DATO: 24.02.2013 / KLOKKESLETT: 17:12

▬KOMMENTARER▬


Hvilken herlig dag! Sola skinner, snøen smelter og asfalten kommer til syne igjen. Jeg virkelig elsker denne tiden av året - overgangen fra vinter til vår. Ting går virkelig rette veien, opp og frem og jeg smiler mer enn før. Likeve ga gårsdagen(natten) meg et wake up-call. Jeg hadde det egentlig ganske bra, hadde sett en film som fikk meg til å smile, men etter at den var ferdig fikk jeg plutselig en sterk følelse av misnøye og sinne. Det gnagde i meg og jeg ble så rastløs at jeg måtte hive meg ut av senga og åpne alle vinduer på fullt og stå i vindusåpningen og kjenne kulde. Der sto jeg og bare stirra ut i en svart natt og tenkte for meg selv. "Jeg er dritt lei. Jeg er dritt lei av å bo her. Dritt lei av hele dette livet hjemme." Oppgitt, sliten og iskald gikk jeg tilbake til senga. Jeg hadde fått roet meg ned. Misnøyen nådde et endelig vendepunkt, nå skulle ting gå bedre. Jeg sovna. 

Kilde 1, kilde 2. // "California dreaming"

 

Hendelsen fra i natt kom ikke som noe overraskelse. Jeg hadde venta på det. Slik kan det gå når man samler for mye misnøye inni seg gjennom flere år. Slik kan det gå når man bor i et hus som har slutta å kommunisere med hverandre. Jeg anser ikke meg selv som et familiemenneske lenger. Orker ikke. Jeg er tjue år og bor hjemme fordi det sparer meg for en hel masse lån. Men så fort jeg er ferdig på lærerutdanninga skal jeg ut og få den avstanden jeg trenger. I mens må jeg lære meg to choose my battles wisely

 

I dag tok jeg fram en bok som skal hjelpe meg på veien. Som skal få meg til å klare å sette ting i system, lære meg å fokusere på de rette tingene. Jeg har endelig satt meg et mål etter lærerutdanninga og det hjelper voldsomt på både humøret, motivasjon og inspirasjon til å gjøre det bra her og nå. Jeg trives på skolen og ser frem til alt som skal skje framover (deriblant en Londontur om et par uker!) Nå som det er så mye positivt som tar mer og mer plass i livet mitt igjen, så nekter jeg å la så mye energi gå med til tull og mas her hjemme. Jeg skal rydde opp i tankemønsteret, bruke mindre energi på negative ting og heller fokusere på det positive. Jobbe mer med meg selv, tenke mer på hva jeg vil fremover. 

 

Så det er mitt prosjekt. Min vårrengjøring skal skje i hodet. Hva er det jeg vil ha ut av denne våren? Og hvordan skal jeg jobbe framover for å få det til? Og hvordan bygge videre på det som er positivt nå? Vel, som nevnt. Først skal jeg lese en bok som skal hjelpe meg med å fokusere på meg selv og det positive i hverdagen, og la det negative som har tatt så  mye energi til nå, få ligge. Ingen vits i å bruke tid på ting som ikke er verdt min tid. Jeg har så mye som gjør meg lykkelig nå! Jeg vet, av erfaring, at det å jobbe med seg selv gir resultater! 

 

Det er viktig å fokusere litt på seg selv en gang iblant. Tross alt, du er jo den viktigste i ditt eget liv! Jeg håper jeg kan finne inspirasjon og motivasjon til å dele litt av nettopp sånt her! Men just nu så skal jeg finne inspirasjon til å skrive ferdig førsteutkast på en deleksamen i pedagogikk som skal leveres i kveld.  Og så skal jeg finne motivasjon til å holde meg våken hele natten for å se Oscarutdeling. Fordi det blir gøy! 
DATO: 09.02.2013 / KLOKKESLETT: 19:58

▬KOMMENTARER▬


Igjen har jeg tilbakelagt en praksisperiode på tre uker. 2 av 2 perioder ved barneskolen er ferdiggjort - check! Det er interessant å tenke på hvor skeptisk jeg var i forkant av møtet med barneskolen, men det skulle vise seg at returen til barneskoleverdenen ble en veldig positiv opplevelse og en god erfaring! Det var litt rart å ha siste dagen i går med elevene vi har fått bli kjent med, samtidig som det er fint med alt som er gjort unna. 

 

"True Colours" - Ane Brun.


Etter totalt 12 uker praksis, 6 på barneskole + 6 på ungdomsskole, så har det selvfølgelig vært to veldig forskjellige opplevelser. Felles er at de begge har vært positive med mye og ganske ulikt innhold. Mens ungdomsskoleelevne har minnet oss om hvordan det barske livet på ungdomsskolen var (og takk for at vi ikke er der lengre..) så har barneskoleelevene gjort det samme ved å ta oss tilbake til universet hvor alt lukta litt mer visklær, trykte lærebøker, grove arbeidsbokark og blyanter, hvor møtet med Tines skolemelk ga nostalgi og blokkfløyta var like aktuell.

 

Det handlet om å prøve å forenkle sine egen automatiserte tankegang når elever spør om brøk i mattetimer. Og å forklare begreper vi selv tar som en selvfølge å skjønne. Det handlet om å komme på elevenes nivå, så jeg satt ofte på knærne hver gang jeg hjalp noen i klasserommet. Det handlet om å vise at man var der, og at man var villig til å delta selv også, enten det var ballspill i friminuttet eller dansing til One Direction i musikktimen. Det handlet om å sette tydelige grenser for når det var tid for lek og ikke. Det handlet om å vise engasjement når elever fikk til, og å hjelpe dem med å se løsninger og muligheter når noe var vrient. Det handlet om å være et fellesskap, å vise at man kan lære av hverandre, tenke sammen og få frem de ulike elevenes sterke sider. Et samspill i timen. At det å lære noe kunne by på variasjon,engasjement og lure tanker. 

Foto: meg. Kort som vi fikk av noen elever siste dagen i praksis. Superkoselig! Må jo bare smile.

 

Det handlet også om å vise at man bryr seg. At man viser at man spiller på lag med elevene, også når det har oppstått en liten konflikt eller hendelse. Det handler også om å ta seg tid når noen gråter. Tid til å høre på det elevene har og si, tid til å snakke med dem og tid til å la dem få bearbeide litt. Det går som oftest fort over og på en-to-tre så er samspillet tilbake igjen. Yngre elever er ofte greie sånn sett. 

 

Jeg gikk fra et stadie hvor jeg ikke visste hvordan jeg skulle kommunisere med 10/11-åringer, til å mestre det på god måte. Jeg følte meg litt priviligert når elevene delte av seg selv og sine historier. Og jeg lo veldig mye i praksis. Både med elevene og medstudentene. Nå er jeg fornøyd og ser optimistisk fremover på det som skal skje videre. Høgskole og London-tur med klassen next! Og så er jo våren like rundt hjørnet! Good times!


hits