DATO: 28.02.2009 / KLOKKESLETT: 18:21

▬KOMMENTARER▬


Heisann! Jeg skal nå ramse opp spørsmålene jeg fikk inn til Sims byliv-konkurransen. Det var ikke flust med spørsmål, men det er greit. Jeg forventet ikke det heller. Uansett, noen skal få sims-pakka. Om jeg så må hive den etter folket.

Kristin Hustad (ikke deltakende):
Hvor mange søsken har du? Jeg har 2 stk. To brødre.
Hva er favorittgjenstanden din? Hmm.. kanskje TV-en? Eller nei. Sauen på penalet. Lykkesauen!

Fredrikke Dorothea Bolette:
Hva mener du er viktigst? Den var skikkelig vanskelig. Men så kom jeg plutselig på et svar jeg syntes hørtes fornuftig ut; kanskje å ha det bra med seg selv? Å ha litt selvtillit og selvrespekt. Det er jo veldig viktig og fint å ha. Også sola. Sola er jo viktigst av alt. Egentlig.
Hvis du måtte velge mellom å være blind eller døv, hva ville du valgt og hvorfor? Jeg er et veldig musikkmenneske, men likevel kanskje døv? Tenk å gå rundt i et evig mørke, liksom. Samtidig er det litt kjedelig å ikke kunne høre musikk også da. Vakre toner. Tror jeg. Men jeg velger døv. På grunn av at jeg elsker å se på alle menneskene og fargene!
Hva er det mest irriterende du vet? Akkurat nå, for å være litt slem, er det minstebroren min når han er helt hyper og i ertehumør klokka ti på lørdagskvelden. DET er slitsomt, jeg lover. Også å høre folk som liksom tygger gulrøtter "diskret". Det er fælt. Men jeg gjør det sikkert selv også, siden jeg elsker gulrøtter. Bare synd det setter seg i reguleringa..
Hva ville du absolutt ikke gjort for penger? Det er nok mye. Som for eksempel å drept en person. Det er ikke særlig herlig. Gått en hel dag som nudist hadde jeg nok heller ikke gjort. 
Hva er det fineste navnet du vet? Jeg har ikke akkurat noen favorittnavn, men jeg liker veldig godt mitt eget. Så egoistisk må jeg nesten være. Også finnes det jo så mange måter å skrive Katrine på, så det er jo bare å velge etter smak og behag! Av guttenavn er det kaanskje Sebastian eller Simon? Veldig fine navn, men jeg har som sagt ikke noen klare favoritter.
Hva er det flaueste du har opplevd? Uffameida. Hm, nå er jeg ganske så god på å fortrenge sånt, men jeg skal se hva jeg kan svare. Jeg tror ikke jeg kommer på det aller flaueste, men det å ha buksesmekken åpen en hel dag er ikke særlig kult. Det skjedde på torsdag og jeg fikk vite det på musikkøvelse. Da føler jeg meg ikke så innmarri høy i hatten. En hel dag, liksom.. uff.
Har du noen gang vært vitne til en forbrytelse? Hvis å snike i køen er en forbrytelse, så ja. Mange ganger. Men det teller kanskje ikke? Jeg tror egentlig ikke det, men jeg har kanskje deltatt i en forbrytelse selv. Stjeling er jo ikke lov. Da jeg var mindre stjal jeg i en butikk. Men det vet du jo fra før. Også har jeg "stjålet" masse ting fra skolene jeg har gått på igjennom ti og ett halvt år.
Hva er favorittfargen din og hvorfor? Favorittfargen min er rød. Det har det vært hele tiden. Før gikk jeg nesten bare i røde klær. Det gikk moren min på nervene. Grunnen er fordi rød er en utrolig sterk farge. Den er kraftig og symboliserer makt tror jeg. Rødt er den viktigste fargen i menneskenes kultur og vekker oppmerksomhet. Den kan stå for varme, nærhet, kjærlighet og positivitet, men også aggressivitet, sinne og krig. Noe mange forbinder med rødt er også kommunismen. Uten at det er grunnen til at det er min favorittfarge.
Hva er det særeste du kan tenke deg? Sært er et ord jeg fortsatt ikke har blitt helt klok på. Den var egentlig litt vanskelig. Men skikkelig rutete, breie golfbukser er litt sært. Sånne historier fra Rorbuer som norlendinger ler seg skakk er litt sært, og uttryket "man kan skyte av seg selv på blogg uten å virke selvopptatt" er et  sært. uttrykk. Tror jeg. Kanksje jeg ikke vet 100% hva ordet betyr.
Hvorfor vil du si at du er en god blogger? Nesj, hva skal jeg si? I Norge er det jo litt fyfy å gå ut og skryte av seg selv, men på blogg går visst det ann som nevnt i forrige svar. Jeg prøver i alle fall å skrive grammatisk riktig, legge ut litt OK bilder, få et greit og vårlig design og nå har jeg til og med lagt meg på videobølgen! Er ikke det bra da, så vet ikke jeg.

