noe stort tastatur. Det hele føles ganske deilig! Nå står alle disse gamle sakene ved siden av meg på gulvet. Klar for verksted - tror jeg. Blir den OK igjen kan broren min få den. Sånn er det, vet du - de yngre i søskenflokken arver. Selv om jeg VET det bare er et tidspørsmål om når neste virusattack vil slå til på den gamle maskinen.

Jeg tenkte jeg kunne ta dra en liten bildeserie om ting som har skjedd siden jeg fikk virus på maskinen, så slipper jeg et kjempeinnlegg. Det ville blitt kjedelig, sant? Bare tørr tekst.

vikersund 043
Vært på skiflyvningsrenn i Vikersund

vikersund 090
Hatt virus

vikersund 085
Funnet ut at skikkelig lange, kvalme ostepops er veldig godt

vikersund 083vikersund 084
Klipt og limt sammen skolens kuleste mattebok

vikersund 091
Snøen har smelta og våren har kommet til Sarpsborg. Lyst og fuglekvitter når jeg står opp, det er herlig, det!

vikersund 081
Vi lager skrekkfilm på skolen. Siden den skal bli filma på en låve i Skjeberg er jeg den som ordner med transport og planlegginga der. Det er liksom mitt felt.

hjemme 006
Og selvfølgelig fått en ny PC! Hurra for stipendpenger! Ser du den "gamle" bak? Den er jo litt stilig, da. Gjort nytta si den

204608
Ikke lenge etter fant jeg webcameraet. Plutselig poppa det opp den ene effekten etter den andre. Jepp, jeg VAR rimelig forvirra akkurat her. Oser nybegynner, sant?

Nå må jeg døtte i meg litt mat før jeg skal dra til den store korpskonkurranse. Selveste Østfoldmesterskapet! Heia Sarpsborg! Nå skal vi gi ALT! Virkelig.

1. Noe spennende du har gjort de siste dagene?
2. Ønsk oss gjerne lykke til før ØM, vi går på scena 15.30 i dag! Yeah.DATO: 17.03.2009 / KLOKKESLETT: 18:21

▬KOMMENTARER▬


Det var en gang da far i huset kom hjem med en stor kasse til familien sin. Barna samlet seg rundt kassa og tittet på bildene utenpå. "Wow, har vi fått oss ny TV?", sa den eldste i søskenflokken. Det skulle vise seg at det slettes ikke var en TV. I den store kassa lå det gjemt det en flunkende, ny og moderne datamaskin! Til hele familien. Hjemmet skulle moderniseres og da gikk familien for å gå rett fra Windows 95 til Windows XP. Moderne, fancy bokstaver. XP.

Den 11 år gamle jenta i familien fikk hovedansvaret for datamaskinen. Skulle passe på den som en fadder på en måte. Få den til å føle seg hjemme. Og dagene gikk med nye oppdagelser på vakre XP. Nye programmer, nye spill.. etterhvert flyttet også Internettet inn i huset. Det hele var ganske magisk. Og dager ble til år.

Nå er det gått åtte år siden første gang jeg så noe jeg trodde var en flatskjerm-TV. Nå er det også nok. Den en gang så moderne XP er blitt sliten i kantene og fått virus nummer.. ja, jeg vet ikke. Alt for mange i alle fall.
Sist gang var ved OL-tider i fjor. Om den overlever denne omgangen på verksted, så får broren min hele kassa med alt tilbehøret. Jeg føler at jeg trenger en litt mer oppdatert datamaskin jeg kan stole på. En bærbar hadde vært fint. Med masse plass. Forandringer og nye ting. Jeg liker sånt. Og våren er jo tid for fornyelse. Forslaget er blitt nøye tenkt igjennom og blitt anerkjent innad i familien - heldigvis. Jeg har jo stipend which means a lot of money! Hurra for det! 

Jeg har badet i sol på vei hjem idag! Det var kjempeherlig! Jeg elsker sola, og nå skal jeg prøve å finne en bok som heter "Sola er en feit gud" på biblioteket. Den kan jeg skrive mer om senere. Den er bra!  Også har jeg vært til nytte på skolen idag! På en tirsdag. Amazing. Brente over en film om fotofordypning på tre dvd-er, lagde menyer på alle tre og mekka sammen et cover til alle dvd-boksene. Sistemann ut av klasserommene til og med. Jeg er flink av og til, se.

Okei, jeg måtte skrive et laaangt innlegg idag, fordi jeg har ikke tilgang til datamaskin for tiden. Kan ikke skrive lange innlegg på den andre datamaskinen og denne her er egentlig ikke min. Så det..

Forresten, NYTT DESIGN. Igjen. Kanskje jeg skal slenge med teksten på headeren? Det får vi se. Hyllest til sola!


1. Er det noen bærbar datamaskin du kan anbefale?
2. Fortell meg noe morsomt eller spennende som jeg kan lese mens jeg sitter med en PC med virus.
 


