DATO: 07.09.2014 / KLOKKESLETT: 21:38

▬KOMMENTAR▬


(YouTube)


Keep moving forward. Believe that you're capable. Believe that the work you put into it now, will be worth it. Believe that you can make it. 
DATO: 05.05.2013 / KLOKKESLETT: 22:23

▬KOMMENTAR▬


Du vet alle de sitatene som florerer på nettet som skal inspirere og motivere? Jeg er stor fan av sånt, og ivrig samler på Pinterest. Det er mange gode sitater som skal prøve å hjelpe oss med å fokusere på de positive tinga i livet, lære oss å ta imot muligheter og utfordringer med åpent og positivt innstillt sinn. Hele trenden er liksom en salig blanding av ord og grafikk i skjønn harmoni, full av inspirasjon om hvordan leve livet. 

 

Men let's face it. Verden spinner ikke rundt weheartit og pinterest hele tiden. Og spesielt ikke på mandager. Eller tirsdager.. eller andre dager hvor man må stå opp tidlig. For det er jo det som er verst er det ikke? Det å stå opp tidlig? Jeg har blitt et utrolig B-menneske dette året, og litt av grunnen er at vi har bare hatt noen få dager i uka hvor vi starter på skolen tidlig, noe som har vært skikkelig herlig. Men så kommer de få dagene hvor vi må opp i sekstiden, og da hater jeg verden. Jeg hater verden, alt og alle. Da hjelper det ikke å ha lest sitater som dette dagen før: 

 

I am determined

to be cheerful

and happy in 

whatever situation

I may find myself.

For I have learned that

the greater

part of our 

misery or 

unhappiness is

determined not

by our

circumstance

but by our 

disputation.

 

 .. for da har jeg ikke sjans til å klare å huske verken selve sitatet eller filosofien bak! Når jeg våkner, kaster meg rundt for å få alarmen til å stoppe, velver meg ut av senga, myser rundt og drar meg nedover trappa.. da blåser jeg i alle de positive sitatene verden, pinterest og weheartit har å by på. Likevel er det et par korte, konsise sitater som alltid har en tendens til å surre oppe i hodet mitt når jeg misliker verden tidlig om morgenen.

Og det er disse to: 

 

 There you go. De eneste sitatene som fungerer for meg en tidlig (mandags)morgen. Eller når livet bare er litt trøblete for en stund. Det varer som regel ikke så lenge, jeg blir blid igjen, alltid. Jeg trenger bare å få ut litt morgenaggressjon så tidlig. Derfra går det oppover. Mitt lille tips til dere nå som en ny uke med nye ukedager venter. Selv har jeg eksamensdager og ingen skole for tiden, så jeg slipper heldigvis disse morgenene nå, haha. Anyways, carpe that fucking diem, alle sammen! 

 

Wow, føler jeg fremsto som tidenes solstråle nå.
DATO: 24.02.2013 / KLOKKESLETT: 17:12

▬KOMMENTAR▬


Hvilken herlig dag! Sola skinner, snøen smelter og asfalten kommer til syne igjen. Jeg virkelig elsker denne tiden av året - overgangen fra vinter til vår. Ting går virkelig rette veien, opp og frem og jeg smiler mer enn før. Likeve ga gårsdagen(natten) meg et wake up-call. Jeg hadde det egentlig ganske bra, hadde sett en film som fikk meg til å smile, men etter at den var ferdig fikk jeg plutselig en sterk følelse av misnøye og sinne. Det gnagde i meg og jeg ble så rastløs at jeg måtte hive meg ut av senga og åpne alle vinduer på fullt og stå i vindusåpningen og kjenne kulde. Der sto jeg og bare stirra ut i en svart natt og tenkte for meg selv. "Jeg er dritt lei. Jeg er dritt lei av å bo her. Dritt lei av hele dette livet hjemme." Oppgitt, sliten og iskald gikk jeg tilbake til senga. Jeg hadde fått roet meg ned. Misnøyen nådde et endelig vendepunkt, nå skulle ting gå bedre. Jeg sovna. 