Cathrine
Er dette det beste spørsmålet? Vel, et ganske meningsløst spørsmål var det i alle fall. Høhø..
Hvis ikke, er dette? Veldig likt det forrige i alle fall..
Hva er det beste spørsmålet du har fått? Det står nederst i innlegget, sjekk der.

Silje
Hvem ville du gitt penger til på gata? En prostituert eller en narkoman? Den har jeg tenkt litt på, og tror jeg ville gitt pengene til en narkoman. Jeg tror liksom at prostituerte får høyere pengesummer når de først får noe, enn narkomane. Hadde den narkomane stått med en avis for å selge, så hadde det i alle fall ikke vært noen tvil. Jeg går for narkomane.
Hva er det beste du vet med å være alene? Å føle roen rundt meg. Å kunne slå på akkurat de lydene jeg vil skal være der. Å slippe mennesker for en liten stund. Å bare tenke på meg selv. Mhm.

Sofie
Hva tror du skjer når du dør, og er du redd for å dø? Ja, jeg er redd for å dø. Men jeg tenker ikke særlig over det. Men jeg vil jo ikke tenke på at livet en dag skal ta slutt når jeg har det så fint som jeg har det nå. Det er ikke noe moro. Jeg tror kanskje litt på at vi blir født på nytt en gang i fremtiden. Liksom, å bare ligge i jorda i all evighet høres veldig ensomt og meningsløst ut. Det håper jeg virkelig ikke. Om vi ikke blir født på nytt tror jeg kanskje vi fortsetter å "leve" på en måte ett annet sted. Himmelen, kanksje? Hvem vet?
Er du redd for at det skal bli krig? Jeg tror ikke det vil bli krig i Norge i den forstand, men det var en stund jeg var litt redd for at Mullah Krekar skulle ringe til kompisene i Al Quaida og sende terrorangrep på Norge. Det var jeg skikkelig redd for en periode. Det kan jo skje i Norge også, så klart. Med det forsvaret vi har er det nok ikke så vanskelig å ta oss heller, men for all del. Jeg håper ikke noe sånt skal skje. Jeg liker ikke krig. Så på den måten er jeg litt redd for krig.
Akkurat hvorfor er du mørkredd (hvis du er det)? Jeg er ikke så veldig mørkeredd nå. Men var det før. Ikke sånn skikkelig, men litt. Noe av grunnen til at jeg kanskje ikke er så redd for mørket lenger er kanskje fordi jeg må opp tidligst, klokka seks og alle lys i huset er slukka. Så løper jeg helt ned i kjelleren i mørket. Det hjelper, men er ikke særlig hyggelig likevel..

Annva

Om du måtte velge hvem du ville giftet med, ville det ha vært Zack Efron, Brad Pitt, Chad Murry eller Norges rikeste? Nå vet jeg verken hvem Zack Efron eller Chad Murry er, Brad Pitt har jeg ikke så veldig mye kjennskap til annet enn at det er en Hollywoodfyr/skuespiller og Norges rikeste, er ikke han veldig gammel? Hvis det skulle vise seg at Norges rikeste ikke var så gammel så kanksje jeg hadde gått for det alternativet. Bare for å slippe å slite med språkproblemer liksom. Du vet, kommunikasjon er jo viktig for et forhold, er det ikke?