Mikrofonen på 1:48 er en klassiker, haha. Delen fra 3:19 må høres uansett humør. Smiler bare!DATO: 10.03.2009 / KLOKKESLETT: 21:12

▬KOMMENTARER▬


Jeg fant ut i går at denne uka blir en travel uke. Bare se:

I dag: tannlegetime, New Zealand-prosjekt, filmrapport
onsdag: gym (salsa! NO!), rett til Hvaler og filme et kommunestyremøte
torsdag: "Jakten på nyresteinen" i naturfag (traumertraumer!!), musikkøvelse
fredag: foredrag i engelsktimen
lørdag: til Buskerud hele dagen, hjem på kvelden.
søndag: miniseminar og konsert med korpset en uke før ØM. 

Det er ikke barebare på medialinja. Enten har vi ingen lekser, eller så kommer alle i en svær bunke. Nåja, jeg burde ikke klage. Ikke gjør jeg det heller. Jeg er jo ferdig med filmrapporten, og New Zealand-prosjektet er startet opp! Dette skal bli en FIN uke. Selv om jeg er trøtt.

Bussturen til skolen i dag var litt morsom. Fordi girkassa til bussen ble ødelagt to kilometer fra skolen. "Jeg kommer ikke lenger, jeg" hørte vi fra foran. Så måtte alle ut og vi måtte gå til skolen. To kilometer. Det var glatt, det var kaldt, jeg tryna og jeg kom for sent. Men det gjorde ikke noe. Hei, hva gjør vi vel ikke for litt trim? Dessuten så var ikke læreren på skolen heller. Så vi hadde ikke lærer. Vi gjorde heller INGENTING på skolen i dag. Fra 8.00-14.00. Det var slækt - og slitsomt. Vi skulle egentlig hatt video. Hva vi driver med der kommer jeg tilbake til litt senere, fordi det er litt spesielt og veldig morsomt!

opsund 044DATO: 08.03.2009 / KLOKKESLETT: 20:47

▬KOMMENTARER▬


tusen takkJa, har du også oppdaga den lille, blinkende, røde boksen som står og roper ut til deg på diverse sider som startsiden.no og vg.no? Jeg ble rett og slett litt svett i panna da jeg oppdaga at den lille boksen faktisk forfulgte meg. Den dukket opp på de minste plasser og med stadig nye tall. Jeg fant så ut at disse tallene var de gangene den reklamen hadde dukket opp UTEN at jeg hadde trykket på den. Brydd meg om den. Latt den være.

Den telte meg!

Så fant jeg ut at det var en underskriftskampanje for folk som har fått føle straffer for å sagt sin mening. En underskriftskampanje for ytringsfrihet.

Om jeg fikk dårlig samvittighet? Ja.
Jeg gikk inn på siden og leste de forskjellige menneskene man kunne skrive under for.

En person jeg leste om, hadde kritisert kinesiske myndigheter for å ikke holdt løftene om bedre menneskerettigheter i Kina. Han fikk seks års fengsel, samt husarrest. Og om han ikke nå samarbeider med myndighetene vil han aldri mer få se familien sin. Er ikke det fælt?

Det eneste siden ba om var navnet mitt og e-postadressa. Så enkelt? Jeg skrev ned og sendte inn. Jeg fikk tilbake et "Tusen takk for din signatur! Vi vet at det nytter." Jeg ble glad, letta og fikk en god samvittighet.

Tenk det - så lite skal til for å hjelpe noen. Jeg tapte ingenting på det. Situasjonen er "vinn-vinn". Jeg har til og med huka av på oppdateringer fra Amnesty. Hvorfor ikke?

1.Har du bidratt med din signatur? 
2. Hva syns du om slike små ting vi kan bidra med for å vise vår støtte?
DATO: 06.03.2009 / KLOKKESLETT: 17:40

▬KOMMENTARER▬


austinminicoopersportredflrpolahmorris mini minor 1968 headpola


Eller kanskje ikke. Bare 845. 845 fredager har jeg vært i gjennom i løpet av livet nå. Tenk det. Akkurat denne fredagen er min nummer 845. Det er rart. Sååå mange fredager! Det er jo mange, selv om det ikke er akkurat 10.000.

Kommer jeg til å oppleve det tro? Fredag nummer 10.000? Det er kjempelenge til.

På akkurat min 845.fredag har jeg gjort dette: vært på skolen til 13.00 (matte og engelsk). Vi skal egentlig skrive norskstil hjemme, derfor ble det ikke noen søvnige norsktimer i dag. Vel, jeg får begynne på den - i morgen. Jeg har også brent tunga på kakao. Ny tradisjon i mattetimen. Jeg kjenner det fortsatt altså. Går det ann å brenne smaksløker? .. Og jeg har sett tre episoder av "Landeplage" på nett-tv. Det er et genialt program! Et av de beste!

