DATO: 09.01.2014 / KLOKKESLETT: 22:17

▬KOMMENTAR▬


Er det for sent å ønske godt nytt år nå? Neh, det er jo tross alt en fin ting å gjøre sånn i begynnelsen av et år, så jeg slenger meg på jeg; godt nytt år! Håper alle har gått inn i det nye året med motivasjon og optimisme. Håper vi får mye å se frem til. Det er litt rart i grunn, det å stå helt på startstreken av et nytt år. Selv om vi kanskje har noen planer vi vet vil fylle dette året, så er det så mye vi ikke vet enda. Vi har en mal, vet hvordan kalenderen ser ut, men likevel aner vi så lite om hva dette året kommer til å inneholde av opplevelser og utfordringer. Hvilke erfaringer vil vi stå igjen med når 2014 sier takk for seg? Fjoråret viste seg å inneholde så mye mer enn jeg hadde forventet på forhånd. Virkelig! Jeg gleder meg til å bli kjent med 2014.

Så, hva har jeg bedrevet siden 16.desember?

☼ 18.desember hadde jeg muntlig eksamen i pedagogikk. Fikk min første B! Beste karakteren jeg har fått! Stolt.

☼ Jeg har også, som så mange andre, feiret jula med alt som hører med. Julekonserter, juleforberedelser, julaften og julesammenkomster.

☼ På julaften runda jeg også 21 år. Hæla i taket, tenna i tapeten!

☼ Tilbragt romjul og nyttårsdager i utlandet. Guess where! Kanskje bildene kan være til hjelp.

Skole er i gang igjen, siste halvdel av 3.året. Tid for å begynne med bacheloroppgave and all that jazz. Det gleder meg at det ikke er like mye forelesninger på skolen dette semesteret, i og med at vi har bacheloroppgaven som vil ta mye av tiden. Likevel ser jeg mest frem til bare å kjøre gjennom og bli ferdig med 3.året. Jeg er lei RLE-faget nå, som er valgfaget jeg har tatt. Vi gir gass og sikter oss inn mot våren vi.

 

Forresten, hva skjer med været? Det er greit at vi bor i Norge og kanskje ikke har supermange soltimer hver dag, men de timene vi faktisk kunne hatt sol, så er det jo bare pur overskya og regn. Hvorfor? Hvorfor unner ikke været oss LITT lys og glede? Er det rart vi har noe som kalles vinterdepresjon? Det kan hende jeg bare overreagerer. Sist jeg så sol var jeg i... gjett hvor! Jeg ble nok litt bortskjemt på grunn av det.. Vel, vi går mot lysere tider!

 

Har dere noen tanker/planer rundt det nye året? Noe dere ser frem til?
DATO: 01.01.2010 / KLOKKESLETT: 22:44

▬KOMMENTAR▬


Aller først på bloggen i år vil jeg ønske alle et riktig godt nytt år! Selv har jeg hatt en bra nyttårsfeiring, avslappende og uten noe fotografering. Du skulle visst hvor herlig det var!

 

Siden lille-julaften har det gått rolig for seg, julaften gikk jo sin gang, jeg overlevde den årlige familiesammenkomsten, har prøvd meg på golf i en datasimulator (hey, fancy!), lest ut den beste boka noensinne, nemlig "Beatles!" og starta året fint med Nyttårskonsert og nyttårshopprenn. Så her er alt i boks!

 

Så har jeg laget en pitteliten video, noen bilder fra året som gikk. Tenkte jeg kunne dele den med o'bloggspace for en gangs skyld. Sist gang var jo i mars. Så værsågod, du! Nyttårsgave fra Katrine!