Maiken
Hva gjør deg lykkelig? Masse! Fredager og sol er aller mest knall. Glade mennesker, god mat og frihet kan også tas med.

Emilija
Hva er ditt favorittpålegg? Det er salami med majones. Fordi det er et høydepunkt i skolehverdagen. MMMMMills!
Hvilken sang har du hørt på mest denne uken? 


Takk for at du spurte om dette. Det fikk innlegget til å bli litt mer herlig!

O, det ble en del spørsmål likevel. Det så jeg på lengden. Eller så var det kanskje jeg som skrev litt mye på hvert svar. Samme. Mange fine spørsmål i alle fall! Takk til alle som stilte!
Det sto mellom Siljes første spørsmål om "penger til narkoman eller prostituert" og et av Fredrikkes maange spørsmål, "hva mener du er viktigst?". Selv om videoen på slutten er veldig herlig. Hoho. Men veldig close race.

Likevel - vinneren ble Fredrikke.
"Hva mener du er viktigst?" var et genialt, enkelt spørsmål med så mange forskjellige svaralternativer. Svaret passet også bra med tiden vi nå er kommet i. Sola er jo tilbake og skinner! Og jeg er solas største fan og beste venn. Jeg måtte tenke lenge på den og kan vel innrømme at det var det spørsmålet jeg tenkte mest på i løpet av perioden. Gratulerer!

Adresse sendes på mail; katrinesmind.blogg@gmail.com, så kommer bylivet så fort som mulig i posten!DATO: 27.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:50

▬KOMMENTARER▬


JEG ELSKER LIVET NÅR..
jeg rekker bussen til skolen.
jeg får tak i den rette plassen til mattetimen.
folk i klassen ler av mine herjinger med Moviemaker.
engelsktimen er over.
jeg slækker i norsktimen.
jeg sitter på bussen på vei hjem og hører på Grease.
jeg vandrer hjem, smiler og hyller sola.
jeg går både på snø og tørr asfalt.
jeg kommer hjem til glade mennesker og brev.

Jeg elsker fredager.
                                           Jeg elsker sola.

Let's smile!

Hva elsker du akkurat nå?
Andre episode av trøderferien vår. Denne gangen er det litt hurlameihei i Stjørdal. Bowling og korpsøvelsebesøk.
Klikk gjerne om du ikke har sett den
første episoden.

Jeg har trukket ut en vinner av konkurransen! Publiseres i morgen.DATO: 25.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:20

▬KOMMENTARER▬
Ellers har jeg i dag:
- forsova meg
- gledet meg over sola
- levert inn portrettoppgave
- spilt innebandy i gymmen
- mista to busser

1. Hva syns du om kortfilmen? Burde jeg lage film av resten av snuttene fra turen?
2. Syns du det også er kjedelig å pakke? I så fall; å pakke opp eller ned?
DATO: 24.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:29

▬KOMMENTARER▬


HJELP! I'm screaming. Fordi jeg prøver faktisk å lage en video til dere og bloggen. Litt random videoklipp fra Trondheim som jeg setter sammen i Moviemaker. Dvs, jeg SKULLE ha satt det sammen i Moviemaker nå.

Problemet er nemlig at jeg har utrolig lite diskplass igjen på pc-en. Dermed måtte jeg slette masse snåle programmer jeg trodde jeg ikke ville få bruk for. Så i kampens hete sletta jeg antagligvis et lydprogram. Og nå får jeg ikke hørt noenting på pc-en. Ikke noen lydfiler, ikke noe youtube, og Moviemaker vil absolutt ikke åpnes engang!

Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg aner ikke hvilket program jeg sletta engang. Stygt. Dette ser veldig stygt ut.

Jeg setter kjempestor pris på hjelp, selv om jeg skjønner at min beskrivelse ikke rekker langt. Er bare litt desperat akkurat nå.. (Pust.)


Takk,
Guro! Tusen takk!DATO: 18.02.2009 / KLOKKESLETT: 14:40

▬KOMMENTARER▬


stjrdalsturen 30juni4juli 2007 071

Selvfølgelig med snø denne gangen. Om et par timer sitter jeg på flyet fra Rygge til Værnes. Fem dager i Trøndelag. Jeg gleder meg! Så da er ikke jeg på bloggen før til søndag, når vinterferien er over.

