DATO: 04.10.2013 / KLOKKESLETT: 19:20

▬KOMMENTAR▬


Hva skjer? Jeg har klart å publisere to innlegg på under 7 dager! Jeg tror ikke det har skjedd siden.. jeg vet ikke! Jeg gir meg selv litt applaus. Men over til innleggets egentlige innhold: jeg prøver noe nytt for tiden: jeg studerer! Pensumlitteratur er noe jeg egentlig aldri har tatt tak i, men nå i år skal jeg prøve. I år ser jeg litt mer meningen med studiene og fagene enn tidligere og jeg har faktisk lyst til å føle at jeg faktisk kan få til noe til eksamen. Jeg har aldri eksamensangst eller nerver, men det hadde vært fint å føle at jeg i år faktisk har gjort noe for å fortjene å bestå. 

For å klare å motivere meg selv til å studere (rart ord, forresten. Har ikke brukt det så mye merker jeg..) så har jeg gjort det litt koselig. Se på bildet da! Stearinlys, liksom, det er jo definisjonen på koselig! I tillegg har jeg instrumental musikk i bakgrunnen på Spotify + RainyMood.com. Jeg har et veldig lettdistrahert hode, men kombinasjonen av regnlyder og instrumental jazz er noen av de få tingene som får hodet til å konsentrere seg over litt tid. (Prøv selv: trykk her og her (evt her om du ikke har Spotify)). For tiden spicer jeg det hele opp med bålknitring også, som finnes her.

Sånn da var dagens studietips gitt, på en fredagskveld.. av noen som ikke har mye erfaring med det å studere pensum. I tillegg til dette har jeg fulgt med på debatten de siste dagene om KRLE (RLE-student, vet dere..) og jeg er ikke akkurat for å sette inn K i fagnavnet. Hvorfor skal "kristendom" bli dratt ut av "religion"-begrepet og bli satt i en særstilling igjen? Norge blir mer og mer flerkulturelt, også innenfor religioner og da blir det litt feil å gjeninnføre kristendommen som en såpass dominerende del av faget (55% tydeligvis). Vi trenger fokus på både kristendom og de andre religionene, for ikke å glemme etikk, livssyn og filosofi. Hvor mye blir det igjen av dette om 55% av faget skal omhandle kristendom? RLE-faget funger(te/er) jo fint, ikke mye klager fra verken den ene eller andre siden (for en gangs skyld). (Pust ut.. og inn).. Det var dagens seriøse tema. 

 

Jeg føler meg bra i dag. Jeg har lest flere(!) sider om buddhisme, søkt jobb, gått en lang tur på 10km i skogen og jeg har hatt fri de to siste dagene til å puste ut. Fredagskvelden føles liksom mer velfortjent når man har prøvd å gjøre ting riktig, føler jeg. Høsten er ikke så verst, egentlig. 
DATO: 03.10.2008 / KLOKKESLETT: 18:48

