DATO: 26.01.2010 / KLOKKESLETT: 19:27

▬KOMMENTARER▬Dagan går
. Jamaica tar mye plass i hodet mitt for tiden. På mandag er det foredrag foran femten superskumle elever! Heldigvis kan jeg noe om Jamaica fra før, og det er et veldig kult land sett bortifra at de ligger høyest på statistikken over politi som skyter sivile og at det er et ganske homofobi-land (eller hva man skal kalle det.)

Overtid blir det litt av denne uka, satt igjen i dag og skrev artikkel. Den tar på, altså. Men jeg kommer til å bli ferdig! Det er det mest betryggende og en stor motivasjon! I morgen blir det også overtid. Har jeg i alle fall sagt hjemme. Selvfølgelig stikker jeg heller på kino og ser en film for andre gang med popkornbøtte. True.

Jeg har seks nye cd-er! Jeg elsker Platekompaniet. Musikk fra "Hair", "Løvenes Konge" og "100 best film classics". Jaa, det ble mye innen filmsjangeren. Det er litt morsomt.. Jeg liker filmmusikk!

Noe jeg misliker sterkt er ferdighetsprosjekt i gym.
Og jeg misliker at gymlærerne spurte om jeg hadde med brennvin på skolen..


.. mens Sæv later seg på pulten og formuen min. Typisk, altså!

(Vi er gode venner, Sæv og jeg. Jeg brukte en hel kveld på å bytte ut ringen han hang fast i, for å sette på en som kan tas av så mye fortere og enklere. Fordi brannalarmen hadde gått på skolen dagen før.. og jeg fikk ikke rukket å ta med Sæv.. Nå er han trygg!!)


#1. Har du en maskot? Hoho.
#2. Hva interesserer du deg for nå?
*Lef me nu = La meg være. Jamaicansk.DATO: 22.01.2010 / KLOKKESLETT: 18:59

▬KOMMENTARER▬

Herremin! Jeg hadde glemt hvor mye jeg virkelig elsker sanger av ABBA. Mitt første møte med denne musikken var jeg fersk klarinettist, 9 år og nettopp rykket opp i hovedkorpset. Vi fikk noter, "Medley from ABBA", or something. Kom hjem, fikk høre musikken på en cd moren min ga meg. Jeg var frelst fra første stund.

Klikk på play-knappen og hør hvilket nydelig stykke musikk det er!


Ting går bra, alt går helt fint unntatt magasinoppgaven som vrenger meg sakte innvending. Men jeg overlever den også, siste uke neste uke. På kakaorus. Helt på ordentlig, jeg må skjerpe meg. Drikker fire kopper kakao på skolen hver dag nå. Er ikke bra! Jeg skal forøverig jobbe med et foredrag om Jamaica i engelsk (yes!!!). Hvor kult er ikke det? Jamaica og reggae er kult!

Neste uke blir en bedre uke forhåpentligvis. Siste uke med magasin, som sagt og takk for det! Vi får en dag med fordypningsprosjekt (lyd!) igjen, og på fredag skal jeg til tannlegen og være med på filming og dekking av MGP lokal i Sarpsborg. Yey! Gleder mæ.

God helg, fredager er gull verdt! Hadde jeg hatt notepad eller hva man sier, så hadde jeg satt masse hjerter her! Holdt på å kjøpe bærbart notepad på Europris i jula.


#1. Hva blir dine lyspunkt neste uke?
#2. Hva slags musikk hører du på og hvorfor?DATO: 15.01.2010 / KLOKKESLETT: 19:36

▬KOMMENTARER▬

Fredag. Hjulene er kommet i gang. Alle prosjektene. Magasiner og dubbinger. Musikkmesterskap og datonoteringer.  Alt er fint. Jeg er kommet langt, jeg har diskutert dødsstraff, jeg har fått fine poseolabukser  som ser ut som kommer fra Chaplin-tiden. Tøft! Og jeg skal lese en bok i løpet av helga. En grei bok. Fantasy, faktisk. Men den er ikke så verst.

God helg, alle sammen. Nå skal jeg ned i førsteetasje og heie på Sarpsborg. Vi må ta en pust i bakken innimellom, folkens! Det prøvde jeg å lære ei i klassen i dag, men det gikk ikke. Likevel; det er min filosofi. At pauser, det er det viktigste vi har her i livet! Alle har godt av det.