Unnskyld
Karen, jeg får nok ikke med meg noen tips fra spørsmålsrunden likevel. Men jeg håper du får til videoen til jeg kommer hjem, jeg skal glede meg! Lykke til med det.

Ha det topp, alle sammen uansett vinterferie eller ei!DATO: 17.02.2009 / KLOKKESLETT: 20:42

▬KOMMENTARER▬


trsken 015

Jeg sov til klokka 12.00 i dag! Syke! Så jeg trodde jeg kom for sent til skituren. Du skjønner, det er vakkertvakkert snøvær i Sarpsborg for tiden, og når det først er så mye snø her, så er det bare å benytte muligheten og komme seg ut på skitur! Heldigvis rakk jeg alt sammen, hadde tilogmed god tid. Så det ble en skitur med full pakke; Kvikk Lunsj, varm saft på termos, skismøring, votter og en lue med norske flagg på. Den lua er kul, altså. Selv om den måtte finne seg i å bli dyttet ned i lomma en gang innimellom. Det ble varmt, rett og slett.

Jeg merker at jeg har vært litt sprekere enn normalt. Skitur på lørdag, vandring på flere kilometer i Råde i går og skitur på èn mil i dag. Èn MIL, ja. Applaus. Så nå gleder jeg meg til å pakke ned alt jeg skal ha med meg til Trondheim, det blir forhåpentligvis ikke for mye for jeg misliker å pakke. I morgen flyr jeg nordover! Klokka 16.30 fra nye Rygge Airport! Jeg liker å fly, jeg liker flyplasser.
Jeg gleder meg! Kom gjerne og ta farvel, hoho.

1. Hva er den lengste skituren du har gått?
2. Har du flyskrekk?DATO: 16.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:51

▬KOMMENTARER▬


trsken 013

Jeg har funnet ut hvor Nowhere er. Det er en liten plass som går under navnet Råde. Vi skulle utforske denne lille kommunen i dag, brodern, ei i klassen og jeg. Vi sa til foreldrene at vi skulle til Fredrikstad. Så de ikke skulle få helt hetta. Vi har jo faktisk aldri vært i Råde før. Vurderingen av bygda ble som følger:

MINUS:
Man kommer seg nesten ikke av toget.
Med en gang jeg åpna døra gikk den igjen. Skumle saker..
Heller ikke ut av togstasjonomerådet.
Selv om det er bittelite.
Man blir møtt av ødemark og åkre.
Snøværet gjorde hele landskapet litt tristere.
Nesten ingen mennesker.
Det er sant. Vi så en skiløper og en gammel dame med spark.
Mørklagte hus.
Det var ikke lys i ett eneste ett. Ikke et menneske heller. 
Det var en hovedgate med butikker.
Èn gate. ÈN gate.. hva mer skal jeg si?
Til gjengjeld var denne veien laaaang.
Sikkert fem kilometer å gå hele.
I enden var Smart Club.
Som vi ser fra E6. Eneste samlepunktet bortsett fra en pub.

Og det var på Smart Club alle menneskene var. Hele Rådes befolkning, pluss de som kjørte gjennom på vei til Oslo eller en annen større by i Østfold.

PLUSS:
De har kremtopper der.
Nam, nam. De holdt helt hjem til Sarpsborg.
Ingen overvåkningskameraer på Smart Club.
Jeg stjeler ikke. Men det er lov til å smakeprøve ved godteavdelingen, sant? 
Alle kjenner alle.
Gjett om jeg følte meg fremmed.

Konklusjon; ikke noe sted for meg. Litt for lite og kjedelig. Men sikkert greit for folk som liker å ha det rolig. Men ikke å anbefale som et turiststed eller noe spontan eventyrreise. Det finnes mer spennende steder å dra.