 

Hvordan var din nyttårsfeiring?
Hvilke tanker har du om 2010?
DATO: 03.01.2009 / KLOKKESLETT: 17:28

▬KOMMENTAR▬


opsund 060
Jeg var på Elkjøp i dag, jeg. Fikk endelig kommet meg bort dit med den døde mp3-en min. Det var egentlig noe jeg hadde grua meg til. Jeg gruer meg til å ta av ekspeditørenes verdifulle tid og bry dem med den teite, gamle mp3-en min. Men det måtte gjøres. Og det måtte gjøres I DAG. Jeg liker forresten ikke ekspeditører/ekspeditriser. Plutselig begynner dem å snakke et sånt proft ekspeditør-språk jeg ikke skjønner noe av. Da begynner det å bli skummelt, for da låser de deg fast. Jeg liker det virkelig ikke!

Etter å ha gått fram og tilbake og gjennom hele butikken fant vi en dør hvor det sto "service" på. Inn der gikk vi. Det var som et bittelite tannlegeventerom. Mange mennesker, men helt stille. Kø. Og ÈN ekspeditør som skulle betjene alle sammen. Det tok sin tid. Vel, HELT stille var det ikke. En TV viste reklame for Elkjøp og kjørte reklame for Guitar Hero-en sin på full guffe. En annen TV viste Discovery med elefanter i hovedrollen med full HD. Uten lyd. Jeg satte meg ned på en stol for dette kunne bli lenge og kjedelig.

Det ble det også. Men til slutt ble det min tur. Jeg hadde bare med meg en liten, svart mp3 uten ørepropper og en sliten eske som var ødelagt. Derfor fikk jeg beskjeden: FINN RESTEN OG KOM TILBAKE DA.

FINN RESTEN! FINN! Det betyr at jeg må LETE. Det var som om alle som jobba i Elkjøp VISSTE at jeg virkelig har et problem meg å finne ting for tiden, og at de bare ville gjøre det enda værre nå. Jeg har ingen anelse om hvor jeg skal begynne. Noen tips?

Når jeg er ferdig med mp3-saken skal jeg gå over til Expert, altså. Eller Euronicks. Eller Lefdal.
Alt annet..

1. Hva måtte du lete etter sist?
2. Har du snø der du er?

opsund 009
Seigmennene liker synet av vinterlandskap i alle fall.

DATO: 01.01.2009 / KLOKKESLETT: 20:18

▬KOMMENTAR▬


nyttrsaften 057

nyttrsaften 059nyttrsaften 042

nyttrsaften 056
Om det finnes noen eksperter der ute som vet hvordan man får knipsa flotte bilder av nyttårsraketter, mottas svar med stor takknemlighet! Hoho.

Stikkord for nyttårsaften 2008/2009: taco, bilder, stjerneskudd, Sørlandschips, Bamsemums, TV-kokkelering, orddikt, litt for mye av ordet "takk", rim og snø, nyttårstale, raketter i alle farger, svidd/røyklukt, mørkt rom, minner, gåtur rundt i nabolaget etter midnatt, stille.

Men nå er den dagen over. 2009 er her.
Nytt år - nye muligheter!

nyttrsaften 021

1. Hva er det beste som kan skje dette året?
2. Hva er det verste som kan skje dette året?DATO: 30.12.2008 / KLOKKESLETT: 23:58

▬KOMMENTAR▬


jula 198
Så kom snøen til Sarpsborg også. Hurra for at den kom til nyttårsaften! Det gjør meg glad. For i morgen er det nyttårsaften. Da skal dagen min bestå av taco-laging, sport, snø, gjester, musikk, tanker, slækking, raketter, bilder og glede. Den SKAL. Ingenting skal komme i veien for at morgendagen skal bli en super avslutning på et supert år! For dette året har virkelig gått over alle mine forventninger! Og i morgen skal jeg kjenne det i bena. At den gamle året flytter ut og det nye kommer inn. Jeg gleder meg - til alt!

Også gleder jeg meg til å skaffe meg en mp3 til skolen begynner igjen. Det skal bare skje! Jeg MÅ komme på skolen til et nytt år med ny, fresh musikk. Nok å  velge i. For USB-ledningen til telefonen er borte og min mp3 har lagt seg dau bak puta mi. Så det passer jo bra med en eventuell NY mp3 til et NYTT år for et NYTT menneske. OK, glem det med nytt MENNESKE. Jeg har bare ETT nyttårsforsett hvert år, jeg.