Mulig at hviledagen til Gud var på en søndag, men jeg er rimelig sikker på at han slappa litt av på fredagen også..


#1. Hvilke oppgaver har du gjort denne uka?
#2. En fredag er aldri ordentlig fredag uten...DATO: 13.01.2010 / KLOKKESLETT: 20:27

▬KOMMENTARER▬
Foto:
http://wind0wlicker.deviantart.com/art/red-riding-hood-90230758.
Youtube: Canon in D major - Johann Pachelbel.

"Hvor skal du bo i fremtiden?" spurte hun meg. Jeg kikka ned og så litt opp igjen. Bussene kjørte forbi og jeg hørte mennesker som var på vei til å passere oss. Det hadde vært en fin dag, og det var tid for å kaste seg inn i rushtrafikken og komme seg hjem. " Veit ikke. Men i byen. Litt stor by". Hun fikk et bredt smil i ansiktet og øynene ble spisse. "Jeg også. Klarer ikke å bo på et lite sted, må ha masse shoppingsteder". Hun småklappa.

Det svei ett eller annet sted inni meg.


Jeg så på et program på NRK i går. "Bygdeliv" het det visst. Byfolk som har gitt opp alt de hadde i byen, jobben, inntekten til fordel for bygda. Jeg blir helt fascinert av å se på det, folk som forlater det trygge og velger å gå en annen vei, følge drømmen og realisere den. Bytte ut leiligheten i storbyen med et lite småbruk mellom dalene. Mer å gjøre, holde alt i stand, praktisk arbeid, trær og furuvegger. Grønt gress, renere luft. Ro.

Inni meg har jeg en liten drøm om å komme meg bort fra storbykjas og bo på en liten plass. Bygda. Der man fortsatt kan kjenne gresset lukter grønt og litt jord. Tenke og drømme litt. Se naturen, benytte naturen. Gå tur, ski eller bare med slitte sko. Fått hyggelig besøk, vist fram utsikten fra kjøkkenvinduet. Slutte å lese "Si det i VG", tenne stearinslys og gå i fakkeltog for å bevare den pyttlille dagligvarebutikken rundt hjørnet..

Kanskje ikke alle bygder er sånn, men Norge er et bygdesamfunn. Selv om det bor en halv million i Oslo, er Norge et bygdesamfunn. Vi lever av jord, poteter, furu og traktorer. Ikke Se og Hør, Oslo Plaza eller VG's daglige slanketips. Norge er blitt mer og mer Hollywoodaktig. Men likevel så langt ifra. Før ville jeg bo i Oslo med høy inntekt. Nå vil jeg bare bo et koselig sted med ro og fred, og like yrket mitt.

Please, spør meg på nytt hvor jeg vil bo og hva jeg vil i fremtiden..Bare sånn lite ps.. jeg dikter opp drømmebygda oppi hodet mitt. Tenkte ikke spesielt på Gausdal akkurat, hehe.DATO: 11.01.2010 / KLOKKESLETT: 15:43

▬KOMMENTARER▬Foto: Skrivebordsbakgrunnen min. Kreativt, sant?

Vet du hva jeg tenkte på i helga? Jeg tenkte på forskjellen på nå og før. Jeg tenkte på at før oppfant vi så mye, så mye som skulle bety mye for verden. Hjulet, bilen, dampmaskiner, glødelampa, telefonen også videre. Revulosjonære ting. Ting som har fått verden til å forandre seg og som blir husket.

Hva finner vi opp nå? Mye, veldig mye. Fortsatt. Men jeg kan ikke på stående fot huske noen særlig store oppfinnelsen siden datamaskinen og telefonen fra 80-tallet. Videreutvikling er mer ordet. Vi bare videreutvikler masse greier vi allerede har skapt. Mobil til iPhone, iPod, laptoper og biler. Og biler ser forresten ikke bra ut i dag, kjedelige er dem. De skulle sett gamle ut igjen, som på 70-tallet og tidligere. Tøffe var dem! Dessuten, det er så mange dingsebomser vi har nå som vi egentlig ikke trenger i det hele tatt. Det er så rart.