På vei hjem var vi innom Fredrikstad og handlet litt cd-er. For å si det sånn; kortet mitt går mer på cd-er enn klær. Heldigvis. I dag fikk jeg med meg en Bob Dylan-cd. Fordi det er avslappende og bra musikk med gode tekster. Tittelen er fra en av sangene. Tre i en pakke. Ikke dårlig..

1. Hva er det mest øde stedet du har vært på?
2. Smaker du noen gang på godteriet i godteriavdelinga?DATO: 15.02.2009 / KLOKKESLETT: 14:39

▬KOMMENTARER▬


trsken 011trsken 012

Jeg oppdaget min utkårede i går. På lørdagsnatten. Det var helt magisk. Det ble mobilen min glad for, for det var en veldig fin, liten fyr.
Sauen heter han. Tror jeg. Og han sitter på en liten blå sky. Den har til og med et lite rødt hjerte på magen. Og smiler til meg. Den er søt og jeg han skal få pryde telefonen min i en lang stund framover.

Nå kom jeg også på at det var valentindagen i går. Jeg fant Sauen på valentindagen. Uten at det har noe betydning. For jeg bryr meg ikke noe særlig om valentine. Det er en overdrevet rosa dag. En dag man må kjøpe masse rosa dingsebomser og dra kredittkortet og ofre lønninga bare for vise at man er glad i noen. Syke. Ikke det at jeg har noe imot den dagen, for all del. Fint at folk er glade i hverandre og viser det. Men jeg holder meg unna.

Nå var det ikke valentindagen jeg skulle skrive om, for det er nok et tema man kan lese om i nesten alle blogger. Jeg skulle skrive om mitt nye sauetema som jeg har fått på mobilen. Fordi det er fint.

1. Åssen tema har du på telefonen?
2. Valentindagen - for eller i mot? Hvorfor?DATO: 12.02.2009 / KLOKKESLETT: 15:37

▬KOMMENTARER▬


rotemappe 006

Hei! De her syns det er en herlig torsdag!
Syns du?

Grunnen til at denne torsdagen er så flott er fordi:

- veganerprosjektet er over. Salami og majones, jeg har savnet dere sånn!
- vi er få i klassen for tida. Ganske slækt egentlig.
- fornøyd med innsatsen på matteprøva. Som jeg hadde glemt helt bort og ikke fått øvd på..
- det er sol, snø og blå himmel! Jeg elsker kombinasjonen! Sola VARMER nå også! Herlig!
- det er fredag i morgen. Diggdiggdigg.
- det er vinterferie i morgen. Diggdiggdigg.
- tomatsuppe til middag. Takk for at du finnes Toro!
- svar fra blogg.no. Se under.

Også har jeg fått en mail fra blogg.no i dag. I går ble jeg så oppgitt av tregheten (er det et ord) på blogg at jeg skrev en e-post til lederne, eller hva man kan kalle dem. Mailen handlet om det som sto i
innlegget under. Jeg fortalte også om forslaget mitt om å kunne ha en automatfunskjon som slettet blogger som ikke ble oppdatert eller rørt innen en viss tidsperiode.

Svaret jeg fikk tilbake var:

"Takk for innspil (en l-for lite). Du har rett i mye av det du sier.
Vi jobber med saken. Og skal løse dette".

Hørte dere? Alle dere som var så snille og skrev meningene deres i innlegget under? De skal løse dette! La oss håpe at de virkelig gjør det. La oss håpe sammen, som ett bloggsamfunn! Haha, nå ble jeg rar..

1. Hvordan er været? Hoho.
2. Store eller små planer for vinterferien?

KONKURRANSE (frist 27.februar)DATO: 11.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:10

▬KOMMENTARER▬


Takk for at det ikke ble noe bilde i dagens innlegg. Takk for at hele bloggsystemet begynner å bevege seg tregere og tregere. Takk for at du alltid kommer med infobeskjeder og varslinger om at du begynner å bli litt småfull - og treg. Som vi vet fra før av.