Bli et bedre menneske neste år. Uansett hvor flink jeg har vært dette året. 


1. Har du nyttårsforsetter for 2009?
2. Hva spiser dere på nyttårsaften?

jula 207DATO: 29.12.2008 / KLOKKESLETT: 16:44

▬KOMMENTAR▬


kopi av jula 189
For året 2009 har jeg bestemt meg for å bli en litt mer fargerik person. Fargeglad. Snålt genialt ord, egentlig. Jeg blir virkelig GLAD av å ser farger. Masse farger! Rød, gul, grønn, oransj, blå, lilla, brun, rosa.. OK, rosa er ikke helt favoritten, men hei. Den funker med andre farger. Men ene og alene. Nei. Ikke for meg. Jeg ødela hele klassebildet da vi gikk i 9.klasse, jeg. Med den fæle, rosa hettejakka mi. ÆSJ!

Planen min resten av dette året (som teller 2 dager) er å få bytta den ene Mamma Mia! Så skal jeg se på den andre. Helst i kveld. Også skal jeg kjøpe masse fargerike garnnøster og prøve meg på å strikke pannebånd. FARGERIKE, selvfølgelig. Pluss at jeg må komme igang og øve på klarinetten min. Det har jeg helt glemt. Noen sier at ferier er til for at man skal øve masse. Skjerpings! La det skje..

Jeg fikk en geit til jul! Du ser bildet over? Den lå i en pent pyntet konvolutt. Ganske smart egentlig - pengene som ble brukt på den gaven går med på å gi en fattig familie en geit ett eller annet sted i verden! Hurra for gode gjerninger i jula!

Maggie Reilly har den beste versjonen.


1. Hva er din favorittfarge?
2. Hva er dine planer de to siste dagene av 2008?DATO: 27.12.2008 / KLOKKESLETT: 14:57

▬KOMMENTAR▬


jula 131

Jeg reddet jula!
Nå er den delen av jula over. Den strengeste. Julaften er en litt streng dag. Jeg liksom sitte i godstolen min helt fra 9.00 til 16.00 og se på NRK1. Etter det er det på med penklær. PENKLÆR. Jeg liker det ikke. Ikke penklær. Verken klærne eller ordet. Men det må til. Heldigvis er det ikke så ofte jeg er tvunget til å gå i det. Så det får gå på julaften. MEN vet du hva? Vi hadde et problem denne julaften. Og jula. For vi hadde ingen nisse! Ingen hadde planlagt noe. Ingen naboer, ingen av foreldrene, INGEN. Det var akkurat rett før julamiddagen at jeg og broren min kom på en genial idè. Vi lette og lette etter nissekostymet broren min brukte i fjor. Etter at vi fant alt utstyret dukket spørsmålet opp: hvem skulle være årets nisse?

Det ble meg.
Himmel! Jeg var nervøs. Minstebroren er 6 år. Tenk om han gjenkjente meg? Men med en nisselue trukket langt ned i panna, skjegg dratt langt opp til nesa og briller foran øynene håpet jeg på det beste. Jeg sa til meg selv mens jeg gikk nedover gata i nabolaget: "Tenk nisse". Og det gjorde jeg. Jeg ringte på døra. Hørte fottrinn. Kremtet litt og sto klar med en rød lykt. Plutselig var jeg ikke lengre Katrine. Jeg var nissen! Jeg levde meg så inn i det at en skulle tro jeg hadde vært nisse i mange, mange år. Selv om jeg fikk småpanikk da jeg skulle finne gaver i søplesekken. Brillene var nemlig bra dogga ned. Så jeg så lite. Men det gikk.
Også fikk jeg alt jeg ønska meg. Pluss enda mer! Kan jeg bli mer fornøyd? Til og med en stor, rød koffert. Den var perfekt til å pakke ned gavene mine! Jula ble veldig bra. Men godt å bli ferdig med den strengeste delen av jula.