Kilde 1, kilde 2. // "California dreaming"

 

Hendelsen fra i natt kom ikke som noe overraskelse. Jeg hadde venta på det. Slik kan det gå når man samler for mye misnøye inni seg gjennom flere år. Slik kan det gå når man bor i et hus som har slutta å kommunisere med hverandre. Jeg anser ikke meg selv som et familiemenneske lenger. Orker ikke. Jeg er tjue år og bor hjemme fordi det sparer meg for en hel masse lån. Men så fort jeg er ferdig på lærerutdanninga skal jeg ut og få den avstanden jeg trenger. I mens må jeg lære meg to choose my battles wisely

 

I dag tok jeg fram en bok som skal hjelpe meg på veien. Som skal få meg til å klare å sette ting i system, lære meg å fokusere på de rette tingene. Jeg har endelig satt meg et mål etter lærerutdanninga og det hjelper voldsomt på både humøret, motivasjon og inspirasjon til å gjøre det bra her og nå. Jeg trives på skolen og ser frem til alt som skal skje framover (deriblant en Londontur om et par uker!) Nå som det er så mye positivt som tar mer og mer plass i livet mitt igjen, så nekter jeg å la så mye energi gå med til tull og mas her hjemme. Jeg skal rydde opp i tankemønsteret, bruke mindre energi på negative ting og heller fokusere på det positive. Jobbe mer med meg selv, tenke mer på hva jeg vil fremover. 

 

Så det er mitt prosjekt. Min vårrengjøring skal skje i hodet. Hva er det jeg vil ha ut av denne våren? Og hvordan skal jeg jobbe framover for å få det til? Og hvordan bygge videre på det som er positivt nå? Vel, som nevnt. Først skal jeg lese en bok som skal hjelpe meg med å fokusere på meg selv og det positive i hverdagen, og la det negative som har tatt så  mye energi til nå, få ligge. Ingen vits i å bruke tid på ting som ikke er verdt min tid. Jeg har så mye som gjør meg lykkelig nå! Jeg vet, av erfaring, at det å jobbe med seg selv gir resultater! 

 

Det er viktig å fokusere litt på seg selv en gang iblant. Tross alt, du er jo den viktigste i ditt eget liv! Jeg håper jeg kan finne inspirasjon og motivasjon til å dele litt av nettopp sånt her! Men just nu så skal jeg finne inspirasjon til å skrive ferdig førsteutkast på en deleksamen i pedagogikk som skal leveres i kveld.  Og så skal jeg finne motivasjon til å holde meg våken hele natten for å se Oscarutdeling. Fordi det blir gøy! 
DATO: 01.12.2012 / KLOKKESLETT: 16:28

▬KOMMENTAR▬


HEI DESEMBER! Dette er min favorittmåned og favorittiden på året. Da er det jo vært synd å bruke den opp på å lese til eksamen. Selvfølgelig er det viktig å utnytte perioden, men jeg personlig har aldri helt klart å sitte med nesa i bøkene i eksamensperioder. Så uansett om du er litt som meg, eller om du faktisk er flink til å lese, så tenkte jeg at jeg kunne liste opp noen tips til hva denne perioden også kan brukes til. Jeg elsker førjul. Begynner allerede i november med å forberede den gode stemningen og atmosfæren. Det fungerer alltid! 

 

Youtube: "Star of Bethlehem" - Home Alone Soundtrack.


☻ Sett opp en fin spilleliste med alle dine favorittjulesanger. Så har du det klart til jula. Superkoselig og man får virkelig den gode stemningen! 

 

☻Tenn stearinslyset i stedet for lampa. Det gjør noe med hele atmosfæren i rommet, enten det er i stue, på soverommet, på badet.. Ha det gjerne sånn helt til jula er over. Dessuten sparer man jo strøm! Superlurt! 