▬KOMMENTAR▬


For det første er det fredag. Det er fantastisk nok i seg selv. For det andre er det høst. En nydelig årstid. For det tredje er det skole neste uke. Det skal bli godt å komme tilbake til hverdagen. For det fjerde og det aller viktigste idag: JEG HAR FÅTT MITT VAKRE DRØMMEKAMERA NIKON D80!! WÆÆÆ! Det kom så plutselig! Du husker den artikkelen fra Expert? Jeg klippa den ut og pappa tok den med til jobben i dag. Han skulle spørre en fotomann der om det kameraet virkelig var noe å satse på. Og det var visst tydeligvis. Men jeg trodde aldri han ville kjøpe det samme dag! Aldri. Men han bare gjorde det! Og du. Du må virkelig ikke tro vi er noen rik familie, altså. For det er vi ikke. Vi har så det holder nesten akkurat. Men økonomien blir nok litt bedre når mamma kommer til oss igjen. Så det svei nok litt i lommeboka dette kameraet. Men han kjøpte det. Bare gjorde det, liksom. Kanskje han gjorde det av glede? Glede over at jeg har fått begynne på skolen jeg ønska så inderlig. Kanskje han har troa på meg? Wow. Jeg satt her litt tidligere på dagen og svevde litt med Google Jord (Google Earth). Så skulle jeg gå en tur. I naturens flotte farger. Ta med kameraet og ta litt bilder, kanskje. Og jeg tok med telefonen også. Men der så jeg det var to meldinger. En fra Lånekassen og en fra pappa. På den første sto det at jeg kunne skjekke hva jeg får i stipend. WOHO! Vet du hva jeg får denne høsten i stipend? 10.900 kr! Det er mye penger det! Og neste vår får jeg samme beløp. Jeg ble glad! Så måtte jeg skjekke meldingen fra pappa. "Gratulerer med kamera". No more. WHAT? Jeg trodde det var en feil. Jeg sendte tilbake: "Jeg har vel ikke noe nytt kamera." Stillhet. Ikke noe mer. Han satt antagligvis i bilen på vei hjem. Jeg begynte å tenke. Han kan da ikke ha kjøpt et kamera sånn helt plutselig. Nei, han mente sikkert at det var et klarsignal til at vi en gang kunne kjøpe det kameraet. Men tror du ikke han kom inn av døra med en stor eske, da? Neineinei. TO esker! Jeg ble så glad! Vi satt oss ved spisebordet og rev opp pakker og kasta rundt papirer og plastposer. Jeg tok det opp. I mine egne hender. Mitt EGET Nikon D80. Jeg drømte ikke. Nå står batteriet og lader. Vi skal skaffe minnekort senere i dag. Ellers så har jeg sett litt TV. Haha. Tatt bilder av fuglebrettet i høstfarger. Utforska Grand Canyon. Dratt til Den Forbudte By i Beijing, men der var det mørkt og natt, så kom fort hjem igjen. Også har jeg vært flypilot på Mexico City's Inernational Airport. Haha. Google Earth er GENIALT!
Ja, du. Fredagen er virkelig noe for seg selv. Jeg elsker fredager! Så kom det noe nyttig ut av denne høstferien også, da. Til slutt. For denne høstferien har vært dau. Haha. Slapp. Så til dere som prøver å misunne meg med at dere har høstferie neste uke: Jeg skal på skolen til mandag. Og gleder meg til det! Med nytt kamera, folkens! Med nytt kamera. Mitt eget Nikon D80..
GOD HELG!

hstferien 066456
Woho. "Journalistkameraet" er mitt! Jeg digger den røde, lille flekken. Derfor kunne det ikke bli noe annet en Nikon. 

Å. Nå er den sangen fra "Kamilla og tyven" på radioen. Og den er så fin. Holdt på å gråte sist jeg så den filmen. Haha. God helg, igjen!
DATO: 02.10.2008 / KLOKKESLETT: 12:17

▬KOMMENTAR▬


Også må jeg henge opp klær på en snor. Hoho. Herlig med ferie. Men altså, det med e-posten jeg gjennomføre. Må skrive til familien. De lurer sikkert på åssen jeg har det. Det er lenge siden jeg skrev sist. Og du vet, verden har forandra seg litt siden ungdomskoledagene. Selv om det ikke er lenge siden. Men likevel. Mye er forandra. Men vet du hva som lå i postkassa idag? En ny reklameavis for Expert. Og vet du hva jeg fant inni der?? Drømmekameraet mitt! Nikon digitalt speilreflekskamera D80! Å mamma! Gjett om jeg prøve å dra det ut av avisa! Det var virkelig veldig pent. Veldig, veldig pent. Pris: 5.999. Jaja. Hvor skal jeg få de pengene fra? Jeg har søkt stipend. Noe av de pengene må gå til kamera. Ja, selvfølgelig. Det er jo skoleutstyr. Jeg går på Medier og kommunikasjon. Så why not? Men hvor blir det av stipendet? Det tar 8 uker før jeg får noe svar står det. Og vi er halvveis. 4 uker igjen. GAH! Tenk om kameraet mitt er borte da? Nei. Det kan det ikke være. Det er skapt til å være mitt. Vel. Jeg tror jeg må klippe ut den artikkelen og henge den opp på veggen. Korktavla. Jeg må jo ikke glemme at det kameraet nå er offentlig kåret til mitt drømmekamera. Men tilbake til jorda. Jeg fikk lyst på tomatsuppe idag. Liker du tomatsuppe? Jeg elsker tomatsuppe. Høyt, høyt, høyt! Toro. Særlig med makaroni oppi. Små, myke makaronisnurrer som bader i tomatsuppe. Haha. Jeg elsker den middagen mest av alle andre middager her i verden. Egentlig så troner pizzaen på toppen av favorittlista over mat. Men det spiser vi ikke som middag. Så der troner tomatsuppa. Toro. Ene og alene. Nå kom Coldplay på radioen. "Viva la Vida". Jeg liker den sangen. Nei, jeg får vel høre på litt musikk og starte med denne e-posten. Snart. Haha. Ferie er digg. Torsdager er også digg. I morgen er det fredag. Det er diggest av alt det digge. Haha.

fotballkamp 2809
Drømmekameraet mitt fra nå av. Nikon D80. Hoho.