I helga må jeg prøve å finne frimerker, skrive norskstil og lese om New Zealand. Sistnevnte engelskfremføring til neste uke. I dag satt jeg nemlig i de tre timene og så på AFV-filmer på youtube. "Ting som gjør deg glad kan ikke skade"? Er det ikke det de sier i Yade-reklamen? Yade er forresten kjempegodt. Mmmm.

1. Hvilket nummer i rekka di havner denne fredagen?
Klikk.
2. Skal du benytte deg av Mammutsalget?
DATO: 04.03.2009 / KLOKKESLETT: 18:23

▬KOMMENTARER▬


I løpet av to dager har det skjedd en del. Snart er det tid for konkurranse med korpset. Jeg gleder meg masse, for vi får til sangene ganske så bra nå. Skikkelig trøkk. Skal bli spennende å se hvor vi havner på resultatlista i år, selv om det bare er tre korps med i andredivisjon. Konkurransen er 21.mars og er for hele Østfold. Liksom Østfoldkonkurranse. Best i Østfold, det er det som gjelder.

På skolen har videogruppa mi (bestående av fire personer) fått i oppdrag å lage tre filmer til en holdningskampanje på Fredrikstad kino. Miljøvennlige filmer som skal få folk til å huske på miljøet vårt og hvordan vi vil ha det. Vi kjører humor, hehe. Problemet var at vi egentlig ikke har mer av disse fagene igjen på skolen, så det ble to timer med laang ueniget innad i gruppa. "Har vi tid til dette på fritida?" To ja - to nei.  To mot to - det funker ikke det, vet du..  Derfor ble det til at det gikk en hel time hvor alle bare gjorde ingenting og det hele kjølna litt ned. Heldigvis blir det mer av de fagene likevel. Annhver uke. Phu! Kjempetøft!

Japansk krigstegnefilm, ja. Det så vi på i dag, i medieteori. Etter å ha lekt oss i InDesign og Photoshop med reklameplakater for røde solbriller. Og etter to timer med innebandygym. Mens en i klassen ble tatt av lærere pga. et medbragt hasjbilde, samt en hasj t-skjorte, så vi på den filmen. Japansk krigsanimert film fra andre verdenskrig. Tragisk. Dyster. Jeg hadde vondt i hele meg. Fordi jeg satt ikke ordentlig. Filmen het "Grave of the fireflies". Noen som har sett den?

Med andre ord; alt er ved det normale her i Østfold. Helt tipp topp! Og du?

1. Hva skal du gjøre med bloggen når du slutter å blogge?
2. Hvilken film er den mest dystre/tragiske du har sett?

DATO: 01.03.2009 / KLOKKESLETT: 21:37

▬KOMMENTARER▬


Det er nøyaktig en uke siden vinterferien min tok slutt. Kanskje du har avslutta din i kveld? Eller begynner i morgen? Rart det der, altså. Vinterferien varierer over hele landet. Men jeg syns det passa perfekt med vinterferie for en uke siden, jeg. Ganske så greit å komme tilbake til skolen også.

Her kommer den tredje og siste episoden av vinterferieserien min. Denne gangen dreier det seg om Trondheim. En av Norges koseligste byer. Jeg har ikke vært i alle, men akkurat det der er jeg nesten helt sikker på! Nyt filmen.
Episode 1  -  episode 2

Jeg filma jo ikke ALT som skjedde, av forskjellige årsaker. Noe jeg kan nevne er blant annet den herlige maten; pizza, tomatsuppe pluss makaroni, knekkebrød med majones og steinharde brødskiver! Pyrotekniske kunster; mikroen tok fyr på lørdagskvelden (sånn ordentlig - flammene kom ut av døra) og røykvarslerne gikk to ganger i løpet av kvelden. Beinharde turer; i alle bakkene i Stjørdal (som østfoldlending er jeg ikke vant til sånt..). Brettspill; Ludo og scrabble. Jeg er god, tapte ikke en gang. Vant ikke heller. Sene kvelder; bortimot halv ett hver kveld. CD-musikk; 9 cd-er ble handlet inn. I alle forskjellige sjangre. Jeg tuller ikke!

I dag har korpset hatt seminar. Fem timer med øving. Veldig slitsomt, men utrolig gøy. Begynner å bli kjempebra til konkurranse! Østfoldmesterskap, skjønner du. Det er veldig kult!
I morgen skal jeg planlegge en plakat. En plakat som skal ha som mål å selge en solbrille- og capskolleksjon. Yeah. Wish me luck.

Å å! I dag er det forresten 1.mars! You know what that means? Det er cirka bare EN MÅNED til jeg skal ta av reguleringa! Hurrahurra!

1. Hva syns du om serien? Grei til å være den første?
2. Har du hatt regulering noen gang, eller har du?

hits