- Klar for noen gruppebilder??
Dagen etter julaften er det tradisjon med familiesammenkomst. Det er koselig, og litt masete. Men sånn skal det vel være antar jeg. I alle fall når familien bare består av tussevis av småbarn. Flere og flere for hvert år. Og bare gutter. Det blir tjohei da, vet du. Og nå som vi var enda flere enn før, så fant de voksne på den geniale ideen med gruppebilder! Jadda, og jeg skulle være fotograf. Siden jeg hadde begynt på media i år. De eldste, de yngste, søskenbarn, barnebarn, den familiens familie og den andre familiens familie.. Jo da, det var nok av grupper.

Romjul og bandy, hoho!
I går var jeg på min aller første bandykamp. Det var faktisk gøy. Faktisk, siden jeg ikke hadde noen andre forventninger enn noen kjempelange, hengslete figurer som løp bortover på isen med stramme, små brungrønne bandyluer med en liten gul kule på toppen. Du kan sammenligne litt med sånne figurer som Disney lager. men slik var det ikke. Det var, som jeg sa gøy! Og stemning! Mange mennsker til og med! Med flagg og gratis gløgg og hamburgere og blå røykl og allting. Hoho. Jeg tok bilder. 95 stykker, tror jeg. Forresten! Sarpsborg vant 5-4 over min fødeby, Drammen. GO Sarpsborg!

I dag skal jeg gjøre akkurat det jeg vil. Verken mer eller mindre. Glede meg over den stille tida vi er inne i og glede meg til nyttår og alt det flotte som det vil komme med!

1. Har du vært julenisse?
2. Julaften eller nyttårsaften?

jula 187


DATO: 23.12.2008 / KLOKKESLETT: 19:58

▬KOMMENTAR▬


juletre 091
23.desember. Lille julaften.
Jeg har rukket å rydde rommet, vaske rommet, støvsuge rommet, pynte rommet, samt pynte juletre, tatt bilder og satt på en vakker, rød sløyfte på mitt elskede Nikon♥ Det eneste jeg har igjen nå er å pakke inn julegaver. Men det er så koselig, så. Også er det tid for mitt årlige julebad! Da skal jeg løpe rundt i huset for å finne fram alle stearinslysene, brette rene klær og legge dem klare, tappe i massemasse varmt vann og slå av lyset på badet. Tenne stearinslysene og skru på P4 som sender julemusikk hele kvelden! Så skal jeg dukke ned i det dampende, varme badet og kose meg skikkelig! Kvalitetsstund! Anbefales!!

Kvelden ender ikke der. Klokka 23.00 drar jeg og broren min i de stille nattetimer til Sarpsborg kirke for å høre koret til mamma synge "natten før natten". Det er også kjempekoselig! Magisk stemning og magisk overgang til den 24.desember. Julaften. Selveste bursdagen min. Jeg gleder meg! Og jeg gleder meg til i morgen!

Men jeg måtte ta meg tid til bloggen for å ønske dere god jul! Selvfølgelig. For jeg kommer ikke til å blogge i morgen. Jeg håper virkelig dere får den jula dere ønsker, og at dere får en flott stund med familie og venner! Slipp skuldrene ned, sett på den fineste julesangen du vet, nyt kvelden. Kvelden før kvelden. For det er en magisk kveld..

GOD JUL, kjære alle sammen! Kos dere masse!

juletre 097
Og hei!
Han her skal vekke meg i morgen klokka halv sju!Ikke kom og si at DENNE SANGEN ikke er den beste julesangen. Endelig har jeg funnet en favoritt!