1. Jeg føler meg alene om å ha høstferie her. Har du høstferie?
2. Hva er din favorittmiddag?DATO: 29.09.2008 / KLOKKESLETT: 20:52

▬KOMMENTAR▬


For alt går min vei. I år har alt gått så bra hittil. Skole, musikk, sport. Alt er så bra for tiden. Men det er sånt jeg tenker over når over er omme. Og det er det ikke enda. Men likevel. Vi er jo kommet så langt ut i året. Og når året er omme, da vil jeg nok tenke tilbake på en koselig vinter. En vår hvor jeg ble bestevenn med sola. Sommeren jeg lærte å bli glad i. Fotballen jeg endelig fikk en interesse for. Sommeren jeg debuterte på fotballtribuna. Drømmeskolen jeg fikk lov å komme inn på. Pluss at nå er jeg blitt valgt ut i et FFK-team som skal filme noen kamper i år. Aner ikke hvor mange. Ikke så mange. Og i dag skulle det egentlig være første gangen. Men det kom ikke nok folk. Jeg kom først. Klokka var 15.58. Jeg trodde jeg var sen. Vi skulle egentlig være 6. Vi var 3. Men likevel. Vi fikk en omvisning på innsiden av Fredrikstad stadion. Hør på dette ,folkens: vi fikk gå inn VIP-inngangen. Yes, VIP-inngangen. Også var vi i kantina. Der hvor alle de viktige folka spiser, vet du. Vi fikk også se på klipperommet. Rommet de klipper mellom kameraene i direktesendinger. Men vet dere hva? Jeg gikk på banegresset! Wow. Jeg, liksom. Haha. Også fikk jeg vite hvorfor de hadde satt opp ugle-figurer på tribunene. De var til å skremme vekk duene. Duene hadde nemlig lagt egg på kommentatorboksene. Haha. Vi som stilte opp fikk pluss i boka. Til de skal velge ut hvem som skal få være med å styre med TV2 til våren. Wow! Det vil jeg! Men det er lenge til. Åå. Det er så mye jeg vil. Jeg var der forresten i går. På stadioen altså. For tredje gang dette året. HYSJ! Det du ikke si til noen. Det er et "hysj-hysj"-tema her i Sarp. Jeg måtte dra med meg mamma. For ho heier på Strømsgodset. Jeje.  Men hvem vant, sier jeg bare? Haha. I morgen har jeg som mål å få øvd på klarinetten min. Det ble mye sport for tiden. Nå skal jeg lese VG. Om fotballkampen jeg var på igår. Hysj. Hysj..

Lista for uke 39:


UKAS DAG:
Søndag. Fotballkamp. Det vinner alltid.

UKAS STED:
Fredrikstad stadion. Eller Råde! Haha!

UKAS MÅLTID:
Mine hjemmestekte pannekaker på Mærrapanna. Frista kun meg selv med de der. Haha.

UKAS TV:
Kanskje "Nytt på nytt". Det er artig!

UKAS NEDTUR:
Haha. Da jeg sto opp for sent 2 dager på rad. Den første skulle jeg ta buss til Mærrapanna i Fredrikstad, men havna i Råde. Haha!

UKAS OPPTUR:
At jeg fikk være med på FFK-teamet. Pluss i boka også. Tenk det!

UKAS VÆR:
Sol. For det meste. Litt skya, men sol.

UKAS SITAT:
"RÅDE for svarte?!!"
Mitt hode da jeg oppdaga skiltet ved en øde landevei. "Råde kommune". Det sto det der.

UKAS BLOGG:
www.engheel.blogg.no

UKAS SANG:
Have you ever seen the rain? - Creedence Clearwater Revival.
Tror jeg. For jeg fant den. I går. Hurra. Den er så fin. Eeeeller kanskje en fotballsang? Haha.

UKAS BILDE:
fotballkamp 2809
Stadion igår. Stemingsfullt. Og mørkt. Herlig med flomlys. Jeg elsker det.

Jeg skal prøve å ta igjen med blogginga mi og kommentarer. Lover! Nå skal jeg ha høstferie!

HA EN GOD UKE NUMMER 40!

hits