Hva er det vi jobber mot? Det virker ikke som om det er så mye å oppdage lengere, det eneste stedet hvor vi virkelig ikke kan all verden er nok havet. Vi bare vaser rundt og svømmer i vår egen suksess av tidligere nysgjerrighet. Leser Se og Hør, irriterer oss over bagateller, skriver inn til "Si det i VG".

Verden er så firkanta. Vi blir møtt med forventninger, bøtter av regler og normer.
Noen ganger skulle jeg ønske at jeg levde i en annen tid..


Klikk her. Bare fordi.


#1. Hva mener du? Er verden firkanta? Finner vi opp for mye dingsebomser?
#2. Hva irriterer deg mest med dagens samfunn?

FORRESTEN! Har du sett at jeg har klart å fjerne den superteite
rosa b-en fra adressefeltet, eller? En gul smiley ble en så
mye bedre erstatning. Takk til Julie!
DATO: 08.01.2010 / KLOKKESLETT: 19:36

▬KOMMENTARER▬
Foto: meg. Av en brygge uten jobb like ved der jeg bor. Halvøya jeg bor på er i bakgrunnen, faktisk!
Youtube: Soliders med "Abba". En herlig sang fra en cd jeg kjøpte i jula! Elsker den.

Shit! Jeg har skrevet feil e-postadresse under profilbildet. Tenk på alle de fan-maila jeg har gått glipp av!! Uhno. Det er rettet opp nå da, katrinesmind@live.NO. Ikke .com. Så da er det bare å skrive og smigre i vei! Hoho, nei da. Men det er jo kjekt å ha. Tror jeg. Eller jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg oppretta den e-posten..

Dette har blitt gjort siden 1.januar kl. 22.44:
- julepynten er tatt vekk. Bye, bye!
- jeg har hatt en fridag mer enn de andre i familien.
- den frikvelden ble tilbragt på kino, hvor jeg så verdens nestbeste film, "Sherlock Holmes".
  (Uh, "Løvenes Konge" er ALLTID øverst på lista, da!)
- jeg må heie på Sarpsborg i "Det store Korslaget". Sorry, Namsos.. fikk ikke lov av mamma.
- skolen har begynt igjen.
- vi har begynt med to dubbeprosjekter i fordypningsfag (lyd)
- magasinoppgave i mediaprosjekt.
- første korpsøvelse gikk greit.
- jeg har lært "Ode to joy" av Beethowen på piano men to hender (!!!)


Dagene går, det er allerede 8.dagen i jauar. Fredag. Er det ikke herlig? Vi har starta med prosjekt i media nå, magasin. Skal lage et magasin på tolv sider på fire uker. Det er mye på fire uker, men det får gå. Grafisk og foto er de fagene i media jeg er dårligst på, men oppgaven virker litt spennende. Tror mitt magasin skal være litt aka friluftsmagasin, for da slipper jeg å ta bilder i studio. Stress, haha. Dessuten, jeg liker natur! Men jeg er fortsatt på tenkestadiet..

Tror nok helga skal bli fin, neste uke også. Året har starta opp bra, og det lover til å bli et nytt, kjempebra år for min del. Håper det gjør det for dere også! Og det er ikke bare ord, jeg mener det. Er ganske omtenksom, sånn sett, ser'u!


#1. Har du noen ideer til hva mitt magasin kan ha som tema? Noe du ville lest?
#2. Hvordan takler du kulda? I aktivitet ute, eller med varmt pledd inne?DATO: 01.01.2010 / KLOKKESLETT: 22:44

▬KOMMENTARER▬


Aller først på bloggen i år vil jeg ønske alle et riktig godt nytt år! Selv har jeg hatt en bra nyttårsfeiring, avslappende og uten noe fotografering. Du skulle visst hvor herlig det var!

 

Siden lille-julaften har det gått rolig for seg, julaften gikk jo sin gang, jeg overlevde den årlige familiesammenkomsten, har prøvd meg på golf i en datasimulator (hey, fancy!), lest ut den beste boka noensinne, nemlig "Beatles!" og starta året fint med Nyttårskonsert og nyttårshopprenn. Så her er alt i boks!

 

Så har jeg laget en pitteliten video, noen bilder fra året som gikk. Tenkte jeg kunne dele den med o'bloggspace for en gangs skyld. Sist gang var jo i mars. Så værsågod, du! Nyttårsgave fra Katrine!

 

Hvordan var din nyttårsfeiring?
Hvilke tanker har du om 2010?


hits