Og alt dette på grunn av alle de tomme bloggene som ikke har vært rørt siden de så dagens lys. Mange blogger som har blitt opprettet på null grunnlag, av et menneske som bare skulle bli medlem av "flest" mulige nettsamfunn. Som prøvde å følge moten. "Blogg, blogg. Må skaffe meg en blooogg!". Setter seg til rette og oppretter bloggen sin. Den nye. Spennende. Nei. Eneste posten er "Velkommen til mitt første innlegg..." og et selvskrevet innlegg som lyder: "Jaja, hihi.. vi får se hvor mange innlegg det blir. Det blir nok flere! Hihihihihi(hjertehjertehjerte)". Første og siste selvskrevene innlegg.

Jeg spyr. Kunne det ikke fantes en eller annen funksjon som var sånn at om en blogg ikke ble brukt på for eksempel to måneder så ble den sletta? Eller tre måneder? I det hele tatt.. hvorfor ikke? Da ble vi kvitt en hel haug med masse tomme blogger og blogg.no hadde ikke trengt å bruke masse tid og energi på nye servere hele tiden. Vi som faktisk blogger aktivt må vente i flere minutter på bilder og slike ting bare på grunn av alle de tusen tombloggene. TAKK!

Dagens innlegg skulle egentlig handle om min utrolige spennende og actionfylte skoledag som jeg vet dere har venta på, men jeg ofret det for å skrive min mening om blogg.no-systemet.

Og du, dagen har ikke vært så actionfylt. 8 elever i klassen, en gymtime med god samvittighet og 10 push-ups og Charlie Chaplin i medieteori.. en rimelig slækk dag.

1. Hva syns du blogg.no kunne gjort med alle de tomme bloggene?
2. Færreste antall elever du har opplevd i klassen?DATO: 10.02.2009 / KLOKKESLETT: 17:10

▬KOMMENTARER▬


martins frste skoledag 007 bla

I familien min befinner det seg en seksåring. Selvfølgelig begynt på skole, min gamle barneskole. Barneskolen med masse minner. Masse gode minner. Den har forandret seg litt siden jeg sparka fotball på gressplenen der for tre-fire år siden. Gressplenen er vekk, til fordel for en svær idrettsbane. Den nedlagte, nedslitte bensinstasjonen som lå i nærheten er også borte. Vekk. I stedet er det satt opp en svær dagligvarebutikk der. Med kiosk og parkeringsplass. Det ser ut som en blikkboks. Jeg ante ikke at det omeråde kunne få plass til noe annet enn en liten, nedslitt bensinstasjon, jeg.

Jeg har to brødre som går på denne skolen. Eldste går i sjetteklasse. Ofte kommer han hjem og rapporterer om førsteklassingenes oppførsel på skolen. Dagens førsteklassinger. Jeg blir sjokkert hver gang jeg hører det.

Førsteklassingene (i alle fall på denne skolen) går rundt og banner. Skikkelig banner. Prøver ut nye spennende ord som egentlig ikke passer seg for små barn i det hele tatt. Ord jeg ikke hadde hørt før jeg kom over på ungdomskolen til og med. Og det er jo der man lærer det verste, er det ikke? Ypper seg opp mot hverandre gjør de også. Truer, går bort til andre medelever, knytter neven og sier: "Skal jeg banke deg, eller?".

Er ikke det litt vel ekstremt til å være førsteklassinger? Jeg kan aldri huske at vi gikk rundt og sa slike ting da jeg var førsteklassing. Var det virkelig sånn før? Jeg kan ikke tenke meg det. Skulle ikke førsteklassingene liksom være de søte, små, uskyldige barna som kom rett fra barnehagen?

For en stund tilbake fant jeg et innlegg til Sidet i VG. Et innlegg om førsteklassingers oppførsel i dag. Forfatteren var tydligvis sjokkert. Og han/ho gikk i niendeklasse. Det var altså ikke bare jeg.

Hva tenker du; er førsteklassingers oppførsel i dag annerledes enn da du gikk i første? Er det bare på min gamle barneskole man er store i munnen i ung alder nå?

Imens jeg rakk å skrive dette innlegget hørte jeg ord og setninger som "Idiot" og
"han i klassen min sa f-ordet i dag."