MIN BURSDAG ER.. I MORGEN!DATO: 22.12.2008 / KLOKKESLETT: 13:18

▬KOMMENTAR▬


automaticsnowman
Om kort tid skal jeg gjøre unna den første og siste julehandelen. Jeg skal kjøpe noen julegaver! Jeg vet ikke 100% til hvem eller for hvor mange penger. Men jeg tror jeg vet om en gave allerede. Ei i klassen skal være med, rettelse: jeg skal være med henne. Hadde det ikke vært for at ho sendte meg en melding i går ved midnatt, hadde jeg antagligvis vært hjemme og ryddet og fått fram julepynten. For det må jeg også. Ikke så mye, men litt julestemning her og der i kriker og kroker. Jeg er egentlig i julestemning fra før, men det er jo greit å ha en liten stearinnisse på pulten som kan minne meg på det - i tillfelle jeg skulle glemme det. Forhåpentligvis tar ikke julehandlinga lang tid. Jeg liker ikke å gå i butikker.

Juletreet ble felt igår. FELT, ja. Vi er nemlig en av de som drar langt ut til en juleplantasje/gård for å hogge vårt eget, lille utvalgte tre. Jeg prøvde faktisk å laste inn bildene fra mitt fantastiske Nikon, men det gikk ikke. Fillern'!
I går var også pappa og jeg på vår tradisjonelle julehandel på Europris Pluss i Fredrikstad. Der kårer vi hvert år "Årets Europris-pris!" Dette året ble vinneren en oppblåst badeball med en snømann inni på halvannen meter. Inni regnet det snø (les: isoporkuler) fra et "skjult" rør. Det sto mellom den og en svær og litt grotesk snømann på fire meter. I fjor gikk prisen til et musikalsk og blinkene slips med motiv av en nisse som spilte golf. Året før der gikk den til en rosa-aktig nisse som var oppblåsbar på halvannen til to meter. Wow, der får vi oss en god latter, altså! Hoho!

Sola skinner, gresset er grønt, kvistene bare. Men gjør det noe? Nei. Jeg er glad og gleder meg til jul!

1. Syns du julehandlig er stress? 
2. Har du noen tradisjoner i romjula?


2 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!DATO: 19.12.2008 / KLOKKESLETT: 23:25

▬KOMMENTAR▬


skolebilder 188
Ingenting er som julestemning i vår flotte kantine!

Julebursdag
Da jeg og noen i klassen satt i kantina igår fortalte jeg at jeg hadde bursdag om seks dager. Etter to sekunder brøt dem ut i kommentarer som: "Oi! Julaften!", "Har du bursdag på julaften?". Ja, det er en normal reaksjon. Den hører jeg hver gang. Enda jeg sikkert har fortalt det før. Men det er litt morsomt da. Også fikk jeg vite noe jeg ble svært glad for å høre. Jeg er yngst i klassen. Det har jeg ikke vært siden på barneskolen! YEY!! Det er litt gøy! Derav overskriften på innlegget, som ei i klassen sa til meg. I dag er det fem dager igjen..

- Man gjør det alltid bra i favorittfaget sitt.. (kremt).
Forresten så var det meningen vi skulle begynne klokka 10.00, og ikke 8.00. Men siden gruppa mi skulle ha framføring i naturfag, så ble vi (les: de andre på gruppa) enige om å møte klokka 8.00 på biblioteket for å øve. (%&)&%€!!
Men jeg kom meg såvidt opp på torsdagen og kom meg på skolen. Jeg holdt på å dø. Det på grunn av et julegaveprosjekt jeg har arbeidet med hele dager etter at jeg har kommet hjem fra skolen. Helt til klokka 23.00. Enda det ikke er lov. Men det måtte til. Så jeg var rimelig trøtt i trynet der jeg møtte opp på skolen. Men vi fikk gått gjennom alle tinga. Det var det viktigste. Vi skulle ha om miljøkonferanser, reklameskuespill om Fairtrade-produkter og litt bildevisning. Kreativt, I know. Jeg syns framføringa gikk bra, til tross for litt kremting og at jeg ikke var 100% klar i toppen til tider. men vet du hvilken karakter vi fikk? Vil du vite det? Vi fikk 6-! Min andre sekser noensinne! Wow. Jeg kunne ikke blitt mer glad!! Så den tidlige torsdagsmorgenen på biblioteket var verdt det! Til tross for at lyset der inne gjorde meg trøtt og bøkene fikk ben på og presset seg opp i ansiktet mitt etter to timer.. 