 

☻ Prøv noe du ikke har prøvd før: jeg bestemte meg for å sette av en fredag for å prøve å lage egen kakao. Fant oppskrifter på nettet, kjøpte inn og prøvde ut. Er egentlig ikke så veldig god på matlaging eller noe sånt, men det er litt gøy å prøve seg fram! Og dessuten ble det kjempegodt! Gøy å drikke noe en har laget helt selv! Krydra med piska krem og revet sjokolade, for å piffe opp stilen enda et hakk. Nam!

 

☻ Se etter julegaver. Egentlig liker ikke jeg å være ved kjøpesentre når jeg har friperioder, i og med at jeg er der hver dag når jeg drar med buss til/fra skole, men eksamensperioder er jo ypperlige til å se etter litt gaver. Man trenger ikke å dra langt heller, søk gjerne rundt på nettet, finn noe kreativt og annerledes, kanskje du får noen nye ideer. Og det er jo enda tid til jul, så man trenger jo ikke å stresse heller.

 

☻ Hold kontakt med venner og bekjente. Eksamensperioder kan ofte bli litt alenetid, og da kan det være fint å ringe/sende melding til noen man kanskje ikke har snakket så mye med mens skolehverdagen herja. Selv satt jeg av en dag og dro til min gamle videregående skole for å besøke ei jeg gikk i klasse med. Var der store deler av dagen og det var kjempekoselig. Sånt har jeg liksom ikke like mye ork til å gjøre midt i en hektisk skoleuke. Er du av kort- og brevtypen så kan du jo sette i gang med årets julehilsener. 

 

☻ Se filmer eller serier: ta deg skikkelige pauser innimellom. Finn fram noen filmer eller serier som du har lyst til å se på, rigg til med noe godt å spise/drikke, demp lyset og la deg underholde. La deg forsvinne litt i en annen verden for en stund. Fordi du fortjener og har godt av det! Foto: printscreen fra filmen "Last Holiday".

Så den for litt siden og anbefales! Handler om å leve mens man kan, ta sjanser, leve livet fullt ut, Litt trist og feel-good samtidig.

 

☻ Kast skjerfet rundt halsen og gå ut. Kjenn på den friske, kalde lufta. Det blir ofte sånn med eksamen at hodet jobber for mye og bena for lite - endre det ved å la hodet slappe av og bena jobbe! La tankene vandre og gi deg selv litt ros og oppmuntring med det samme du er der ute med deg selv. Selv foretrekker jeg å gå rett etter at det begynner å mørkne, i skumringa. Gatelysene er slått på og folk flest vil være innendørs. I desember blir det også hengt opp mange fine lys, både i julegater og i hjem og dette er så stemningsfullt å se på. En liten tur nå og da er sunt for mye! 

 

☻ DRØM DEG LITT VEKK! Jada, det er viktig å fokusere på skole og sånt, men helt på ordentlig.. jula er en magisk tid, og jeg har i hvertfall lett for å miste litt bakkekontakten når jeg hører på julemusikk, lar stearinslyset brenne eller om jeg sitter og lever meg inn i en film. Jeg føler jeg havner i en magisk juleboble hvor alt er mulig. Og når man virkelig får følelsen av at alt er mulig så kan mye magisk skje skal jeg si dere. Derfor er det viktig å drømme seg litt vekk. Arbeid er viktig, men pauser er det som gir oss energi til å arbeide videre. 

 

 

Husk på da dere, at selv om det er mye å gjøre på denne tiden så legger vi oss ikke ned og dør. Jula er ment å være en magisk tid, og det kommer an på hva du gjør ut av den selv. Tenk, man har jobba så mye gjennom 11 måneder av året, nå fortjener vi jommen å ha det litt fint. Det fortjener vi! Keep moving og ha en superduper førjul og desember! 

 

Har du noen gode tips?


hits