Begge fra samme seksåring..
DATO: 08.02.2009 / KLOKKESLETT: 19:01

▬KOMMENTARER▬


sn 008

Snøen viser ingen nåde. Fra i går av bare lavet den ned, hele tiden, kontinuelig. Det er flere ÅR siden vi har opplevd så mye snø her i byen. Det er helt snålt. Og litt koselig. Småsnålt å leke i snøen igjen. LEKE altså, sånn skikkelig LEKE. Kan du forresten se hva som er begravd under snøen på bildet? Det hadde ikke jeg klart. Jeg som bor i en by som blir fra seg når snøen kommer. Overrasket. Positivt og negativt ment.

Sju år har gått. Sju år siden jeg var skikkelig magesyk. Sju år siden magen vrengte seg andre veien og maten som var brytet ned havna feil vei. Sju år. Men den årsrekka ble brutt på fredag. Æsj, det var skikkelig snålt å oppleve noe sånt igjen. Følte meg litt dum. Var til og med helt hvit i fjeset. Jeg skremte meg selv i speilet. Eww. Håper virkelig det er minst sju år til neste gang igjen.. Jeg vurderer sterkt å klandre veganerkostholdet.

Men hei, fredagen var ikke så ille. Vi hadde foredrag i norsk tidligere på skolen. Jeg hadde på meg rocke-skjorta mi og to sokker som ikke hørte sammen - fordi det skulle bringe lykke. Folk syns det var et artig foredrag. Rockeforedraget mitt. Jeg kunne alt utenatt, men det er fordi rockehistorien på 50- og 60-tallet har facsinert meg helt siden vi hadde om det i niendeklasse. Dessuten blir det bra når vi kryderer med litt artige bilder med PowerPoint. Tips, der altså. Karakteren ble 5+. Jeg er glad!


1. Er du ofte syk?
2. Sju eller syv?

Btw. nytt design. Jeg liker blått.DATO: 05.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:44

▬KOMMENTARER▬


mrrapanna 009

Kostholdsprosjekt i naturfag; jeg skal være veganer i en uke.
Jeg var egentlig veldig sikker på at valget falt på "usunn", men så endra jeg mening i det alleralleraller siste sekund. Grunnen til at jeg droppa "usunn" var at jeg var usikker på om jeg skulle klare å stå opp på morgenene neste uke. Jeg sliter nemlig med det allerede nå. Så da var ikke det noe godt alternativ likevel. Dessuten så er det å være veganer veldig miljøvennlig! Visste du det?

I lunsjen på skolen i dag spiste jeg faktisk en blanding av klementinbåter, honningmelon og røde druer. Ved siden av hadde jeg potetsalat. Jeg er usikker på om det er meieriprodukter i potetsalat, men jeg glemte maten hjemme og MÅTTE derfor kjøpe noe litt mettende i kantina. Dessuten - potetsalat er digg!

1. Hva hadde du valgt å være i en uke av usunn og veggis?
2. Matpakke eller kjøpemat på skolen?

Ikke glem
KONKURRANSEN, da. Beste spørsmål vinner byliv-utvidelsespakke til Sims. Pøs på med massemasse spørsmål - utfordre meg! HUSK; skriv "KONKURRANSE" i kommentaren om dere vil være med. Send gjeeerne spørsmål uansett om du vil bli med i konkurransen eller ikke.

Nå slutter jeg - føler det ble mye av ordet konkurranse her nå. Blæ.DATO: 04.02.2009 / KLOKKESLETT: 16:40

▬KOMMENTARER▬


Som sagt, jeg har et Sims-spill (byliv) liggende i hylla som jeg gjerne vil bli kvitt. Det bare ligger og samler støv. Men så kom jeg på at det er sikkert noen som er mer interresert i disse spillene enn meg. Derfor; konkurranse.

Reglene er enkle; Jeg skal ha en liten spørsmålsrunde for moro skyld. Din oppgave er å stille det beste spørsmålet. Hva jeg definerer som "det beste spørsmålet" får jeg se når de kommer. Vinneren blir kanskje trukket i helga. Da må vinneren sende meg en mail med sin adresse sånn at jeg får sendt spillet rett hjem til denne personen. I gullpapir, folkens! Haha.