Skoleåret 2008 skulle avrundes med tre timer matte. Mitt favorittfag. Hurra! Jeg skulle få igjen en prøve, og var kjempeoptimistisk! Jeg følte at det gikk så bra! Jeg fikk den på pulten, bladde igjennom og så på siste siden.
3-
Skuffelse. Dyp skuffelse. Det verste var at det sto under: "Du har gjort et framskritt".. Jeg dunka hodet i pulten. Det var jo i alle fall bedre enn forrige, som var på 2. Men likevel. Okei, jeg tar ikke den karakteren så alvorlig. Jeg liker fortsatt mattetimene (les: matteTIMER, ikke PRØVER!). Neste år..

Julegrøtgelè og gul julebrus
I dag var det avslutning. Det var frivillig å komme, siden mange kommer langveisfra. Jeg kom. Of course. Men jeg lå i senga for lenge og rakk ikke det jeg ville rekke, nemlig kirka. Jul i kirke er så koselig. Da jeg kom dit hadde det holdt på i en halvtime. Jeg sto utenfor og hoppet opp for å se gjennom vinduet. Men døra var stengt av en mann, så jeg gikk bort til skolen og venta. Like greit. I og med at mange var hjemme satt vi som var på skolen sammen med en annen mediaklasse på et klasserom rundt et bord og spiste julegrøt. Koselig. Vi dro hjem klokka 11.00.

Jeg føler at nå blir det mer og mer gøy å være meg på den skolen. Så jeg ser virkelig fram til det nye året med skole neste år. Det skal bli gøy. For jeg trives som julestrømpa over peisen der! Rett og slett.
Men først er det en etterlengtet pustepause. Og da jeg dro hjem med bussen idag var det som om et stramt snøre rundt magen min løsna. Jeg fikk puste. Nå skal jeg glede meg. Vet ikke til hva. Kanskje til alt som kommer? ..

Pust ut i juleferien. Smil, nyt og slapp av.

1. Når er du født på året? Er du yngst eller eldst i klassen?
2. Gjør du det bra i ditt favorittfag, om du går på skole?

17desember 046DATO: 13.12.2008 / KLOKKESLETT: 15:59

▬KOMMENTAR▬


Blåfjell er skikkelig koselig! Og da jeg fant denne sangen ble jeg kjempeglad♥
Da jeg satte meg ned og begynte å høre på den gikk det opp et lys for meg. Et "SELVFØLGELIG!"-lys.
Sangen passer PERFEKT til å beskrive naboforholdet mellom Sarpsborg og Fredrikstad - altså, hvis jeg hadde skrevet en sang om akkurat dèt så hadde den hørtes akkurat SÅNN ut:

You see, tenk sport: Sarpsborg = blå, Fredrikstad = rød.

Da er jeg en blånisse i alle fall. Åå, jeg har alltid likt dem best! Hoho. Setningen "jeg tror de gamle ble litt redde.." passer også. For det er de gamle som har starta denne rivalismen mellom byene. Og det er fra DEM jeg har fått pepper fra, jeg som har vært på fotballkamper i nabobyen. "Slikt GJØR vi bare ikke i Særp!..".
Men jeg gjør.
Jeg tror jeg akkurat som ho som synger sangen. Veldig midt i. Både på den ene og andres side. Et mellomledd. Mellomleddet Katrine, det er meg!

Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer. Det er nok snålt å forstå om du ikke bor eller er herfra selv. Men jeg lar sangen snakke for seg selv. Den fikk i alle fall en helt annen betydning nå, enn før.

"..rød og blå er like bra. Og at nisser som oss kan være venner.."

1. Er det noe 'naborivalisme' i din by?
2. Ser du på noen julekalender i år?
desember 16911 dager igjen.. TIL MIN BURSDAG!

hits