Premien: Som sagt, ett stykk sims-utvidelsepakke med byliv-utgaven. Det er blitt åpnet, men aldri brukt. Akkurat i dette øyeblikket ligger det i hylla mi innpakka i gullpapir. Det er en fordel å ha Sims 2 fra før.

Viktigviktig!!
Spørrerunden er også for folk som IKKE vil konkurrere, så om du ønsker å delta må du skrive "KONKURRANSE" øverst i kommentarfeltet. Vær så snill. Ellers gjelder ikke spørsmålet i konkurransen.

Det er lov å skrive flere spørsmål. Haha.

Jeg gleder meg til jeg blir ferdig med dette..DATO: 03.02.2009 / KLOKKESLETT: 18:29

▬KOMMENTARER▬


rammet meg også. Det var majaavr som utfordret meg. Hoho! Så da setter jeg bare i gang:

Gå til Mine bilder. Plukk ut det sjette bildet i den sjette mappa. Sett det på bloggen og skriv noe om det. Utfordre seks andre personer og la dem få vite det ved å gi dem en beskjed.

dsc0085

Den utvalgte hos meg ble et bilde jeg tok på søndag. Av et duetårn/duehus/duematbrett, kall det hva du vil. Det er tatt i en park i Halden sentrum. Turen har jeg skrevet om i innlegget under. Det var en fin tur! Jeg tror ikke jeg vil sende masse kommentarer om at 'du har blitt utfordra'. Jeg utfordrer deg som leser dette, take it or leave it.

Snart skal jeg sette i gang konkurransen også. Planlegg spørsmål, haha. For jeg tror det beste spørsmålet vil vinne. Konkurranseinfo kommer!DATO: 01.02.2009 / KLOKKESLETT: 22:13

▬KOMMENTARER▬


picnik collage

Jeg fikk ideen sånn helt plutselig mens jeg satt på skolen på fredag. "Kanskje jeg rett og slett skal dra til Halden på lørdag?". Så kom jeg vekk fra alt og alle. Ta en skikkelig togtur med Nikon. Dessuten har jeg ALDRI kjørt toget den veien. Bare fra Sarpsborg - Oslo. Aldri strekningen Sarpsborg - Halden. Så det måtte også gjennomføres.

Broren ble med. Dytta 500,- i lomma og dro avsted. Det var veldig koselig! Eneste regelen var; vi skulle for en gang skyld ikke bevege oss på festningen Fredriksten. Ikke i det hele tatt. Der har vi vært nok. Vi skulle oppleve byen, gatene, husene, butikkene, menneskene, bruene, elva.. Ja, du skjønner. Vi gikk i mange gater, forbi mange hus, så mange ender, tok masse bilder. Også fant vi en bilnøkkel nedi et lite høl ved en husvegg. Vi krabba nedi og tok den opp og bestemte oss for å levere den til politiet. Der var det ikke overreaskende stengt, så vi la den pent på politiets postkasse. En god gjerning!

Egentlig var det meningen vi skulle spise på McDonalds. Men der var det så mange mennesker, så vi gikk til "Le Cafè". Yes, det skulle være skikkelige saker, skjønner du! Skikkelig pommes frites med agurkskiver på. Krydder og ketchup. Utsikt over gatene og alt kosta bare 50,- til sammen. Mye bedre enn McDonalds. Mer på TUR liksom.

 Da vi skulle hjem var det meningen at vi skulle bestille billetter fra automaten på stasjonen. Sånn for å slippe 40,- ekstra på toget. Men tror du ikke at den teite maskinen tok fra meg en 100-lapp UTEN å gi meg billettene? Heldigvis hadde jeg med bankkortet, så dagen ble redda. Vi kom oss på riktig tog - ikke Gøteborgtoget. Utenfor sto det et tog parkert for natten. "GOD KVELD - Takk for turen!" sto det på det.

Min konklusjon etter denne turen er at Halden er en veldig koselig by! Og at man bør bruke bankkort på billettautomatene.

I blant trenger jeg et lite eventyr. Jeg gleder meg til neste gang!

1. Hvor tar du toget?
2. Har du prøvd de nye billettautomatene på togstasjonene? Hvordan gikk det?

hits